bitrata-axis

Ha magasabb minőségű videó, akkor magasabb bitráta. Vagy mégsem?

Gyakori tévedés, hogy a jobb minőségű videó mindig magasabb bitrátával jár. Nyílván van összefüggés, azonban a valóságban egyéb tényezők is befolyásolják a bitrátát, ezáltal a sávszélesség- és tárhely igényét a videóknak, amelyek miatt gyakran éppen az ellenkezője az igaz, úgymint a rosszabb minőségű kép jár nagyobb bitrátával.

ElsoKep-cover

Okos épületvezérlés vizuális verifikációval – Irányítsuk az energiát!

Új építkezések és felújítások épületgépészeti-villamossági tervezésénél annyi irányból érkeznek az újdonságok, erőteljesen hömpölyög az információs köd, hogy még az alapvető kérdés megválaszolása – mi is valójában az Okos Otthon – is gondot okozhat. Tényleg, mi teszi okossá az okos otthont? Mi kell egy egységes rendszer kialakításához, mitől lesz egy rendszer egységes?

Forrás: 24.hu

Adatvesztés lehet az eredménye a pendrive helytelen kivételének

A Microsoft megelégelte, hogy a felhasználók kockára teszik a gép normál működését azzal, hogy kihagyva a legfontosabb biztonsági lépést, csak úgy kihúzzák a gépből a pendrive-okat ezért úgy döntött a 2019 októberében érkező, 1809-es verziószámú frissítéstől kezdve változtat a rendszer alapbeállításán, és a jobb teljesítmény helyett a gyors leválasztást teszi alapértelmezetté.

secure-redact-cover

A Secure Redact AI platform képes a felismerhető arcok anonimizálására

A Pimloc AI képfeldolgozó szoftverfejlesztő cég kifejlesztett egy platformot a videofelvételekben rögzített és tárolt arcok anonimizálására a CCTV rendszereket üzemeletető szervezetek számára így lényegesen könnyebbé téve a személyiségi jogok védelemét előíró GDPR szabályoknak való megfelelést.

12_CEIA_MSD_Application_cover

Mobiltelefon detektorok – Okos kis kémek. A mobiltelefonok lebuktatásának új módszere

A kommunikáció svájci bicskái több sebet ejtenek, mint azt gondolnánk. Napjainkban az okostelefonok képességeinek és alkalmazási területeinek csak a képzelet szab határt, hiszen a technika alapból is több mint féltucat korábbi eszköz funkcióját képes helyettesíteni. Ugyanakkor itt biztonsági – adatvédelmi szempontok is felmerülnek.

szigoritott_plusz_hirkep_cover

A Modern Alarm Kft. bemutatja: Wisenet, szigorított+

A Hanwha Techwin által gyártott új Wisenet TNV-7010RC sarokba szerelhető kamerát úgy tervezték, hogy megfeleljen a rendőrség, a börtönök és a mentális egészségügyi intézmények követelményeinek, ahol gondoskodni kell a fogvatartottak és a betegek önveszélyes viselkedés okozta baleset, vagy sérülés megelőzéséről.

geo-litter-bin-cover

Terrorelhárítás közterületeken II. rész.

Előző cikkünben áttekintettük a gépjárművekkel elkövetett terrortámadásokat (Ramming) azok következményeit és nagy vonalakban a megelőző proaktivitás lehetőségeit, különös tekintettel a fizikai akadályokra (betontömbök, utcai bútorok). A továbbiakban beszélnünk kell az alkalmazott eszközök minősítési szempontjairól, rendszeréről és az épületek hatékony védelméről.

modern_alarm_ufo-cover

Kétűrlényes UFO a Hanwha Techwintől

Már a sokadik, praktikus kameratokozást jelentik be, amelynél a felhasználó (telepítő) alakíthatja ki a látószöget és a megfigyelési irányt, a helyszínnek megfelelően. A Modern Alarm Kft.-tól már előrendelhető a PNM-7000VD rongálásálló (IK10), kültéri dómkamera (IP66).

assa__prew_dsc_cover

Új generációs SEAWING csoportvezérlő, SC-1000-MX7

Egy kerek évtized telt el azóta, hogy a SEAWING – szakítva a hagyományos, autonóm kontrollerekre épülő rendszermodellel – megjelent a piacon az intelligens központi vezérlőre alapozott SC-1000-es termékcsaláddal. Az új MX7-es központi vezérlő megnövelt sebességgel, valamint kibővített memóriával és háttértárral rendelkezik.

0-parksol-cover

ParkSol – Az üzemeltetés legjobb barátja a parkoló szinteken

A ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző kiváltja a reménytelen bolyongást a parkolóházakban. A parkolóhelyet keresők jól látható jelzések mentén, a lehető leggyorsabban juthatnak el egy szabad parkolóhelyhez a keresgélés helyett.

techson-cover

Intelligens keresés és videoanalitika az analóg Techson HD rögzítőkben

A TechSon SmartSpeed DVR-ek szolgáltatásai felnőnek az IP szériához! A 35xx és 45xx DVR család a beépített VCA funkció segítségével már az analóg HD kamerák csatornáit is képes rögzítés közben elemezni. A mozgásérzékelésen jóval túlmutató analitikai funkciók jelzik a vonalátlépést vagy a területre való behatolást, így hatékonyan csökkentik a téves riasztások számát.

halozati_audio-cover

IP alapú hálózati audió trendek: az Axis jelentése az Integrated Systems Europe-ról

A hálózati audió dinamikuson bővülő üzletág. A technológiai fejlődés számos új lehetőséget nyit az audió hálózati rendszerekbe integrálására. A közelmúltban Amszterdamban megrendezett Integrated Systems Europe, (ISE)  konferencián, pár nagyon érdekes, a hálózati audió felhasználásával és funkcióival kapcsolatos trend körvonalazódott.

Forrás: Power Kft

Ki van kint és ki van bent?
Predor evakuáció a gyakorlatban

Munkaidő-nyilvántartó rendszerekről gyakran hallani – szinte nincs is már olyan vállalat, ahol a beléptetésnél ne kellene mágneskártyát lehúzni. Ugyanakkor nem csak a be, de a kilépés is életbevágó fontosságú lehet, például egy vészhelyzeti evakuáció során. Szerencsére erre is van megoldás, ráadásul magyar fejlesztés, a predor.

Forrás: MASCO Kft

OSSIA – Intelligens video keresés és lejátszás

Megdöbbentő az ütem, ahogy napjainkban az intelligens video analitikák terjednek a piacon. Igaz csodálkozni való ezen nemigen van, inkább csodálni való, hiszen egyre több a szimpla videomegfigyelésen túlmutató alkalmazást szolgáló fejlesztés. Ezen az úton jár a PROVISION-ISR is a DVR / NVR vezérlő legújabb OSSIA operációs rendszerével.

IndigoVision-Control-Center-cover

Indigovision Control Center 15 – Egy lépéssel előrébb

Előző cikkünkben az Edinburgh-i székhelyű Indigovision Ltd-nél tett látogatásunkat mutattuk be. Az ott tartózkodásunk egyik legfőbb érdekessége a gyártó saját fejlesztésű szoftverének a Control Center 15.3-as verziójának (továbbiakban CC15) a megtekintése volt, mely a legfrissebb jelenleg elérhető program az Indigovision-nél. Jelen cikkünk egy bővebb ismerkedés a szoftverrel.

jablotron_logo-(1)

A JABLOTRON sebességet váltott!

Az LDSZ Kft Örömmel tájékoztatja olvasóinkat, hogy 2019. március 7-én a JABLOTRON cég a közismert JABLOTRON 100 és 100+ rendszerek gyártója a felhasználók számára készült MyJABLOTRON alkalmazás egy új frissítését teszi közzé, melynek köszönhetően az alkalmazás elérését és az abban történő navigációt hihetetlen mértékben sikerült felgyorsítaniuk.

Forrás: w3org.

A jelszómentes internet útja a WebAuthn szabvány lesz?

A World Wide Web Consortium engedélyezte a WebAuthn nevű szabványt, ami helyettesíti a webhelyeken használt jelszavainkat. Gyakorlatilag egy biztonsági eszköz közbeiktatásáról van szó, ami lehet egy számítógépbe dugott pendrive, de egy bonyolultabb, biometrikus azonosító is.

multikamera-targonca-bosch-cover

Multikamerás rendszer a villástargoncák számára a Bosch fejlesztésében

A villástargoncák számára készült multikamerás rendszer segíti a pontos manőverezést. Négy kis hatótávolságú kamera érzékeli a jármű teljes környezetét, 360 fokos, háromdimenziós kép segíti a vezetőt az irányításban. Mindezek eredményeként remélhetően kevesebb lesz a tolatásos baleset.

OPTEX-WX-Infinity-vober

180°-os kültéri mozgásérzékelő széria az OPTEX-től WX Infinity néven

Az OPTEX piacra dobta új kültéri PIR (passzív infravörös érzékelő) szériáját, amely 180o-os észlelési lefedettséget nyújt, 12m kiterjedésű érzékelési zónában. A WX Infinity szériák két vezetékes és két vezeték nélküli modellt tartalmaznak, melyek standard és anti-maszkos verzióban egyaránt elérhetők.

Forrás: flir.eu

Felderítés zsebdrónokkal az amerikai hadseregben

A rövid hatótávolságú, biztonságos felderítés elősegítve szerez be az USA hadserege zsebdrónokat. A csupán 168 milliméter hosszú és 33 grammot nyomó Black Hornet a vizuális látóhatáron túl, éjjel-nappal, akár 1,24 mérföld távolságban is képes pontos helyzet értékelést biztosítani.

jelszobizt-cover

Út a biztonságosabb jelszavakhoz – A Kaspersky Lab javaslata

„A jelszavak erősségét nem a bonyolultságukra, hanem az egyediségükre kell alapozni, …mindenkinek célszerű kialakítania egy saját módszert arra, hogy a különféle szolgáltatások, weboldalak esetében miként képezi az egyedi jelszavait.”

Lap teteje