Tűzbiztonsági támogatás és intelligens területvédelem a Techson hőkamerákban

A hőmérsékletmérésére és az objektumazonosításra alkalmas kamerák eddig csupán a koronavírus során kaptak kiemelt figyelmet. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy a vírusvédelmen túl számos különböző helyzetben és helyszínen lehet segítségünkre egy hőkamera. Ezúttal a Techson kínálatában megjelent új PT3 C005 IH ADM -3/PA dual lencsés hőkamera megoldásait és lehetőségeit vesszük górcső alá. (tovább…)

Telepítés úgy, mint a karikacsapás?

Van egy megoldásunk, a Dahua Poe NVR-ekkel könnyedén megteheted ezt mivel ezek a rögzítők automatikusan inicializálják a kamerákat és semmilyen különleges beállítást vagy konfigurálást nem igényelnek. Nem kell bajlódni a kamerák hálózati beállításaival sem. (tovább…)

Aspectis – Vidarex partnerség

Az Aspectis Kft a jövőben szoros együttműködésben fog dolgozni a hazai felhő alapú videó felügyeleti rendszerek új generációját képviselő Vidarex Kft-vel. Az cég közleményét olvashatjuk. (tovább…)

Új Axis P14-es sorozatú kamerák

Az Axis egyik legnépszerűbb, P14-es sorozatának legújabb generációja már rendelhető, 5MP (P1467-LE) vagy 4K (P1468-LE) maximális felbontással – az Aspectis Kft közleménye szerint. (tovább…)

TECHSON SCM 256 – a tenyérnyi megoldás

A TECHSON úttörő fejlesztésű „mini” számítógépe otthonok, irodák, de nagyobb komplexumok megfigyelőrendszereinek is hatékony tagja lehet. A beépített funkciók messze meghaladják a SmartCenter Lite PC szoftver lehetőségeit. (tovább…)

A továbbfejlesztett ColorVu technológia

A Hikvision segítve az éjszakai és a gyenge megvilágítású környezeti megfigyelések pontosságát továbbfejlesztette a ColorVu technológiát, kombinálva más fejlett technológiákkal, mint például a panoráma, a varifokális, a 4K, az AI stb. Ennek eredményeként gyorsabban lehet reagálni a biztonsági eseményekre. Ez a ColorVu + X megoldások portfóliója. (tovább…)

Milestone XProtect 2022 R2

Megérkezett a Milestone Systems VMS szoftverének idei második kiadása, az XProtect 2022 R2, melyben a legnagyobb újítás a Corporate verzióban elérhető XProtect Incident Manager funkció, emellett a rendszámfelismerő alkalmazás is kifinomultabb lett, és persze egyéb kisebb változások is történtek. (tovább…)

DAHUA: SMD 3.0 intelligens észlelés

Egy dedikált chippel és fejlett mélytanulásos algoritmussal felvértezett analitikai funkciót mutatunk be a következőkben, mely lehetővé teszi az ember és jármű felismerését a pontos riasztást és a gyors célkeresés elősegítve. (tovább…)

Hogyan növeljük a napelemtáblák élettartamát videómegfigyelési rendszerünkben?

A külterületi napelemes videómegfigyelés során a napelem táblák tisztántartása és a rendszer megfelelő karbantartása egy hosszú távú, kifizetődő folyamat, amellyel nagyban hozzájárulhatunk élettartamuk meghosszabbításához. Ehhez kapcsolódóan összegyűjtöttünk pár hasznos üzemeltetési és karbantartási tippet, melyek elvégzésével biztosíthatjuk napelem tábláink gondtalan működését. (tovább…)

Pixeles vs. mesterséges intelligencia alapú video-mozgásérzékelés

Rövid, de annál látványosabb videó arról, hogy mi a különbség a hagyományos, pixelalapú video-mozgásérzékelés, és a Hanwha Wisenet által a kamerába beépített, mesterséges intelligenciaalapú között. Az MI-alapú megoldás jelentősen növeli az érzékelés pontosságát és csökkenti a szükségtelen riasztásokat. (tovább…)

Kiterjesztett valóság a videomegfigyelésben

A közelmúltban elgondolkoztunk azon azon, hogy a kiterjesztett valóságot (AR) hogyan lehetne szélesebb körben használni a videomegfigyelés mellett, és milyen típusú forgatókönyveket és felhasználási eseteket lehetne alkalmazni, egy biztonságosabb világ létrehozását segítve. Stefan Lundbergnek az axis communications portálon megjelent gondolataiból szemezgetünk. (tovább…)

A Dallmeier az intelligens repülőtéri biztonságra összpontosít

A terminálfelügyeleti, az előtér- és kifutópálya-védelmi rendszerektől a „virtuális torony” megoldásokig – a Dallmeier videoalapú megoldások széles portfólióját kínálja a repülőtereknek a rendkívül érzékeny területekre, amelyek lehetővé teszik a folyamatok jobb nyomon követését és a repterek biztonsági helyzetének jobb megértését. (tovább…)

A Hanwha dinamikusan bővíti Wisenet Q kamera sorozatát

A Hanwha Techwin 12 új 4 megapixeles kamerával bővíti Wisenet Q sorozatát. A meglévő 2 és 5 megapixeles Wisenet Q modellekkel együtt az új NDAA-kompatibilis kamerákat úgy tervezték, hogy megfizethető megoldást kínáljanak gyakorlatilag bármilyen nagy kameraszámú videofelügyeleti alkalmazáshoz. (tovább…)

Az AXIS Q1656-LE kamera, intelligens funkciókkal

A Q-széria megszokott prémium funkciói és a rossz fényviszonyok között is kivételes képminőség biztosítása mellett az Axis Q1656-LE kamera az Axis legújabb, ARTPEC-8 chipjében rejlő lehetőségeket kihasználva kínál erőteljes és megbízható, mélytanuláson alapuló analitikai megoldásokat. (tovább…)

Securiton IPS NextGen VideoAnalytics

A Securiton IPS NextGen VideoAnalytics rendszer kapcsán, egy magas megbízhatóságú biztonsági csomagot ismerhetünk meg: intelligens videóelemzés egyetlen modulban kombinálva. (tovább…)

Lap teteje