rozcom-kaputelefon-botito

ROZCOM kaputelefon – Kimaxoljuk a lakásokat

Ritkán gondolunk bele, de a kaputelefon is felfogható egyfajta biztonsági rendszerként, melynek segítségével a kéretlen ismeretlen látogatókat távol tudjuk tartani, míg az általunk ismert személyeket be tudjuk engedni. Emberi sajátosságainkból következően sokkal jobban támaszkodunk a vizualitás által nyújtott információkra, így egy video kaputelefon alkalmazása is nagyobb biztonságot garantálhat a felhasználók számára a hagyományos, csak hangalapú megoldás helyett. (tovább…)

A reális alternatíva! Tűzjelző rendszerek - vezeték nélkül!

A reális alternatíva! Tűzjelző rendszerek – vezeték nélkül! A vezetékessel versenyképes áron!

Többször is előfordul, hogy kész épületbe szükséges tűzjelző rendszert telepíteni, ahol a vezetékezés esztétikailag nem elfogadható, vagy a helyi körülmények a kábelezést túlzottan költségessé, de akár lehetetlenné teszik. Ezekben az esetekben lehet innovatív és költség hatékony megoldás a rádiós tűzjelző rendszer telepítése. (tovább…)

Dinion 5000 AN

Analóg kamerafejlesztés és a Starlight technológia

A Bosch 2013-as fejlesztései közé tartoznak az új 960H analóg kamerák – amik az analóg technológia következő lépcsőfokát jelentik –, továbbá az éjszakai érzékelés határának maximális kiszélesítésére törekvő Starlight IP-kamerák. 2014-ben kerül piacra az új Starlight típus és a cég vezeték nélküli kamerafejlesztése is.

Alexandru Nataprazu, a Bosch regionális termékmenedzsere arról számolt be, hogy a 960H analóg kamerákkal a cég a következő lépcsőfokra emelte az analóg technológiát. A Bosch 960H analóg kamerái komplett megoldás kínálnak, ugyanis a jelenleg elérhető legmagasabb szintet biztosítják miközben több típusú kamerából és a hozzájuk fejlesztett felvevőből, valamint monitorból állítható össze a teljes megfigyelőrendszert. A 960H kamerák 30%-kal több horizontális pixelt, élesebb és részletgazdagabb képet biztosítanak. A Dinion 5000 AN például speciális kontraszt kompenzációs technológiájának köszönhetően füstben és ködben is problémamentesen alkalmazható. A 960H analóg kameracsalád és kiegészítői tökéletesen illeszkednek a régebbi analóg rendszerekhez is, így lehetővé teszik azok apránként való fejlesztését. Alexandru Nataprazu szerint vélhetően az analóg kamerák utolsó szintjéhez érkezett a technológia.

Dinion 8000 IP Starlight UHD

Dinion 8000 IP Starlight UHD

Az IP-kamerák területén viszonylag nagy újításnak számított a Dinion 7000 IP Starlight, azonban a legújabb Dinion 8000 IP Starlight jelentős változásokat hozott elődeivel szemben, ugyanis a kamera már CPP6-os platformmal és ultra HD felbontással rendelkezik. A Starlight típusok különlegessége, hogy gyenge fényviszonyok között is képesek színes képet biztosítani, illetőleg fekete-fehér képet nyújtanak, mikor más kamerák már nem látnak semmit. Ezt a technológiát fejlesztette tovább Dinion 8000-es kamerasorozatánál a Bosch. A bemutatón Alexandru Nataprazu szemléltette, hogy a Dinion 8000 IP Starlight teljes koromsötétben is láttatja még a mozgást infra használata nélkül, rendkívül gyenge fényviszonyok mellett pedig kivehető képet ad. Szintén újítás a Dinion 8000 IP esetében, hogy a PTZ kamerákhoz hasonlóan lehet használni a közelítés és scroll funkciókat, viszont a Dinion 8000 már úgynevezett 2 virtuális kamera módban is működik. Ennek az alkalmazási módnak a lényege, hogy két külön felhasználó egymástól függetlenül képes pásztázni a kameraképet saját monitorján, egymás munkáját nem zavarják, így paralellel eseményeket is nyomon tudnak követni.

A vezeték nélküli kamerák világa

2014 júliusában kerül piacra a Tinyon IP micro 2000 vezeték nélküli változata. A Tinyon micro 2000 kamerák SD kártyával, iPad és iPhone követési lehetőséggel, valamint loudspeakerrel is rendelkeznek, melynek segítségével a kamera előre felvett üzenetet játszik le a helyszínen vész esetén. További funkcióként beállítható, hogy e-mail vagy SMS értesítést küldjön, amennyiben megpróbálják manuálisan kiiktatni a kamerát. A vezeték nélküli Tinyon IP micro 2000 egy újabb lépés a jövő irányába egy olyan technológia útján, amelynek jelentős fejlődéséhez még rengeteg hálózatfejlesztésre lesz szükség hazai és világviszonylatban egyaránt.

Forrás: Bosch Security Systems

Kapcsolódó cikkek:

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 1. rész – videomegfigyelés

Adattárolási kapacitás kalkulátor a Boschtól

Bosch IP-kamera választó program

Új HD IP-kamera zord viszonyokra is

A Flexidome HD VR IP-kamera telepítése – videó 

Az év behatolásjelzője az IFSEC-en a Powermaster-30 G2

Az év behatolásjelzője az IFSEC-en

Az IFSEC-en az év behatolásjelzője a Visonic Powermaster-30 G2 lett. A vezeték nélküli rendszer megfelel a mai igényeknek és a holnap kihívásainak is, állítja a gyártó.

Nagy, összetett alkalmazásokban használható a Powermaster-30 G2 professzionális vezeték nélküli biztonsági és felügyeleti rendszer. A Visonic a szabadalmaztatott vezeték nélküli technológiáját, a PowerG-t használja a riasztórendszerekben. Ebben számos területen bevált, fejlett vezeték nélküli technológiákat egyesít: a mobil alkalmazásokat és a Bluetooth-t, valamint a megbízható AES titkosítási módszert (Advanced Encryption Standard – a wifi által alkalmazott erős titkosítási szabvány).
A PowerG-vel működő behatolásjelő-rendszerek számos előnyt nyújtanak a biztonsági szakemberek számára:

 • Megbízhatósága megközelíti a vezetékes rendszerekét.
 • Óvja a környezetet, mert energiatakarékos megoldás.
 • Alkalmas kis és nagy rendszerek kiépítésére, valamint könnyen bővíthető az igényeknek megfelelően.
 • Mivel gyorsan és egyszerűen telepíthető, ezzel időt és pénzt lehet meg takarítani.

 

Az év behatolásjelzője az IFSEC-en a Powermaster-30 G2

Powermaster-30 G2 jellemzői:

 • több mint 120 vezeték nélküli eszköz csatlakoztatható hozzá, akár 64 zóna, 32 kezelő, 32 távadó, 8 sziréna, 4 átjátszó
 • 48 felhasználói kód definiálható
 • támogatja a partíciók kialakítását
 • akár 2 vezetékes zóna, 1 vezetékes sziréna és 1 programozható kimenet
 • beépített PSTN kommunikátor
 • opcionálisan rendelhető GSM/GPRS- és ADSL-modulok
 • 1000 naplóbejegyzést tárol
 • opcionálisan proximity olvasó csatlakoztató hozzá
 • távoli elérésű hangdoboz
 • PowerG perifériák kapcsolhatók minden alkalmazáshoz
 • nagy teljesítmény és megfizethető ár

Forrás: Visonic

 

English
PowerMaster-30 G2
PowerG Professional Wireless Intrusion Alarm System
 
PowerMaster-30 G2 is a professional wireless security, safety and control system. Suitable for advanced applications and heavy duty operation, it has a superior range, prolonged battery life and unmatched wireless robustness. Moreover, it provides outstanding wireless functionality with all peripherals.
PowerMaster-30 G2 fully answers the most demanding requirements facing the security industry today, as well as the challenges of tomorrow.
From its earliest days, Visonic has pushed the boundaries of innovation to develop new technologies and products that solve real challenges in security.

Breakthrough Wireless Intrusion Alarm Technology
PowerG is Visonic’s patent-pending, revolutionary wireless technology for intrusion alarm systems. PowerG introduces a new era in the alarm systems industry, literally redefining wireless intrusion security and reliability. It fully answers the most demanding needs and requirements facing the security industry today, as well as the challenges of tomorrow.
With PowerG-enabled intrusion alarm systems, security professionals and central stations can:
Provide wireless alarm systems with strength and reliability close to wired systems
Support their environment with a green, energy-saving solution
Expand their business to include large premises and new applications
Save money and time with fast and easy installations

PowerG combines several field-proven, advanced wireless technologies, like those used in cellular networks and Bluetooth, with the highly reliable AES encryption method. The greatest innovation in PowerG is having these technologies operate on non-rechargeable batteries while still keeping all devices connected and online. When used in residential or commercial security alarm systems, this combination of technologies delivers the unmatched reliability, robustness and transmission range we have come to expect from modern wireless applications – this time on batteries. In addition, PowerG provides numerous advantages for professional installers, central monitoring stations and end-users alike.
 
PowerMaster-30 G2 Features:
Unmatched affordability and performance
Accommodates over 120 wireless devices: up to 64 zones, 32 keypads, 32 keyfobs, 8 sirens, 4 repeaters
48 user codes
Supports partitions
Up to 2 wired zones, 1 wired siren and 1programmable output
Built-in PSTN dialer
Optional GSM/GPRS and ADSL internal modules
Stores 1000 log entries
Optional proximity reader
Remote voice box
Extensive range of PowerG peripherals for every application

Lap teteje