dahua-hokameras-lazmeres-cover

Dahua mesterséges intelligenciával ellátott hőkamerás testhőmérséklet-mérő rendszer

A járványhelyzet által kiváltott szigorodó karantén előírások jelenleg az esetek többségében teljesen ellehetetlenítik (egyéni, állami és céges ügyekben egyaránt) a személyes pontos testhőmérséklet-mérést nagy tömegben, emberi érintkezés nélkül! Napjaink egyik legnagyobb kihívására, a megbetegedéssel közlekedők kiszűrésére nyújt innovációt a Dahua új megoldása, amely nem csak a jelenlegi vírushelyzetben, hanem általánosságban is kiemelkedő hasznú lehet a különféle gyárak, üzemek, tehát nagy létszámú alkalmazottat foglalkoztató létesítmények számára. (tovább…)

digitalis-alairas-telefonguru-cover

Forradalmasíthatja a járvány a digitális aláírási iparágat?

A járványhelyzet által kiváltott szigorodó karantén előírások jelenleg az esetek többségében teljesen ellehetetlenítik (egyéni, állami és céges ügyekben egyaránt) a személyes aláírásokkal történő dokumentum hitelesítéseket. Ebben a helyzetben a kormányok egyre szélesebb körben ismerik el a digitális aláírások szükségességét, személyek és intézmények képviselői azonosítására. (tovább…)

moblihalozat-imagazin-cover

Világfelmérés: mobilhálózatok terhelése és a Covid19

Az elmúlt hetekben gyökeresen megváltoztak a mobilelőfizetők felhasználói szokásai világszerte a koronavírus-világjárvány hatására. A hálózatokon mind a forgalmazott adatmennyiséget, mind a lokációt tekintve újfajta terhelés jelenik meg, melyet kezelniük kell az operátoroknak. (tovább…)

moszkva-koronavirus--cover

Mobilkóddal ellenőrzik Moszkvában az önizolációs periódus betartását. Állampolgárok megfigyelés alatt

Moszkvában elkezdték tesztelni azt az okostelefonos alkalmazást, amellyel a hatóságok nyomon tudják követni az otthon kezelt vagy házi karanténra kötelezett koronavírus-páciensek mozgását. Az alkalmazás teljes értékű változata csütörtöktől lesz letölthető, akiknek pedig nincs mobiltelefonjuk, azoknak az önkormányzat biztosít készüléket. (tovább…)

danios-mobil-teszt-központ-cover

A Denios AG mobil koronavírus tesztkonténerei

Nálunk jobban felkészült világokban pl. Németországban a Denios AG német társaság biztonságos mobil mintavételi konténereket kínál érintésmentes koronavírus tesztek levételéhez. Szinte keszon rendszerrel biztosítják a kockázatmentes mintavételt a személyzet számára. (tovább…)

axis-testkamera-cover

Az új Axis testkamera premierje

2020 júniusában mutatja be az Axis az első saját testkameráját a nyilvánosság számára. A közvetlenül a testen viselt technikát kifejezetten olyan professzionális felhasználók számára fejlesztették ki, mint például sürgősségi szolgálatok, rendészeti vagy biztonsági személyzet, akik mindennapi munkájuk során tudják hatékonyan alkalmazni. (tovább…)

keszpenzhasznalat-kockazat-cover

Akkor most mi is van a készpénz használat kockázataival?

Az ATM-ek egy részében van csak karanténban pihentetett, hőalagúton átengedett pénz. Az összefogdosott ATM, a POS-terminál, de a kezünkből kiadott bankkártya is potenciális fertőzésforrás lehet. Általános jó tanács, hogy higiéniai okokból is kerüljük a készpénz használatát. (tovább…)

biztonsag-jovo-cover

A biztonság ipar jövője az Ifsec International exkluzív felmérése szerint

Az IFSEC International a Tavcom Training céggel együttműködve együttműködve iparági felmérést készített azzal a céllal, hogy jobban megértse, milyen kihívásokkal és lehetőségekkel szembesülnek a biztonsági ágazat szakemberei. Közel 1000 választ kaptak. A szakembereket foglalkoztató legfőbb témák: kiberbiztonság, intelligens épületek, rendszerintegráció. (tovább…)

okosszemuveg-bosch-cover

A jövő kényelméért: Okosszemüveg a Boschtól

A jövő okosszemüvegén keresztül mutatja be mindennapjainkat a Bosch. A vállalat saját fejlesztésű Smartglass Light Drive okosszemüveg-rendszere olyan mindennapi helyzetekben jelenthet teljesen új, kényelmes és biztonságos megoldást, mint az autós vagy biciklis navigáció, a bevásárlás vagy a főzés. (tovább…)

arcfelismeres-koronavirus-cover

Arcfelismeréssel a koronavírus ellen

Milyen az élet, még csak minap „örömködtünk” azon, hogy az arcmaszkok viselése nagyban nehezíti Kínában az arcfelismerésre alapuló megfigyelését és vegzálását a lakosságnak, itt az újabb hír, ami arról számol be, hogy a járvány terjedés visszaszorításában is igénybe igyekeznek venni a biometrikus arcfelismerést. (tovább…)

repterek-kiberbiztonsaga-cover

Jogos aggodalmak a fő repülőterek kiberbiztonsága okán

Az ImmuniWeb biztonsági társaság által végzett új kutatás szerint a világ 97 vizsgált nagy repülőterei közül mindegyiknél van biztonsági kockázat a kiszolgáltatott webes és mobil alkalmazásokkal, a rosszul konfigurált nyilvános felhővel, a Dark Web expozícióval vagy a kódtárokkal kapcsolatos szivárgásokkal. (tovább…)

dronokkal_a_koronavirus_ellen_cover

Drón flottás permetezés a koronavírus ellen!

A pekingi székhelyű ipari dróngyártó, a TTA ezer drónból álló flottája napi 1000 veszélyeztetett kínai falut permetez le fertőtlenítő hatású folyadékkal. A TTA M6E-1 típusú 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok egy klór tartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét juttatják ki a vírus által érintett területek falvai fölött. (tovább…)

rosenbauer-kamera-cover.

Tűzérzékelés felsőfokon! – Az első infravörös tűzérzékelő rendszer lézeres távolságméréssel

Tudjuk, hogy a nagy teljesítményű infravörös hőkameráknak egyre jelentősebb szerepe van a korai tüzek érzékelése kapcsán. Azonban az, hogy egy kamera tűzérzékelési képességét, azaz a tűzfészkek észlelésén túl azok helyének pontos bemérését az infravörös technika mellett lézeres távolságmérés is segíti világújdonság és nagyban segítheti a mielőbb történő beavatkozások lehetőségét. (tovább…)

eletmento-al-cover

Ingyenes ÉletMentő alkalmazás a Mentők ajánlásával

Váratlan baleseti, vagy egészségügyi trauma helyzetnek valamennyien ki lehetünk téve, ahol a gyors pontos információ, kontaktus a Mentők felé döntő szempont. Az ingyenesen letölthető és díjmentesen használható okostelefonos applikációnak nemcsak a neve ÉletMentő, különböző funkciói szó szerint is életmentők lehetnek. (tovább…)

amazon-ring-cover

Az Amazon Ring okos eszközök külső-belső támadás alatt!

Az Amazon Ring okos otthoni eszközeiről nemrég derült ki, hogy a felhasználóknak nem csak a hekkerektől, hanem a Ring saját alkalmazottaitól is érdemes tartaniuk. Legújabban az derült ki, hogy a cég saját alkalmazottai éltek vissza azzal a lehetőségükkel, hogy hozzáférhetnek a felhasználók otthonaiban telepített kamerák felvételeihez. (tovább…)

netatmo-okoszar-cover

Forradalmian új NFC-s okoszárral jelentkezett a piacon a francia Netatmo

A Netatmo új okos ajtózárral bővítette az intelligens otthoni felszerelés portfólióját. A francia cég új fejlesztése kényelmesebbé teheti az otthonok védelmét. A fejlesztés elsőként ötvözte a klasszikus bejárati ajtókulcs kialakítást NFC alapú okos ajtózárral ami jelentősen kényelmesebbé teheti az otthonok védelmét. (tovább…)

Lap teteje