A globális biztonsági piac értéke 2030-ra 225,21 milliárd dollár lesz

Az amerikai Grand View Research, Inc. új jelentése szerint a globális biztonsági piac mérete 2030-ra várhatóan eléri a 225,21 milliárd USD-t, ami 2023 és 2030 között 8,0%-os CAGR-rel nő. Az illegális tevékenységek világszerte megfigyelhető térnyerése és a szigorú kormányzati szabályozások, a biztonsági rendszerek elterjedésének növekedéséhez vezettek. (tovább…)

Az biztonsági piac a példátlan kihívások ellenére is rugalmas marad

A svéd Memoori új kutatási jelentése azt mutatja, hogy a fizikai biztonsági termékek (belépés-ellenőrzés, videó megfigyelés, behatolás-riasztó és kerületvédelem) globális piaca rugalmasságot és alkalmazkodóképességet mutatott a növekvő geopolitikai feszültségekkel és a közelgő gazdasági recesszióval szemben. (tovább…)

Tűzjelző rendszerek téves riasztásai Európában – EURalarm tanulmány

Egyre nagyobb problémát és plusz költségeket jelentenek a beépített tűzjelző rendszerek téves riasztásai nemcsak hazánkban, de szerte Európában is. Az Euralarm munkacsoportja – immár második alkalommal – több európai országban vizsgálta az automatikus tűzjelző rendszerekkel kapcsolatos téves riasztásokat. A fogalmi kavalkádban már az adatok összevetése sem egyszerű. (tovább…)

Egy kutatás szerint a tűz- és biztonsági riasztások több mint 30%-a az elmulasztott, vagy hibás karbantartás miatt történik

Érdekes tanulságokkal bír a brit Samsic létesítménygazdálkodási szolgáltató kutatása, amely feltárta, hogy a rosszul karbantartott riasztórendszerek felelősek az Egyesült Királyságban a riasztások több mint 30%-áért, így hangsúlyozottan hívják fel a figyelmet a rendszerek periodikus ellenőrzésére és karbantartására. (tovább…)

Az IoT az okos technológiákkal felszerelt kereskedelmi épületek piacán egészséges növekedést mutat

A Memoori legfrissebb piackutatási jelentése szerint a BIoT piac 2021-ig 21%-kal nőtt, és meghaladta a 2019-es teljes piaci volument. Az elemzők előrejelzése szerint a piac továbbra is egészséges, 12%-os CAGR mellett fog bővülni, a 2021-es 47,07 milliárd dollárról 2027-re 92,88 milliárd dollár nagyságrendre. Várhatóan előtérbe kerülnek az erősebben eredmény alapú, analitika vezérelt megoldások. (tovább…)

Kiterjesztett valóság a videomegfigyelésben

A közelmúltban elgondolkoztunk azon azon, hogy a kiterjesztett valóságot (AR) hogyan lehetne szélesebb körben használni a videomegfigyelés mellett, és milyen típusú forgatókönyveket és felhasználási eseteket lehetne alkalmazni, egy biztonságosabb világ létrehozását segítve. Stefan Lundbergnek az axis communications portálon megjelent gondolataiból szemezgetünk. (tovább…)

Az IoT szerepe a tűzbiztonsági megoldásokban – Brit piaci vélemények

A kiberbiztonsággal és az üzembiztos működéssel kapcsolatos érthető aggodalmak ellenére az olyan technológia, mint az IoT, egyre fontosabb szerepet játszik a tűzbiztonságban is, habár a többi iparághoz képest – érthető biztonsági okokból – érzékelhető a lemaradás.. Az Ifsec Global véleménycikkéből szemezgetünk. (tovább…)

A globális biometrikus piac az előrejelzések szerint 2027-re megduplázza árbevételét

A Marketsandmarkets új jelentése szerint a biometrikus rendszerek globális piaca a 2022-es 42,9 milliárd dollárról 2027-re 82,9 milliárd dollárra nő, ami 14,1%-os CAGR-t jelent. A biometrikus technológia különböző ágazatokban történő dinamikus fejlődése, a hitelesítési és azonosítási és a biztonsági és felügyeleti megoldások iránti növekvő kereslet a különböző alkalmazási területeken a piac növekedésének elsődleges tényezői. (tovább…)

Dinamikus bővülésben a biztonsági átvilágítási piac

A biztonsági átvilágítás becsült piaca jelenleg 7,8 milliárd USD körül mozog, és a Future Market Insights Inc. által közzétett legfrissebb kutatás szerint nagyon valószínű, hogy ez a szektor a következő két évben megközelítheti a 10 milliárd USD értékű bevételt. (tovább…)

Három alapvető érv a beléptetési technológiák frissítéséhez

A változó világ biztonságosabb, funkciókban gazdag hozzáférés-vezérlési technológiát igényel. A fizikai biztonságon kívül számos tényező befolyásolja a hozzáférés-szabályozás frissítésének szükségszerűségét, messze nem utolsó sorban a járvány kihívásai okán. Az IfsecGlobal e – könyve hívja fel a figyelmet a teendőkre. (tovább…)

A biztonsági ágazat 2022 évi globális kihívásai

Lennart Alexandrie, a svéd Detektor International Magazine szerkesztője és kiadója, tekinti át az IfscGlobal hasábjain vázlatosan, hogy mi maradt a viharos 2021 év nyomán és milyen kihívásokkal kell a szakmának szembenézni az idei évben. (tovább…)

Lap teteje