Biztonságtechnikai szabványok 2015 április

Biztonságtechnikai szabványok 2015. április

A letölthető lista – a szakmában közismerten- két dokumentumot tartalmaz: az ajánlott szakterületi szabványokat tervezőknek, illetve az érvényes biztonságtechnikai és kapcsolódó szabványok teljes körét.  További szomorú kiegészítő információ: magyar nyelven vélhetően most utolsó alkalommal.

A szabványokról általában

A szabványokról általában

 

Sokat hallani manapság az „európai integráció”, az „európai irányelvek (direktívák)”, a „harmonizált szabványok” kifejezéseket. Modern, felvilágosult, európai gondolkodást feltételezünk használóiról.

Biztonságtechnikai szabványok az Európai Unióban

Biztonságtechnikai szabványok az Európai Unióban

Az Európai Unió egyik alapelve, hogy az áruk és szolgáltatások szabad áramlásának megteremtése érdekében az Unióban azonos szabványok érvényesüljenek. Ezért Magyarországon is, a megjelenést követően hat hónapon belül nemzeti szabványként bevezetik az európai szabványügyi szervezetek által megalkotott szabványokat.

Nemzeti biztonságtechnikai szabványok

A nemzeti biztonságtechnikai szabványokkal, azaz az EU-s biztonságtechnikai szabványok Magyarországon honosított változataival kapcsolatos naprakész – negyedévente frissített – információk az alábbi linken érhetők el: Szabványok

Lap teteje