2024 évi videómegfigyelési trendek az Eagle Eye prognózisában

Az Eagle Eye Networks, a felhőalapú videofelügyelet egyik kiemelkedő jelentőségű vállalata közzétette 2024-es Trends in Video Surveillance jelentését, amelyben hat olyan trendet nevez meg, amely a vállalat előrejelzései szerint 2024-ben közvetlenül érintik a vállalkozásokat világszerte. (tovább…)

Video Surveillance Report 2023

Az exkluzív IFSEC Insider Video Surveillance Trend Report tradícionálisan éves áttekintést ad a videofelügyeleti piacról és felméri a legfontosabb trendeket, kihívásokat és azt, hogy mi várható a kameraeszközök, a beágyazott elemző szoftverek és a videókezelő rendszerek terén. (tovább…)

Erős növekedési trend a VSaaS piacon

Az amerikai Grand View Research, Inc. új jelentése szerint 2030-ra a videó megfigyelés, mint szolgáltatás piacának méretét 2023 és 2030 között 17,8%-os CAGR (éves növekedési ráta) mellett dinamikus bővüléssel prognosztizálja A VSaaS a legnépszerűbb felhő alapú videó megfigyelési megoldás. (tovább…)

Az ellátási láncok okozta nehézségek hazai partnereinknél

Tudjuk, hogy a globális ellátási láncok (ismert okokból történő) akadozásai komoly problémákat okoztak a kereskedő, projekt, de még a fejlesztő cégek számára is világszerte. Alkatrészhiányok, szállítási késedelmek, előjegyzési periódusok kitolódása, fizetési késedelmek, geopolitikai konfliktusok stb. Mint ahogy az is egyértelmű, hogy ezek a nehézségek a hazai piacot sem hagyták érintetlenül. (A következőkben a Detektor Security Fórum rovatának cikkét olvashatjuk a témában.) (tovább…)

Assa Abloy a mobil hozzáférés előnyeiről

A mobil hozzáférés elterjedése gyorsan növekszik, a kényelem, a biztonság és a költségtakarékosság okán. Az Assa Abloy szerint az okostelefon-kulcsokkal történő hozzáférés-vezérlés előnyeit már lehetetlen figyelmen kívül hagyni. (tovább…)

Kiterjesztett valóság a videomegfigyelésben

A közelmúltban elgondolkoztunk azon azon, hogy a kiterjesztett valóságot (AR) hogyan lehetne szélesebb körben használni a videomegfigyelés mellett, és milyen típusú forgatókönyveket és felhasználási eseteket lehetne alkalmazni, egy biztonságosabb világ létrehozását segítve. Stefan Lundbergnek az axis communications portálon megjelent gondolataiból szemezgetünk. (tovább…)

Biztonsági ágazati trendek 2023

Az alábbiakban egy jelentős tengeren túli (I-Pro) és egy vezető európai (Axis) gyártó iparági prognózisaiból idézünk, a mondanivalók több helyen is átfednek, a hangsúlyok között persze már az elemzők tevékenysége, piaci helyzete és térségi kitekintési perspektívája okán is van különbség. (tovább…)

A globális biztonsági piac értéke 2030-ra 225,21 milliárd dollár lesz

Az amerikai Grand View Research, Inc. új jelentése szerint a globális biztonsági piac mérete 2030-ra várhatóan eléri a 225,21 milliárd USD-t, ami 2023 és 2030 között 8,0%-os CAGR-rel nő. Az illegális tevékenységek világszerte megfigyelhető térnyerése és a szigorú kormányzati szabályozások, a biztonsági rendszerek elterjedésének növekedéséhez vezettek. (tovább…)

Az biztonsági piac a példátlan kihívások ellenére is rugalmas marad

A svéd Memoori új kutatási jelentése azt mutatja, hogy a fizikai biztonsági termékek (belépés-ellenőrzés, videó megfigyelés, behatolás-riasztó és kerületvédelem) globális piaca rugalmasságot és alkalmazkodóképességet mutatott a növekvő geopolitikai feszültségekkel és a közelgő gazdasági recesszióval szemben. (tovább…)

Lap teteje