A Biztonságtechnika Periódusos Táblája

A Biztonságtechnika Periódusos Táblája

A biztonsági szakértőknek ma már több száz elemmel kell számolniuk munkájuk során, és ez a világ egyre összetettebb és bonyolultabb. A biztonságtechnika periódusos táblája ebben segít eligazodni kicsit, ugyanis a 2014-ben ismeretes főbb elemeket tartalmazza, és vizuálisan ábrázolja, hogyan illeszkednek egymáshoz az egyes elemek.

2014.01.12 noth gazdag

Az áruvédelem titkai

A plombálás és jelöléstechnika történetéről, problémáiról, a ma elérhető megoldásokról és a jövő technológiájáról szólt Noth Péter az MBF III. konferenciáján.

A konfliktuskezelést is tanulni kell

A konfliktuskezelést is tanulni kell

A személy- és vagyonőrök, a recepciósok vagy bárki, aki vásárlóval, ügyféllel foglalkozik, gyakran kerülhet konfliktushelyzetbe. Érdemes tréninggel fölkészülni, hogy ebből a konfliktushelyzetből ne alakuljon ki agresszió.

Az év partnerségi programja az Ifsecen, Gunwharf Quays (Kép: hampshire.police.uk)

Az év partnerségi programja az Ifsecen

Az Ifsex & Firex 2013 díjat az Év partnerségi programja kategóriában a Hampshire-i rendőrség és partnerei: a Portsmouth-i Gunwharf Quays kikötő, kereskedelmi és szabadidő központ, valamint a Mitie biztonsági cég nyerték el.

A fejlődés lehetséges útjai a biztonsági piacon

A fejlődés lehetséges útjai a biztonsági piacon

Már elkezdődött a különböző informatikai és kommunikációs rendszerek összeillesztése a vagyonvédelmi rendszerekkel, de ez ma még teljesen zökkenőmentes, és a jövőben sem lesz az. A fő dilemma: emberi, személyiségi jogainak korlátozása vagy az egyre fékezhetetlenebb bűnözés?

Fémkereső kapuk, nem csak repülőterekre

Fémkereső kapuk, nem csak repülőterekre

A fémkereső kapukat – más néven fémdetektor kapukat – eredetileg a közbiztonságra, a testi épségre, illetve az életre veszélyt jelentő támadóeszközök (kés, maroklőfegyver, különböző szúró-, vágó- és ütésfokozó eszközök) és robbanószerkezetek felderítésére fejlesztették ki.

Biztonsági audit

Biztonsági audit


Mi a célja a biztonsági auditnak, és mikor érdemes elkészíteni? Dr. Ujvári Györggyel a Life-Guard ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

elsősegélynyújtás

Életet menthet az elsősegélynyújtás

Az elsősegély-nyújtásnak nagy szerepe lehet a személy- és vagyonőri munka során. Baleset után vagy hirtelen rosszullét esetén fontos, hogy az ott lévők ne essenek pánikba, pontosan tudják, mit kell tenniük ilyen esetben, mert néha csak néhány percen múlik egy ember élete.

Mi a biztonság

Mi is a biztonság?

A biztonság fogalmára számos meghatározás létezik. Történeti áttekintés után, írásunkban a biztonság rendszerszemléletű meghatározását mutatjuk be.

Lap teteje