telemedicina-cover

Testkamerát kapnak a magyar mentősök

Testkamerát kapnak a mentősök, ezeket előbb a Hajdú-Bihar megyeiek tesztelhetik le, írja az Országos Mentőszolgálat a Facebookon. A kamerák „nemcsak a mentődolgozók védelmét szolgálják majd, hanem a helyszíni betegellátás biztonságát is növelhetik”. (tovább…)

apple-pegasus-24-cover

A Pegasus kémprogram ellen készített frissítéseket az Apple

Bő másfél hónappal a Pegasus-botrány kirobbanás után az Apple kiadta a kémprogram működését ellehetetlenítő frissítéseket. A lépés a vállalat termékeinek szinte egészét érinti, így az iPhone-ok mellett az iPadekhez, az Apple Watch-okhoz, illetve a Macekhez is újabb szoftververzió érkezett. (tovább…)

horgaszverseny_2021-10-2-hirkep-2-cover

2. Országos, Biztonságtechnikai Horgászverseny

A Modern Alarm Kft. 2021. október 2-án, szombaton rendezi meg Dunavarsányban a második „Országos Elektronikus Vagyonvédelmi Horgászbajnok 2021” horgászversenyét, a „Hikvision Kupa 2021″-et. A rendezők várják az érdeklődőket. Nevezési feltételek (tovább…)

arcfelismeres_misc-computerworld-cover

Kreált „mesterarcokkal” vezethetők félre az arcfelismerő rendszerek?

Izraeli kutatók eredményei arra utalnak, hogy az arcfelismerő rendszerek rendkívül sebezhetők. Egy olyan módszert, mutattak be, amellyel “mesterarcokat”, azaz számítógépen generált arcokat lehet létrehozni, amelyek az arcfelismerő rendszerek mesterkulcsaként működnek és nagy valószínűséggel képesek több személyazonosságot is megszemélyesíteni – számol be érdekes híranyagában a Computerworld. (tovább…)

2021-07-05__BP2slider01-cover

Megnyitott a Power új IX. kerületi üzlete!

A cég ügyfelei közel ugyanazokkal a szolgáltatásokkal találkozhatnak, mint a III. kerületi üzletben: bemutatótermi bolti kiszolgálás, műszaki szaktanácsadás, szerviz átvétel, oktatóterem és tárgyalók, nagy kapacitású raktárhelyiség. (tovább…)

2021-07-05__BP2slider01-cover

Nyit a Power új IX. kerületi üzlete!

A cég ügyfelei közel ugyanazokkal a szolgáltatásokkal találkozhatnak, mint a III. kerületi üzletben: bemutatótermi bolti kiszolgálás, műszaki szaktanácsadás, szerviz átvétel, oktatóterem és tárgyalók, nagy kapacitású raktárhelyiség. (tovább…)

windows-11-microsoft-cover

Komoly fejlesztésekkel indul ősszel a Windows 11

A tervek szerint októberben jelenik meg a piacon a Windows 11, a Microsoft operációs rendszerének legújabb verziója. Az új operációs rendszer tervezésekor a kompatibilitás, a megbízhatóság és a biztonság került előtérbe, emiatt nagyobb teljesítményű hardverre van szüksége. (tovább…)

ambro_peter_3_aranydiploma-cover

Elhunyt Ambró Péter

2021. június 23-án hosszan tartó, súlyos betegségben elhunyt Ambró Péter az ÉMI Tűzvédelmi Tagozatának volt osztályvezetője. (tovább…)

microsoft-cybe-sec.-ciobulletin-cover

Térségi kiberbiztonsági kitekintés a Microsofttól

A Microsoft „Kiberbiztonsági trendek Közép- és Kelet-Európában”- címmel ingyenesen letölthető e-learning könyvet tett közzé a térség kiberbiztonsági kérdéseit igényesen áttekintve. A témáról tanulságos, elgondolkoztató „kedvcsinálót” közöl a Biztonságportál. (tovább…)

keybourdprivacy-cover

Védelem a leütések alapján történő azonosítás ellen

Már egy ideje közismert a viselkedésalapú biometria művelői körében, hogy a gépelésük alapján is jó hatékonysággal azonosíthatóak a számítógépezők. Ezt a helyzetet akár a hirdetőcégek is a javukra fordíthatják. Egy új fejlesztés a KeybourdPrivacy ez ellen kínál védelmet. (tovább…)

felnott-bebi-labnyom-ResearchGate-cover

Újszülöttek biometrikus azonosítása: lehetséges?

Érdekes brazil tanulmányról számolt be Szabadi Balázs az Óbudai Egyetem Bánki Donát Karának mechatronika hallgatója A téma: hogyan fejlődött a biometrikus azonosítás folyamata és technikája az újszülöttek azonosítása kapcsán és hogy lehetséges-e a mai modern technikával javítani a régi nem megbízható módszereket, eredményeket. (tovább…)

it-expert-cover

Már 270 000Ft a kezdő bérigény IT-területen!

Ha olyan szektort keresünk, amely a pandémiás időszakban is szédítő sebességgel bővült, valószínűleg az informatikai terület kerülne ki abszolút győztesként. Közel 3 hónapba is telhet egy megfelelő szakember megtalálása. A computerwold cikkéből idézünk. (tovább…)

Lap teteje