Eredményes „vadászat” a Hungexpon

A FeHoVa a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek tradicionális nagyszabású találkozója amit idén februárban került megrendezésre a Hungexpon. Balczó Rudi videotechnikás szakember kolléga saját kamerás „vadászata” az illő trófea produkálásával egyetemben eredményesnek bizonyult, mert egy kameralopást, majd az elkövető elkapását is sikerült kameravégre kapni. (tovább…)

2N LTE Verso: alkalmazásban

A 2N-től megszokott innovatív megoldások közül is kiemelkedik a 2018. márciusában bejelentett világújdonság, a 2N LTE Verso Intercom. Videós alkalmazási bemutató. (tovább…)

iQAlarm

Az iQAlarm vezetél nélküli riasztó rendszer ötletes videója telepítőknek. (tovább…)

A H265 képtömörítési eljárás

Szakmánkban, tudásunk folyamatos szinten tartása és az új technológiák megismerése elengedhetetlen. Az egyik ilyen fontos új terület a 4K felbontáshoz szorosan kötődő H265 képtömörítési eljárás is.

(tovább…)

Optikai kábelek szerelése egyszerűen

A GeoVision Hungária Kft. videói között megtalálható egy igen hasznos ismertető, mely az optikai kábel szerelésének fortélyait mutatja be lépésről lépésre. Kezdve az optikai kábel megbontásától, a szálak csupaszításán, blankolásán és tisztításán át, egészen a kötődobozba való beszerelésig. Hasznos tutorial videó annak, aki most kezdi a megismerkedést a témával. (tovább…)

2017-es kulcstrendek az IP alapú biztonságtechnika területén – Dr. Martin Gren szerint

Egy podcast interjú során szegezték az Axis alapítójának a kérdést, mit lát a 2017-es év kulcstrendjeinek az IP alapú biztonságtechnika területén. Ehhez hasonló kérdésekre születtek már válaszok, de a magunk részéről ez az első, amivel (szinte teljesen) egyet tudunk érteni. Véleménye szerint a három kiemelt terület. Kíberbiztonság, Az IoT és az Internet of Security Things,. A „Smart” kodekek és tömörítési eljárások. (tovább…)

Szép új világ, gondolatolvasás és megosztás kéznyújtásnyira

Persze, ez a gondolatolvasás és -átvitel nem a „hagyományos” (Uri Geller jellegű) módon képzelendő el. Mindenki agya egyedi módon működik, melynek alapját az adott személy tapasztalatai és emlékei adják. Ebből fakadóan az agyi aktivitás mintái egyénenként eltérőek. Amennyiben a tudósok képesek lesznek megismerni az egyén mintáit, lehetővé válik bizonyos gondolatok/érzések kiváltása is.
(tovább…)

Kiterjesztett valóság segíti majd a helyszínelők munkáját?

A holland Delft Műszaki Egyetem olyan AR (kiterjesztett valóság) megoldáson dolgozik, mely a helyszínelők munkáját segítheti. Rövidre fogva, az adott területet vizsgáló kollégán egy testkamera van, melynek képét különböző szakértőkhöz továbbítják, akik elemzik a látottakat és információval, javaslatokkal látják el a közvetlen vizsgálatot végző személyt, ami megjelenhet okos-telefonon/szemüvegen, vagy tableten.
(tovább…)

“Halálsugárral” a drónok ellen

Az ausztrál / amerikai Drone Shield cég jegyezte DroneGun közel 2km (1900m) távolságról képes átvenni az irányítást a drónok felett. Valójában nem a technológia (blokkolja a távvezérlést, beleértve a GPS-t is) az újdonság, hanem az, hogy viszonylagosan nagy távolságból képest ezt megtenni. Nem pusztítja el a kis „repülő szörnyet”, csak visszakényszeríti a kiindulási pontra.
(tovább…)

Belépünk a virtuális valóságba

A 3D pontfelhőt létrehozó lézerszkenner másodpercenként akár egymillió lézer sugarat is kibocsát. A sugarak mindegyike egy – egy pontot definiál egy háromdimenziós koordináta rendszerben. A “szkennelt gömb” így képes a valóság precíz, virtuális leképezésére, ahová szükség esetén akár mi is beléphetünk. A filmben a bűnügyi helyszínelés folyamata kapcsán figyelhetjük meg az alkalmazást. Nyilvánvaló, hogy a módszer kiemelkedő hatékonysággal lenne felhasználható a biztonságvédelmi szakmában is, döntően a biztonsági folyamatok modellezése tervezése kapcsán.

(tovább…)

Hogy tényleg felismerhető legyen a merénylő!

Az alábbi rövid filmet az FBI készítette egy robbantásos merénylet CCTV segítségével történő felderítéséről és habár a film nem a legkorszerűbb technikák bemutatásáról szól, mégis kitűnően és tanulságos módon mutatja be mindazon hibákat, amelyek a technika használatánál képfelbontástól és képminőségtől függetlenül elkövethetőek.
(tovább…)

CAMLAND Beruházás-megfigyelés online

Hazánkban egyre nagyobb az igény Time-lapse videók készítésére különböző eseményekről, fesztiválokról, de főleg építkezésekről. A GeoVision Hungária Kft. erre válaszul fejlesztette ki kulcsrakész szolgáltatását, mely biztosítja a CAMLAND Beruházás-megfigyelő rendszerrel ezen videók elkészítését, tárolását és elérését egy online, webes alkalmazás segítségével.
(tovább…)

Biztonságos ellátási lánc szakértőktől II.

Biztonságos ellátási lánc szakértőktől II. Az Auchan áruházak biztonsági elvárásai, problémái. Mike Sándor

Mike Sándor Az Auchan Magyarország Kft. biztonsági igazgatója az Auchan áruházak biztonsági elvárásairól, problémáiról beszél a XXI Logisztikai Konferencián elhangzott előadásában. bemutatja, hogy a nagy alapterületű hipermarketeknek milyen kihívásokkal kell szembenézniük, melyek a fő veszteségforrások, mik a lehetséges megoldások a veszteségek minimalizálása érdekében.
(tovább…)

Biztonságos ellátási lánc szakértőktől I. A plázák és üzletközpontok biztonsága. Homoki Gábor Atalian Zrt.

Biztonságos ellátási lánc szakértőktől I. A plázák és üzletközpontok biztonsága. Homoki Gábor Atalian Zrt.

Homoki Gábor az Atalian Zrt. vagyonvédelmi vezetője a plázák és üzletközpontok biztonsági problémáit tekinti át a XXI Logisztikai Konferencián elhangzott előadásában. Megismerhetjük az Atalian szolgáltatási területeit, a plázák és bevásárló központok vagyonvédelmi elvárásait, a védelmi tevékenység megszervezésének, valamint a megfelelő őrző-védők kiválasztásának főbb szempontjait, végezetül pedig rámutat a leggyakrabban felmerülő hibákra és hiányosságokra.
(tovább…)

Inim riasztóközpont egyszerű programozása lépésről lépésre I. rész!

Egy riasztó cseréje mindig tartogathat meglepetéseket egy telepítő számára. Az Inim központjaival nyugodt lehet, nem fog megoldhatatlan problémába ütközni! Az alábbi kisfilmen egy új rendszer paraméterezésével bemutatjuk Önnek milyen egyszerűen hozhat létre pillanatok alatt zónákat akár különböző lezárások használatával is!
(tovább…)

Egy érdekes beléptető rendszer a SCHÜCO-tól

A rendszer a DCS nevet viseli, dizájnos külsővel rendelkezik, amelybe megannyi funkciót beépítettek. Könnyen kezelhető, lehetővé teszi a hagyományos kulcsok mellőzését, rugalmas működésű. Azonosíthat kód, ujjnyomat vagy kártya alapján. Moduláris felépítése a legtöbb vevői igényt kielégíti. Saját applikációja segítségével összehangolhatjuk okostelefonunkkal, tabletünkkel.

(tovább…)

Innovációk a 2016-os Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) találkozón Forrás. http://cnet3.cbsistatic.com/hub/i/r/2016/01/06/5bdf7a46-c29c-4dbc-8186-643eeb484a7b/resize/770x578/8e3f0d958ca723aba179dc316e35103a/brinks-array-product-photos-1.jpg

Napelemes okos zár a Brinkstől

A videóból megismerhetjük a Brinks cég által fejlesztett Okos zárat. Különlegessége, hogy akkumulátorainak töltését Napelemmel oldották meg. Kezelése egyszerű, WiFi-n keresztül kapcsolódik az Okostelefonokhoz, tabletekhez, applikációja IOS és Android operációsrendszerre érhető el. Könnyedén összehangolható más okoseszközökkel is.

(tovább…)

Ulo, a Wi-Fis bagoly kamera. Óriási siker a mókás dizájn.

A bagoly orrában kapott helyet a kamera és a mozgásérzékelő. A két szeme a valóságban egy-egy 1,22 hüvelykes színes LCD kijelző. Bármilyen felületre mágneses konzollal rögzíthető. A kamera Full HD felbontású felvételek elkészítésére képes másodpercenkénti 30 képkockás rögzítési sebesség mellett. A felvett anyagokat és az élőképet képes Wi-Fi kapcsolaton keresztül továbbítja Android vagy iOS alapú mobil eszközre egy appon keresztül.

(tovább…)

Analóg kontra IP kameraképek összehasonlítása

A biztonsági kamerák kiválasztása során sokan nem tudják, hogy mi a különbség az analóg és az IP kamera rendszer között. A TechSon demo videója látványosan mutatja be, hogy a hagyományos biztonsági kamerák negyed akkor képet közvetítenek, mint IP kamerák. HD kamera, FULL HD IP kamera esetében már rendszámot és arcot is fel tudnak ismerni. Az árkülönbség már nem jelentős az analóg kamerák és IP kamerák között, ezért mindenki számára javasolt minimálisan a HD felbontású kamera rendszer.

(tovább…)

Behavioral biometrics

A videóban a KeyboardPrivacy nevű bővítmény kerül bemutatásra, mely egy Google Chrome-ba beépülő bővítmény, ami megakadályozza a weboldalakat abban, hogy a gépelési stílusunk alapján azonosítsanak minket.

Kültéri CCTV teszt különböző fényerősségben

A filmen egy kültéri Infra CCTV rendszer (BIPRO S600 VF12) tesztjét láthatjuk. Különböző fényerősségben. Kezdetben teljes világosságban, utána 15 W-os izzó megvilágításában, majd teljes sötétségben. A videóból kiderül, hogy a CCTV rendszernek nem jelent gondot a teljes sötétség. Megismerhetjük a rendszerhez tartozó applikációt is, melyet egy iPhone telefon segítségével mutatnak be.

Bemutatták a Falcon Shield drónvédelmi rendszert

A Falcon Shield egy drónok ellen bevethető biztonsági elhárító rendszer, amelyet a Selex ES nevű olasz biztonsági cég mutatott be a londoni Defence and Security Equipment International rendezvényen. A technológia a védelemre szoruló terület különböző pontjain elhelyezett szenzorokból és egy irányító szoftverből áll, és a cég szerint képes a drónokat az észlelés után hatástalanítani, vagy akár átvenni felettük az irányítást.

Otthoni kamerarendszer okostelefon hozzáférhetőséggel

A videón a NEST kamarát láthatjuk, melyet a legcélszerűbb családi házakban elhelyeztetni. Okostelefonnal könnyen irányítható és a kamera aktuális felvétele is megtekinthető telefonunk kijelzőjén. Az elkészült videók menthetők és visszajátszhatóak. A kamera a telefonon keresztül a hangokat is képes továbbítani ha nem tartózkodunk a házban.

Live steamingre és webtelevíziózásra alkalmas hálózati kamerák - AXIS V59

Live steamingre és webtelevíziózásra alkalmas hálózati kamerák – AXIS V59

Az Axis új termékcsaláddal mutatkozott be, ami lehetővé teszi az élő streaminget és a webtelevíziózást. Az AXIS V59 PTZ hálózati kamera sorozat tud streamingelni, valamint audió és videó anyagokat továbbítani különböző alkalmazások számára. A kamerák HDTV felbontást kínálnak 1080p felbontásig, 60 fps képátviteli sebességgel.

Nézze meg, hogyan kell az AXIS V59 hálózati kamerát felszerelni!

Járműfelügyelet okostelefonnal

Megismerhetünk egy járművédelmi, irányítási rendszert, ami egy autóba épített egységből és egy applikációból áll. Az applikáció Android, IOS operációsrendszereken működik. Lehetővé teszi az autó elektronikájának távolról való be illetve kikapcsolását, az autó GPS alapú helylekérdezését és nyomonkövetését.

Az arcgeometria alapú és ujjnyomat alapú beléptető rendszer összehasonlítása

Először hallunk némi információit az RFID kártya alapú beléptető rendszerről. Megtudjuk az előnyeit és hátrányait. Majd Rátér a biometrikus azonosítási lehetőségekre. Az ujjnyomat alapú azonosítás esetében felsorolja a hátrányait: fertőzésveszély, a rendszer könnyű kijátszhatósága, téves elutasítások. Ez után rátér az arcgeometria alapú azonosításra, annak működési elvére, előnyeire.

Lap teteje