Kivel oszthatom meg a céges jelszavaimat?

A HVG cikke amerikai forrásra hivatkozva a vállalati jelszavak megosztási gyakorlatának veszélyeire hívja fel a figyelmet. Ez gyakorta történik meg amikor más végzi el a munkát, mert az érintett éppen szabadságon van. (tovább…)

A munkavállalók szerepe az IT-biztonságban!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az IT biztonsági kérdésekben a felhasználok ismerethiánya egyre jelentősebb kockázatokat jelent. A Micro Focus szakértői azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a megfelelő tudással felvértezve a munkavállalók a fejlett elemző eszközökkel együtt hatékonyan erősíthetik az infrastruktúra védelmét. (tovább…)

Adatbiztonság, adatvédelem – Minden szinten

A XXI. században nem lehet megalapozott döntéseket hozni megfelelő részletezettségű és a lehető legkorábbi időpontban rendelkezésre álló adatok nélkül. A mai korunk olaja az adat. Ez hajtja a gazdaságot, ez alapozza meg a működést és ez teszi leírhatóvá a környezetünkben zajló folyamatokat. Keszler Mátyásnak a VEEAM adatbiztonsággal foglalkozó nemzetközi cég hazai operációért felelős szakemberének gondolatait olvashatjuk adatvagyonunk kezelését értintő megkerülhetetlen kérdésekben. (tovább…)

A Google Drive biztonsági figyelmeztetése

​A Google egy újabb biztonsági funkcióval egészítette ki a Google Drive-ot, aminek köszönhetően a kártékony fájlokkal történő visszaéléseket lehet megelőzni számol be róla a Biztonságportál. (tovább…)

Mi is az a mérgezett USB és miért kell vigyázzunk?

Egy konferencián átadott USB vagy egy parkban talált adathordozó is komoly biztonsági kockázatot jelent a vállalatok számára. Számos Az USB-vel kapcsolatos biztonsági incidens ismert és óvatlanul mi is könnyen szembesülhetünk a problémával. A veszélyekre a G DATA hívja fel figyelmünket egyúttal megoldást is kínál. (tovább…)

DDoS: beérkező forgalomból is megárt a sok! – Cél: az online szolgáltatások megbénítása

DDoS támadás elleni védelemre nagyobb szükség van mint valaha – hívta fel a figyelmet az Invitech írása. Miközben a cyberbűnözők egyre újabb és szofisztikáltabb módszerekkel igyekeznek kárt okozni a számítógépes rendszerekben, továbbra is reneszánszát éli az egyik legrégebbi metódus: az elosztott szolgáltatásmegtagadás, angol betűszóval DDoS (Distributed Denial of Service). (tovább…)

A felhőbiztonság felelősségi kérdései

A Bitport színvonalas cikkben tekinti át a témát „A felhőben ki szavatol a lady biztonságáért?” – címen. Igen fontos aktuális és egyúttal a szakma közérdeklődésére is számot tartó kérdésről van szó, amellyel kapcsolatban nem kevés a félreértés. (tovább…)

A pénzintézetek is kietettek a kibertámadásoknak

A szigorú szabályozás és a komoly biztonsági intézkedések ellenére a pénzügyi intézményeknél is bepróbálkoznak a zsarolóvírusok. 2 millió dollár feletti az átlagos helyreállítási költség a zsarolóvírusok által sújtott közepes méretű pénzügyi szolgáltató szervezetek esetében – a Sophos felmérése szerint. (tovább…)

Microsoft bejelentkezés jelszóhasználat nélkül

Minden egyes Microsoft fiókkal rendelkező felhasználó számára lehetővé válik a jelszó nélküli bejelentkezés. Néhány héten belül a vállalat minden Microsoft fiókban elérhetővé teszi azt a beállítási lehetőséget, amelynek segítségével pár kattintással meg lehet szabadulni a jelszóhasználattól. Számol be híranyagába a Biztonságportál. (tovább…)

A Pegasus kémprogram ellen készített frissítéseket az Apple

Bő másfél hónappal a Pegasus-botrány kirobbanás után az Apple kiadta a kémprogram működését ellehetetlenítő frissítéseket. A lépés a vállalat termékeinek szinte egészét érinti, így az iPhone-ok mellett az iPadekhez, az Apple Watch-okhoz, illetve a Macekhez is újabb szoftververzió érkezett. (tovább…)

Megkerülhetetlen a szervezetek kiber- és fizikai biztonsági kérdéseinek összefüggő megközelítése

Clive Madders, a Cyber Tec Security cég szakembere azt vizsgálja, az IfsecGlobal portálon közreadott cikkében, hogy a kiberbiztonság és a fizikai biztonság gyakorlata a cégek életében miért fonódik össze minden eddiginél erősebben, és miért kell a szervezeteknek közös megközelítést alkalmazniuk a teljesen biztonságos környezet fenntartása érdekében. (tovább…)

A kriptobefektetők kiberkockázatai

A Kaspersky felbecsülte a potenciális kriptobefektetőket célzó csalások volumenét. Az év kezdete óta a Kaspersky több mint 1500 olyan csalárd globális forrást fedezett fel, amely potenciális kriptobefektetőket vagy a kriptovaluta-bányászat iránt érdeklődő felhasználókat vett célba. (tovább…)

Lap teteje