Hikvision sérülékenységek

A Hikvision pénteken figyelmeztette partnereit a HikCentral Professional biztonsági menedzsment szoftverének egyes verzióit érintő két sebezhetőségre. A cég közleménye. (tovább…)

Magyar fejlesztés kapott díjat a nemzetközi Fire & Security Matters Awards versenyen

A Fire & Security Matters Awards (FSM) az innovációt és a teljesítményeket ünnepli a tűzvédelmi és biztonságtechnikai ágazatban, mely a Fire Industry Associaton (Tűzvédelmi Ipari Szövetség) szervezésében kerül minden évben megrendezésre. A díjak célja az innováció fontosságának népszerűsítése, ugyanakkor a legmagasabb szintű kiválóság kiemelése. (tovább…)

Az ONVIF fejleszti a kommunikációs biztonságot

Az ONVIF bemutatta a TLS konfigurációs bővítményt (Release Candidate) az eszközök és az ügyfelek közötti biztonságos kommunikáció érdekében. A TLS Configuration az első az ONVIF-bővítmények új kategóriájában, amelyek olyan specifikációk, amelyek kiterjesztik az ONVIF-megfelelőséget olyan termékfunkciókra, amelyek egy adott használati esetre vagy végfelhasználói igényre vonatkoznak. (tovább…)

Kiberbiztonsági védjegy az amerikai IoT eszközökre

Az amerikai kormány az IoT-eszközökre vonatkozó kiberbiztonsági tanúsítási és címkézési programot vezetne be. A lépéssel a felhasználókat segítenék abban, hogy megfelelő védelmi szint teljesítésére képes eszközöket tudjanak vásárolni. (tovább…)

Komoly perrel kell szembenézniük a ChatGPT fejlesztőinek

A Microsoftot és az OpenAI-t tizenhat álnevesített magánszemély perelte be, akik azt állítják, hogy a vállalatok ChatGPT-n alapuló MI-termékei megfelelő értesítés vagy beleegyezés nélkül gyűjtötték és használták fel személyes adataikat. – Számol be róla híranyagában többek között az SG.hu (tovább…)

Szolgáltatás lett az adathalászat: PhaaS

Az adathalászat jelentős átalakuláson megy keresztül a szemünk láttára. A PhaaS szolgáltatásokkal személyre szabott adathalász eszközöket lehet létrehozni – számol be róla közérdeklődésre számot tartó cikkében a Biztonságportál. (tovább…)

Gyújtóbombás drónokkal az erdőtüzek ellen

Erre a címre valószínűleg mindenki felkapja a fejét – ezúttal azonban még csak nem is túloztunk: egy USA-béli startup olyan megoldással kísérletezik, amelynek keretén belül drónok apró labdacsokat dobnak le bizonyos erdőrészekre, amelyek a megfelelőnek ítélt pontokon tüzet „csiholnak”. (tovább…)

A biztonsági tinták ágazatában jelentős növekedés tapasztalható

A Marketsandmarkets legfrissebb jelentése a biztonsági tinták piacáról típusonként (például láthatatlan, biometrikus, fluoreszkáló és termokróm), az alkalmazott nyomtatási módszerek és alkalmazások, például bankjegyek, adószalagok és biztonsági címkék szerint vizsgálja meg ezt a szektort. (tovább…)

„Legjobb repülőtéri biztonságtechnikai partner” díjat kapott a Z&Z

„Best airport security technology provider”, azaz a „Legjobb repülőtéri biztonságtechnikai partner” elismerést vehette át a Z&Z Biztonságtechnika Kft. nevében Zagroczky Ágnes, a cég ügyvezető igazgatója. A díjat március 2-án, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője nagyszabású gálaest keretében adta át.
(tovább…)

STid mobil azonosító – beléptető megoldás

Az innovatív STid Mobile ID® lehetővé teszi virtuális beléptetőkártyák kiadását a felhasználók mobileszközeire. A megoldás a legmagasabb biztonsági szintet (mint például a MIFARE® DESFire®) biztosítja a kényelmes hozzáférhetőség és az intuitív kezelőfelületek révén. (tovább…)

Térerő nélküli mobilhasználat

A Motorola Mobility a brit Bullitt Grouppal közösen egy olyan, kulcstartó méretű, bluetoothos eszközt fejlesztett, ami lehetővé teszi a műholdas kapcsolat felvételét androidos telefonok és iPhone-ok számára olyan helyeken is ahol nincs megfelelő térerő. (tovább…)

Lap teteje