SATEL PERFECTA – vezeték nélkül szabadon

Mai felgyorsult világunkban az idő kitüntetett szerephez jutott. Sok esetben érezhetjük úgy, hogy a nap 24 órája kevés minden tennivalónk elintézéséhez. És ezzel nincsenek másképp a riasztószerelők sem. Pláne azok a szakemberek, akik kiváló munkájuk révén méltón érdemlik ki, ügyfeleik megbecsülését. Ahogy a mondás tartja egyetlen elégedett ügyfél 3 másikat hozhat.

Forrás: Masco kft

Forrás: Masco kft

Egy riasztórendszer felszerelése során is a leginkább melós feladat, a jelzőhálózat kialakítása – kábelezés – és az eszközök felszerelése, majd beállítása. Nyílván való, hogy a telepítés során, ha számos időigényes lépést nem is tudunk megspórolni, de lehetőségünk van egy-egy mozzanat meggyorsítására, és így időmegtakarításra is.

Rádiós riasztó rendszer

Ennek egyik kiváló és kézenfekvő lehetősége a riasztórendszer vezeték nélküli, rádiós kialakítása. És ha mindez korszerű kialakítással is párosul, akkor nyert ügyünk van.

Erre nyújtanak kiváló alternatívát a nagy múltú lengyel SATEL gyár legújabb riasztócsaládjának rádiós változatai, a PERFECTA 16/32 WRL riasztóközpontok. Ezek az eszközök beépített 434MHz-s rádióvezérlővel rendelkeznek, melyek támogatják a MICRA rádiós érzékelők, valamint az MSP-300 R teljesen vezeték nélküli működésű kültéri sziréna és a PRF-LCD-WRL rádiós kezelő használatát is.

Forrás: Masco kft

Forrás: Masco kft

Végletesen leegyszerűsítve a helyzetet ez a forgatókönyv lehetővé teszi számunkra akár egy teljesen vezeték nélküli behatolás jelző rendszer kiépítését is. Na jó, azért a központ tápegysége számára 230Vac hálózati tápfeszültségre szükség van.

Gyors kiépítés

A kialakításnak ez a módja lehetővé teszi számunkra, hogy lehetőség szerint, egy frissen felújított ház vagy lakás se maradjon megfelelő biztonságot garantáló védelmi rendszer nélkül. Illetve – ahogy írtuk – a jelzőhálózat kialakításának elhagyásával nagyon gyorsan elvégezhető egy ilyen rendszer felszerelése. Az idő pedig, mint tudjuk pénz.

Vezetékes eszközök is csatlakoztathatók

A központok a vezeték nélküli érzékelők használata mellett természetesen vezetékes eszközök – kezelők, szirénák, bővítők és érzékelők – csatlakoztatását is támogatja. Ennek révén akár hibrid – vezetékes és vezeték nélküli eszközöket egyaránt tartalmazó, vagy vezetékes behatolás jelző rendszerek létrehozásának lehetőségét is biztosítja

Forrás: Masco kft

Forrás: Masco kft

Távoli vezérlés

A központok a rádiós vezérlő mellett beépített duál SIM-es, a rendszer távoli programozását, vagy akár okostelefonos alkalmazás segítségével történő kezelésének lehetőségét is biztosító, GSM/GPRS kommunikátorral is rendelkeznek. Így a riasztórendszerünk mellé rögtön egy nagyon hatékony értesítési lehetőség is adott lesz. Ez természetesen nem csak a felhasználó személyes értesítésére szolgáló un. PUSH üzenetküldési szolgáltatás használatát tudja biztosítani, hanem akár távfelügyeleti átjelzést is. Sőt a magyar nyelvű PERFECTA CONTROL alkalmazás segítségével teljes, akár a riasztórendszer kimeneteihez csatlakoztatott elektromos eszközök távoli vezérlésének használatát is lehetővé teszi.

Jöjjön el hozzánk, látogasson meg a minket a MASCO Kft-ben és próbálja ki személyesen mit tud Önnek nyújtani egy ilyen, felhasználóbarát, modern biztonsági rendszer.

Patak Tamás

Rangidős Műszaki Vezető

MASCO Kft.

Kapcsolódó cikk: