ring-dron-kamera-ring-cover

Nem semmi! Beltéri drón és biztonsági kamera a Ringtől

A Ring fejlesztése valóban döbbenetes. Egy beltéri mini drónról van szó, amely felprogramozva képes autonom módon körbenézni a lakásban. Hogy ez a fejlesztés mennyire lesz optimális az otthonbiztonsági megoldások között azért még bőven nyitott kérdés. (tovább…)

Memoori-thermal-cover

A COVID-19: új hangsúly a biztonsági piacokon

A világgazdaság recessziója ellenére a Memoori kutató elemzői szerint jó hír, hogy a megváltozott munkakörülmények és biztonsági elvárások új növekedési lehetőségeket adtak a Fizikai Biztonság üzletág számára. (tovább…)

01kep-cover

Ha ősz, akkor MikroTik gyakorlati Workshop

A 2020-as év őszén is tart gyakorlati oktatást a GeoVision Hungária Kft., melyre már most előre jelentkezhet. Belépő feltétel: TCP/IP hálózati ismeretek. Az alábbi időpontot és szakmai tematikákat ajánljuk figyelmébe: (tovább…)

berg-insight-logo-cover

A telepített videokamerák száma Európában és Észak – Amerikában 2024-re eléri a 420 milliót

A Berg Insight, az IoT svéd vezető piackutató szolgáltatója új piaci jelentést bocsátott ki a kapcsolódó videokamera-piacról. Becslésük szerint szerint Európában és Észak-Amerikában a beépített videokamerák bázisának éves növekedési üteme évi 18,1 %-al növekszik, 2019-ben 183,0 millió telepített egységről 2024-re 420,3 millió várható. (tovább…)

anonymos-cam-cover

Ez bizony kurrens alkalmazás lesz: Anonymous Camera – maszkolási, kitakarási lehetőség egy appal

A mesterséges intelligencia segítségével takarja el a képen szereplők arcát, illetve testét egy új alkalmazás, amelyet a Playground adott ki, elsőként iPhone-okra. Az alkalmazás elsősorban a tüntetések résztvevői, civil szervezetek munkatársai, továbbá oknyomozó újságírók számára tűnik hasznosnak, de természetesen más is használhatja. (tovább…)

iphon-iverifycover

Az iVerify app jelzi, ha feltörték az iPhone-ját

Bár az iOS-világ jól ismert viszonylagos biztonságáról, száz százalékra itt sem mehetünk, így jól jöhet egy olyan alkalmazás, amely jelzi, ha meghekkelték a telefont, emellett segíti a biztonság megerősítését és javítja az adatvédelmet is. Ezt kínálja az iVerify alkalmazás. (tovább…)

domain-Rackhost-cover

Az inaktív céges domainek veszélyei

Amikor a vállalatok már nem fizetnek elő többé a domainjükre, akkor azokra nem egy esetben gyorsan lecsapnak mások. Ugyanakkor az sem ritka, hogy ezek a domainek kibertámadások részeseivé válnak. (tovább…)

adathalasz-tozsdeforum-cover

Változatlan IT biztonsági kockázatok human területen

Egy friss tanulmány szerint az USA-ban és Angliában minden második alkalmazott munkája során okozott már biztonsági kockázatot. A hibák legfőbb oka a szórakozottság volt, és a távmunka csak súlyosbította a helyzetet. A Tessein cég felmérése. (tovább…)

messenger-biztons-cover

Messenger App Lock: lezárhatóak lesznek a Messenger üzenetek

Számos új funkcióval bővíti a Messengert a Facebook, amellyel még biztonságosabbá válik az üzenetküldő. A fejlesztések egyike az appon belüli arc és ujjlenyomat általi azonosítás, amely iPhone-on és iPaden már elérhető, ezáltal biztosítható lesz a felhasználó számára a kontrolált hozzáférés. (tovább…)

warning_xrayinuse_cover

Bővített Fokozatú Sugárvédelmi Továbbképzés

A csomagvizsgáló röntgenberendezések röntgensugárral működnek, amelynek használata az atomenergia alkalmazási körébe tartozó tevékenységnek minősül, így azok forgalmazását és a használatát is szigorú törvények és rendeletek szabályozzák. A készülékekkel foglalkozók körének kötelező továbbképzésen kell részt vennie, amit a Z&Z és társ cége a DTS Consulting szervez. (tovább…)

iroda-tavmunka-cover

A hibrid munkahelyek útján: távmunka, iroda és a felhő

A hagyományos IT invesztíciókkal szemben a cégek a felhő-infrastruktúrára költenek bővülő nagyságrendben a koronavírus-járvány árnyékában, a hirtelen távmunkára váltó szervezetek pedig állandósítanák a hibrid modellt. A computerworld számolt be az IDC kutatásáról. (tovább…)

huperLab_cover

3D-s megoldás a társadalmi távolságtartás kontrolljára a Huperlabtól

A COVID-19 miatt egyre fontosabbá válik a társadalmi távolságtartás fenntartása a fertőzés elkerülése érdekében. A megoldás riasztást adhat, ha 5 másodpercnél hosszabb periódust érzékel 1,5 m-nél kisebb távolságra, ezenkívül képes egy adott terület maximális kapacitási kritériumait is meghatározni. (tovább…)

barta-ferenc-mnb-cover.

MNB: fontos változások jönnek a kifizetéseknél Magyarországon

Nagyon sokat fejlődött a pénzforgalom az elmúlt hetekben, de ennek nincs vége. Szeptembertől bejönnek a vállalati kötegelt fizetések is az azonnali fizetési rendszerbe, biztonságosabbá válik az internetes kártyás vásárlás, jövőre pedig minden kereskedőnél lehet majd elektronikus úton is fizetni – nyilatkozta Barta Lajos az MNB igazgatója. (tovább…)

Lap teteje