AI alapú automatizációk – Saját AI-t kaphatnak a kis-és középvállalkozások

A fejlesztőkből, AI-szakértőkből, és reklámügynökségi szakemberekből álló Think AI csapata megtalálta annak a módját, hogyan teheti a vállalati folyamatok szerves részévé a mesterséges intelligenciát anélkül, hogy a kkv-knál bárkinek is prompt engineering tanfolyamot kellene elvégezni hozzá – számol be róla cikkében a Műszaki Magazin. (tovább…)

A jövő biztonságtechnikája már ma is elérhető

„A biztonságtechnikában a videófelügyeleti élő felvételek éber figyelemmel kisérésének korlátjai vezettek az MI (Deep Learning) alkalmazások robbanásszerű fejlődéséhez” – Következő cikkünkben a napjainkban rendkívül népszerű mesterséges intelligencia szakmai alkalmazásairól olvashatunk összefoglaló igényű cikket, Mányi Leventének az SBT Protect szakemberének tollából. (tovább…)

Év végére várható a nemzetközi MI-szabályozás

Az ENSZ internet-szabályozási kérdésekkel foglalkozó állandó fórumának (IGF) kiotói rendezvényén Kisida Fumio japán kormányfő bejelentette, hogy a G7-ek vezetői az év végéig megegyeznek a mesterséges intelligencia nemzetközi szabályozásról. (tovább…)

Komoly perrel kell szembenézniük a ChatGPT fejlesztőinek

A Microsoftot és az OpenAI-t tizenhat álnevesített magánszemély perelte be, akik azt állítják, hogy a vállalatok ChatGPT-n alapuló MI-termékei megfelelő értesítés vagy beleegyezés nélkül gyűjtötték és használták fel személyes adataikat. – Számol be róla híranyagában többek között az SG.hu (tovább…)

Hogyan is állunk a mesterséges intelligencia alkalmazások szabályozási kérdéseivel? „Az alapvető értékek védelme állami és nem vállalati feladat” – beszélgetés Darrel Westtel

„Kevesen bíznák magánvállalatokra, hogy alapvető döntéseket hozzanak a véleményszabadságot vagy az emberek biztonságát érintő kérdésekben. Ezek kormányzati feladatok”– mutatott rá Darell West, az amerikai Brooking Institute elnökhelyettese, akivel Sándor Lénárd beszélgetett a mandiner portálon. (tovább…)

Bosch Kamera Tréner – A mesterséges intelligencia alkalmazása videofelügyeleti megoldásokban

A videoanalitika alapjaiban változtatta meg napjaink biztonsági kameráit. Most már nem csupán passzív rendszerek, amelyek egész egyszerűen megfigyelik, rögzítik és visszajátszhatóvá teszik az eseményeket, hanem a metaadatok segítségével strukturálják és értelmet is adnak a felvételeknek. Ezáltal a Bosch kamerái nem csak megfigyelnek, de „látnak” is… (tovább…)

A digitalizáció a jövő motorja – mesterséges intelligencia a készenléti szerveknél

Az életmentés és közbiztonság a digitális megoldásoknak és a technológiai fejlődésnek köszönhetően a teljes paradigmaváltás küszöbén áll. Az egészségügy digitalizációjának dinamikus fejlődése és a segélykérő szolgálatokkal való kapcsolattartást radikális átformálódása mellett, a különböző innovációk is egyre nagyobb teret kapnak. A magasfokú modernizáció és a kibertámadások intenzív elterjedésével azonban az adatbiztonság is kulcskérdéssé válik. (tovább…)

A NetEye 200-tól a mesterséges intelligenciáig, avagy a modern megfigyelőrendszerek morális és etikai kérdései

Éppen 20 évvel ezelőtt, 1998-ban „találkoztam” életemben az első IP kamerával. Tekintettel arra, hogy akkor 2 éve jelent meg az első – a sokat emlegetett Axis NetEye 200 -as. Mivel úgy alakult, hogy ez a találkozás jelentős hatást gyakorolt az életemre – hiszen az IP videó került a munkám fókuszába – így mindig is élénken foglalkoztatott, hogy merre tart, hová fejlődik ez az iparág. (tovább…)

Lap teteje