microsoft-cybe-sec.-ciobulletin-cover

Térségi kiberbiztonsági kitekintés a Microsofttól

A Microsoft „Kiberbiztonsági trendek Közép- és Kelet-Európában”- címmel ingyenesen letölthető e-learning könyvet tett közzé a térség kiberbiztonsági kérdéseit igényesen áttekintve. A témáról tanulságos, elgondolkoztató „kedvcsinálót” közöl a Biztonságportál. (tovább…)

keybourdprivacy-cover

Védelem a leütések alapján történő azonosítás ellen

Már egy ideje közismert a viselkedésalapú biometria művelői körében, hogy a gépelésük alapján is jó hatékonysággal azonosíthatóak a számítógépezők. Ezt a helyzetet akár a hirdetőcégek is a javukra fordíthatják. Egy új fejlesztés a KeybourdPrivacy ez ellen kínál védelmet. (tovább…)

felnott-bebi-labnyom-ResearchGate-cover

Újszülöttek biometrikus azonosítása: lehetséges?

Érdekes brazil tanulmányról számolt be Szabadi Balázs az Óbudai Egyetem Bánki Donát Karának mechatronika hallgatója A téma: hogyan fejlődött a biometrikus azonosítás folyamata és technikája az újszülöttek azonosítása kapcsán és hogy lehetséges-e a mai modern technikával javítani a régi nem megbízható módszereket, eredményeket. (tovább…)

it-expert-cover

Már 270 000Ft a kezdő bérigény IT-területen!

Ha olyan szektort keresünk, amely a pandémiás időszakban is szédítő sebességgel bővült, valószínűleg az informatikai terület kerülne ki abszolút győztesként. Közel 3 hónapba is telhet egy megfelelő szakember megtalálása. A computerwold cikkéből idézünk. (tovább…)

dokiapp1--TecchWorld-cover

DokiApp telemedicina: digitális gyors orvos- beteg kapcsolat

A pandémiás ellátás elsőbbsége okán itthon sajnos kritikus mértékben lassult le a fizikai orvos beteg kapcsolat, lassan az orvosok telefonos elérhetősége is szinte lehetetlen. Ebben a helyzetben felértékelődnek azok a megoldások, ahol szervezett és gyors online kapcsolatban van mód orvosi konzultációt kapni. A hazai fejlesztésű DokiApp erre nyújt megoldást. (tovább…)

Kvazar_Cloud_cover

IT felmérés – A magyar cégek csak a bajokat követően reagálnak

2020-ban nagy sikert arattak a távmunkát és hatékonyságot segítő rendszerek, de a biztonsági eszközökben még mindig van lemaradás. derül ki a Kvazar.cloud átfogó kutatásából. A pandémia alatt jelentősen megnőtt az igény a hatékonyságot, valamint a távmunkát elősegítő megoldások iránt, ugyanakkor a biztonsági eszközök esetében az ügyfélkör egyelőre inkább utólag kezeli a problémát, ezért a továbbiakban nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre. (tovább…)

Key_agy_kulcs_design_kep_cover

KEY – Kaputechnika igényeseknek

Key Automation minőséget és prémium használati élményt nyújtó termékeket fejlesztő olasz vállalat. A márka által fémjelzett termékkörök a kaputechnikai és garázskapu motorok, automata sorompók, valamint a kertvilágítási rendszer; mindez önálló vezérléssel és kifinomult vezérléstechnikával párosul. (tovább…)

cloud--computing-compare-the-cloud-cover

A felhő éve! Vanderbilt felhő megoldások

2020 a távmunkáról szólt, a felhőhasználat dinamikus térhódítása mellett. A járvány megváltoztatta az üzleti tevékenységünk módszereit. A világ egyik vezető integrátor cégének a Vanderbiltnek a véleménye szerint. jó eséllyel ez csak a kezdet. (tovább…)

mastercard-a-zsebben-cover

Itthon is dominál a bankkártyás fizetés

Nyilván döntően most a járvánnyal összefüggésben, de jelentősen háttérbe szorult itthon a készpénzes fizetés a pénztáraknál. A járvány megtanította bankkártyát használni a magyarokat – mutatja a Mastercard felmérése. Már azok is magukkal hordják a kártyát, akik eddig próbáltak máshogy próbáltak fizetni. (tovább…)

MI-makronom-mandiner-cover

Az MI befolyásolhatja az emberi gondolkodást?

Folyamatosan napirenden tartott kérdés az mesterséges intelligencia és azt „életre hívó” ember kölcsönhatásának menete, viszonya, szabályozási kérdései, amelynek kapcsán a kutatók nem kevés nyugtalanító problémával is szembesülnek. Az alábbi példával egy befektetési játék kapcsán gondolkodhatunk el a problémán. (tovább…)

autonom-jarmu-shutterstock-cover

Hackerek is hozzáférhetnek az önvezető autók forráskódjaihoz?

Az elmúlt hónapokban két nagy járműipari vállalat, a Mercedes és a Nissan adatai is kiszivárogtak. Egy-egy biztonsági rést kihasználva jutottak hozzá illetéktelenek a gyártók szoftvereinek forráskódjaihoz, ám ezekből az ügyekből komoly probléma – eddig – nem adódott. Nem biztos, hogy ez mindig így lesz. (tovább…)

assaabloy-bizt.-zarak-cover

Assa Abloy RC4 biztonsági zárak a teljes pánikajtókhoz

Az Assa Abloy Sicherheitstechnik kibővítette One-System típusú biztonsági zárjainak sorozatát, különös tekintettel a kétszárnyú, teljes pánikajtókra. A többpontos zár változatban a biztonsági zárak fokozott betörésvédelmet nyújtanak, és alkalmas rendszerekben képesek elérni az RC4 biztonsági osztályt. (tovább…)

Lap teteje