radioado-a-fogsoron-cover

Rádióadó a katonák fogsorán! A csatatér kommunikációs jövője?

Az amerikai hadsereg 10 millió dollárt költ el arra, hogy a veszélyes küldetésen lévő katonák fogsorba rejtett rádióadóval tudjanak kommunikálni, szóval amikor egy magában motyogó embert látunk az utcán, lehet, hogy csak egy jól álcázott kommandóssal van dolgunk.

Forrás: 2N

Bemutatkozik a 2N® új beltéri egysége

A 2N 2018 szeptember 17-én jelentette be hivatalosan a legújabb beltéri egységét. Az utóbbi időben a 2N elkezdte piacra dobni a különböző felhasználóknak szánt beltéri egységeit, ezzel teljessé téve a 2N kínálatát az Intercom piacon.

prov roadshow 1

Ősszel ismét PROVISION-ISR Roadshow 2018, a MASCO Kft rendezésében

A PROVISION-ISR Roadshow 2018 rendezvény sorozatunkat idén az ország 8 nagy városában rendezzük meg. Elvisszük a CCTV technológiai újdonságait, melyeket gyakorlati előadások keretein belül testközelben igyekszünk megismertetni, egyúttal a SATEL riasztórendszer új termékcsaládját,a Perfectát is bemutatjuk (A cég közleménye)

bankartyak-cover

A Cardlytics marketing. Kifigyelve a bankkártyák adatai

Nem is gondolnánk, hogy vannak olyanok, akik belelátnak a gondolatainkba, legalábbis agyunk azon rejtett zugaiba mindenképpen, ahol a vásárlási döntések születnek. Ilyen a Cardlytics nevű amerikai cég, amely csendben, minden feltűnés nélkül elemzi a bank- és hitelkártyák adatait, s feltárja, hogy milyen vásárlásokra használják a fogyasztók a kis plasztiklapokat.

Criptext-cover

Criptext – Már kipróbálható a bombabiztos levelezés

A Criptext egy szuperbiztos levelezőrendszer kifejlesztésén dolgozik. A tesztverziót már mindenki szabadon kipróbálhatja. A Criptext infrastruktúrájának lényege, hogy az elektronikus leveleket olyan módon kezeli, hogy azokba tényleg csak a feladó és a címzett nyerhet betekintést.

hordozhato-okos-eszkoz-cover

Hordozható okos kütyük a kémkedés útján?

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az okosórák is elősegíthetik a felhasználók utáni kémkedést. „Az okoseszközök nem csupán mini kütyük, hanem olyan számítástechnikai készülékek, amelyek rögzíthetik, tárolhatják és feldolgozhatják a szenzitív adatokat”.

facebook-bank-cover

Banki adatokra hajt a Facebook

Maffia jellegű alkuval lepte meg a Facebook az amerikai bankokat. A cég azt javasolta, hogy az ügyfelek pénzügyi adataiért cserébe segít új szolgáltatásokat ajánlani ugyanezeknek az ügyfeleknek. A Facebookot a számlaegyenleg, a kártyás tranzakciók és minden más is érdekelné.

arcfelismeres-tokio-cover

A tokioi olimpia arcfelismerős beléptetőjének videós bemutatója

Arcfelismerésen alapuló beléptető-rendszerrel ügyelnek majd a biztonságra a 2020-as tokiói olimpián. Az új technológiával el lehet kerülni, hogy hosszú sorok alakuljanak ki a nyári forróságban, és csaknem 100 százalékos pontossággal működik.

Mobiqam-cover

Az IFSEC 2018 chat fórumán bemutatott újdonságok II.

A 2018-as IFSEC biztonságtechnikai kiállításán debütáló chat fórumon a kiállítók bemutatták legújabb fejlesztéseiket a CCTV, behatolásjelző, vagyonvédelem, személyi őrzés stb. témakörében. Ezek közül mutatunk be néhányat vázlatosan.

IFSEC-2018-covero

Az IFSEC 2018 chat fórumán bemutatott újdonságok I.

A 2018-as IFSEC biztonságtechnikai kiállítás chat fórumán a kiállítók bemutatták legújabb fejlesztéseiket a CCTV, behatolásjelző, vagyonvédelem, személyi őrzés stb. témakörében. Ezek közül mutatunk be néhányat vázlatosan.

iqalarm-logo

iQAlarm árcsökkenés. Az LDSZ Kft közleménye.

„Sajnálattal” tájékoztatjuk Tisztelt Vásárlóinkat, hogy az Euro árfolyamának kevéssé sem örvendetes emelkedése miatti árváltoztatások hulláma elérte az iQALARM termékcsaládot is.

peremvedelem-cover

A biztonsági piac peremvédelmi trendjei

A biztonsági megoldások iparágán belül a peremvédelmi rendszerek sajnálatosan alárendelt szerepet játszanak.  Számos vásárló a peremvédelem koncepcióját a videofelügyeleti megoldások és a beléptető rendszerek után sorolja.  Tény ezzel szemben, hogy a nagy kockázatú helyszínek, mint pl. a kritikus infrastruktúrák, esetében a peremvédelmi biztonsági megoldások használata elkerülhetetlen.

video-megfigyeles-piac-cover

Gyorsuló pályára áll a video megfigyelő piac a jövőben

Jon Cropley, az IHS Markit vezető elemzője szerint a professzionális videofelügyeleti berendezések világpiaca 9,3 százalékkal nőtt 2017-ben. Ez a növekedés sokkal magasabb, mint 2016-ban (3,9 százalék) vagy 2015-ben (1,9 százalék ) volt . A növekedés az összetevői a bűnözés és a terrorizmus elleni kormányzati kiadások, valamint a magánszektor költségei a kiskereskedelmi és ipari létesítményekben alkalmazott berendezések