Power Partnernap szeptember 16-án

A nyár szikrázó, pezsgő, tele élményekkel, bulikkal. És az ősz? Az is! A Power Biztonságtechnikánál mindenképpen. Légy részese Te is a fergeteges Partnernapnak szeptember 16-án a Power Kft. IX. kerületi telephelyén! (tovább…)

Mennyi? – Harminc – Mi harminc?

A jövőre 30 éves LDSZ Vagyonvédelmi Kft. idén nyáron átadta a 30. városi térfigyelő rendszerét, mivel sikeresen zárult 2 városi térfigyelő műszaki átadása is 2022 júniusában. A patinás pécsi központú cég 2021-ben közbeszerzésen nyerte el Tiszalúc Nagyközség és Nagybajom Város térfigyelő rendszerének kiépítését. (tovább…)

A kézremegés alapján történő azonosítás

Áttörés közeleg a mobilok piacán, amely esetleg kiválthatja az ujjlenyomat de akár az arcfelismerés alapján történő azonosítást is. Az okostelefonokat és táblagépeket hosszú ideje kétféle módszerrel oldhatja fel a felhasználó, de rövidesen jöhet egy még jobb, és még kényelmesebb megoldás. (tovább…)

ShotSpotter: intelligens lövésérzékelés

A téma amiről beszámolunk – hála az égieknek – nálunk még egyenlőre nincs képbe, de ahogy nap mint nap olvassuk az USA-ban viszont vastagon és ez, a civilek ellenei fegyveres erőszak. A merényletek során döntő tényező a reakció idő, ami a bűnüldözési szempontok mellett életeket is menthet. Ebben fejlesztett ki úttörő megoldást a ShotSpotter. (tovább…)

Minden az egyben: új Axis mennyezeti hangszórók

Két új, többcélú, többfunkciós hálózati mennyezeti hangszórót mutatott be az Axis Communications. A C1210-E és C1211-E hálózati mennyezeti hangszórókkal proaktív módon figyelmeztethetők a behatolók és segítségükkel biztonsági utasítások is kiadhatók. (tovább…)

Hallgatóznak a videocsevegők?

Úgy tűnik, hogy Legalábbis periodikusan feldolgozzák a némított mikrofon hangját a videokonferenciás szolgáltatások, ez pedig súlyos adatvédelmi kérdéseket vethet fel (tovább…)

Az FBI figyelmeztetése: veszélyesek lehetnek a QR-kódok

​Az egyre több manipulált QR-kód miatt az FBI biztonsági figyelmeztetést adott ki számol be róla a biztonságportál híranyaga. Az FBI munkatársai mind több olyan csalással találkoznak, amelyek manipulált, meghamisított QR-kódok révén következnek be.
(tovább…)

Kiszivárgott Samsung forráskódok

A Samsung hivatalosan is elismerte, hogy egy kibertámadás következtében bizalmas dokumentumok és forráskódok szivárogtak ki a rendszeréből. A Galaxy okostelefonok is érintettek. (tovább…)

Lap teteje