Mindenképpen foglalkozni kell a NIS2-vel

„A NIS2 elkészült, mind az Európai Uniós, mind a hazai szabályozás (bár cikkünk 2024 májusi megjelenésekor még várjuk a végleges kiegészítő szabályozásokat), ki is hirdették, és ha már első sokk után magunkhoz tértünk, és megtörtént a (mentális) lerohanás, akkor próbálunk vele együtt élni, és versenyt futni az idővel, hogy mindennek meg tudjunk felelni.” (tovább…)

Új HID beléptetés szabályozás fejlesztés

Az új HID Seos Essential Bundle csomagja már elérhető, amely az európai kis- és középvállalkozások (SMB) számára a fejlett beléptetés szabályozás előnyeit kínálja egy minden az egyben csomagolt megoldásba, egyben a telepítést is leegyszerűsíti. (tovább…)

Az Aperio vezeték nélküli zárolás kiterjeszti a mobil beléptetés támogatását

A mobil biztonság terén elterjedt gyors növekedéssel az Aperio kiterjeszti a mobil hitelesítő adatok támogatását. A számos hitelesítő technológiával való kompatibilitás kritikus tényező lehet a hozzáférés-vezérlés kiválasztásakor. Miközben a szervezetek világszerte vizsgálják a mobilkulcsokra való áttérést a beléptetéshez, ez a szempont jóval fontosabb mint korábban. (tovább…)

Napelemek telepítése: három centivel több lett a rés, maradhat?

A hagyományos napelempanel-telepítések kapcsán számos tűzvédelmi aggály merült fel. Ilyen például az egyéb biztonsági berendezésekkel (például a hő- és füstelvezető kupolákkal) való átfedések, és az ezek miatti sérülésveszély kérdése, másrészt az oltáshoz szükséges hozzáférési sávok hiánya. Norvég kutatók ugyanakkor arra is rámutattak: a tető és a napelemek közötti rések növelése pozitív különbséget eredményezhet egy esetleges tűz terjedési sebességében. (tovább…)

Egyre többen pattintják le a zsarolókat az USA-ban

Minden korábbinál kevesebben hajlandóak teljesíteni a fájlokat titkosító és adatokat lopkodó zsarolók követeléseit. A Coveware amerikai kiberbiztonsági vállalat kiadta az első negyedévre vonatkozó, zsarolóvírusokkal kapcsolatos jelentését, amelyből számos érdekességre derült fény. (tovább…)

A Hanwha nagy teljesítményű AI PTZ Plus kamerákkal jelentkezik

A Hanwha Vision két új, nagy teljesítményű AI PTZ Plus kamerát mutatott be, az XNP-C9310R és az XNP-C7310R. modelleket. A kamerák a mesterséges intelligencia segítségével gyors zoomot és fókuszt produkálnak, így nagyobb helyzetfelismerést és gyorsabb reakcióidőt tesznek lehetővé. (tovább…)

GLOBAL FIRE – Modulok a „Chameleon Network” hálózatban

A Chameleon Network egy elosztott intelligenciájú és az objektum méretéhez rugalmasan alakítható hálózat, melybe a Global Fire új generációs tűzjelző központjait és bővítőit fűzhetjük össze. Ezáltal költséghatékonyan hozhatunk létre akár 128 hurokból álló rendszert is! Cikkünkben bemutatjuk a Chameleon hálózattal használható modulokat. (tovább…)

Dahua AcuPick – Tudsz gyorsabb keresést?

Több száz órás felvételből egyetlen embert vagy járművet megtalálni, ráadásul különböző kamerák felvételeiből? Lehetetlennek tűnő küldetés, de minimum rengeteg erőforrást és időt igénylő feladat. Erre a problémára nyújt megoldást a Dahua új AcuPick funkciója, ami gyorsan és hatékonyan megtalálja a keresett objektumot a már meglévő felvételekben. (tovább…)

AXIS audio alapú analitikák

Ez a mesterséges intelligencia alapú alkalmazás értesít, ha valami lényeges történik, még akkor is, ha a hangfolyam le van tiltva, és nincs vizuális visszajelzés sem. Ez hozzáadott értéket ad a rendszerhez, hiszen a hangbemenet is folyamatos és értékes adatokat nyújt. (tovább…)

A Hikvision új 2. generációs beléptetés vezérlése

A Hikvision bemutatta második generációs professzionális beléptető termékeit. Az új termékek és funkciók jelentős előrelépést jelentenek és magukban foglalják a webkezelés újításait, a rugalmas hitelesítést, a professzionális hozzáférési alkalmazásokat és a konvergens és egységes biztonsági megoldásokat. (tovább…)

AI alapú automatizációk – Saját AI-t kaphatnak a kis-és középvállalkozások

A fejlesztőkből, AI-szakértőkből, és reklámügynökségi szakemberekből álló Think AI csapata megtalálta annak a módját, hogyan teheti a vállalati folyamatok szerves részévé a mesterséges intelligenciát anélkül, hogy a kkv-knál bárkinek is prompt engineering tanfolyamot kellene elvégezni hozzá – számol be róla cikkében a Műszaki Magazin. (tovább…)

Intelligens otthon trendek, kihívások

2023-ban az okosotthonok piaca nőtt, döntően a különféle okosotthon-eszközök árcsökkenése okán. E mellett a szoftverek és szolgáltatások fejlesztése várhatóan még tovább gyorsítják majd a növekedést a közeljövőben. (tovább…)

Ipari napelemparkok védelme

„Az üzembiztonság fenntartása, a napelempark védelme a rongálás és károkozás ellen kulcs elem a beruházás megtérülésében. Túl azon, hogy a rongálások miatti termelésleállás bevételkiesést okoz, további plusz költséget jelent a tulajdonosnak a hiba kijavítása és a rendszer újbóli üzembehelyezése is…” Polonyi Tibor szakértő kolléga igényes elemzését olvashatjuk. (tovább…)

Gyakorlati szempontok a megfelelő beléptetőrendszer megoldás kiválasztásához

Az új biztonsági technológiák átvétele és bevezetése megterhelő feladat lehet. A szükségleteknek megfelelő megoldás kiválasztásánál ezért az ár és a funkcionális képesség szempontjain túl kell tekinteni, és számtalan telepítés előtti és utáni további szempontot is figyelembe kell venni. Ezek elmulasztása nem kevés problémát szülhet a későbbiekben. (tovább…)

Hikvision Parkoló Menedzsment – parkolópályán az időpazarlás

A Hikvision ismét egy újdonsággal rukkolt elő, az okos parkoló menedzsmenttel! Az innovatív, biztonságos és hatékony parkoláskezelés olyan termékekből áll, amelyek könnyen kombinálhatók és integrálhatók. A rendszer felismeri a szabad helyeket, ezekhez útmutatást ad, és az autók helymeghatározására is alkalmas. (tovább…)

All-in-one készülék az AXIS kínálatában

Az AXIS Q9307-LV audio- és videoanalitikákat kínál egyetlen eszközben, amely értékes információt nyújt, amelyek alapján cselekedhetünk. egy új, hallható dimenziót ad az aktív eseménykezeléshez. (tovább…)

Lap teteje