A biztonsági ágazat 2022 évi globális kihívásai

Lennart Alexandrie, a svéd Detektor International Magazine szerkesztője és kiadója, tekinti át az IfscGlobal hasábjain vázlatosan, hogy mi maradt a viharos 2021 év nyomán és milyen kihívásokkal kell a szakmának szembenézni az idei évben. (tovább…)

Ajax Systems: új Fibra termékcsalád

Az Ajax Systems széleskörű, nemzetközi online esemény keretében mutatta be új fejlesztéseit. A vállalat számos kiegészítést vezetett be vezeték nélküli biztonsági rendszereihez, és bemutatta saját vezetékes Fibra technológiáját. (tovább…)

A mesterséges intelligencia és az analitika javíthatja a biztonságot az építkezéseken

Az építőiparban folyamatosan jelentkező probléma a munkavállalók biztonsága. Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatalának jelentései szerint minden 100 000 építőipari munkásból 9,7 szenved halálos sérülést évente, de a helyzet Európában és hazánkban sem túl rózsás. Egy honkongi startap megoldása kiváló eszközzé válhat az építkezések biztonsági problémáinak kezeléséhez. (tovább…)

Mi is az a mérgezett USB és miért kell vigyázzunk?

Egy konferencián átadott USB vagy egy parkban talált adathordozó is komoly biztonsági kockázatot jelent a vállalatok számára. Számos Az USB-vel kapcsolatos biztonsági incidens ismert és óvatlanul mi is könnyen szembesülhetünk a problémával. A veszélyekre a G DATA hívja fel figyelmünket egyúttal megoldást is kínál. (tovább…)

Hogyan is állunk a mesterséges intelligencia alkalmazások szabályozási kérdéseivel? „Az alapvető értékek védelme állami és nem vállalati feladat” – beszélgetés Darrel Westtel

„Kevesen bíznák magánvállalatokra, hogy alapvető döntéseket hozzanak a véleményszabadságot vagy az emberek biztonságát érintő kérdésekben. Ezek kormányzati feladatok”– mutatott rá Darell West, az amerikai Brooking Institute elnökhelyettese, akivel Sándor Lénárd beszélgetett a mandiner portálon. (tovább…)

Egy kis megtáplálás ABC! Nem poén ha nincs PoE-m!

A Power over Ethernet (PoE) technológia alkalmazása töretlen sikernek örvend az elmúlt években. Ma már alig találni olyan strukturált hálózatot, amiben ne lennének távtáplált eszközök. Viszont a témakörben nem árt ha felfrissítjük ismereteinket. (tovább…)

Okoseszközök – kényelem, de biztonság is?

Az IoT eszközök tömegesség váltak – az okosóráktól az olcsó biztonsági kamerákon keresztül az intelligens otthon technológiákig. Vitathatatlanul kényelmesebbé teszik az életünket összekapcsolva a digitális világgal. De az IoT oltárán lehet, hogy gyakran a biztonságunkat és az érzékeny adatainkat is beáldozzuk. (tovább…)

A drónröptetés hatályos szabályai – Felszállási szándékát, kérjük, idejében jelezze!

Napjainkban a dróntechnika egyre szélesebb körű vagyonvédelmi célú alkalmazását is tapasztalhatjuk (őrzés – létesítmény védelem, rendezvény – személy biztosítás, adatgyűjtés, dróntetektálás, keresés stb.). Így úgy gondoljuk, hogy a drónreptetés EU-s és hazai szintű hatályos szabályozási kérdéseiről beszélnünk kell. Erről jelent meg alapos és igényes összefoglaló fenti címen az idei Biztonságpiac Évkönyvben. Lássuk akkor! A szerk. (tovább…)

DSC HUNGÁRIA – HELLO NEO kampány!

Tisztelt Partnerünk! Itt az idő, hogy a DSC Hungária Kft-nél bemutassuk Önöknek a HELLO NEO kampányunkat! Megismertetjük ügyfeleinkkel a 7 hírlevélből álló hírlevélsorozatunkat.
(tovább…)

DDoS: beérkező forgalomból is megárt a sok! – Cél: az online szolgáltatások megbénítása

DDoS támadás elleni védelemre nagyobb szükség van mint valaha – hívta fel a figyelmet az Invitech írása. Miközben a cyberbűnözők egyre újabb és szofisztikáltabb módszerekkel igyekeznek kárt okozni a számítógépes rendszerekben, továbbra is reneszánszát éli az egyik legrégebbi metódus: az elosztott szolgáltatásmegtagadás, angol betűszóval DDoS (Distributed Denial of Service). (tovább…)

Mobil oszlop termékújdonság 230V-os vagy napelemes megoldásokhoz

Az elmúlt hetekben a GVHungária egy új, saját fejlesztésű terméken is dolgozott. Egy olyan előre gyártott, helyszínen gyorsan összeszerelhető és felállítható mobil oszlopon, aminek segítségével alapozás/földfúrás nélkül is egyszerűen létesíthető erős és stabil megfigyelő állomás. (tovább…)

A járvány után is velünk marad: Milesight forgalomszámlálás

Vélhető. hogy a járványt követő periódusban is velünk maradnak bizonyos intézkedések még akár hosszabb távon is. Gondolunk itt főleg a minimális távolságtartásra, a zsúfoltság elkerülésére. Ennek okán a Crowd Management eszközök változatlanul komoly piacra számíthatnak. (tovább…)

A vírushelyzet okán ismét képbe kerülhetnek a négyzetméter alapú korlátozások az üzletekben – Elevenítsünk fel ismét egy korszerű megoldást a témában

Az egyre eszkalálódó járványhelyzettel sajnos ott tartunk, hogy ismét képbe kerülhet az üzletek látogathatóságának szabályozása (korlátozása). Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az üzlethelyiségekben korlátozzák az egyidőben bent tartózkodók számát. Kisebb üzletek esetében ennek ellenőrzése, követése gyerekjáték. De mit tegyen egy többszáz négyzetméteres üzlet tulajdonosa? (tovább…)

Securiton – IPS: a videoanalitika következő generációja

Idén a Securiton technológiai márkája, az IPS Intelligent Software nyerte el a „Benchmark Innovation Award 2021” díjat az IPS Dome Tracker videoanalitikai moduljával. A Dome Tracker az IPS VideoManager 3D-vel kombinálva felismeri és automatikusan követi az előre definiált formákat a különböző térfigyelő kamerák között. (tovább…)

Lap teteje