Forrás: detektorplusz.hu 

Adaptive Evacuation az Eaton új, épület evakuációs világítási rendszere. Nagyobb biztonság- gyorsabb döntés

A kereskedelmi épületek, beleértve a repülőterek, bevásárlóközpontok, vasútállomások, stadionok, irodák, iskolák, kórházak, egyetemek és ipari telephelyek kiürítése most még gyorsabb és biztonságosabb lehet, hála az Eaton Matrix CGLine+ adaptív biztonsági világítási rendszerének, amely képes módosítani a kijáratmutató piktogramon megjelenő nyíl irányát.

predor-mobilalk-cover

Predor mobilalkalmazás

A magyar fejlesztésű Predor beléptető- és munkaidő-nyilvántartó rendszert korábbi írásainkban már bemutattuk. Az „Enterprise” verzióhoz ingyenes mobilalkalmazást biztosítunk, melynek segítségével bármikor, bárhonnan figyelemmel kísérheti munkavállalói tevékenységeit, cégének biztonságos működését.

predor-evakuacio-cover

Predor: evakuáció és egyéb katasztrófatervek

A magyar fejlesztésű Predor beléptető- és munkaidő-nyilvántartó rendszert korábbi írásainkban már bemutattuk. Jelen cikkben a tűz- és katasztrófavédelmi innovációkra térünk ki.

Polon-4000-cover

Polon 4000: Régi motoros a tűzjelzésben

Az idei évben több alkalommal volt szerencsénk bemutatni a lengyel POLON ALFA széleskörű tűzjelző portfólió egyes termékeit. Utoljára a POLON ALFA UCS 6000 hő és füstelvezető rendszerrel, illetve az azt vezérlő központok működésével ismerkedhettünk meg. A mai penzumunk a POLON 4000-es központ család lesz.

polon-alfa-6000-tel-borito.

POLON-ALFA UCS-6000 Hő – és Füstelvezető Rendszer Vezérlő Központok tervezése, telepítése

Előző cikkünkben ismerkedtünk meg a rendszerrel, egyúttal áttekintettük mindazokat az elvárásokat, amelyeknek egy korszerű hő és füstelvezető rendszer meg kell feleljen. Megállapíthattuk, hogy a POLON-ALFA UCS-6000 mindezen elvárásokat megbízhatóan teljesíti. Továbbhaladva Mitru Csaba, a forgalmazó Astal Security Technologies Kft tűzjelző projekt menedzsere nyilatkozik tervezési, telepítési kérdésekről.

FK-borito2

A tűzjelzés jövője. (Fórum a video megfigyelőrendszerek jövőjéről.) „ A tűzjelző rendszerektől nem információt várunk, hanem döntést ”

Az előző cikkeinkben szakértő kollégák hozzászólásaival igyekeztünk áttekinteni az IP video megfigyelő rendszerek várható jövőbeni szerepét az elektronikus vagyonvédelem területén Matkó Csaba hozzászólását olvashattuk, most Farkas Károlynak a Schrack Seconet ügyvezetőjének gondolatait olvashatjuk a tűzjelző rendszerek vonatkozásában.

Forrás: Astal Security Technologies Kft

POLON-ALFA UCS 6000 – a korszerű hő- és füstelvezetés szolgálatában

A POLON-ALFA tűzvédelmi termékek már 2014 óta jelen vannak a hazai piacon, a korszerű rendszerek elterjedésének dinamikus növekedése pedig a mai napig töretlen. Cikkünkben a POLON-ALFA UCS 6000 hő- és füstelvezető rendszert mutatjuk be Nagy Attila segítségével, aki az Astal Security Technologies Kft. tűzjelző projekt menedzsere.

POLON-ALFA tűzjelző rendszerek Forrás: Astal Security Kft

POLON-ALFA tűzjelző rendszerek

p>A POLON  ALFA lengyel gyártmányú tűzjelző rendszerek egyre népszerűbbek a magyar piacon is. Széles termékportfólió, magas minőség, öt év garancia. A forgalmazó cég nyilatkozik portálunknak.

Tűzvédelmi szakvizsga távoktatási formában Forrás: tuzvedelmi kepzes.hu

Tűzvédelmi szakvizsga távoktatási formában

Az IP Cam Technologies Kft  örömmel értesíti az érdeklődő szakmai közönséget  arról, hogy új rendszerű, távoktatási formában indítja  tűzvédelmi szakvizsga képzéseit.  A Képzés – továbbképzés valamint vizsga a 45/2011.(XII.07.) BM rendelet alapján kerül lebonyolításra, a tűzvédelem technika számos területét érintően.  

TELETEK: új szín az intelligens tűzjelző rendszerek palettáján Forrás: IP Cam Technologies

TELETEK: új szín az intelligens tűzjelző rendszerek palettáján

Az elektronikus tűzjelző rendszerek kialakításánál mindenkor meghatározó szerepet tölt be az ár és a műszaki tartalom keresztmetszete.  Az IP Cam Technologies által forgalmazott TELETEK intelligens rendszer optimális megoldást és kedvező ár-értékarányt kínál.

Fogalmaink a komplex tűzvédelemről 6666++

Szeretnénk hinni abban, hogy a tűzvédelem mindannyiunk számára fontos kérdés.  Amennyiben szeretné segíteni a tűzvédelem területén dolgozó szakemberek munkáját kérjük, töltse ki rövid kérdőívünket.

Biztonság a raktárakban

Biztonság a raktárakban – Videóval a tűz ellen

A raktár a tűzoltó rémálma lehet. Meglehet, a raktártüzek ritkán eredményeznek komolyabb testi sérülést vagy akár halált okozó baleseteket, a korai tűzérzékelési technológiák hiányosságai és a magas fokú tűzveszély miatt, a tűzoltók gyakran már túl későn érkeznek a helyszínre A videoalapú tűzérzékelési technológiák gyorsabb és pontosabb észlelést ígérnek.

Tűzjelző elem, okos funkcióval Forrás roost

Tűzjelző elem, okos funkcióval

Az idei CES egyik érdekes újdonsága az IoT, világában, egy kaliforniai startup cég fejlesztése, a tűzjelző 9 voltos elemébe épített okosfunkció.

Gravitációs elvű hő- és füstelvezető rendszerek néhány hibája Forrás: http://www.dmt.de/typo3temp/GB/ad994727e1.jpg

Gravitációs elvű hő- és füstelvezető rendszerek néhány hibája

Az aktív tűzvédelem egyik legfontosabb eleme a hő és füstelvezetés, melynek fő feladata a menekülési útvonalak füstmentessé tétele. A gravitációs elvű rendszerek a biztonsági funkció mellett más feladatok betöltésére is képesek. Például megvalósítható használatukkal az objektum napi szellőztetése is.

"Students Viet Tran (L) and Seth Robertson with their invention, a sound extinguisher, at the Fairfax Campus. Photo by Alexis Glenn/Creative Services/George Mason University"

Hanggal a tűz ellen, fejlesztési kísérletek a tűzoltás területén

A tűzvédelem kiemelt fontosságú ügy, mivel értékvédelem mellett, életvédelmi funkciókat is betölt. A témához kapcsolódó innovációk ezért megérdemlik a közfigyelmet. A napjainkban alkalmazott oltástechnikai eljárások többsége során az oltóanyagok jelentős károkat okozhatnak. Két amerikai egyetemi hallgató bemutatott egy érdekes oltóanyag nélküli tűzoltó technikát.

A reális alternatíva! Tűzjelző rendszerek - vezeték nélkül!

A reális alternatíva! Tűzjelző rendszerek – vezeték nélkül! A vezetékessel versenyképes áron!

Többször is előfordul, hogy kész épületbe szükséges tűzjelző rendszert telepíteni, ahol a vezetékezés esztétikailag nem elfogadható, vagy a helyi körülmények a kábelezést túlzottan költségessé, de akár lehetetlenné teszik. Ezekben az esetekben lehet innovatív és költség hatékony megoldás a rádiós tűzjelző rendszer telepítése.

Rés a pajzson. A tűzvédelmi rendszerek hibái, bevezető gondolatok.

Rés a pajzson. A tűzvédelmi rendszerek hibái, bevezető gondolatok.

„Rés a pajzson” induló cikksorozatunk célja első körben a tűzvédelmi rendszerek tervezése, telepítése kapcsán előforduló típushibák összegyűjtése és egy meghatározott szisztéma szerinti rendszerezése, közreadása. Cikkeinkkel a tervezők, kivitelezők, üzemeltetők, karbantartók munkáját igyekszünk segíteni, egyben reményeink szerint a felhasználók számára is hasznos ismereteket nyújthatunk.

Pulsar tápegységek

Minőségi Pulsar tápegységek tűzjelző rendszerekhez

 

Ebben az évben ünnepelte 20. évét a Lengyel Pulsar gyár a biztonságtechnika világában. A biztonság nem közvetlen jelenti a riasztóközpontokat, vagy esetleg a mozgásérzékelőket. Vannak közvetlenül nem látható, de nélkülözhetetlen részei is a vagyonvédelmi rendszereknek, Ilyenek egyebek mellett, a tápegységek is. Az elmúlt években a Pulsar Európa egyik legelismertebb tápegység gyártójává nőtte ki magát. EN 54 minősítésű tápegységeiket tűzjelző rendszerekhez kínálják.

Nyomásszabályozott kiáramlás: a Fike ProInert™ szelep előnyei

Nyomásszabályozott kiáramlás: a Fike ProInert™ szelep előnyei

A Fike sok-sok éve már, hogy élen jár az inert gáztechnológia alkalmazásában, és úttörő szerepet játszik a nyomásszabályozott kiáramlással rendelkező inert gázrendszerek fejlesztésében.  A cég saját szabadalmaként megjelenő ProInert szabályozószelep forradalmasította az inert gázrendszerek tervezési filozófiáját. 2003. óta a  rendszereket biztonsággal alkalmazták több ezer, üzemi kockázatok ellen védelmet nyújtó, létfontosságú eszközben, kritikus folyamatokban, miközben azok biztonságot jelentettek az üzleti működés fennakadásával szemben is.

Gondolkodjon előre…

Gondolkodjon előre…

Az emberek sajnos napjainkban sem fordítanak kellő figyelmet biztonságukra. Ebbe beleértendőek a behatolás-, valamint a tűzjelző rendszerek is. Pedig kellő körültekintéssel mindkét területen viszonylag kis ráfordítással sokkal nagyobb károktól tudjuk magunkat megkímélni.

Fike FM200

Gyors, hatékony oltógázzal működő rendszer

A Fike FM200 oltórendszer a gázzal működő tűzvédelmi megoldások közé tartozik, amely késleltetési idő nélkül egészségre ártalmatlan FM200 oltógázzal árasztja el a tűzveszélybe került helyiséget, így el lehet kerülni akár az ott folyó tevékenység leállítását is.

tűzvédelmi felderítő robot

Tűzvédelmi felderítő robot

A San Diego-ban működő University of California robotlaboratóriuma több mérnökcsoport munkáját összehangolva, új képfeldolgozó technikát fejlesztett ki. Ennek segítségével a tűzvédelmi felderítő robot, ha a tűzoltók előtt beküldik az égő épületbe, fontos adatokat szolgáltat a benti állapotokról.

Lap teteje