beleptetes-2018-cover

Mit tudnak 2018 legjobb beléptető rendszerei. Beléptetési kisokos

A legjobb szolgáltatások közé a saját memóriával és processzorral rendelkező döntésképes olvasók tartoznak, valamint a titkosítás valamilyen formáját magában foglaló hitelesítő eszközök. A nyílt forráskód helyett a tulajdonosi technológia biztonságosabb, és kevésbé valószínű, hogy meghekkelik.

minek-a-kartya-ha-van-telefon-bortito

Minek a kártya, ha van telefon?

A proximity kártya alapú beléptetés elterjedtsége azt a téves nézetet kelti bennünk,hogy a kártyaolvasók és a belépésre szolgáló jelvények, kártyák alapvető biztonsági eszközök. Úgy tűnik azonban, hogy a fejlődés megállíthatatlan és a közeljövőben a beléptetés vagy hozzáférés vezérléshez nem lesz szükség sem kártyára, sem olvasóra.

elektromos-zarak-videosec-borito

Elektromos zárak és kilincsek: újdonságok a Videosec kínálatában

Az Euro Tech Corp. Kft. termékválasztékában idén tavasszal már elérhetővé vált a beléptető rendszerek csoportjához tartozó elektromos zárak, kártyaolvasók és azok kiegészítői. Külön ki kell emelni a hotelzárakat, melyeknél nem csak a külső megjelenés, hanem az EU szabványú zárakkal való kompatibilitás is növeli az alkalmazhatóságuk körét

rozcom-kaputelefon-botito

ROZCOM kaputelefon – Kimaxoljuk a lakásokat

Ritkán gondolunk bele, de a kaputelefon is felfogható egyfajta biztonsági rendszerként, melynek segítségével a kéretlen ismeretlen látogatókat távol tudjuk tartani, míg az általunk ismert személyeket be tudjuk engedni. Emberi sajátosságainkból következően sokkal jobban támaszkodunk a vizualitás által nyújtott információkra, így egy video kaputelefon alkalmazása is nagyobb biztonságot garantálhat a felhasználók számára a hagyományos, csak hangalapú 

predor-borito

Fókuszban a PREDOR beléptető

A Predor beléptető- és munkaidő-nyilvántartó rendszer 2017 májusában robbant be a hazai piacra, és azonnal hatalmas érdeklődés övezte. Az innovatív funkciók, a rugalmasság és a kimagasló ár-érték arány okán rendkívül széles a felhasználási területek skálája.

vezetek mentes biztonsag 1.

Vezeték mentes biztonság az egyetemeken

Ideális körülmények között az üzemeltetők egy pontról felügyelhetik és ellenőrizhetik az egyetemi létesítményeik forgalmát. Tudniuk kell, ki és mikor jött, ment, ki és mihez fért hozzá a létesítményekben. A hozzáférések csak az engedélyezett felhasználók számára nyitottak, az oktatási órák ideje alatt és azon túl. A felügyeleti rendszer minden eleme a központhoz csatlakozik és onnan is vezérelhető.

Moduláris IP intercom rendszer 2N módra Forrás: Aspectis Kft

Moduláris IP intercom rendszer 2N módra

Az IP technológia az intercom rendszerek területén is elhozta azokat a forradalmi változásokat, amelyek gyökeresen változtatják meg megszokott eszközeink képességeit. Mindezt a 2N Helios IP Verso bemutatásával szeretném illusztrálni.  A 2N, mint az intercom rendszerek vezető gyártója, így a termékeiben megjelenő szolgáltatások és design az élvonalat képviselik.

A beléptetés jövője 2017-ben Forrás. https://www.asmag.com/showpost/22408.aspx

A beléptetés jövője 2017-ben

2017. első negyedében megfigyelhető trendek és irányzatok túlnyomórészt az „okos biztonságtechnikai rendszerek”  és az „intelligens alkalmazások” növekvő táborához  tartoznak. A tendenciákról Philip Vernernek a CEM System értékesítési igazgatója válogat.

Csúcsteljesítmény a sportpályán Forrás: ZandZ Kft

Csúcsteljesítmény a sportpályán

A legfejlettebb felderítési technológia már a sportesemények biztosításának magasabb szintű elvárásait is kielégíti. A CEIA beléptető rendszerei a gyorsaság mellett könnyen telepíthetőek és egyszerűen alkalmazhatóak.

Forrás: DSC Hungária Kft

Megérkezett a Dahua IP kaputelefonja

A DSC Hungária Kft., mint a Dahua termékek hivatalos disztribútora, tovább szélesíti a termékpalettát, melynek részeként idén nyáron elsők közt vezette be a hazai piacra a Dahua video IP kaputelefon termékcsaládját.

CEIA fémdetektorok a 2015-ös Milánói Világkiállításon

CEIA fémdetektorok a 2015-ös Milánói Világkiállításon

Az EXPO 1,1 millió négyzetméteres területére a napi 130-150 ezer ember átvizsgálását a legszigorúbb biztonsági protokolloknak megfelelően, ugyanakkor a rendezvény érdekeit szem előtt tartva a lehető leggyorsabban kellett végrehajtani, amihez elengedhetetlenül fontos volt a technológia megbízhatósága.

A beléptetés fejlődését meghatározó 9 legfontosabb irányzat

A beléptetés fejlődését meghatározó 9 legfontosabb irányzat

Kutatások szerint a rohamosan fejlődő digitális technológia területén a beléptető rendszerek és eszközeik gyorsuló tempóban fogják meghaladni  a hagyományos beléptetési módszereket.  A legjelentősebb megoldások már napjainkban is a hálózaton keresztül összekapcsolt és szoftver alapú fejlesztések. A biometrikus azonosítás terjedésével a készülékek (technikák) is könnyebben lesznek telepíthetőek az eddigieknél.

ujjlenyomatok tenyerkep

Gondolatok az Index „ Átverhető az ujjlenyomatos azonosítás!” című cikkéhez

Elmondhatjuk, hogy a szakmai közvéleményt is megmozgatta a hírportálokon megjelent közlemény amely arról számolt be, hogy  Európa legnagyobb hekkercsoportja, a német Chaos Computer Club idei találkozóján egy olyan  új fotótechnikai módszert mutattak be, amivel személyes kontatktus nélkül is ellopható egy emberi ujjlenyomat. A módszerrel állítólag nem kisebb személy, mint  a német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen  ujjlenyomatait sikerült detektálni. A témával kapcsolatban Kapitány Sándornak az Óbudai egyetem Alkalmazott Biometria Intézet kutatójának a véleményét kérdeztük.

azonositas biztonsaga multiaplikacio

Az azonosítás biztonsága a beléptetőrendszereknél II. rész

Az elmúlt néhány év tendenciái szükségessé tették a beléptető rendszerek biztonságának felülvizsgálatát. Mindig is léteztek támadási kísérletek és sikeres támadások beléptető rendszerek ellen, de ezek mára iparszerűvé váltak. Cikkünk első részében a rendszereket érő támadásokat, a védekezés alternatíváit, valamint az azonosítási technológiák többségét és jellemzőiket (előnyök-hátrányok) mutattuk be. A témát a multiapplikációs alkalmazás fogalomkörével folytatjuk.

azonosítás biztonsága taska

Az azonosítás biztonsága a beléptetőrendszereknél I. rész

 

Az elmúlt néhány év tendenciái szükségessé tették a beléptető rendszerek biztonságának felülvizsgálatát. Mindig is léteztek támadási kísérletek és sikeres támadások beléptető rendszerek ellen, de ezek mára iparszerűvé váltak. A belépő kártya, vagy ujjlenyomat másoló berendezések, készletek az interneten olcsón, több forrásból is beszerezhetőek. Sajnálatos módon a beléptető rendszerek üzemeltetői vagy nincsenek tisztában rendszereik sebezhetőségével, vagy ami még rosszabb, lebecsülik azt. Jelen cikkünk az azonosítás biztonságával foglalkozik.