Criptext-cover

Criptext – Már kipróbálható a bombabiztos levelezés

A Criptext egy szuperbiztos levelezőrendszer kifejlesztésén dolgozik. A tesztverziót már mindenki szabadon kipróbálhatja. A Criptext infrastruktúrájának lényege, hogy az elektronikus leveleket olyan módon kezeli, hogy azokba tényleg csak a feladó és a címzett nyerhet betekintést.

hordozhato-okos-eszkoz-cover

Hordozható okos kütyük a kémkedés útján?

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az okosórák is elősegíthetik a felhasználók utáni kémkedést. „Az okoseszközök nem csupán mini kütyük, hanem olyan számítástechnikai készülékek, amelyek rögzíthetik, tárolhatják és feldolgozhatják a szenzitív adatokat”.

facebook-bank-cover

Banki adatokra hajt a Facebook

Maffia jellegű alkuval lepte meg a Facebook az amerikai bankokat. A cég azt javasolta, hogy az ügyfelek pénzügyi adataiért cserébe segít új szolgáltatásokat ajánlani ugyanezeknek az ügyfeleknek. A Facebookot a számlaegyenleg, a kártyás tranzakciók és minden más is érdekelné.

arcfelismeres-tokio-cover

A tokioi olimpia arcfelismerős beléptetőjének videós bemutatója

Arcfelismerésen alapuló beléptető-rendszerrel ügyelnek majd a biztonságra a 2020-as tokiói olimpián. Az új technológiával el lehet kerülni, hogy hosszú sorok alakuljanak ki a nyári forróságban, és csaknem 100 százalékos pontossággal működik.

Mobiqam-cover

Az IFSEC 2018 chat fórumán bemutatott újdonságok II.

A 2018-as IFSEC biztonságtechnikai kiállításán debütáló chat fórumon a kiállítók bemutatták legújabb fejlesztéseiket a CCTV, behatolásjelző, vagyonvédelem, személyi őrzés stb. témakörében. Ezek közül mutatunk be néhányat vázlatosan.

IFSEC-2018-covero

Az IFSEC 2018 chat fórumán bemutatott újdonságok I.

A 2018-as IFSEC biztonságtechnikai kiállítás chat fórumán a kiállítók bemutatták legújabb fejlesztéseiket a CCTV, behatolásjelző, vagyonvédelem, személyi őrzés stb. témakörében. Ezek közül mutatunk be néhányat vázlatosan.

iqalarm-logo

iQAlarm árcsökkenés. Az LDSZ Kft közleménye.

„Sajnálattal” tájékoztatjuk Tisztelt Vásárlóinkat, hogy az Euro árfolyamának kevéssé sem örvendetes emelkedése miatti árváltoztatások hulláma elérte az iQALARM termékcsaládot is.

peremvedelem-cover

A biztonsági piac peremvédelmi trendjei

A biztonsági megoldások iparágán belül a peremvédelmi rendszerek sajnálatosan alárendelt szerepet játszanak.  Számos vásárló a peremvédelem koncepcióját a videofelügyeleti megoldások és a beléptető rendszerek után sorolja.  Tény ezzel szemben, hogy a nagy kockázatú helyszínek, mint pl. a kritikus infrastruktúrák, esetében a peremvédelmi biztonsági megoldások használata elkerülhetetlen.

video-megfigyeles-piac-cover

Gyorsuló pályára áll a video megfigyelő piac a jövőben

Jon Cropley, az IHS Markit vezető elemzője szerint a professzionális videofelügyeleti berendezések világpiaca 9,3 százalékkal nőtt 2017-ben. Ez a növekedés sokkal magasabb, mint 2016-ban (3,9 százalék) vagy 2015-ben (1,9 százalék ) volt . A növekedés az összetevői a bűnözés és a terrorizmus elleni kormányzati kiadások, valamint a magánszektor költségei a kiskereskedelmi és ipari létesítményekben alkalmazott berendezések 

intelligens-dronhaszn-1-cover

Az intelligens drónhasználat útján! Jó, de mit dönthet el a gép?

Eltűnt személy és elszökött medve kereséséhez is használtak az elmúlt hetekben Magyarországon drónokat. De a fejlesztőműhelyekből már a jövő szivárog: a következő évek az intelligens drónok lehetőségeiről és veszélyeiről fognak szólni.

gyilkos-robot-cover

Világ összefogással próbáljuk megállítani a gyilkos robot projekt terveket!

Az ember azt gondolná, hogy valamilyen Hollywoodi szuper produkcióról beszélünk, holott korántsem. Való igaz, hogy immár nem sci-fi kategória a gyilkos robotok létrehozása. Több mint 2400 szakember, kutató, cégvezér írta alá azt a dekrétumot, amellyel emberi beavatkozás nélkül ölni képes robotokat igyekeznek tiltólistára tenni.

sydney-repter-borito

A Sydney repülőtéren is tesztelik az arcfelismerős becsekkolást

A technológia elvileg teljesen kiváltaná a kártyák és okmányok lobogtatását, bár érdemi eredményekre még nem holnap reggelre kell számítani. A Sydney repülőtéren a Qantas légitársaság közreműködésével tesztelik azt az arcfelismerő rendszert, amely a várakozások szerint jelentősen felgyorsíthatja és egyszerűbbé teheti a nemzetközi járatokon a becsekkolást.

mobilfizetes-biztonsagos-cover

A mobilfizetés is biztonságos

Az egyérintéses mobilfizetés ugyanolyan biztonságos, mint ha az érintőkártyánkkal fizetnénk.  Nem egyszerű elmagyarázni azt, hogy a bankkártya, ami évtizedeken keresztül egy plasztiklap volt a tárcánkban, hogyan változott át annyi mássá.

okosotthon-eroszak-cover

Okosotthon technika a családon belüli erőszak szolgálatában

Ájulunk az okosotthon által kínált technológiai szolgáltatásokra és eszünkbe sem jut, hogy az ember mindenben megtalálja a módot, hogy másokat bántson. Egy kicsit most túllépve a kizárólagos technológiai megközelítésen.

active-damping-cover

„Légzsákos” védelem az okostelefonoknak

Egy szellemes találmány a vaskos védőborításoknál vékonyabb és könnyebb kiegészítővel óvná meg a padlón csattanó eszközöket. Az ütközés pillanatában az okostelefon négy sarkában kipattannak azok a hajlékony villák, amelyek minden irányban rugalmassá teszik az ütközést.

wifi-halozatok-cover

Szintet lép a wifi hálózatok biztonsága

Elkezdték osztani a WPA3-as tanúsítványokat, de az új protokoll széles körű elterjedéséhez még időre van szükség. A wifi-képes eszközök már 2004 óta használják WPA2 biztonsági protokollt, amely fölött ma járt el hivatalosan is az idő.

EU-kiberbiztonsag-lauhde-borito.

A leépült technológiai iparral az EU egyúttal kiberbiztonságát is leépíti

Borús képet festett Európa kiberbiztonsági helyzetéről Mika Lauhde, aki amellett, hogy a Huawei szakértője, az Europolnak, az Európai Bizottságnak és különböző kormányoknak dolgozik tanácsadóként. „ Az EU súlyos árat fizet ezért, hogy leépült a technológiai ipara, nincs itt csipgyártás és mobilgyártás”.