Mennyibe kerül ténylegesen egy video megfigyeléses biztonsági rendszer?

Biztonsági rendszer vásárlásakor a döntések gyakran a kamerák, a tárolás és a telepítés árától függenek, ezeknek a szempontoknak a kizárólagos használata azonban komoly kihívások elé állíthatja a végfelhasználót. A felügyeleti rendszerek 5 és 20+ év között működnek, így az összes költségmegfontolás csak a kezdeti költségekre vetítve nem veszi figyelembe a hosszabb távon felmerülő szükségleteket. (tovább…)

Hikvision eDVR eszközök – Zöld úton az energiahatékonyság felé!

A Hikvision piacra dobta legújabb forradalmi megoldását! Az eDVR sorozat egy hatalmas ugrás az energiahatékonyság terén, mivel használata kevésbé környezetszennyező, miközben költségeinken is faraghatunk. Az eSSD technológiájának köszönhetően az energiatakarékos eDVR sorozat hosszabb élettartamú a hagyományos DVR-eknél. A Motion Detection 2.0 vagy AcuSense funkció a videofelvételek keresésének már ismerős, viszont megújult kényelmét és egyszerűségét biztosítja. (tovább…)

Erős növekedési trend a VSaaS piacon

Az amerikai Grand View Research, Inc. új jelentése szerint 2030-ra a videó megfigyelés, mint szolgáltatás piacának méretét 2023 és 2030 között 17,8%-os CAGR (éves növekedési ráta) mellett dinamikus bővüléssel prognosztizálja A VSaaS a legnépszerűbb felhő alapú videó megfigyelési megoldás. (tovább…)

ABUDGET – Új divízió az Aspectisnél

Az idén alapításnak 20. éves évfordulóját ünneplő Aspectis 2023 júniusában a cég 3. üzletágának elindítását határozta el. Az ABUDGET a CCTV technológia belépő szintjére koncentrál kínálatával. (tovább…)

Sokoldalú Kapuőrök a Techsontól – Ismerd meg a Techson új rendszámfelismerő kameráit wiegand kimenettel!

A Techson rendszámfelismerő kamerái forradalmasítják a járművek kapubejáratokon és sorompókon történő biztonságos és automatizált beléptetését. Az új, 4 megapixeles kamerák wiegand kimenettel és mélytanulásos technológiával rendelkeznek, megkönnyítve a rendszámok felismerését és az adatok hatékony továbbítását. Fedezd fel a Techson újdonságait és emeld új szintre az autós beléptetést! (tovább…)

Új Hanwha ANPR rendszer a városi forgalomirányításhoz

A Roadwatch egy élalapú ANPR megoldás, amely ideális városi közlekedéshez. A Hanwha Vision által nemrégiben elindított Roadwatch hat speciálisan kiválasztott X sorozatú kamerára van előre telepítve, ami lehetővé teszi a gyors és egyszerű üzembe helyezést már aktivált licenc mellett. (tovább…)

Az Európai Unió NIS2 kiberbiztonsági irányelve és lehetséges hatásai az IP video piacára

Hogy egy nagy klasszikust idézzünk: „A nemzetközi helyzet fokozódik”. Sajnos, ha a minket körülvevő világra nézünk, egyet kell értenünk ezzel a kijelentéssel, ami az EU-ban előtérbe hozta a kiberbiztonsági kérdéseket. Ennek következtében az EU szigorítja a kiberbiztonsággal kapcsolatos megközelítését, egyre több vállalatnak és állami szervezetnek kell alkalmazkodnia. Cikkünkben röviden azt vázoljuk fel, hogy mindennek milyen hatásai lesznek az IP video piacára. (tovább…)

Bosch kamerák a kiberbiztonságért

A NIS 2 irányelv legfontosabb változása, hogy immár lényegesen nagyobb számú közép- és nagyvállalat számára ír elő bizonyos, a kibervédelemmel kapcsolatos kötelező óvintézkedéseket, protokollokat. Ez pedig komoly feladatokat ró – a döntően IP kommunikáción működő – korszerű videorendszerek így a Bosch fejlesztőire, üzemeltetőire is. (tovább…)

Hogyan segítheti a Milestone a bűnözés elleni védekezést az amerikai egyetemeken

A 2020-as évben az USA egyetemi kampuszain jelentősen csökkent a bűnözés ami nyilván a világjárványnak, az otthonmaradási kötelezettségeknek és a virtuális tanulás növekedésének volt köszönhető. Napjainkra már a felsőoktatási intézmények több mint 90%-a visszatért a személyes részvételű tanuláshoz, és az agresszívitás terjedésével valószínűleg jelentősen megnő a bűnözés is a következő években. Felmerült a kérdés, hogy az intézmények jelenlegi videorendszerei mennyire vannak felkészítve a várható kihívásokra. (tovább…)

Hanwha IP hangosítás és hangosítást kezelő rendszer

A Hanwha Vision a közelmúltban jelentette be legújabb fejlesztését a „Wisenet Audio Management System megoldást” (WAMS, Wisenet Audiomenedzsment Rendszer). A rendszer különlegessége, hogy túl a klasszikus hangosítási funkciók mellett, számos extra szolgáltatással is rendelkezik, melyek jócskán kamatoztathatók a Hanwha video rendszerben. Természetesen a rendszer önállóan is tud működni, mint IP hangosítás, de a szolgáltatások teljességét csak gyári kiegészítőkkel tudja elérni! (tovább…)

Az Axis legújabb all-in-one rendszámfelismerő kamerái

Az AXIS rendszámtábla-ellenőrző – felismerő rendszere ideális a járművek forgalmának kontrolálásához a beléptető rendszerekhez, megkönnyíti a rendszámok észlelését és leolvasását. Segítségével – egyéb funkciók mellett – létrehozhatunk jármű-hozzáférési megoldást, de azonosíthatjuk az ellopott járműveket, személyre szabhatjuk a számunkra legszükségesebb ellenőrző funkciókat. A cég két új kamerát dobott a piacra (tovább…)

HIK-Connect előnyei a biztonságtechnikában

A Hik-Connect egy olyan Android/IOS mobilalkalmazás, amely telefonra és táblagépre is telepíthető. Az alkalmazás a Hikvision eszközök kezelésére szolgál, beleértve a DVR-eket, NVR-eket, hálózati kamerákat, video-intercom eszközöket és riasztóközpontot. (tovább…)

Felhőalapú valós idejű streamelés testkamerákhoz

Az Axis Communications „Body Worn Live” élő közvetítő alkalmazása egy felhőalapú alkalmazás amely lehetővé teszi a videó, a hang és a metaadatok élő közvetítését az Axis testen viselhető kamerás megoldásaiból. A Body Worn Live biztonságos, megbízható, és támogatja a felhasználókat a biztonsági központokban a valós idejű döntéshozatalban. (tovább…)

Az Axis új varifokális dómkamerákat dob piacra

Az Axis Communications új kiegészítéseket adott ki M42 dómkamera-sorozatához, amely intelligens elemzéseket kínál a mély tanuláson alapuló széleken. A beltéri megfigyelési alkalmazásokhoz ideális sorozat most 2 MP-es és 8 MP-es kamerákkal és optimalizált IR-vel rendelkező modellekkel bővült. (tovább…)

Újgenerációs napelemes Hikvision megoldások – Egyszerű de nagyszerű telepítés

A napfény által működtetett Hikvision biztonsági kamerák könnyed telepítést kínálnak olyan helyeken is, ahol nehéz vagy szinte lehetetlen a rendszerek kiépítése. A Hikvision napelemes termékcsaládja folyamatosan növekszik, számos funkcióval és típussal bővül. Az újgenerációs napelemes termékek rugalmas kameralátószögeket, egyszerű telepítést és megbízható teljesítményt nyújtanak gyakorlatilag bárhol. (tovább…)

Lap teteje