Az Európai Unió NIS2 kiberbiztonsági irányelve és lehetséges hatásai az IP video piacára

Hogy egy nagy klasszikust idézzünk: „A nemzetközi helyzet fokozódik”. Sajnos, ha a minket körülvevő világra nézünk, egyet kell értenünk ezzel a kijelentéssel, ami az EU-ban előtérbe hozta a kiberbiztonsági kérdéseket. Ennek következtében az EU szigorítja a kiberbiztonsággal kapcsolatos megközelítését, egyre több vállalatnak és állami szervezetnek kell alkalmazkodnia. Cikkünkben röviden azt vázoljuk fel, hogy mindennek milyen hatásai lesznek az IP video piacára. (tovább…)

Bosch kamerák a kiberbiztonságért

A NIS 2 irányelv legfontosabb változása, hogy immár lényegesen nagyobb számú közép- és nagyvállalat számára ír elő bizonyos, a kibervédelemmel kapcsolatos kötelező óvintézkedéseket, protokollokat. Ez pedig komoly feladatokat ró – a döntően IP kommunikáción működő – korszerű videorendszerek így a Bosch fejlesztőire, üzemeltetőire is. (tovább…)

A home office munkavégzés komplex védelmet igényel

A home office egy olyan hibrid világot teremt, amelyben a biztonsági kockázatok kezelése egyre nagyobb kihívásokat tartogat. Hiszen igen gyakran nem jut kellő figyelem arra, hogy a céges és magánéleti adatkommunikáció és tárolás nem különül el tudatosan. (tovább…)

Szolgáltatás lett az adathalászat: PhaaS

Az adathalászat jelentős átalakuláson megy keresztül a szemünk láttára. A PhaaS szolgáltatásokkal személyre szabott adathalász eszközöket lehet létrehozni – számol be róla közérdeklődésre számot tartó cikkében a Biztonságportál. (tovább…)

Kritikus infrastruktúrák védelme. Nem elég a megbízható fizikai biztonság, növekvő kiberfenyegetések

Mennyire kell aggódnunk a nemzeti infrastruktúrákat ért számítógépes vagy fizikai támadás miatt? Chris Price az ifsec Global hasábjain szakértők bevonásával példákon keresztül elemzi a témát. Nézzük, hogy a járvány, a távmunka és az IoT növekedése hogyan veszélyezteti a technológiákat. Az érdekfeszítő cikk persze az európai tapasztalatokra alig tér ki, mégis általánosítható tanulságai vannak. (tovább…)

Fizikai és IT biztonság egykézből

„Az SBT Protect Kft biztonságtechnikai tapasztalattal a háta mögött nyújt informatikai felülvizsgálatot nem csak az általános ügyviteli, de a biztonságtechnikai rendszerek IP kommunikációs hálózata vonatkozásában is.” (tovább…)

IT biztonság a Home Office-ban a Deloitte szakértőitől

Előző cikkünben a változatlanul széles körben meglévő home office munkavégzés szabályozási kérdéseiről beszéltünk. Úgy gondoljuk, hogy ebben témában változatlanul aktuális a Deloitte szakértői kitűnő összefoglaló írásának ismétlése, amit még a tomboló COVID periódusába portálunk is közreadott. (tovább…)

Érzékelhetetlen kémszoftver a telefonokon?

Léteznek olyan technológiák, amelyek lehetővé teszik, hogy a támadók távolról feltörjenek telefonokat és kémkedjenek. Ehhez elég lehet például, ha a támadók elküldenek egy szöveges üzenetet az adott készülékre, amelyre a kémprogram magától települ. (tovább…)

A felhőalkalmazások 2022 évi legsürgetőbb kihívásai

A Foundry 2022-es Cloud Computing Survey felmérése szerint a felhőköltségek ellenőrzése, az adatvédelem és az adatbiztonság, valamint a szakértelem megteremtése a házon belüli és a beszállítói csapatokban az a három fő kihívás, amely a következő hónapokban és években meghatározza majd a felhőberuházások sikerét. (tovább…)

Kivel oszthatom meg a céges jelszavaimat?

A HVG cikke amerikai forrásra hivatkozva a vállalati jelszavak megosztási gyakorlatának veszélyeire hívja fel a figyelmet. Ez gyakorta történik meg amikor más végzi el a munkát, mert az érintett éppen szabadságon van. (tovább…)

A munkavállalók szerepe az IT-biztonságban!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az IT biztonsági kérdésekben a felhasználok ismerethiánya egyre jelentősebb kockázatokat jelent. A Micro Focus szakértői azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a megfelelő tudással felvértezve a munkavállalók a fejlett elemző eszközökkel együtt hatékonyan erősíthetik az infrastruktúra védelmét. (tovább…)

Adatbiztonság, adatvédelem – Minden szinten

A XXI. században nem lehet megalapozott döntéseket hozni megfelelő részletezettségű és a lehető legkorábbi időpontban rendelkezésre álló adatok nélkül. A mai korunk olaja az adat. Ez hajtja a gazdaságot, ez alapozza meg a működést és ez teszi leírhatóvá a környezetünkben zajló folyamatokat. Keszler Mátyásnak a VEEAM adatbiztonsággal foglalkozó nemzetközi cég hazai operációért felelős szakemberének gondolatait olvashatjuk adatvagyonunk kezelését értintő megkerülhetetlen kérdésekben. (tovább…)

A Google Drive biztonsági figyelmeztetése

​A Google egy újabb biztonsági funkcióval egészítette ki a Google Drive-ot, aminek köszönhetően a kártékony fájlokkal történő visszaéléseket lehet megelőzni számol be róla a Biztonságportál. (tovább…)

Lap teteje