Intelligens kamerák ismerik fel az öngyilkossági szándékot!

Dél – Koreában mesterséges intelligencia (MI) alapú technológiákat kezdtek használni a szöuli Han folyó hídjain elkövetett öngyilkossági kísérletek megakadályozására. Az “intelligens” kamerákat megtanítják arra, hogy észleljék a gyanús viselkedést, és gyorsan riasszák a hatóságokat. (tovább…)

A vírushelyzet okán ismét képbe kerülhetnek a négyzetméter alapú korlátozások az üzletekben – Elevenítsünk fel ismét egy korszerű megoldást a témában

Az egyre eszkalálódó járványhelyzettel sajnos ott tartunk, hogy ismét képbe kerülhet az üzletek látogathatóságának szabályozása (korlátozása). Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az üzlethelyiségekben korlátozzák az egyidőben bent tartózkodók számát. Kisebb üzletek esetében ennek ellenőrzése, követése gyerekjáték. De mit tegyen egy többszáz négyzetméteres üzlet tulajdonosa? (tovább…)

Kreált „mesterarcokkal” vezethetők félre az arcfelismerő rendszerek?

Izraeli kutatók eredményei arra utalnak, hogy az arcfelismerő rendszerek rendkívül sebezhetők. Egy olyan módszert, mutattak be, amellyel “mesterarcokat”, azaz számítógépen generált arcokat lehet létrehozni, amelyek az arcfelismerő rendszerek mesterkulcsaként működnek és nagy valószínűséggel képesek több személyazonosságot is megszemélyesíteni – számol be érdekes híranyagában a Computerworld. (tovább…)

Kideríthetőek a pénztárnál megadott PIN-kódok

Noha egyre gyakrabban fizetünk például okostelefonok segítségével, azért még rengeteg alkalommal kerül sor hagyományos kártyás fizetésre. Kutatók gépi tanulással tesztelték, hogy milyen hatékonysággal lehet kipuhatolni a pénztáraknál beírt PIN-kódokat. Az eredményeken még a kutatócsoport is meglepődött. (tovább…)

JABLOTRON szolgáltatás kimaradás

Az LDSZ Kft. mint a JABLOTRON behatolás-jelző eszközök Magyarországi forgalmazójának tájékoztatása szerint a MyJABLOTRON Felhő szervereinek tervszerű karbantartása miatt 2021. Október 23. 08:00 és 14:00 óra között a JABLOTRON alkalmazások távoli hozzáférése időszakosan nem lesz elérhető. (tovább…)

Elektromobilitás – Tűzbiztonsági kockázatok a többszintes parkolókban és mélygarázsokban

A Securiton hívta fel a figyelmet arra, hogy a német Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztérium több milliárdos fejlesztést biztosít – egyebek mellett – a töltési infrastruktúra fejlesztésére az elektromobilitás területén. A többszintes parkolók és mélygarázsok is pályáznak a fejlesztésekre, ugyanakkor egyenlőre még nem szabályozottak a téma tűzbiztonsági vonatkozásai (tovább…)

Microsoft bejelentkezés jelszóhasználat nélkül

Minden egyes Microsoft fiókkal rendelkező felhasználó számára lehetővé válik a jelszó nélküli bejelentkezés. Néhány héten belül a vállalat minden Microsoft fiókban elérhetővé teszi azt a beállítási lehetőséget, amelynek segítségével pár kattintással meg lehet szabadulni a jelszóhasználattól. Számol be híranyagába a Biztonságportál. (tovább…)

Testkamerát kapnak a magyar mentősök

Testkamerát kapnak a mentősök, ezeket előbb a Hajdú-Bihar megyeiek tesztelhetik le, írja az Országos Mentőszolgálat a Facebookon. A kamerák „nemcsak a mentődolgozók védelmét szolgálják majd, hanem a helyszíni betegellátás biztonságát is növelhetik”. (tovább…)

A Pegasus kémprogram ellen készített frissítéseket az Apple

Bő másfél hónappal a Pegasus-botrány kirobbanás után az Apple kiadta a kémprogram működését ellehetetlenítő frissítéseket. A lépés a vállalat termékeinek szinte egészét érinti, így az iPhone-ok mellett az iPadekhez, az Apple Watch-okhoz, illetve a Macekhez is újabb szoftververzió érkezett. (tovább…)

2. Országos, Biztonságtechnikai Horgászverseny

A Modern Alarm Kft. 2021. október 2-án, szombaton rendezi meg Dunavarsányban a második „Országos Elektronikus Vagyonvédelmi Horgászbajnok 2021” horgászversenyét, a „Hikvision Kupa 2021″-et. A rendezők várják az érdeklődőket. Nevezési feltételek (tovább…)

Lap teteje