A Pyronix elnyerte az év terméke díjat az Enforcer V11 rendszeréért

A Pyronix Enforcer V11 vezérlőpanel elnyerte az „Év Behatolásvédelmi Terméke” díjat a PSI Premier Awards 2023-on. A lakóingatlanok átfogó védelmére tervezett Enforcer V11 egy teljes körű biztonsági rendszer, amely intuitív interfésszel és testreszabható funkciókkal büszkélkedhet a biztonság- automatizálás- video hármasban. (tovább…)

Ksenia márka a Powernél!

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy 2023 februárjától kínálatunkban megtalálhatóak és készletről elérhetőek a Ksenia gyártó riasztórendszer és lakásautomatizálási eszközei. A termékeket keresse üzleteinkben és webáruházunkban. (tovább…)

DSC HUNGÁRIA – HELLO NEO kampány!

Tisztelt Partnerünk! Itt az idő, hogy a DSC Hungária Kft-nél bemutassuk Önöknek a HELLO NEO kampányunkat! Megismertetjük ügyfeleinkkel a 7 hírlevélből álló hírlevélsorozatunkat.
(tovább…)

A MyJABLOTRON alkalmazás újdonságai

Az LDSZ Kft, mint a JABLOTRON Alarms a.s. cég termékeinek magyarországi forgalmazója, tájékoztatást adott ki, mely szerint a JABLOTRON pár napon belül kiadja a MyJABLOTRON alkalmazásának 7.0.0. verzió számú változatát. (tovább…)

A legújabb JABLOTRON fejlesztések

A Csehországi JABLOTRON ALARMS a.s. szabályos időközönként tájékoztatást ad a fejlesztés alatt álló eszközökről, szolgáltatásokról és ami igazán érdekes még a fejlesztés fázisairól. Olvassuk a legújabb híreket. (tovább…)

Újdonságok a JABLOTRON behatolásjelző rendszerek világából

Akik ismerik a JABLOTRON gyár nevét és termékeinek sokszínűségét, felhasználóbarát szolgáltatásait és „telepítőbarát” felépítését, azok emlékeznek rá, hogy számtalanszor elmondtuk, hogy a JABLOTRON termékek felhasználóinak – ha a „vas” árát már befektették – a használat során semmilyen további költséggel nem kell számolniuk. (tovább…)

Végkiárusítási árjegyzék került az LDSZ-hez a JA-80 OASiS rendszerekre

Az LDSZ Kft., mint a JABLOTRON rendszerek Magyarországi forgalmazója, hivatalos információja alapján tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a Jablotron, a JA-80 OASiS rendszerű hibrid központi egységek és tartozékaik gyártója Októbertől végérvényesen beszünteti az OASiS termékek forgalmazását. (Az LDSZ Kft közleménye.) (tovább…)

Hogy miért a Jablotron?

A Jablotron Alarms a.s., mint a JABLOTRON termékek gyártója, előírta számunkra, hogy a gyár Magyarországi disztribútoraként képviseljük Szerviz részlegüket a garanciális panaszok kezelése során. JABLOTRON termékek meghibásodása 1% környékén van. Az LDSZ Kft közleménye (tovább…)

Megérkeztek az iQALARM új, 7 zónás vezetékes központjai

Az LDSZ Kft. örömmel tájékoztatja az érdeklődőket, hogy megérkeztek az iQALARM új 7 zónás vezetékes központjai, melyek minden funkciójukban megegyeznek a korábbi verziókkal, kivéve, hogy nem rendelkeznek a rádiós eszközökkel történő bővítés lehetőségével. (tovább…)

JABLOTRON F-Link program 1.6.2. verzió, számos újdonsággal

Megérkezett a Jablotron 100 sorozatú központok programozására hivatott F-Link program 1.6.2 verziója, mely számos újítást és apróbb, nagyobb javítást tartalmaz, mint például a program felkészítése az új, innovatív videós riasztáshitelesítési kamerák (JI-111C és JI-112C) funkcióinak használatba vételére, a kamerák szerver hozzáférésének tesztelése és a felhasználók számára készült J-Link program 1.6.2 változata. (tovább…)

iQALARM – a riasztóközpontok új generációja Forrás: LDSZ

iQALARM – a riasztóközpontok új generációja

Az LDSZ új iQALARM riasztóközpont családja a riasztórendszerek generációváltásának jegyében született, és egyaránt megfelel a korszerű rendszerekkel szemben támasztott követelményeknek, és a magyar piacot jellemző ár/érték arány elvárásoknak is. (tovább…)

Nyílt napok az iQAlarmnál Forrás: LDSZ

Nyílt napok az iQAlarmnál

A vezeték nélküli rendszerek eladása az elmúlt időszakban 5%-ról 40%-ra nőtt és az előrejelzések szerint ez csak fokozódik. A gyártó cég képviselőivel találkoztak az LDSZ szakembereivel Lengyelországban. (tovább…)

Korszerű behatolásvédelem: az Optex RLS-2020I beltéri lézerszkenner.Forrás: Modern Alarm Kft

Korszerű behatolásvédelem: az Optex RLS-2020I beltéri lézerszkenner

Az OPTEX, a világ egyik vezető érzékelő gyártója, a díjnyertes REDSCAN sorozatát bővítette egy új, beltéri lézeres érzékelővel, az RLS2020I típussal. Ez a modell a több éve forgalomban lévő RLS3060 lézerszkenner „kistestvére”. Ennek előnyös tulajdonságait és az elmúlt évek során gyűjtött tapasztalatokat sűrítették egyetlen kompakt méretbe.
(tovább…)

DSC Power Neo

Akciós bevezető áron indul az új DSC Power Neo értékesítése!

Június 1-től rendelhető az új DSC PowerSeries NEO, a kanadai DSC riasztómárka új termékcsaládja. A 2-utas kommunikációra képes hibrid rendszer várhatóan népszerű lesz számtalan technikai újítása okán, melyek megkönnyítik a telepítést és a későbbi karbantartást.

Újdonságok

A DSC NEO forradalmasítja a riasztókról alkotott képet.

  1. A többcsatornás, frekvenciaugrásokra képes, szórt-spektrumú technológia lehetővé teszi a rendszer számára a frekvenciák közti ugrásokat a zökkenőmentes adatátvitel érdekében és biztonságos kommunikációt
    biztosít a központ, valamint az eszközök között.
  2. Az Adaptív Átviteli Energia használat akár 8 évre növelheti a rendszereszközök elemeinek élettartamát, csökkentve ezzel a későbbi elemcsere miatt felmerülő költségeket.
  3. A nagy hatótávolságoknak köszönhetően a rendszer megbízhatóan kommunikál az eszközökkel akar 2 km távolságra is, ezért nem szükséges extra költséget jelentő ismétlőket beiktatni a rendszerbe.
  4. A TDMA (Time Divided Multiple Access) rádiókommunikációs technológia alkalmazásával elkerülhetők a rádiójelek ütközései, mert a csatornák több időrésre vannak osztva, így egyszerre több adat vihető át és biztosított, hogy az eszközök összehangoltan működjenek.
  5. A 128 bit AES (Advanced Encryption Standard) titkosítás kimagaslóan hatékony védelmet nyújt a megfigyelő eszközökkel es digitális támadásokkal szemben.
  6. Jön a NEO Go mobilapplikáció, mely segíti a  végfelhasználók hozzáférését.

Tekintse meg videónkat

WebSA – System Administrator Szoftver

A PowerSeries Neo családhoz alkalmazott programozó szoftver egyszerű és könnyű kezelést biztosít. A Microsoft.NET framework-öt használó DLS5 alapjaira epülő és SQLite adatbázist használó szoftver mellett a DSC elkészítette a WebSA System Administrator szoftvert, mellyel a távdiagnosztika és rendszer adminisztráció egyszerű eszköz a végfelhasználó kezében. A WebSA szoftver segítségével a rendszer adminisztrátori feladatait tudják elvégezni a végfelhasználók. Könnyű, közérthető felület, azonnali visszajelzéssel az  egyszerű használat lehetőségével.

Távoli diagnosztika szoftver

A Power Series NEO központok diagnosztikai szoftvere igazi kincs a telepítők kezében. Felesleges a helyszínre kiszállni, akár az irodából is ellenőrizni tudja a rendszerek állapotát, megállapíthatja a hiba forrását.

Modern technológia, egyszerű telepítés, telepítő barát árstratégia!

Igényeljen reklámanyagot, árlistát!
Gábor Márta, marketingvezető
DSC Hungária Kft.
gabormarta@dsc.hu
06 30 248 0463

kapcsolódó cikkek:

 

Forradalmi újdonságokkal indul a DSC Hungária idei roadshow sorozata

Avigilon Adaptív Videó Analitika a DSC forgalmazásában. Kiemelkedő elemzési technikák HD felbontáson

Éjszaka is színes a kép a D-Link új HD hálózati kamerájával

 

Új SATEL VERSA Plus riasztóközpont

Új SATEL VERSA Plus riasztóközpont

 

Újabb taggal, a VERSA Plus-szal bővült a SATEL eddig is méltán népszerű kis- és közepes méretű objektumok védelmére szánt riasztóközpont családja. Ez a vezérlőközpont már önmagában is számos olyan műszaki megoldást tartalmaz, melyeket eddig csak több, külön bővítő modul alkalmazásával  lehetett elérni. De ugyanígy kiemelendőek a készülék megjelenéséhez kapcsolt további technológia újítások is.

 

Hatékony, sokirányú kommunikációs lehetőségek

A VERSA Plus központ alaplapjára beépítve megkapjuk az Internetre történő csatlakoztatást biztosító ETHM modult, a kettős SIM kártyafoglalattal bíró GSM/GPRS modult, a hangüzenést és vezérlést, valamint a helyszínnel történő kétirányú hangkommunikációt lehetővé tevő INT-VG és INT-AV modulokat. Ezek a műszaki megoldások mind a mai kor által biztosított különböző kommunikációs lehetőségek hatékony és megbízható kiaknázására irányulnak. A fejlesztések segítik a felhasználók mindennapi munkáját, egyben az események kapcsán lehetővé téve természetesen a távfelügyelethez kapcsolódó zökkenőmentes kétirányú kommunikációt is. Ehhez 4  kommunikációs útvonal használatára van mód. Ezek az Ethernet, GSM/GPRS, illetve hagyományos telefonos kommunikátor.

Ethernet kapcsolat

Amennyiben az Ethernet kapcsolatot választjuk, akkor lehetőségünk van ezt az egyébként szükséges számítógépes hálózati ismeretek nélkül létrehozni. Ehhez mindössze egy Internetes csatlakoztatási lehetőségre van szükség. Ez esetben a távfelügyeleti átjelzést a riasztóközpont távoli programozásával biztosítjuk és e mellett az új mobileszközökhöz készített VERSA CONTROL alkalmazás segítségével történő távoli működtetés által nyújtott előnyöket is élvezhetjük.

Új SATEL VERSA Plus riasztóközpont

A fent említett alkalmazás használatával nem csak a riasztórendszer működtetésére van lehetőség, hanem az un. PUSH értesítés segítségével, valós időben értesülhetünk a rendszerben bekövetkező akár riasztási vagy műszaki eseményekről. Természetesen nem csak az ezekről szóló értesítések vételére van mód, hanem a riasztó kimeneteinek, ezen keresztül az azokhoz csatlakoztatott elektromos eszközök távoli vezérlésére is.

Új SATEL VERSA Plus riasztóközpont

A rendszer kialakítása során biztosított műszaki megoldások mind a felhasználó, mind a telepítő számára lehetővé teszik a hagyományos vezetékes, a teljesen vezeték nélküli vagy ezek kombinálásával készült, un. hibrid rendszerek létrehozását. Ez rendkívül gyors telepítést, tiszta és rugalmas rendszerkialakítást biztosít.

Új SATEL VERSA Plus riasztóközpont

LCD, 4,3” érintőképernyős kezelő használat

További, a felhasználó általi mindennapos kezeléshez kapcsolódó új lehetőség a teljesen vezeték nélküli LCD, illetve az eddig csak SATEL Integra riasztóközpontokhoz használható 4.3” érintőképernyős kezelő használata. Ezek a már eddig is rendelkezésre álló távvezérlővel vagy proximity-jeladóval történő működtetés mellett, még komfortosabb, hatékonyabb használatot biztosítanak.

Természetesen ez a rövid ismertető csak a rendszer leglényegesebb újdonságainak bemutatására képes. A SATEL termékek magyarországi képviseletét ellátó MASCO Kft. munkatársai további kérdések információk vonatkozásában állnak rendelkezésre.

Új SATEL VERSA Plus riasztóközpont

forrás: MASCO Kft.

kapcsolódó cikkek:

Új SATEL bővítőpanelek a MASCO kínálatában

Satel INT-TSG érintőképernyős kezelő

QIHAN IP CCTV termékek a Masco kínálatában

Cocoon uj rendszeru biztonsag eszkoz

„Cocoon”- új rendszerű biztonság a behatolásvédelemben?

Az új Cocoon (gubó, selyemgubó) elnevezésű behatolásjelző rendszer, nem a hagyományos kamera-mozgásérzékelő technológia elvén működik. A lakást (irodát) infrahullámokkal tapogatja le, de csak a váratlan, szokatlan eseményeket (mozgásokat) detektálja. Ez így persze egyúttal a gépi tanulás intellektuális képességét is feltételezi.

Mit is jelenthet ez? A leírás szerint, tehát folyamatosan észlelve és „ megtanulva” a napi normál mozgásokat, az érzékelés és jeltovábbítás csak az ettől eltérő szokatlan jellegű, irányú, intenzitású mozgásokra vonatkozik. A közel gömb alakú eszköz, a 20 Hz alatti az emberi fül számára érzékelhetetlen sávban dolgozik és persze a funkcióhoz igazodva, állandó üzemben. A készülék további lehetőségeket is nyújt, így jár hozzá egy hagyományos mozgásérzékelő, egy mikrofon és a technika egy éjjellátó, széles látószögű HD kamerával is el lett látva, egy kicsit gyanússá téve a „ Mädchen für alles” kínálat minőségi oldalát. Na és persze az okostelefonos app sem hiányzik a kínálatból, hogy a problémás érzékelésekről figyelmeztető üzenetet kapva bekapcsoljuk a kamera funkciót és körülnézzünk. Az amerikai fejlesztésű készülék iránt állítólag, jelentős az érdeklődés.
Cocoon”- új rendszerű biztonság a behatolásvédelemben

kapcsolódó cikkek:

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 2. rész – otthoni rendszerek

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 4. rész – riasztók

Visonic vezeték nélküli behatolásjelző rendszerek

Új SATEL bővítőpanelek a MASCO kínálatában

Új SATEL bővítőpanelek a MASCO kínálatában

Ahogy évről-évre a természet is megújul, úgy a gyártók is időnként a piac és a vásárlók igényeinek megfelelően felfrissítik, modernizálják kínálatukat. A lengyelországi Satel életében most érkezett el egy ilyen pillanat. Igazából talán nem is annyira attraktív, de a gyártó INTEGRA és VERSA behatolásjelző rendszereit alkalmazók esetében mégis fontos tudnivalókat szeretnék érinteni. A gyártó napjainkban új modellekkel váltja le a régóta forgalmazott, jól megszokott bővítőmoduljait.

 Új kimeneti bővítők

A legfontosabb talán a zóna és kimeneti bővítőmodulok csoportja. A megszokott CA-64E zónabővítő helyébe az INT-E, míg a CA-64O jelölésű kimeneti bővítők helyébe az INT-O modulok lépnek.
Az INT-E zónabővítők az elődjükkel szemben, a programozható vonalvégi lezáró ellenállás érték mellett, INTEGRA Plus vezérlőpanelek esetében már a 3EOL lezárás használatát is támogatják és a Grade3 biztonsági fokozatnak is megfelelnek.
Az INT-O kimeneti bővítők esetében pedig fontos változás, hogy a jövőben már nem lesz külön csak relés, csak OC-s vagy relés és OC-s kimenettel bíró modul. Az új egységen egyidejűleg megtalálható a 8 relé és 8 OC kimenet, amelyek akár egy időben is használhatóak. De ha nem lenne szükségünk a relés kimenetekre, akkor a panelon található DIP-kapcsolók segítségével egyszerűen le is tiltható azok működése, ezzel csökkentve a rendszerben alkalmazott bővítő áramfelvételét.
Mind a zóna, mind a kimeneti bővítők esetében további változás, hogy a továbbiakban már külön nem lesz belőlük beépített tápegységgel rendelkező változat, hanem a fentebb említett bővítőkhöz egy dedikált tápegység, az APS-412, csatlakoztatására lesz szükség.

Új SATEL bővítőpanelek a MASCO kínálatában

 

USB/RS modul a letöltőkábelek helyett

Szintén nagyon fontos megemlíteni azt is, hogy a jövőben a régebbi DB9FRJ és DB9FCRJ letöltőkábelek helyett a számítógépek USB portjára közvetlenül csatlakoztatható USB/RS elnevezésű modul lép. Ez egy csapásra megszünteti az eddigi kábelkavalkádot, mivel kialakításából fakadóan mindenféle SATEL gyártmányú vezérlőpanel és eszközök programozására alkalmas.
Ezek a változások nem csak a technika fejlesztési szükségletének a következményei, hanem az eddigi változatok számának csökkentésével egyidejűleg a rendszereket tervező és felszerelő szakemberek dolgát is megkönnyítik.

Forrás: MASCO Kft.

kapcsolódó cikkek:

Visonic vezeték nélküli behatolásjelző rendszerek

Satel INT-TSG érintőképernyős kezelő

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 4. rész – riasztók

 

 

 

 

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 4. rész – riasztók

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 4. rész – riasztók

Az okostelefonos alkalmazások a riasztók területén is meghatározók lesznek, állítja Tim Myers, a Tyco egyik igazgatója. 2014-ben a riasztók területén várható fejlődésről szól cikksorozatunk befejező része.

Okostelefonok

Az új riasztórendszerek már építenek az okostelefonok széles körű elterjedésére. Világszerte egyre több embernek épül be mindennapjaiba az okostelefon. Így arra is használják a készülékeket, hogy távolról betekintsenek otthonukba, és ellenőrizzék a biztonságát. Az IP-alapú eszközökkel ellenőrizhető és irányítható számos otthoni készülék, ezek között a riasztó is. De emellett a fűtés, a világítás és minden árammal működő készülék, akár az elektromos zárak vagy kamerarendszerek is kezelhetők okostelefonnal.

Vezeték nélküli behatolásjelző-renszerek

Már a riasztók piacát is elérték a kifinomultabb vezeték nélküli rendszerek. A megnövelt hatótávolság, a csökkentett energiafogyasztás és az adatátviteli módszerek biztonsága az oka a vezeték nélküli rendszerek gyors térnyerésének a nagyközönségi alkalmazásokban. A 128 bites AES titkosításnak köszönhetően már idegen nem férhet hozzá a felhőben a vezeték nélküli rendszerek jeleihez. Sőt, az adatok védettek az erős elektromágneses interferenciától is.
A nagy hatótávolság, a zajtól és más készülékek jeleitől védett eszközök mind-mind a vezeték nélküli riasztórendszerek elterjedésének kedveznek. A hibrid rendszerek – amelyek vezetékes és a vezeték nélküli eszközökből épülnek fel teljes körűen használják a mobil és az IP-kommunikációs csatornákat, így hajtóerőt jelentenek a piacon, növelve a vezeték nélküli rendszerek népszerűségét.

Csökken a téves riasztások száma

A követelmények tovább szigorodnak a téves riasztások kapcsán, így a gyártók is egyre újabb megoldásokat találnak ki. Egyrészt maga a hardver is egyre jobb: egyre kifinomultabb érzékelők jelennek meg a piacon. Másrészt az egyes rendszerelemek is segítik a téves riasztások számának csökkentését, így például a kamerába épített mozgásérzékelő jelezésére indul a felvétel, amelyet a rendszer a továbbít a felügyeleti központba, ahol megteszik a szükséges lépéseket. Emellett a hangfelvételek is növelik a biztonságot, a kétirányú audiokapcsolatnak köszönhetően a felügyeleti központban hallják, mi történik a helyszínen és szólni is tudnak az ott lévőkhöz. Illetve rögzítik is a hangokat: 15 másodpercet a riasztás előtt és 10 másodpercet az esemény után.
De a téves riasztások csökkentése érdekében a riasztóközpont programozható arra is, hogy miként reagáljon bizonyos viselkedésekre. A rendszer maga is ellenőrizheti a riasztást, ha például egynél több zónában van mozgás vagy, ha a bejárati ajtó kinyílt, majd egy mozgásérzékelő jelzett néhány másodperc múlva.

Megbízhatóbb, kifinomultabb kommunikációs protokollok

Még mindig nagy számban találhatók POTS rendszerek (hagyományos távbeszélő szolgáltatás), de folyamatosan csökken a számuk. Mint ahogy a 2G mobil kommunikáció is leáldozóban van. Már látszik az újabb váltás a kommunikációs technológia területén: megbízhatóságának köszönhetően az IP és GPRS egyre nagyobb teret hódít. Az elemzések szerint pedig nagy ugrás lesz a 4G vagy egyenesen az LTE (Long Term Evolution, hosszú távú fejlődés) térhódítása a biztonsági technológiák terén is.

Érintőképernyős eszközök

A felhasználók hozzászoktak a tiszta, felhasználóbarát felületek kezeléséhez, ma már igény van az érintőképernyős megoldásokra. Így az okostelefonok és a számítógépek mellett a biztonsági berendezések esetén is fontossá vált használatuk. A mobil alkalmazásokkal a „bárhol, bármikor elérhető” mellett az érintőképernyők is részévé váltak modern biztonsági iparnak.

Tim Myers, Tyco Security Products, a behatolásjelző-rendszerek termékcsaládjának igazgatója

Forrás: securityinfowatch.com

 

John Knox, az Electronic Security Association elnöke

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 2. rész – otthoni rendszerek

Az otthoni biztonsági rendszerek területén terjed a „csináld magad” (do-it-yourself, DIY) módszer állítja a szakember a biztonsági rendszerek várható fejlődésről szóló cikksorozatunk második részében. 

 

Biztonság saját kezűleg

A gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vezeték nélküli rendszerek fejlesztésére, ezen belül is azokra, amelyeket a felhasználók saját kezűleg is tudnak telepíteni. Kezdetben ezek csak egyszerűbb eszközök voltak, mára azonban a „csináld magad” (do-it-yourself, DIY) módszer kiterjed számos biztonsági eszközre: riasztókra, videorendszerekre, füst- és szén-monoxid-érzékelőkre. 

A hagyományos gyártók számára kihívást jelent, hogy lépést tartsanak az új technológiákkal, de aki figyel a vásárlók igényeire, annak tudnia kell, mik az igények. A vásárlók szeretnék megtakarítani a telepítés árát, ezért kívánják saját kezűleg beszerelni az egyszerűbb biztonsági rendszereket otthonukba. A gyártók nem ülhetnek ölbe tett kézzel, várva, hogy a piac válassza meg a jövőbeli irányvonalakat, elébe kell menniük a kihívásoknak. A vásárlók eldöntik majd, hogy mit szeretnének otthonukba, milyen szintű biztonsági rendszerrel szerelik vagy szereltetik azt föl. Nem minden fogyasztó szeretne fizetni magas árat egy beszélő füstjelzőért. Akkor lesz sok elégedett ügyfél, ha hatékonynak találja otthona biztonságát, miközben az nem kerül egy vagyonba, könnyű a fenntartása és a javítása

 

Intelligens otthon

Az otthon automatizálása számos új lehetőséget rejt magában a biztonsági piac számára, amelyekkel az otthon biztonsága jelentősen növelhető. Fontos azonban, hogy bemutassuk a vásárlónak, mennyivel fontosabb az otthon biztonsága, mint hogy az okostelefonjával kapcsolja föl a lámpát a nappaliban. Természetesen, ha mindkettőt megengedheti magának, akkor tegye. De meg kell értenie a fogyasztónak, hogy a biztonság fontosabb, mint a legújabb csengőhangok. Mára már leáldozott a POTS vonalaknak (hagyományos távbeszélő szolgáltatás) és 2G technológiának, így a telepítők számára hatalmas lehetőségek rejlenek a meglévő rendszerek korszerűsítésében.

John Knox, az Electronic Security Association elnöke

Forrás: securityinfowatch.com

Kapcsolódó írásaink:

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 1. rész – videomegfigyelés

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 2. rész – otthoni rendszerek

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 3. rész – beléptetés

 

 

 

Lap teteje