GLOBAL FIRE – Modulok a „Chameleon Network” hálózatban

A Chameleon Network egy elosztott intelligenciájú és az objektum méretéhez rugalmasan alakítható hálózat, melybe a Global Fire új generációs tűzjelző központjait és bővítőit fűzhetjük össze. Ezáltal költséghatékonyan hozhatunk létre akár 128 hurokból álló rendszert is! Cikkünkben bemutatjuk a Chameleon hálózattal használható modulokat. (tovább…)

Dahua AcuPick – Tudsz gyorsabb keresést?

Több száz órás felvételből egyetlen embert vagy járművet megtalálni, ráadásul különböző kamerák felvételeiből? Lehetetlennek tűnő küldetés, de minimum rengeteg erőforrást és időt igénylő feladat. Erre a problémára nyújt megoldást a Dahua új AcuPick funkciója, ami gyorsan és hatékonyan megtalálja a keresett objektumot a már meglévő felvételekben. (tovább…)

Hikvision Parkoló Menedzsment – parkolópályán az időpazarlás

A Hikvision ismét egy újdonsággal rukkolt elő, az okos parkoló menedzsmenttel! Az innovatív, biztonságos és hatékony parkoláskezelés olyan termékekből áll, amelyek könnyen kombinálhatók és integrálhatók. A rendszer felismeri a szabad helyeket, ezekhez útmutatást ad, és az autók helymeghatározására is alkalmas. (tovább…)

All-in-one készülék az AXIS kínálatában

Az AXIS Q9307-LV audio- és videoanalitikákat kínál egyetlen eszközben, amely értékes információt nyújt, amelyek alapján cselekedhetünk. egy új, hallható dimenziót ad az aktív eseménykezeléshez. (tovább…)

Az IONSCAN™ 600 robbanóanyagnyom-detektor TSA minősített lett

A Smith Detection IOSCAN 600-as robbanóanyagnyom – detektort az Amerikai Egyesült Államok legfőbb szövetségi közlekedésbiztonsági hatósága, a Transportation Security Administration (TSA) hozzáadta a „Minősített Robbanóanyag Nyomdetektor Technológia” kategóriához a légiszállítmányok biztonsági ellenőrzés listáján. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mostantól az IONSCAN 600 is megvásárolható a szabályozott légi teherszállítási létesítmények számára is az ellenőrzési műveletekhez. (tovább…)

Újdonság: Axis C11 Hálózati Hangszórók

Az Axis Communications bemutatja az intelligens hangszórók új sorozatát hangüzenetekhez és háttérzenéhez. Elegáns kialakításának és fekete-fehér színválasztékának köszönhetően ez a két hangszóró ideális beltéri és fedett kültéri telepítésekhez oktatásban, kereskedelemben és sok más környezetben. (tovább…)

Hanwha Vision az IP audio világában

A Hanwha Vision immár nem csupán a magas minőségű és innovatív biztonságtechnikai kameráival szeretne kitűnni a tömegből, hanem egy teljesen új termékpalettát tesz elénk az asztalra, a WAMS IP audio termékportfólióját. (tovább…)

Vészvilágítási rendszerek a POWER-től

A cég kínálatunkban két gyártó vészvilágítási termékcsaládja érhető el. Az egyszerűbb megoldásokra a PH Svesis EXIDUS és ARCO termékeit használhatjuk, melyek 230 V-os betáplálású, akkumulátoros vészvilágítók, míg a Hochiki FIREscape rendszerével professzionális, központilag felügyelt és szünetmentesített gyengeáramú rendszer alakítható ki. (tovább…)

A jövő biztonságtechnikája már ma is elérhető

„A biztonságtechnikában a videófelügyeleti élő felvételek éber figyelemmel kisérésének korlátjai vezettek az MI (Deep Learning) alkalmazások robbanásszerű fejlődéséhez” – Következő cikkünkben a napjainkban rendkívül népszerű mesterséges intelligencia szakmai alkalmazásairól olvashatunk összefoglaló igényű cikket, Mányi Leventének az SBT Protect szakemberének tollából. (tovább…)

Trükkös tükrös leképezés helyett digitális alvázvizsgálat

Az objektumvédelmi eljárások során a gépjárművek ellenőrzése, átvizsgálása körülményes és aprólékos feladat. A járművet általában a biztonsági személyzet technikai segítséggel, de manuális módon végzi. Az alváz vizsgálata különösen nehézkes, lassú és nagy odafigyelést igénylő eljárás és az időjárás, a látási viszonyok pedig még inkább befolyásolják az ellenőrzés sikerességét. Ezt segíti az UVIScan járműellenőrző rendszer. (tovább…)

Hikvision eDVR eszközök – Zöld úton az energiahatékonyság felé!

A Hikvision piacra dobta legújabb forradalmi megoldását! Az eDVR sorozat egy hatalmas ugrás az energiahatékonyság terén, mivel használata kevésbé környezetszennyező, miközben költségeinken is faraghatunk. Az eSSD technológiájának köszönhetően az energiatakarékos eDVR sorozat hosszabb élettartamú a hagyományos DVR-eknél. A Motion Detection 2.0 vagy AcuSense funkció a videofelvételek keresésének már ismerős, viszont megújult kényelmét és egyszerűségét biztosítja. (tovább…)

ABUDGET – Új divízió az Aspectisnél

Az idén alapításnak 20. éves évfordulóját ünneplő Aspectis 2023 júniusában a cég 3. üzletágának elindítását határozta el. Az ABUDGET a CCTV technológia belépő szintjére koncentrál kínálatával. (tovább…)

Az Európai Unió NIS2 kiberbiztonsági irányelve és lehetséges hatásai az IP video piacára

Hogy egy nagy klasszikust idézzünk: „A nemzetközi helyzet fokozódik”. Sajnos, ha a minket körülvevő világra nézünk, egyet kell értenünk ezzel a kijelentéssel, ami az EU-ban előtérbe hozta a kiberbiztonsági kérdéseket. Ennek következtében az EU szigorítja a kiberbiztonsággal kapcsolatos megközelítését, egyre több vállalatnak és állami szervezetnek kell alkalmazkodnia. Cikkünkben röviden azt vázoljuk fel, hogy mindennek milyen hatásai lesznek az IP video piacára. (tovább…)

Bosch kamerák a kiberbiztonságért

A NIS 2 irányelv legfontosabb változása, hogy immár lényegesen nagyobb számú közép- és nagyvállalat számára ír elő bizonyos, a kibervédelemmel kapcsolatos kötelező óvintézkedéseket, protokollokat. Ez pedig komoly feladatokat ró – a döntően IP kommunikáción működő – korszerű videorendszerek így a Bosch fejlesztőire, üzemeltetőire is. (tovább…)

2 napos Partnernap a Powernél

Örömünkre szolgál bejelenteni különleges, 2 napos és 2 helyszínes Partnernapunkat! Idén az élmény és a hasznos tudás mellett különleges kedvezménnyel is készülünk Nektek. Részletekért olvass tovább! (tovább…)

Kültéri védelem a múltban és napjainkban

A kültéri védelem az egyik legrégibb fogalom a biztonsági intézkedések történelmében. Cikkünk a múlt vázlatos áttekintését követően, napjaink és a közelmúlt passzív kültéri védelmi megoldásait mutatja be. (tovább…)

Az Axis legújabb all-in-one rendszámfelismerő kamerái

Az AXIS rendszámtábla-ellenőrző – felismerő rendszere ideális a járművek forgalmának kontrolálásához a beléptető rendszerekhez, megkönnyíti a rendszámok észlelését és leolvasását. Segítségével – egyéb funkciók mellett – létrehozhatunk jármű-hozzáférési megoldást, de azonosíthatjuk az ellopott járműveket, személyre szabhatjuk a számunkra legszükségesebb ellenőrző funkciókat. A cég két új kamerát dobott a piacra (tovább…)

HIK-Connect előnyei a biztonságtechnikában

A Hik-Connect egy olyan Android/IOS mobilalkalmazás, amely telefonra és táblagépre is telepíthető. Az alkalmazás a Hikvision eszközök kezelésére szolgál, beleértve a DVR-eket, NVR-eket, hálózati kamerákat, video-intercom eszközöket és riasztóközpontot. (tovább…)

Az ellátási láncok okozta nehézségek hazai partnereinknél

Tudjuk, hogy a globális ellátási láncok (ismert okokból történő) akadozásai komoly problémákat okoztak a kereskedő, projekt, de még a fejlesztő cégek számára is világszerte. Alkatrészhiányok, szállítási késedelmek, előjegyzési periódusok kitolódása, fizetési késedelmek, geopolitikai konfliktusok stb. Mint ahogy az is egyértelmű, hogy ezek a nehézségek a hazai piacot sem hagyták érintetlenül. (A következőkben a Detektor Security Fórum rovatának cikkét olvashatjuk a témában.) (tovább…)

Lap teteje