Az Axis lehetőségei a „jövő városa” koncepciók megvalósításában

Az Axis nemrégiben szponzorálta a „Building a Future-Ready City” elnevezésű új kutatási programot, a ThoughtLabtól, egy globális kutatócégtől. A világ számos városa folyamatos átlakulásban van a cél mindenütt agy élénk, biztonságos és egészséges élettér kialakítása. Az Axis technológiák komoly segítséget nyúlthatnak ezekben a programokban. Érdekes látni, hogy a kutatás eredményei hogyan illeszkednek az Axis által kínált megoldásokhoz az elmúlt években. (tovább…)

A biztonság illúziója helyett audit jelentés – „A vállalati rendszer egészét kell vizsgáljuk… cél a kockázatok felmérése és elemzése”

Kincs Istvánnal az Őrmester Nyrt. tulajdonos általános igazgatójával – és mondhatjuk bátran – a szakma élő legendájával beszélgetek a biztonsági audit folyamatok céljáról, jelentőségéről, hazai elfogadottságáról, helyzetéről. Régi ismeretségünk okán a továbbiakban engedtessék meg a személyesebb hangvétel. (tovább…)

Hogyan előzhetők meg a veszélyes akkumulátortüzek az adatközpontokban?

Az adatközpontok üzemeltetőinek a nem tervezett üzemszünetek esetén komoly anyagi veszteségekkel és nem ritkán az ügyfeleik bizalomvesztésével is számolniuk kell. A cél a leállások kiküszöbölése, ebben pedig a szünetmentes tápegységeknek kulcsfontosságú szerepe van, amelyeknél azonban szintén számolni kell hibákkal, ráadásul a lítiumion-akkumulátorok komoly tűzkockázatot jelenthetnek. (tovább…)

Egy kis megtáplálás ABC! Nem poén ha nincs PoE-m!

A Power over Ethernet (PoE) technológia alkalmazása töretlen sikernek örvend az elmúlt években. Ma már alig találni olyan strukturált hálózatot, amiben ne lennének távtáplált eszközök. Viszont a témakörben nem árt ha felfrissítjük ismereteinket. (tovább…)

Hogyan is állunk a mesterséges intelligencia alkalmazások szabályozási kérdéseivel? „Az alapvető értékek védelme állami és nem vállalati feladat” – beszélgetés Darrel Westtel

„Kevesen bíznák magánvállalatokra, hogy alapvető döntéseket hozzanak a véleményszabadságot vagy az emberek biztonságát érintő kérdésekben. Ezek kormányzati feladatok”– mutatott rá Darell West, az amerikai Brooking Institute elnökhelyettese, akivel Sándor Lénárd beszélgetett a mandiner portálon. (tovább…)

A biztonsági világítás forradalma az építési területeken

Napjainkban világszerte számos építkezés zajlik egész éjszaka, hogy ne tartsák fenn a forgalmat nappal. Éjszakai üzemmódban a világító eszközök fényereje döntő fontosságúvá válik. A tajvani Yuang Light LED Balloon lámpasorozata, a maga nemében egyedülálló a világon, tükröződésmentes világítási rendszert kínál. (tovább…)

Ismerjük fel a veszélyes leveleket!

Ünnepek kapcsán – leginkább év végén – különösen megnő a cégeknél a beérkező ajándékcsomagok és jókívánság levelek száma, ugyanakkor indokolt az alkalmazottak figyelmét felhívni a gyanús küldeményekre is. Mégis mikre kell figyelni? (tovább…)

Mennyire sikeresek a biztonsági rendszerek a bűnözés csökkentésében?

Az alkalmazott biztonsági megoldások alapvető célja a bűnmegelőzés. Sok mai biztonsági technológia azonban leginkább a már megtörtént bűncselekményekről.szolgáltat hasznos és bizonyító értékű információkat a hatóságoknak. A cél persze döntően a megelőzés lenne. A SorceSecurity szerkesztője iparági szakembereket kérdezett meg arról, hogy véleményük szerint mennyire sikeres a biztonsági ipar ténylegesen a bűnmegelőzésben és a bűnözés csökkentésében? (tovább…)

Intelligens zebra: lézeres mozgás kijelzés. – Úttörő megoldás lehet a gyalogosgázolások elkerülésére

Hazánkban és az EU tagországaiban is kiemelt probléma a zebrákon történő gázolások problémája. Okos zebra megoldás már nálunk is bevezetésre került néhány helyen ezek mellé lép fel most egy zseniálisnak tűnő 100 százalékig magyar fejlesztésű rendszer, aminek lényege: az átkelést tetszőleges megvilágítási viszonyok között is jelző lézeres rendszer. Az intelligens zebra segítségével pedig már öt magyar településen biztonságosabban kelhetnek át az úton a gyalogosok. (tovább…)

Az identitás-ellenőrzés piacának folyamatos bővülése várható 2025-ig

A Marketsandmarkets legfrissebb identitás-ellenőrzési piaci információi azt mutatják, hogy ez az ágazat a becslések szerint a 2020-as 7,6 milliárd USD-ről 2025-re 15,8 milliárd USD-re nő, Az elemzők szerint az okok a csalások és identitáslopások megnövekedett száma, valamint a digitális identitások fokozottabb használata. (tovább…)

A COVID is katalizálja a viselhető eszközökkel való fizetési piac bővülését

2027-re a viselhető eszközökkel való fizetés 1400 milliárd dolláros piacot jelenthet. A készpénz nélküli fizetések elfogadásának növekedése az egész világon, a viselhető fizetési eszközök által kínált fokozott ügyfélélmény, az eszközök iránti kereslet, valamint a biztonságosabb tranzakciókkal történő érintés nélküli fizetés ösztönözte a megoldások globális piacának növekedését. (tovább…)

Lap teteje