Speech-2-face-cover

Arckép hangelemzés alapján – A biometria határai?

A közelmúltban megjelent tanulmányukban a Cambridge székhelyű MIT Számítástechnika és Mesterséges Intelligencia Laboratóriumának kutatói egy olyan módszert mutattak be , amely viszonylagos pontossággal képes hangminta alapján is egy személy arcát beazonosítani. (tovább…)

Forrás: computerworld

Arcfelismerő okosszemüveg?

A rendőrök és biztonságiak munkáját segítő iFalcon okosszemüveg egy másodperc alatt elvégzi az azonosítást és kiszúrja a tömegben a keresett arcot. A iFalcon Face Control Mobile nevű technológia működése egy 8 megapixeles kamerára épül, amelyet a szemüvegkeretbe építettek be. (tovább…)

viaszkez-venaszkenner-cover

Viaszkéz csapja be a vénaszkennert

Az egyik legbiztonságosabbnak tartott biometrikus hitelesítési eljárást is sikerült meghekkelni. A kutatók egy átalakított tükörreflexes fényképezőgéppel akár öt méterről is megfelelő fotót tudtak készíteni a vénákról a viaszos reprodukcióhoz. (tovább…)

jarasfelismeres-cover

Biometrikus azonosítás járás alapján Kínában

Hamarosan a járókelők arcát sem kell látniuk a kameráknak az azonosításukhoz. A Watrix nevű kínai cég olyan szoftvert fejlesztett, amely képes azonosítani a videofelvételeken látható személyeket a járásuk és testtartásuk alapján. (tovább…)

sydney-repter-borito

A Sydney repülőtéren is tesztelik az arcfelismerős becsekkolást

A technológia elvileg teljesen kiváltaná a kártyák és okmányok lobogtatását, bár érdemi eredményekre még nem holnap reggelre kell számítani. A Sydney repülőtéren a Qantas légitársaság közreműködésével tesztelik azt az arcfelismerő rendszert, amely a várakozások szerint jelentősen felgyorsíthatja és egyszerűbbé teheti a nemzetközi járatokon a becsekkolást. (tovább…)

arcfelismeres-korlatai-cover.

Az arcfelismerés korlátai – Gondban a brit rendőrség (is)

Akár az esetek 98 százalékában is tévedhet a rendőrségek által használt arcfelismerő technika. „ A ránk ömlő információtengerben hajlamosak vagyunk fejlettebbnek hinni a technológiákat annál, mint amire valóban képesek. Márpedig a biometriai azonosításnak vannak korlátai.” (tovább…)

Forrás: hwsw.hu

Az Azure újdonsága kép és arcfelismerésben

A Microsoft ütemesen fejleszti saját felhős szolgáltatáskínálatát, a napokban kép- és arcfelismerő rendszer kapott fontos frissítést. Utóbbi élesben is bevethető, külső fejlesztők számára kínál olyan technológiákat, amelyek eddig csak a legnagyobbak számára volt elérhető. (tovább…)

Forrás: hírstart

Biometrikus bankolási tendenciák, alkalmazások, kockázatok

Egyre több pénzügyi intézmény dönt úgy, hogy a banki azonosításhoz használatos PIN-kódokat és az SMS-es megerősítést, kiváltja biometrikus azonosítási módszerekkel Az ujjlenyomat, arckép, írisz stb. alapján ügyfél-azonosítást végző rendszerek persze nem jelentenek tökéletes védelmet a kiberbűnözéssel szemben. (tovább…)

Egyedi rezgésünk alkalmas az azonosításunkra? Forrás: http://bitport.hu/tudta-hogy-onnek-is-egyedi-a-rezgese-es-alkalmas-az-azonositasara

Egyedi rezgésünk alkalmas az azonosításunkra?

Egy ujjrezgésen alapuló  biometrikus azonosítási módszerrel kísérleteznek a Rutgers Egyetemen.  A  VibWrite módszer nem tökéletes,  de ígéretes. Az azonosítandó személynek rá kell helyeznie az ujját egy  lapra, amelyen egy vibramotor kelt rezgéseket. Az ujj mindenkinél egyedi és azonosítható módon befolyásolja a rezgések fizikai paramétereit. (tovább…)

A bizonyító erejű „beszédes arcok”? Forrás: https://www.asmag.com/showpost/23348.aspx

A bizonyító erejű „beszédes arcok”?

Az arc elemzése elárulja a személyiségvonásokat is, így ez akár a bűnüldözés szolgálatába is állítható. Egy izraeli cég  a gyakorlati bevezetést lehetővé tevő számítógépes megjelenítésen és  gépi tanuláson  alapuló technológiát dolgozott ki. (tovább…)

Bankautomata használat biometrikus azonosítással Forrás: biometrikusbelepteto.hu

Bankautomata használat biometrikus azonosítással

A mobilokból már ismerős biometrikus azonosítási technológiákkal felvértezett bankautomatát mutat be a Diebold Nixdorf és a Samsung a júniusi austini Digital Banking konferencián. A rendszer arcfelismerést tenne lehetővé az ATM-eken, hogy felgyorsítsa és kényelmesebbé tegye a pénzfelvételt. (tovább…)

Biometriával erősít a Mastercard Forrás: wirod.com

Biometriával erősít a Mastercard

A Mastercard ez év április 20-án mutatta be a hagyományos chip technológia előnyeit az ujjlenyomat biztonságával egyesítő új generációjú biometrikus kártyáját Dél-Afrikában. (tovább…)

Cél: a biztonságosabb az elektronikus vásárlás Forrás. http://letstalkpayments.com/wp-content/uploads/2015/06/biometric-capability.jpg

Cél: a biztonságosabb az elektronikus vásárlás

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy vásárlásaink egyre nagyobb részét teszik ki az online végrehajtott tranzakciók. Ez komoly biztonsági, bizalmi kérdéseket vet fel, melyek feltárása és megtárgyalása egyre sürgetőbb a rendszer zavartalan működésének érdekében.
(tovább…)

ujjlenyomatok

A biometria kérdései egy adatlopás kapcsán

Az index a napokban számolt be arról, hogy 5 és fél millió ember ujjlenyomatát lopták el hackerek az USA-ban. Mivel a szövetségi kormány szervereit törték fel, így a meglopottak főként kormányzati munkatársak közül kerültek ki. Kérdés az, hogy az így megszerzett ujjlenyomatokat lehet e káros célokra felhasználni?  Az ABI Intézet véleményét olvashatjuk az alábbiakban.

(tovább…)

Lap teteje