Cége is érintett? A ma leggyakrabban használt beléptetőrendszerek biztonsági sebezhetősége. Mi a gond a Wiegand és ’Clock and Data’ protokollal?

Lehet bármilyen modern csúcstechnológiát használó, magas biztonságú beléptető olvasónk, illetve lehet csúcsbiztonságos – az adatokat tároló – eszközünk, ha a két eszköz közötti út Wiegand, vagy ’Clock and Data’ akkor az elavult és sebezhető. Ennek eredményekén akárki könnyen csatlakozhat a rendszerünkre. (tovább…)

A globális biztonsági piac értéke 2030-ra 225,21 milliárd dollár lesz

Az amerikai Grand View Research, Inc. új jelentése szerint a globális biztonsági piac mérete 2030-ra várhatóan eléri a 225,21 milliárd USD-t, ami 2023 és 2030 között 8,0%-os CAGR-rel nő. Az illegális tevékenységek világszerte megfigyelhető térnyerése és a szigorú kormányzati szabályozások, a biztonsági rendszerek elterjedésének növekedéséhez vezettek. (tovább…)

IT biztonság a Home Office-ban a Deloitte szakértőitől

Előző cikkünben a változatlanul széles körben meglévő home office munkavégzés szabályozási kérdéseiről beszéltünk. Úgy gondoljuk, hogy ebben témában változatlanul aktuális a Deloitte szakértői kitűnő összefoglaló írásának ismétlése, amit még a tomboló COVID periódusába portálunk is közreadott. (tovább…)

A home office munkavégzés komplex védelmet igényel

A home office egy olyan hibrid világot teremt, amelyben a biztonsági kockázatok kezelése egyre nagyobb kihívásokat tartogat. Hiszen igen gyakran nem jut kellő figyelem arra, hogy a céges és magánéleti adatkommunikáció és tárolás nem különül el tudatosan. (tovább…)

Új IDIS Edge AI 5MP kamerák

Az IDIS, a megbízható dél-koreai videótechnológia jelentős gyártója nagy teljesítményű, de könnyen telepíthető Edge AI kamerák sorozatát dobta piacra. (tovább…)

Intenzívebb szerepre készül az okosotthon piacon az Apple

Újabb termékekkel lépne piacra az okosotthon-szegmensben egy-másfél éven belül az Apple, mely a HomeKittel már korábban felépített egy meglehetősen robusztus rendszert, ám az ökoszisztémába illeszkedő saját eszközök tekintetében versenytársai jobban állnak nála.  (tovább…)

Intelligens videoelemzés a parkoláskezelés szolgálatában

A parkoláskezelő ipar talán legkorszerűbb fejlesztési iránya: áttérni a hagyományos analóg és helyszíni irányított műveletekről olyan megoldásokra, amelyek intelligens kamera technológiákkal digitalizálják a parkolási műveleteket a tevékenység optimalizálás és az érintésmentesebb élmény érdekében. (tovább…)

Incedo Business Pro 3.0 új funkciókkal

Ahogy arról korábbi cikkeinkben beszámoltunk 2022 október 1-én megjelent a SEAWING ASSA ABLOY első Incedo néven futó beléptető szoftver verziója. Az Incedo Business Pro az új neve a már jól ismert SiS beléptető rendszernek. A 3.0-ás verzió tehát mérföldkövet jelent az elnevezésben és ezzel együtt a felületek, ikonok, mezők is átalakultak az új designnak megfelelően. (tovább…)

Az biztonsági piac a példátlan kihívások ellenére is rugalmas marad

A svéd Memoori új kutatási jelentése azt mutatja, hogy a fizikai biztonsági termékek (belépés-ellenőrzés, videó megfigyelés, behatolás-riasztó és kerületvédelem) globális piaca rugalmasságot és alkalmazkodóképességet mutatott a növekvő geopolitikai feszültségekkel és a közelgő gazdasági recesszióval szemben. (tovább…)

Seawing SIS Work 1.5 fejlesztések

Augusztusban megjelent SiS Work munkaidő nyilvántartó rendszer újabb verziójába több olyan újdonság is került, mely segíti a szervezetek számára a felhasználói ellenőrzéseket és egyszerűsíti a HR adminisztrációt. (tovább…)

Litium Ion akkumulátorok tűzvédelme

Az energiaválság, a klímaváltozás elleni küzdelem, a megújuló energiaforrások terjedése következtében egyre nagyobb szerepet kap az energiatárolás. Jelenleg ez Li-ion akkumulátorokkal lehetséges. A technológia azonban rejt veszélyeket magában. Lássuk hogyan védekezhetünk egy akkumulátorok okozta tűzzel szemben. (tovább…)

Securiton – SecuriDrone drónérzékelő rendszerek

„Drónok támadása a fő terrorveszély” Gérald Darmanin francia belügyminiszter szerint.”Pl. egy robbanóanyaggal megrakott drónnal történő terrorista támadás, amely tömegre vagy valamelyik csapatra irányul nehezen lenne elhárítható, megelőzhető.” (tovább…)

Lap teteje