Virtuális bankkártyát fejleszt a Corvex

A Corvex Üzleti Megoldások Zrt. SafetyCard néven, a meglévő bankkártya elfogadó hálózatot használó rugalmas és biztonságos fizetési platformot hozott létre, amelynek használatával a szerződött kereskedők, szolgáltatók – a kártyatársaságok és bankok nélkül – virtuális fizetési kártyákat bocsáthatnak ki ügyfeleiknek. (tovább…)

A wifi kiválthatja a kamerás megfigyeléseket?

Nemrégiben jelentős tudományos eredményekkel jelentkeztek az amerikai Carnegie Mellon Egyetem kutatói. A szakemberek kizárólag wifirouterek antennáira támaszkodva térképezték fel a szobában tartózkodó emberi testek alakját és mozgását. (tovább…)

Intenzívebb szerepre készül az okosotthon piacon az Apple

Újabb termékekkel lépne piacra az okosotthon-szegmensben egy-másfél éven belül az Apple, mely a HomeKittel már korábban felépített egy meglehetősen robusztus rendszert, ám az ökoszisztémába illeszkedő saját eszközök tekintetében versenytársai jobban állnak nála.  (tovább…)

Új mezben az Erando! CIVIL ERANDO Rendszertechnika Kft.

Nézzük akkor a szikár tényeket. A neves biztonságtechnikai kivitelező cég, az Erando Kft. idén szeptember végével megszűnt, tevékenységét jogutódlással idén októbertől a CIVIL ERANDO Rendszertechnika Kft. vette át. Bánfalvi Lászlóval, az új cég egyik cégvezetőjével beszélgetünk. (tovább…)

Commend digitális bejárati ajtó

Amennyiben olyan épületet üzemeltet, ahova sok látogató, vendég érkezik, akkor a fogadásuk, irányításuk nem biztos, hogy zökkenőmentesen megy minden alkalommal. A Commend kifejlesztett egy ajtómegoldást, mely nem csupán megkönnyíti a felhasználók dolgát, de az érkezők fogadását, irányítását is elegáns folyamattá alakítja. (tovább…)

Érzékelhetetlen kémszoftver a telefonokon?

Léteznek olyan technológiák, amelyek lehetővé teszik, hogy a támadók távolról feltörjenek telefonokat és kémkedjenek. Ehhez elég lehet például, ha a támadók elküldenek egy szöveges üzenetet az adott készülékre, amelyre a kémprogram magától települ. (tovább…)

Power Partnernap szeptember 16-án

A nyár szikrázó, pezsgő, tele élményekkel, bulikkal. És az ősz? Az is! A Power Biztonságtechnikánál mindenképpen. Légy részese Te is a fergeteges Partnernapnak szeptember 16-án a Power Kft. IX. kerületi telephelyén! (tovább…)

Mennyi? – Harminc – Mi harminc?

A jövőre 30 éves LDSZ Vagyonvédelmi Kft. idén nyáron átadta a 30. városi térfigyelő rendszerét, mivel sikeresen zárult 2 városi térfigyelő műszaki átadása is 2022 júniusában. A patinás pécsi központú cég 2021-ben közbeszerzésen nyerte el Tiszalúc Nagyközség és Nagybajom Város térfigyelő rendszerének kiépítését. (tovább…)

A kézremegés alapján történő azonosítás

Áttörés közeleg a mobilok piacán, amely esetleg kiválthatja az ujjlenyomat de akár az arcfelismerés alapján történő azonosítást is. Az okostelefonokat és táblagépeket hosszú ideje kétféle módszerrel oldhatja fel a felhasználó, de rövidesen jöhet egy még jobb, és még kényelmesebb megoldás. (tovább…)

ShotSpotter: intelligens lövésérzékelés

A téma amiről beszámolunk – hála az égieknek – nálunk még egyenlőre nincs képbe, de ahogy nap mint nap olvassuk az USA-ban viszont vastagon és ez, a civilek ellenei fegyveres erőszak. A merényletek során döntő tényező a reakció idő, ami a bűnüldözési szempontok mellett életeket is menthet. Ebben fejlesztett ki úttörő megoldást a ShotSpotter. (tovább…)

Lap teteje