Analóg kamerafejlesztés és a Starlight technológia

A Bosch 2013-as fejlesztései közé tartoznak az új 960H analóg kamerák – amik az analóg technológia következő lépcsőfokát jelentik –, továbbá az éjszakai érzékelés határának maximális kiszélesítésére törekvő Starlight IP-kamerák. 2014-ben kerül piacra az új Starlight típus és a cég vezeték nélküli kamerafejlesztése is.

Alexandru Nataprazu, a Bosch regionális termékmenedzsere arról számolt be, hogy a 960H analóg kamerákkal a cég a következő lépcsőfokra emelte az analóg technológiát. A Bosch 960H analóg kamerái komplett megoldás kínálnak, ugyanis a jelenleg elérhető legmagasabb szintet biztosítják miközben több típusú kamerából és a hozzájuk fejlesztett felvevőből, valamint monitorból állítható össze a teljes megfigyelőrendszert. A 960H kamerák 30%-kal több horizontális pixelt, élesebb és részletgazdagabb képet biztosítanak. A Dinion 5000 AN például speciális kontraszt kompenzációs technológiájának köszönhetően füstben és ködben is problémamentesen alkalmazható. A 960H analóg kameracsalád és kiegészítői tökéletesen illeszkednek a régebbi analóg rendszerekhez is, így lehetővé teszik azok apránként való fejlesztését. Alexandru Nataprazu szerint vélhetően az analóg kamerák utolsó szintjéhez érkezett a technológia.

Dinion 8000 IP Starlight UHD

Dinion 8000 IP Starlight UHD

Az IP-kamerák területén viszonylag nagy újításnak számított a Dinion 7000 IP Starlight, azonban a legújabb Dinion 8000 IP Starlight jelentős változásokat hozott elődeivel szemben, ugyanis a kamera már CPP6-os platformmal és ultra HD felbontással rendelkezik. A Starlight típusok különlegessége, hogy gyenge fényviszonyok között is képesek színes képet biztosítani, illetőleg fekete-fehér képet nyújtanak, mikor más kamerák már nem látnak semmit. Ezt a technológiát fejlesztette tovább Dinion 8000-es kamerasorozatánál a Bosch. A bemutatón Alexandru Nataprazu szemléltette, hogy a Dinion 8000 IP Starlight teljes koromsötétben is láttatja még a mozgást infra használata nélkül, rendkívül gyenge fényviszonyok mellett pedig kivehető képet ad. Szintén újítás a Dinion 8000 IP esetében, hogy a PTZ kamerákhoz hasonlóan lehet használni a közelítés és scroll funkciókat, viszont a Dinion 8000 már úgynevezett 2 virtuális kamera módban is működik. Ennek az alkalmazási módnak a lényege, hogy két külön felhasználó egymástól függetlenül képes pásztázni a kameraképet saját monitorján, egymás munkáját nem zavarják, így paralellel eseményeket is nyomon tudnak követni.

A vezeték nélküli kamerák világa

2014 júliusában kerül piacra a Tinyon IP micro 2000 vezeték nélküli változata. A Tinyon micro 2000 kamerák SD kártyával, iPad és iPhone követési lehetőséggel, valamint loudspeakerrel is rendelkeznek, melynek segítségével a kamera előre felvett üzenetet játszik le a helyszínen vész esetén. További funkcióként beállítható, hogy e-mail vagy SMS értesítést küldjön, amennyiben megpróbálják manuálisan kiiktatni a kamerát. A vezeték nélküli Tinyon IP micro 2000 egy újabb lépés a jövő irányába egy olyan technológia útján, amelynek jelentős fejlődéséhez még rengeteg hálózatfejlesztésre lesz szükség hazai és világviszonylatban egyaránt.

Forrás: Bosch Security Systems

Kapcsolódó cikkek:

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 1. rész – videomegfigyelés

Adattárolási kapacitás kalkulátor a Boschtól

Bosch IP-kamera választó program

Új HD IP-kamera zord viszonyokra is

A Flexidome HD VR IP-kamera telepítése – videó 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?