Videosec-IPW-2325-28SZ

Videosec IPW-2325-28SZ Varifokális Starlight kamera: valós idejű 5 megapixeles felbontás

A 2 Megapixel felbontású, Super Starlight Videosec Smart IP kamerákat a telepítők, de a beruházók is immár évek óta, alkalmazzák a kivitelezéseknél, a megrendelők elégedettsége mellett. A szélsőséges körülmények között is stabilan működő eszközök leginkább az éjszaka szolgáltatott színes képpel és annak minőségével vívták ki ezt az elismerést. (tovább…)

Forrás: LDSZ Kft

Semmi extra, csak tökéletes kép

5-50 mm-es varifokális optika és az IdentiVision IP kamera találkozása. Sok egyéb korszerű tulajdonsága mellett képes a képanyagot H.265 tömörítést használva továbbítani.
(tovább…)

216FD-2

Karbantartási és szervizelési szempontok az IP kamerák használata során

Fontos szempontnak tartjuk a biztonságtechnikában is a működő eszközök periodikus karbantartását, szervizelését. Nem kevés pénzt ,időt és energiát spórolhatunk meg egy kis odafigyeléssel. A napokban jelentettük meg a témában a szerverek karbantartásáról szóló cikket.  A témát folytatva essen most szó, az IP kamerák karbantartásáról szervizeléséről és a kapcsolódó telepítési szempontokról.

Egy szerver karbantartásához viszonyítva Egy IP kamera karbantartása kevésbé időigényes feladat, Amennyiben a kihelyezésük módja és az helye megfelelő volt, akkor akár évekig is működhetnek újrakonfigurálás, vagy precíziós állítás nélkül és túl gyakran a periodikus tisztításukra sem lesz szükség (persze a kültéri kameráknál ez többnyire  megkerülhetetlen). Vegyük akkor sorba a szempontokat. 

Elhelyezés

Ügyeljünk, hogy kameráinkat ne helyezzük magasfeszültségű vezeték mellé, illetve túl alacsony vagy magas hőmérsékletű helyiségbe. Fontos, hogy ne érje állandó napfény a kamera lencséjét még tükröződés által sem, ugyanis a napfény tönkreteheti a kamerák CCD képérzékelőjét, ami a következő képen látható jelenséget vonja maga után.

Ha a kamera képe felveszi ezt az állapotot, akkor sajnos nincs mit tenni, garanciánkat nem tudjuk érvényesíteni, mert nem rendeltetésszerű használat miatt történt ez a CCD hiba. Egyéb esetekben, amikor kameránk már nem garanciális, akkor újat vagy bizonyos gyártók esetében egy felújított, 3 hónap garanciális készüléket kell vásárolnunk.

Megfelelő tápellátás

Fontos a kamerák megfelelő és szakszerű tápellátására is odafigyelni, ugyanis ha nem megfelelő szakértelemmel, nem jó minőségű, esetleg toldott kábellel vagy adapterrel, vagy gyenge minőségű PoE eszközökkel tápláljuk kameráinkat, akkor élettartamuk nagymértékben csökkenhet. Egy megközelítőleg 200.000 – 600.000 forint közötti kamerához a megfelelő PoE adapter 10.000 – 30.000 forint között van attól függően, hogy milyen szabványt igényel a kamera. Ezen spórolva megvásárolható a 2.000 – 8.000 forint közötti kategóriába tartozó PoE adapter is. Ezen két összeg közötti különbséget megspórolva a kameránk akár éveket is veszíthet működési élettartamából. Pontosan ezért fontos a gyári vagy professzionális tápok és PoE adapterek vagy switch-ek használata. Figyelembe kell vennünk egy PoE-s termék vásárlásánál, hogy milyen szabványú PoE-t kell használnunk, ugyanis egyes PTZ kameráknál nem elég a standard PoE (802.3 af) szabvány, hanem nagyobb teljesítményű High PoE tápellátásra van szükség.Ha esetleg ezen a területen nem lenne tapasztalata valakinek, mindenképpen javaslom, hogy kérjen segítséget egy szakértő cégtől.

Ha mindezeket az alapvető dolgokat megfelelő odafigyeléssel végrehajtottuk, akkor a letelepítés a kamerákkal semmilyen különösebb problémánk nem lehet. A beltéri kamerák esetében érdemes évente vagy 2 évente a port letörölni az objektívről vagy a kamera búrájáról, ha a környezetében nagyobb mértékű a porosodás.

Kültéri kameráknál optimális a gyári kültéri ház

Ha olyan kültéri kamerát vásárolunk, amely gyári kültéri házban érkezik, akkor van a legkönnyebb dolgunk a kamerák telepítésével, mivel ezekhez a kamerákhoz szinte minden adott, ami a megfelelő telepítéshez szükséges (a tápellátásért felelős adapter, a szigeteléshez szükséges tömítések, tömszelencék, a felszereléshez szükséges csavarok). Ha esetlegesen a gyári hálózati kábeleket hosszabbra cserélnénk kameráinkban, akkor azt csak szétszereléssel tudjuk megoldani, ami után fontos odafigyelni arra, hogy a kameraház tömítései és csavarjai megfelelő módon kerüljenek vissza a helyükre. Ha ez nem történik meg, akkor a kamera az időjárás változásának következtében bepárásodhat, beázhat. A bepárásodás még nem is annyira veszélyes, de a beázás következtében tönkremenő kameránkra a garancia jogunk érvényét veszíti, ugyanis gyári összeszerelt állapotában egy kamera nem ázhat be. Mivel kinyitottuk és szerelés után rosszul szereltük össze, ezért garanciánk elveszett.

A kompakt kivitelű kültéri házas kamerái esetében egyáltalán nem szükséges szétnyitnunk a házat, ugyanis minden szükséges kábel ki van vezetve a szerkezetből. Egyedül akkor szükséges kinyitni a házat  ha a Reset gombot kell megnyomnunk. Másik nagy előnye lehet egy kompakt kamerának a „remote focus and zoom” funkció. Ennek a funkciónak köszönhetően a kamera zoom-ja és fókusza állítható a kamera felületéről, ezért nem szükséges a kamerához esetlegesen felmászni és kézzel ismét beállítani.

C360

Gyári ház a csatlakozókkal

Amikor kültéri házba szerelhető kamerát vásárolunk, akkor minden egyes szükséges alkatrészre magunknak kell odafigyelnünk. Ház típusa, táp típusa (PoE vagy hálózati adapter), fali konzol típusa (az elhelyezéstől függően).  A kültéri házak piaci választéka igen széles, így bármilyen igény kielégíthető, de a precíz összeszerelésre ügyelni kell (lásd: az előzőek).

A kültéri kamerákat rendszeresen tisztítani kell!

Minden kültéri kamerát érdemes rendszeresen tisztítani, ugyanis a természeti hatások következtében a búrák és a lencsék is igen hamar porosak és koszosak lesznek, aminek következtében homályossá és szemcséssé válhat a kameránk képe. Előfordulhat, hogy ezt hibaüzenetként jelentjük be, holott csak egy ronggyal  kellene letisztítanunk a burát. A következő képen látható, hogy szinte az egész búrán milliméter vastagon áll a por.

C360

Szennyezés a kamerabúrán

Időszakos firmware frissítés

Amit minden egyes kameránál érdemes észben tartani, az a firmware frissítés. Időszakosan minden kamerához megjelenik. Lényeges újításokat tartalmazhat funkciókban és a kamerák szoftveres problémáit is a firmware frissítésekkel szokták orvosolni. A frissítések általában minden gyártó honlapjáról ingyenesen letölthetőek. Egyes oldalakra regisztráció szükséges, de az is ingyenes.

Előnyt jelenthet, ha a telepítésnél birtokunkban van egy installációs display ( pl.:Axis T8412), amely egy kézben hordozható, telepítést segítő készülék. Analóg és IP kamerákat egyaránt a szerelés helyszínén, akár 5-10 méter magasban konfigurálhatunk vele. Állíthatjuk vele az IP címet és az élességet is tudjuk konfigurálni, mivel az LCD kijelzőn látható a kamera élőképe.

Installációs display

Installációs display

Összegezve:

Ha megfelelő helyre telepítjük kameráinkat, a megfelelő tápegységgel a „háttérben” és időszakosan frissítjük a firmware-ét, akkor mindent megtettünk a tökéletes működés érdekében.

Forrás: Aspectis Kft.

kapcsolódó cikk:

Szerverek karbantartása a biztonságtechnikában

Új menedzselt 802.3at PoE+ switch-ek a Planettől

Új menedzselt 802.3at PoE+ switch-ek a Planettől

Három vadonatúj menedzselt PoE+ switch-et mutat be az Aspectis Kft. a Planet Technology termékkínálatából. Az első switch a GS-4210-24P2S ideális kis- és középvállalkozások számára. Költségtakarékos megoldás helyi szintű hálózatokhoz. Intelligens funkciókkal, felhasználóbarát webes kezelőfelülettel, stabil működéssel és IEEE 802.3at Power over Ethernet Plus (PoE+)-szal rendelkezik, mindezt megfizethető áron nyújtja. 24 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet porttal bír, ezen felül 2 100/1000Base-X SFP csatlakozik a belső áramkörhöz. Mind a 24 portja integrálva van 802.3at PoE+ injektor funkcióval. A switch Gigabit sebességű adatforgalmat képes kezelni max. 30 watt teljesítménnyel portonként. A 24 PoE-n keresztül megtáplált eszköz összteljesítménye 300 watt lehet.

A másik switch a GS-4210-8P2T2S, a Planet eszközök legújabb generációja, amely intelligens PoE funkciókkal rendelkezik, a kritikus üzleti alkalmazások könnyebb eléréséért. Egy időben tudja az IPv6/IPv4 internet protokollokat kezelni, beépített L2/L4 Gigabit Switching motorral és 8 10/100/1000Base-T porttal rendelkezik, ami portonként 30 watt 802.3at PoE+-os. Ezen felül 2 db Gigabites RJ-45 portja és 2 extra 100/1000Base-X SFP foglalatja van. Mind a 8 port 30 watt teljesítmény leadására képes, ami összesen 240 wattos összteljesítményt jelent. Valamennyi portot egy időben külön-külön lehet használni, függetlenül attól, hogy milyen típusú PoE applikációt használunk. Gyors, biztonságos és költséghatékony PoE hálózati megoldást nyújt IP-alapú biztonságtechnikai megfigyeléshez.

Új menedzselt 802.3at PoE+ switch-ek a Planettől

GS-4210-8P2T2S

A switch az alábbi egyedülálló PoE funkciókkal vezérli a csatlakoztatott eszközöket:
– Power Device Alive Check: a switch-re kötött eszközök (pl.: kamerák) működését figyeli. Amennyiben a kamera leáll és megszakad a kapcsolat, akkor újraindítja a port áramellátását és az eszköz működését. 
– Scheduled Power Recycling: engedélyezi a csatlakoztatott, vezeték nélküli IP kamerák és access pointok rebootolását egy megadott időpontban minden héten.
– PoE Schedule: a funkció használatával be- vagy kikapcsolhatjuk minden egyes port tápellátását adott időszakra. Ezáltal energiatakarékosan működtethetjük a rendszert és pénzt spórolhatunk a felesleges használatban tartott eszközök lekapcsolásával.
– PoE Usage Monitoring: a webkezelő felületen található áramfogyasztói grafikonon valós időben nyomon követhetjük a csatlakoztatott eszközök áramfelhasználását. Ezzel nagyban javíthatjuk az épület vagy adott helyszín hatékony működését.

A harmadik switch a WGSW-48040HP, a Planet első 48 portos Layer 2 Plus 802.3at PoE menedzselt Gigabites switch-e, amelyik ömlesztett teljesítményre képes és támogatja az IPv4 és IPv6 Layer 3 static routingot. A készülék 48 IEEE 802.3at PoE+ porttal és 600 wattos összteljesítménnyel rendelkezik, amivel a közepestől egészen a nagyobb méretű rendszerekben történő felhasználásra alkalmas alacsony összköltség mellett. A Planet POE-E201 extender használatával 200m, 300m vagy még annál nagyobb távolságból is működőképes. A 96 Gbps nagy teljesítményű switch architektúrájával és 600 wattos PoE összteljesítményével több mint 36 vezeték nélküli IP kamerát tud vezérelni. A kamerákból érkező videoanyagot 8/16/32 csatornás NVR rendszereken lehet rögzíteni. Korábban kettő vagy még több switch-et kellett vásárolni a megfigyelőrendszer működtetéséhez. Most elég egy db WGSW-48040HP a rendszer zökkenőmentes üzemeltetéséhez, amivel pénzt, időt és munkaerőt tudsz megspórolni. További információkért kérjük forduljon az Aspectis Kft. értékesítő kollégáihoz.

Új menedzselt 802.3at PoE+ switch-ek a Planettől

WGSW-48040HP

kapcsolódó cikkek:

 

8 portos, áramot és adatot egyaránt továbbító switch-ek

Már kapható az Axis első 4K felbontású hálózati kamerája

Hatalmas tudás egyetlen kamerában – AXIS Q1615/-E

 

Bosch új IP video management rendszere

A Bosch új video menedzsment rendszere

Megjelent a BVMS 5.0,  a Bosch új IP video management rendszere

 

A Bosch Video Management System egy egyedülálló IP videomegfigyelési megoldás, amely biztosítja a gördülékeny video-, audio-, és adatkezelést bármely IP hálózaton. A BVMS 5.0 a legjobb video menedzsment rendszer a Bosch egységekhez, kihasználva a Bosch kamerák és felvevő egységek egyedi tulajdonságait. A továbbiakban felsorolás szerűen a  rendszer  képeségei:

 • • 4K UHD kameratámogatás ROI-val
 • • Redundáns és failover rögzítés
 • • ANR 2.0 (Automatic Network Replenishment)
 • • Kombinált hardveres és szoftveres trnaszkódólás az operátor kliens felé
 • • Továbbfejlesztett iOS App
 • • “Capture” és videomegosztás
 • • Élő videokép megosztása mobile eszközökön
 • • ATM/POS adatok videós tartalmakhoz illesztése
 • • Más gyártók illesztése HTTP/JPEG, RTSP-en keresztül

Bővebb információ: Bosch

Forrás: Bosch

Kapcsolódó cikkek:

Új Bosch behatolásjelző. Termék: MAP 5000 IP kommunikátorral

Fókuszban az innovatív biztonság a Boschnál

Bosch AUTODOME IP 7000 HD kamerák: mozgó tárgyak lényeges részleteinek megörökítése 24/7 üzemben

MAP 5000 IP

Új Bosch behatolásjelző. Termék: MAP 5000 IP kommunikátorral

A MAP 5000 rendszer skálázható megoldást kínál a különböző méretű és adottságú alkalmazásokhoz.

Az architektúra egyszerűen bővíthető 1500 be- és kimenetig, maximum 1500 érzékelő csatlakoztatható, melyek akár 500 partícióban is elhelyezkedhetnek. Két izolált Bosch adatbuszt  (BDB) használ és max. 8 LSN  hurkot támogat.

forrás: bosch

kapcsolódó cikkek:

CBIT technológia a Boschnál
Bosch AUTODOME IP 7000 HD kamerák: mozgó tárgyak lényeges részleteinek megörökítése 24/7 üzemben
Fókuszban az innovatív biztonság a Boschnál

CBIT technológia a Boschnál

CBIT technológia a Boschnál

Valamennyi Bosch IP kamera rendelkezik tartalom alapú képalkotó technológiával (CBIT) annak biztosítására, hogy a számunkra fontos IP képek mindig és mindenhol a legjobb minőségben elérhetők legyenek.

Igazodva a képtartalomhoz, a kamera beállítása a mozgástól, a változó fényintenzitástól, valamint a háttér és előtér megvilágításától függően folyamatosan és dinamikusan változik. Ez biztosítja az intelligens képtartalmon alapuló mozgáskövetést, és a megfigyelendő objektumok tökéletes expozícióját, a bitarány legalacsonyabb szinten tartása mellett. Ezáltal a tárolási költségek és a hálózati megterhelés lényegesen csökken anélkül, hogy az érintené a videó minőségét.

CBIT technológia a Boschnál

kapcsolódó videó: ITT

forrás: bosch

kapcsolódó cikkek: 

IP 4000 – praktikus megoldás a videofelügyelethez
Analóg kamerafejlesztés és a Starlight technológia
Adattárolási kapacitás kalkulátor a Boschtól

20140425 dsc logoszlogen fekvo nevjegy lead

Meghívó a DSC Hungária őszi szakmai napjára

Tartalmas szakmai előadásokkal, termékbemutatókkal, demóval várja az érdeklődőket a DSC Hungária. A rendezvényen lehetőség nyílik konzultációra a cég rendszermérnökeivel, üzletkötőivel. A résztvevőknek kedvezményes belépő jár a szálloda a mediterrán élményfürdőjébe, melyet pihenésképpen a szakmai nap után tudnak igénybe venni. A szakmai előadásokat követően ajándékokat sorsolnak ki.

A résztvevők megismerkedhetnek a DSC, Dahua, Pelco, Avigilon újdonságokkal, és meghallgathatják a Kantech és tűzjelzős előadásokat.

Helyszín

Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel
H-4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.
www.aquaticum.hu

Időpont

2014. szeptember 23. 9:00 – 16:00 (Érkezés: 8:00-8:50)
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, és INGYENES.

Jelentkezés ITT

Szakmai előadások

Avigilon

 • kamerák, DVR-ek
 • szoftverek
 • Control Center
 • Analitika

Előadó: Polonyi Tibor, Tóth Bence

Tűzjelzők

 • Cofem tűzjelzők
 • CO érzékelők

Előadó: Sipos Zoltán

Pelco

 • új kamerák
 • szoftverek és hálózati rögzítők
 • új hálózati encoder széria

Előadó: Kiss Ákos

Dahua CCTV

 • IP kamerák
 • HCVI kamerák
 • NVR-ek
 • szoftverek

Előadó: Tóth Bence, Bruckner Sebestyén

Kantech

 • rendszerstruktúra
 • szoftverek
 • intergárció DSC központokkal

Előadó: Bruckner Sebestyén

DSC

 • okostelefon app
 • indul az őszi akció!őszi akciók
 • újdonságok

Előadó: Polonyi Tibor

Jelentkezés a szakmai napra ITT

Meghívó a DSC Hungária őszi szakmai napjára

kapcsolódó cikkek:

ROGER beléptető rendszerek

8 portos, áramot és adatot egyaránt továbbító switchek

Tenyérnyi Axis kamera optimalizált IR technológiával

 

8 portos switch

8 portos, áramot és adatot egyaránt továbbító switch-ek

A tajvani Planet Technologies két 8 portos Planet switch-et mutatott be, ezekkel bővítve nagysikerű és kedvező árazású terméksorozatát. Az FSD-804P 8 portos 10/100 Mbs adatátviteli sebességgel rendelkezik. A 8 portból 4 port PoE Ethernet Switch.

A termék gyártásánál a fő szempontok az energiatakarékosság és a rugalmasság voltak. A 10/100 Mbs TP portok fele képes 4 IEEE 802.3af szabvány szerint működő eszközöket vezérelni. SOHO területen és például kereskedelmi egységekben a switch egyszerű, költséghatékony és megbízható hálózati kapcsolatot biztosít mind adat, mind áram továbbításában. Ezen felül ideális eszköz az Ethernet és a Fast Ethernet munkacsoportok közötti áthidalásra.

Mivel mind az adat és mind a tápellátás a switch-en keresztül történik, így csökken a kábelezés költsége és a falon, mennyezeten vagy más elérhetetlen helyeken lévő elektronikai eszközök is megszűnhetnek. Központilag IP telefonrendszert, IP kamera rendszert is elláthatunk árammal, emellett pedig vezeték nélküli roaming környezetet is biztosíthatunk az adott irodában vagy kereskedelmi egységben.

A másik switch az FSD-808P, ami egy 8 portos 10/100 Mbps adatátviteli sebességgel rendelkező Fast Ethernet Switch. A termék a 802.3af PoE Switch család egy újabb tagja, ami összesen 125 wattos teljesítménnyel rendelkező PoE eszközöket tud működtetni és mind a 8 portja képes IEE 802.3af szabvány szerint működő eszközöket vezérelni. Egyszerű, költséghatékony megoldásként szolgál kisebb vállalkozások, kereskedelmi egységek, irodák számára. Az FSD-808P képes 8 PoE eszköz tápellátását szolgáltatni 100 méteres körzeten belül, 4 pár Cat5/5e UTP vezetéken keresztül. Mivel az adat és a tápellátás is egyetlen kábelen fut, ezért nincs szükség kábelezésre és villanyszerelő szaktudásra az üzembe helyezéshez. A 8 port segítségével már egy viszonylag nagyméretű IP kamerarendszert és IP telefonrendszert is be tudunk üzemelni.

8 portos switchEz a megoldás fokozott megfigyelőképességet tesz lehetővé olyan helyzetekben, amelyek széles vertikális látómezőt kívánnak meg, mint például lépcsőházak, folyosók, utak, kifutópályák és alagutak.

A folyosókon, előszobákban és más szűk területeken a hagyományos képformátum nem a legmegfelelőbb, mivel a látómező nagy része – különösen a kép széle – felesleges. Másrészről ez azt is jelenti, hogy a képminőség nincs maximalizálva, és a kamera képérzékelőjét nem használják ki teljes mértékig. Azon felül, hogy a felhasználó olyan többletképet kap, ami nem is szorul megfigyelésre, nő az elvesztegetett sávszélesség és tárolókapacitás mennyisége is.
Az Axis Corridor Format egy függőlegesen orientált képet ad a kamerából, ami tökéletesen alkalmazkodik a szűk területekhez, és maximalizálja a képminőséget, miközben kiküszöböli a hagyományos képformátum sávszélesség és tárolási kapacitás problémáit. A Corridor Format jól használható a modern 16:9-es képarányú HDTV kamerákkal, mivel a létrejövő képen 9:16 lesz a képarány. Tökéletes tehát szűk folyosókon, peronokon és alagutakban.
Az Axis Corridor Format két innovatív megoldás kombinációjaként jött létre. Először is, az egész Axis kamerát oldalra döntve telepítik, vagy az Axis dóm kamerákban található különleges 3 tengely mentén mozgó lencsét 90 fokkal elforgatják a telepítés során. Másodszor, a képet visszaforgatják 90 fokkal a kamera konfigurációs felületén keresztül – ez olyan funkció, ami csakis az Axis hálózati kameráiban található meg, mivel kiemelkedő számítási sebességet igényel –, hogy a kezelő a valóságnak megfelelően lássa a képet.
“Nagy az igény a függőlegesen orientált területek megfigyelésére maximális képminőséggel és kevés elvesztegetett pixellel. Az Axis Corridor Format egy egyedülálló, készre gyártott és költséghatékony megoldást kínál erre az egész iparágra kiterjedő megfigyelési kihívásra” – mondta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezetője, az Axis magyarországi disztribútora.
Az Axis Corridor Formatot az Axis legtöbb rögzített hálózati kamerája is támogatja. A technológiáról bővebb információt kérjen kollégáinktól.

A termékek már kaphatók az Aspectis Kft.-nél. További információért forduljon kereskedőinkhez.

kapcsolódó cikkek:

Tenyérnyi Axis kamera optimalizált IR technológiával

Egyetlen kamerával az egész helyiség biztonságáért

Az IP kamerák óriása és törpéje

IP

Álljon át a digitális oldalra!

Itthon a CCTV piacon aratott sikerei után az izraeli PROVISION-ISR most az IP CCTV világát készül meghódítani. Eme népszerű termékek kiváló ár-érték aránya kimagasló megbízhatósággal és minőséggel párosul. Az ügyfelek még a gyártói honlapon megjelenő hírek előtt már izzították a telefonvonalakat, hogy mikor lesznek elérhetőek a PROVISION-ISR IP CCTV termékei. A nyár elejétől a MASCO Kft. megkezdte a termékek forgalmazását.

A PROVISION-ISR két különböző felbontású termékvonalat vonultat fel az IP kamerák esetében: a kisebb 1,3 Megapixeles (és 720p) felbontású, valamint a nagyobb Full HD, vagyis a 2 Megapixeles 1080p (1920×1080) felbontású IP kamerák. Mindkettő változatban megtalálható a hagyományosnak mondható boksz és az inframegvilágító kültéren alkalmazható csőkamerákkal, választható inframegvilágítási távolsággal, illetve lehet fix vagy állítható fókuszú objektívvel. A kínálatban megtalálható a kültéren használható, vandálbiztos kialakítású ugyancsak fix és állítható objektíves Dome kamera, ugyancsak inframegvilágítási funkcióval.

 

A termékpaletta legígéretesebb tagja a 2 Megapixeles PR-I4390IPVF, kültéren használható, inframegvilágítással rendelkező, nagydinamikájú mechanikus Day@Night full HD IP csőkamera, mely várhatóan elismerést válthat ki a szakemberek körében. A kamera makulátlan képéért és felbontásáért a Sony Exmor IMX122 1/3″-os (1/2,8″) CMOS képalkotó tag felel, melynek köszönhetően élvezhetjük a Full HD 1080p (1920×1080 képpont) felbontást. Teljes sötétségben is képes ellátni 40 méteren belül köszönhetően a beépített inframegvilágításnak, melyet tovább erősít a mechanikus Day&Night funkció. A kamera beállítását segíti a 3,3-12 mm-es variófókuszos objektíve. Képtömörítési eljárása a piacon az IP kameráknál már megtalálható H 264.

PR-I4390IPVF

PR-I4390IPVF

 

Funkciólistájában megtalálható a DNR, a WDR, a HLC tulajdonság és természetesen az ONVIF protokoll használatának támogatása sem hiányozhat. Emellett az egyéb finomságok a privát zónák kitakarási lehetősége, a Mirror (képtükrözés), a video mozgásérzékelés, a beépített micro SD kártya foglalat, audio be- és kimenet a kétirányú hangátvitel érdekében, a riasztási be- és kimenet, végezetül, de nem utolsó sorban a beállításhoz analóg monitor kimenet, a gyári DDNS szolgáltatás és PoE tápellátás.

20140721 masco provision PR-DI380DIS36 FL BA PROVISION-ISR kamera kínálatában két végfelhasználóknak is ajánlott, egyszerű Plug&View telepítéssel rendelkező kamera is helyet kapott. Ezen kamerák esetében a telepítőnek vagy felhasználójának nincs egyéb dolga, mint biztosítani az eszköz áramellátását. A kamerákon fellelhető QR kód segítségével gond nélkül összeköthető mobileszközzel, amire telepíthető az ingyenes alkalmazás, majd annak segítségével csatlakozhatunk a kívánt WiFi hálózathoz. Ez a pár lépés után rögvest élvezheti a kamera által nyújtott tűéles képet. Ezek az egyszerűbb kamerák jól alkalmazhatók kis üzletekben, magán lakásokban vagy akár bébi őrzőként is funkcionálhatnak.

20140721 masco provision PR-PT737

A kamerák után ejtsünk szót a PROVISION-ISR NVR képrögzítőiről is, melyek forgalmazásának megkezdését úgyszintén várakozás előzött meg. Az NVR felhozatal is két fő csoportra különíthető el. Az egyik a hagyományosnak tekinthető stand-alone, más néven asztali NVR. Itt megjegyezhető, hogy természetesen a kínálatban fellelhető rack szekrényben tárolható egy, illetve két egység magas kivitelű egyaránt. A másik csoportba szintén az asztali kivitelű NVR képrögzítőket sorolhatjuk, melyek már Plug&Play működésűek. Ez magyarul azt jelenti, hogy a rendszer kiépítése, csatlakoztatása, majd elindítása után a kamerák automatikusan csatlakoznak az NVR-hez. A másik említésre méltó tényező, ami még a Plug&Play működését illeti, hogy PoE táplálással az NVR látja el a kamerákat tápellátással. 

PR-SA8200HDXAz NVR képrögzítők értelemszerűen minden olyan funkciót tudnak, melyet egy ilyen készüléktől elvárhatunk. Hangsúlyozható tulajdonságuk az NVR-eknek, hogy minden csatlakoztatott kamerára képesek valós idejű képet rögzíteni 720p (1280×720 képpont) felbontással. Felmerülhet az olvasóban a kérdés, hogy miért kaptak a kamerák Full HD 1080p (1920×1080 képpont) felbontást, ha az NVR esetében feljebb nem említettük. A rögzítési sebesség csökkentésének révén áll rendelkezésre ez a felbontás, viszont így nem lehetséges a folyamatos mozgás rögzítése.

Viszont, ha az érdeklődő mindenképp ragaszkodik a valós idejű Full HD képrögzítéshez, nincs más teendője, mint a szükséges NVR-nél eggyel nagyobb csatornaszámút választania, melyet könnyen megtehet, mivel a választékban a 4, 8 és 16 csatornás mellett a 24 csatornás variáns is megtalálható.

Hogy még csábítóbbá tegyék az NVR képrögzítőket, úgy tervezték, hogy kezelőfelületük hasonlít az analóg kamerákhoz használható DVR képrögzítők menürendszeréhez, ezzel megkönnyítve dolgunkat.

20140721 alljon at a digitalis oldalra6A gyártó, a PROVISION-ISR most is tartja magát a tőle jól megszokott minőséghez, megbízhatósághoz, melyet változatlanul 2 év garanciavállalással kínál. Június végétől a PROVISION-ISR kizárólagos hazai forgalmazója a MASCO Kft, ahol az IP termékeket is raktárkészletről, kedvező áron vásárolhatják meg a kedves érdeklődők.

Forrás: MASCO Kft.

kapcsolódó cikkek:

Miért érdemes IP-kamerát telepíteni?

Csiribí-csiribá… 960H!

 

IP 4000 – praktikus megoldás a videofelügyelethez

IP 4000 – praktikus megoldás a videofelügyelethez

A DINION IP 4000 után a Bosch IP 4000 kameracsalád két FLEXIDOME modellel, valamint egy csőkamerával egészült ki, így az IP 4000 sorozat tagjai tökéletes megoldásokat kínálnak bármely üzlet vagy iroda védelmére. A FLEXIDOME modellek kül- és beltéri változatban is kaphatók, beépített IR-megvilágítással vagy anélkül.

A Dinion IP csőkamera ideális kültéri felhasználásra, valamint minden olyan helyszínen, ahol fokozottan fennáll a vandalizmus veszélye, ugyanis IR megvilágításának köszönhetően sokrétűen használható, és robosztus, ellenálló (IK10) háza révén masszívabb, strapabíróbb, mint többi IP 4000-es társa. A kamerasorozat valamennyi tagja HD 720p felbontású képet készít, valamint a Bosch IP kameráinál már megszokott módon intelligens dinamikus zajszűréssel is fel van szerelve (iDNR). Ennek segítségével 50%-kal is csökkenthető a sávszélesség igénye, ezáltal jelentősen kisebb a tárhely szükséglet. A csökkentett sávszélesség egyik nagy előnye, hogy tökéletes képminőség folyamatosan biztosított. A DIVAR IP rögzítési megoldásokkal kombinálva az IP 4000 sorozat tagjaival kiépített videomegfigyelő rendszer tökéletesen testre szabható és skálázható az igényeknek megfelelően.

A kamerasorozat tagjainak részletes leírásai:

FLEXIDOME IP indoor 4000
FLEXIDOME IP outdoor 4000
DINION IP bullet 4000 HD     

Forrás: Bosch Biztonságtechnika

Kapcsolódó cikkek:

A Bosch a kisebb üzlethelyiségek igényeire is megoldást nyújt

A Biztonságtechnika Periódusos Táblája

Bosch IP-kamera választó program

Adattárolási kapacitás kalkulátor a Boschtól

Új HD IP-kamera zord viszonyokra is

Analóg kamerafejlesztés és a Starlight technológia

A videorendszerek piacának iránya

A videorendszerek piacának iránya

Az IP-kamerák értékesítésében továbbra is jelentős növekedés várható, azonban ez korántsem jelenti az analóg korszak végét.

2013-ban a videorendszerek piaca világszinten 7 százalékkal nőtt, ami alátámasztotta az IHS becsléseit. Az analóg rendszerek helyét egyre több országban és egyre nagyobb mértékben veszik át az IP-berendezések. Az IP-kamerák gyors terjedését mutatja, hogy a négy legjelentősebb régióban (EMEA, Amerika, Kína, Ázsia) nagymértékben megnövekedtek az IP-készülékek gyártóinak bevételei is. 

Jon Cropley, vezető elemző szerint az IHS felmérései alapján az is előre jelezhető, hogy 2015-ig az átállás az IP-rendszerekre még inkább felgyorsul majd, de 2016-tól némi lassulás lesz tapasztalható, mivel sokan – főként az árak, illetőleg az átállás költségei miatt – továbbra is igyekeznek majd az analóg technológiát használni.
Arra lehet számítani, hogy globális szinten a videorendszerek értékesítési profitja el fogja érni 2014-ben a 15 milliárd dollárt (2013-ban 13,5 milliárd volt ez az összeg).
Az IHS felmérései szerint a számos kínai forgalmazó és szállító kap egyre jelentősebb elismerést a Kínán kívüli területeken is. A kínai cégek sikerüket annak köszönhetik, hogy alacsony árakon tudják kínálni termékeiket, és ez bizonyult az egyik legfontosabb tényezőnek az elmúlt évek során.  Kína megközelítőleg 1/3-át termelte meg a már említett 2013-as profitnak, így a legnagyobb piaci részt birtokolja jelenleg.

Már 2013-ban is jelentősen nagyobb piaccal rendelkeztek a hálózati kamerák, mint analóg társaik. Ennek ellenére nem várható, hogy az elkövetkezendő tíz év során képesek lesznek kiszorítani az analóg kamerákat a biztonságtechnika területéről, ami szükségessé teszi az analóg ágazat további fejlesztését is. A legnagyobb érdeklődés újabban a 4 vagy több megapixeles kamerák iránt mutatkozik, nem beszélve a 4K kamerákról, amik egyre nagyobb figyelmet kapnak a végfelhasználóktól.

A kutatóvállalat úgy látja, a videorendszerek piaca továbbra is rendkívül sokrétű marad, elvégre a tizenöt legjelentősebb szállító együttesen a 2013-as forgalomnak csak mintegy felét bonyolította. Az elkövetkező években az analóg kamerák forgalma újból csökken, viszont a DVR iránti kereslet továbbra is nagy lesz.

Forrás: IHS

Kapcsolódó cikkek:

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 1. rész – videomegfigyelés

Merre tart a videomegfigyelés 2014-ben?

Piacnövekedés várható a belépés szabályozás területén

A hálózati rendszerek felépítése

Az IP-kamerák óriása és törpéje

Analóg kamerafejlesztés és a Starlight technológia

Ma már nem számít luxuskiadásnak egy önálló Hybrid rögzítő

Ma már nem számít luxuskiadásnak egy önálló Hybrid rögzítő

Gyakran (például áruházakban) szükség van nagyfelbontású kamerák telepítésére, viszont ezek a rendszerek a legtöbbször nagyon sok pénzbe kerülnek. A Hybrid technológiának köszönhetően lényegesen olcsóbban lehet kiépíteni egy ilyen kamerarendszert.

Az IP technológia előretörésével a hagyományos D1 felbontású analóg rendszerek bekerülési és telepítési költsége drámai módon csökkent. Ebből logikusan következne a beszerelések számának növekedése, mert az olcsóbbá vált berendezéseket egyre több felhasználó tudná megfizetni. A helyzet viszont nem ennyire egyszerű, mivel ma már egy rendszertől, az alacsonyabb költségek mellett sokkal több műszaki tartalmat, egyéb (például kényelmi) szolgáltatást várnak el a vásárlók, mint korábban. Erre a problémára jelent ideális megoldást a Hybrid rendszer. Magyarországon néhány évvel ezelőtt – más európai országoktól eltérően – még minimális kereslet mutatkozott ilyen rendszerek iránt. Ennek oka talán a szokatlannak tűnő műszaki megoldás lehet, amelyre „öszvérként” tekintett szakember és felhasználó egyaránt. A helyzet lassan, de biztosan változik, egyre többen ismerik fel, hogy a Hybrid technológia kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik.

A Videosec kínálatában jelenleg négy, nyolc és tizenhat csatornás Hybrid rögzítők szerepelnek. Az eszközök alaphelyzetben hagyományos analóg rögzítőként viselkednek, vagyis maximálisan D1-es felbontásban rögzítenek, illetve biztosítanak élőképet. Az alábbi táblázatban összefoglalva részletesen megtekinthetőek a rögzítők működési módjai:

  Videosec DVR-5104H
Működési mód 1 4 analóg D1/25fps/csatorna
Működési mód 2 2 analóg D1/25fps/csatorna + 1 IP 1080p/25fps
Működési mód 3 2 analóg D1/25fps/csatorna + 2 IP 720p/25fps
  Videosec DVR-5108H
Működési mód 1 4 analóg D1/25fps/csatorna
Működési mód 2 2 analóg D1/25fps/csatorna + 1 IP 1080p/25fps
Működési mód 3 2 analóg D1/25fps/csatorna + 2 IP 720p/25fps
  Videosec DVR-5216A
Működési mód 1 16 analóg D1/25fps/csatorna
Működési mód 2 14 analóg D1/25fps/csatorna + 1 IP 1080p/25fps
Működési mód 3 14 analóg D1/25fps/csatorna + 2 IP 720p/25fps
Működési mód 4 12 analóg D1/25fps/csatorna + 2 IP 1080p/25fps
Működési mód 5 12 analóg D1/25fps/csatorna + 4 IP 720p/25fps
  Videosec DVR-2116H
Működési mód 1 16 analóg D1/25fps/csatorna
Működési mód 2 1 analóg D1/25fps/csatorna + 13 analóg CIF/25fps/csatorna + 1 IP 1080p/25fps
Működési mód 3 1 analóg D1/25fps/csatorna + 13 analóg CIF/25fps/csatorna + 2 IP 720p/25fps
Működési mód 4 1 analóg D1/25fps/csatorna + 11 analóg CIF/25fps/csatorna + 2 IP 1080p/25fps
Működési mód 5 1 analóg D1/25fps/csatorna + 11 analóg CIF/25fps/csatorna + 4 IP 720p/25fps

Az egyes működési módok között a rögzítő menürendszerén keresztül egyetlen kattintással válthatunk. A használni kívánt beállítások megadása után a készüléket minden esetben újra kell indítani (az eszköz legtöbbször – a benne lévő szoftver függvényében – automatikusan felkínálja ezt a lehetőséget). A teljes kompatibilitás érdekében javasolt az IP kamerákat is a rögzítő berendezés gyártójától vásárolni. Abban az esetben, ha mégis más gyártótól származó kamerát szeretnénk használni, meg kell győződni arról, hogy a kamerában használt illesztési szabvány vagy protokoll (például a közismert Onvif) megtalálható-e a rögzítő kompatibilitási listáján. A legbiztosabb módszer természetesen az eszközök közvetlen kipróbálása a vásárlás helyén, de erre sajnos nem mindig van lehetőség.

A kedvező árfekvés, illetve az eszközökben megjelenő bővebb műszaki tartalom jelentősen elősegíti az eddig méltatlanul mellőzött Hybrid technológia köztudatba épülését.

Ma már nem számít luxuskiadásnak egy önálló Hybrid rögzítő

Forrás: Gutenkunst Attila, Novosec Security Kft.

Kapcsolódó cikkek:

Új HD-CVI technológiával készült rögzítők és kamerák a Videosectől

CCTV újdonságok: HD-CVI

CCTV újdonságok: Mobotix IP-kamerák

Kedvező árú, 4 csatornás, Videosec HD-SDI rögzítő 

Biztonságtechnikai kiállítás és konferencia Békéscsabán

Biztonságtechnikai kiállítás és konferencia Békéscsabán

Június 13-án, 8.20-as kezdettel sajtótájékoztatót tart a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium Intézményvezetője, Mikulán Róbert, amelyet 9:00-tól az „I. Információ, szakma, képzés – Élvonalban a biztonságtechnika” konferencia és kiállítás követ.

A sajtótájékoztatóra elsődlegesen a sajtó és a média képviselőit várják a szervezők, azonban a 9.00-tól kezdődő konferencián a biztonságtechnikai szakma képviselői számára is ajánlott a részvétel.

Helyszín: BéKSZI Központi Épület (Békéscsaba, Gyulai út 32/1.)
Sajtótájékoztató: 3. emeleti tárgyalóterem (8.20-9.00)
Konferencia: 4. emeleti konferenciaterem (9.00-13.00)
A biztonságtechnikai kiállítás helyszíne: Békéscsaba, Gyulai út 44., a Városi Sportcsarnok területe (8:30-17:00)

Program:

 • 9.00 – Ünnepi megnyitó Mikulán Róbert BéKSZI intézményvezetője
 • 9.05-9.15 – Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármester és Országgyűlési Képviselő, fővédnök: Ünnepi köszöntő 
 • 9.15-9.25 – Prof. Dr. Janza Frigyes, Magyar Rendészettudományi Társaság Főtitkár, szakmai védnök: Köszöntő
 • 9.25-9.50 – Német Ferenc, Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezetének elnöke: Az élőerős őrzés és a biztonságtechnika kapcsolata 
 • 9.50-10.15 – Fialka György, Magyar Biztonsági Vezetők Egyesületének elnöke: A pénzintézeti biztonság biztonságtechnikai aspektusai
 • 10.15-10.40 – Otti Csaba, Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, ABI Intézet vezető kutató, Mérnök – Közgazdász: Tesztelések szükségessége a biztonságtechnikában, ezen belül a biometrikus eszközöknél 
 • 10.40-10.45 – Takács Sándor, SZVMSZK BMTSZ Elnöke: Az SZVMSZK 2014. évi helyzete, feladatai és munkája
 • 10.45-11.05 – Szünet, büfé 
 • 11.05-11.30 – Dudás Éva r. százados, kiemelt főnyomozó Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztály: A számítógépes bűnözés napjainkban
 • 11.30-11.55 – Fehér András, Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, ABI Intézet, mérnök – közgazdász: Az arcfelismerés lehetőségei és kihívásai 
 • 11.55-12.20 – Balczó Rudolf, Műszaki tanácsadó Modern Alarm Kft.: Samsung videotechnika, térfigyelő rendszerek alkalmazása a gyakorlati életben
 • 12.25-12.50 – Rajzó Gergő, Budapest Bank Bankbiztonsági Igazgató: A jogalkotói szándék eredménye a gyakorlatban: „Mikor, hol és kit fotózhatok?” – eszmefuttatás a jogkövető magatartás érdekében 
 • 12.50-13.10 – Kérdések-válaszok, konferencia zárása
 • 13.30-tól A biztonságtechnikai kiállítás megtekintése, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé helyszínén

 Az eseményen való részvételi szándék az iszkeb@gmail.com címen jelezhető.

Forrás: Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

Kapcsolódó cikkek:

Arc alapú azonosítás a biometriában

A hónap fenyegetése a drive-by letöltés

Arc alapú azonosítás a biometriában

A hálózati rendszerek felépítése

A biometrikus azonosítás alapjai

Egyetlen kamerával az egész helyiség biztonságáért

Egyetlen kamerával az egész helyiség biztonságáért

GV-IP FishEye kamerák képesek a helyiség teljes körű megfigyelésére, ráadásul ezt a rendkívül praktikus hálózati kamerát a Geovision már 10 MP-es változatban is forgalomba hozta. Megfelelő felhelyezési pontra rögzítve a FishEye belátja a helyiséget, így kifejezetten alkalmas például üzletek védelmére, ám felhasználási lehetőségei jóval sokrétűbbek.

A FishEye kamerák sajátossága, hogy egyetlen pontból megfigyelhetővé válik a tér 360°-os szögben. A FishEye felülről figyeli a helyiség minden egyes részét, és átláthatóvá teszi az ott folyó eseményeket. A 10 MP FishEye IR hatótávolsága maximum 10 diaméter, ami közepes méretű helyiségek éjszakai védelméhez ideális. A sorozat legújabb tagjának 10MP-es felbontása kiemelkedően részletgazdag képet közvetít 10FPS mellett.

Egyetlen kamerával az egész helyiség biztonságáért

Mindazon felül, hogy FishEye egyetlen átfogó képet ad, lehetőség nyílik a kép egyes szekcióinak különálló kameraképként való kezelésére is, a monitoron az előre beállított területek megjeleníthetők, és ezzel egyidejűleg digitális pásztázásra is van mód.

http://www.youtube.com/watch?v=jsyAszAR3B4

A Geovision FishEye önmagában is diszkrét megjelenésű kamera, azonban lehetőség van süllyesztett telepítésére, így még kevésbé kelt feltűnést. A FishEye sorozat 2, 3, 4, 5, valamint 10 MP változatban található meg a piacon, IR-rel és anélkül is, beltéri és kültéri kivitelben egyaránt. A FishEye egyszerű, hatékony és diszkrét megoldást kínál az IP-kamerák világában.

Egyetlen kamerával az egész helyiség biztonságáért

Forrás: GeoVision Hungária

Kapcsolódó cikkek:

Bemutatkozó: GeoVision Hungária Kft.

Minden, amit tudni akartál a GeoVision márkáról…

2 millió kilométernyi új kábel

Merre tart a videomegfigyelés 2014-ben?

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 1. rész – videomegfigyelés

DCS-6315 fix dóm HD kamera

Éjszaka is színes a kép a D-Link új HD hálózati kamerájával

A DCS-6315 kicsitől a nagyvállalatokig tökéletes megoldást biztosít számos területen. A DSC-6315 fix dóm kültéri IP-kamera HD felbontással rendelkezik, valamint rendkívül magas fényérzékenységű CMOS képérzékelőt használ, ami kombinálva a WDR képjavítójával még extrém körülmények között is részletgazdag képet ad.

A DCS-6315-ben található CMOS szenzor jóvoltából egészen rossz, éjszakai fényviszonyok között is képes a kamera színes képeket készíteni, e tulajdonságát pedig csak erősíti a fejlesztett zajcsökkentő funkció. A WDR képjavítónak köszönhetően szembefény vagy zavaró megvilágítás (például erős háttérfény, egyenetlen fényviszonyok) mellett is azonosíthatóak maradnak a képen látható tárgyak.

A kamera IR LED megvilágítással rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy teljes sötétségben 15 méteres távolságig zavartalanul láthasson a DCS-6315.  Tovább növeli a sávszélesség hatékonyságát a valós idejű H.264, MPEG-4, valamint MJPEG tömörítés használata. A DCS-6315 egyszerre három párhuzamos videó streamet, valamint rögzítést támogat, így számos területen hatékonyan használható, professzionális kameráról beszélhetünk, amihez az egyszerre akár 32 kamerát egy számítógépről is kezelni képes, ingyenes D-ViewCam szoftver társul.

dcs-6315 kabelA DCS-6315 adatlapja

 Forrás: Aspectis 

Kapcsolódó cikkek:

A legfrissebb hálózati igényekre talált választ a D-Link

Martin Gren, az IP-kamera feltalálója

Kétfiókos hálózati adattároló

D-Link – Aspectis disztribúciós megállapodás

Avigilon 2MP HD Micro Dome

Az IP-kamerák óriása és törpéje

Az Avigilon 29MP JPEG2000 HD Pro kamera a cég legtökéletesebb képminőségű kamerája, amely nagy területek teljes megfigyelését teszi lehetővé, míg a 2MP Micro Dome diszkrét megjelenése miatt üzlethelyiségek szemmel tartására alkalmas.

Az Avigilon 29 Megapixeles JPEG2000 színes HD Pro IP-kamera egy nagy érzékenységű, széles dinamika tartománnyal, progresszív scan jelfeldolgozással rendelkező CCD kamera. Fejlett JPEG2000 progresszív tömörítési technológiát alkalmazva biztosítja a képeket a 100BASE-TX hálózaton, elérve a legkisebb hálózati sávszélességet és a leghatékonyabb képtárolást az iparágban, miközben felülmúlhatatlan képminőséget ad, és veszteségmentes JPEG2000 tömörítést biztosít.

http://www.youtube.com/watch?v=soJ-II7Fqq8

A kamera fejlett képalkotási rendszere automatikusan állítja be az expozíciós időt és az íriszt, hogy biztosítsa az összes lehetséges bizonyíték megörökítését mind a nappali, mind az éjszakai színhelyeken. Az Avigilon 29MP JPEG2000 HD Pro EF objektív menettel rendelkezik, amely kompatibilis a Canon® objektívek választékával. A kamera tökéletesen illeszkedik az Avigilon Control Center NVMS szoftverhez és a High Definition NVR hálózatos rögzítőhöz. Tudása ellenére használata és telepítése egyszerű, így könnyen kezelhető prémium kameráról beszélhetünk. A 29 megapixelnek (6576×4384 képpont) köszönhetően stadionok lelátóinak megfigyelésére is alkalmas. Az Avigilon 29MP JPEG2000 HD Pro monokróm változatban is hozzáférhető.

Avigilon 2MP HD Micro Dome

Avigilon 2MP HD Micro Dome

Az Avigilon 2MP HD Micro Dome kamera rendkívül kisméretű, ám nagy felbontású dome IP-kamera, melynek mérete nagyjából egy golflabdáénak felel meg. Rendkívül diszkrét, kiskereskedelmi és vendéglátóiparban történő felhasználásra kiváló megoldást nyújt. Fizikai paramétereinél fogva kültéri és beltéri alkalmazása is lehetséges. Az Avigilon 2MP HD Micro Dome költséghatékony lehetőséget biztosít a HD videó rendszerekre való átváltás során.

Forrás: DSC Hungária

Kapcsolódó cikkek:

Az Avigilon két új kiegészítést mutatott be H.264 HD kameráihoz

Melyik a jobb: az ember vagy a videó?

Meghívó a DSC Hungária Szakmai napjára

 

Dinion 5000 AN

Analóg kamerafejlesztés és a Starlight technológia

A Bosch 2013-as fejlesztései közé tartoznak az új 960H analóg kamerák – amik az analóg technológia következő lépcsőfokát jelentik –, továbbá az éjszakai érzékelés határának maximális kiszélesítésére törekvő Starlight IP-kamerák. 2014-ben kerül piacra az új Starlight típus és a cég vezeték nélküli kamerafejlesztése is.

Alexandru Nataprazu, a Bosch regionális termékmenedzsere arról számolt be, hogy a 960H analóg kamerákkal a cég a következő lépcsőfokra emelte az analóg technológiát. A Bosch 960H analóg kamerái komplett megoldás kínálnak, ugyanis a jelenleg elérhető legmagasabb szintet biztosítják miközben több típusú kamerából és a hozzájuk fejlesztett felvevőből, valamint monitorból állítható össze a teljes megfigyelőrendszert. A 960H kamerák 30%-kal több horizontális pixelt, élesebb és részletgazdagabb képet biztosítanak. A Dinion 5000 AN például speciális kontraszt kompenzációs technológiájának köszönhetően füstben és ködben is problémamentesen alkalmazható. A 960H analóg kameracsalád és kiegészítői tökéletesen illeszkednek a régebbi analóg rendszerekhez is, így lehetővé teszik azok apránként való fejlesztését. Alexandru Nataprazu szerint vélhetően az analóg kamerák utolsó szintjéhez érkezett a technológia.

Dinion 8000 IP Starlight UHD

Dinion 8000 IP Starlight UHD

Az IP-kamerák területén viszonylag nagy újításnak számított a Dinion 7000 IP Starlight, azonban a legújabb Dinion 8000 IP Starlight jelentős változásokat hozott elődeivel szemben, ugyanis a kamera már CPP6-os platformmal és ultra HD felbontással rendelkezik. A Starlight típusok különlegessége, hogy gyenge fényviszonyok között is képesek színes képet biztosítani, illetőleg fekete-fehér képet nyújtanak, mikor más kamerák már nem látnak semmit. Ezt a technológiát fejlesztette tovább Dinion 8000-es kamerasorozatánál a Bosch. A bemutatón Alexandru Nataprazu szemléltette, hogy a Dinion 8000 IP Starlight teljes koromsötétben is láttatja még a mozgást infra használata nélkül, rendkívül gyenge fényviszonyok mellett pedig kivehető képet ad. Szintén újítás a Dinion 8000 IP esetében, hogy a PTZ kamerákhoz hasonlóan lehet használni a közelítés és scroll funkciókat, viszont a Dinion 8000 már úgynevezett 2 virtuális kamera módban is működik. Ennek az alkalmazási módnak a lényege, hogy két külön felhasználó egymástól függetlenül képes pásztázni a kameraképet saját monitorján, egymás munkáját nem zavarják, így paralellel eseményeket is nyomon tudnak követni.

A vezeték nélküli kamerák világa

2014 júliusában kerül piacra a Tinyon IP micro 2000 vezeték nélküli változata. A Tinyon micro 2000 kamerák SD kártyával, iPad és iPhone követési lehetőséggel, valamint loudspeakerrel is rendelkeznek, melynek segítségével a kamera előre felvett üzenetet játszik le a helyszínen vész esetén. További funkcióként beállítható, hogy e-mail vagy SMS értesítést küldjön, amennyiben megpróbálják manuálisan kiiktatni a kamerát. A vezeték nélküli Tinyon IP micro 2000 egy újabb lépés a jövő irányába egy olyan technológia útján, amelynek jelentős fejlődéséhez még rengeteg hálózatfejlesztésre lesz szükség hazai és világviszonylatban egyaránt.

Forrás: Bosch Security Systems

Kapcsolódó cikkek:

Merre tart a biztonságtechnika 2014-ben? 1. rész – videomegfigyelés

Adattárolási kapacitás kalkulátor a Boschtól

Bosch IP-kamera választó program

Új HD IP-kamera zord viszonyokra is

A Flexidome HD VR IP-kamera telepítése – videó 

Adattárolási kapacitás kalkulátor a Boschtól

Adattárolási kapacitás kalkulátor a Boschtól

A Bosch Storage Calculatorral könnyen kiszámolható, mekkora tárhelyre van szükség, és megtudhatjuk mekkora összeg takarítható meg a kamerák, felbontások, frame rate-k és a megfigyelt terület aktivitásának kiválasztása esetén.

A Bosch kamerák iDNR-rel (Dynamic Noise Reduction) vannak felszerelve, amely segítségével a tárolási szükségletek 50%-a megspórolható, csökkentve általa a hálózat terhelését, mivel a kamerák így csupán akkor használnak sávszélességet, mikor arra szükség van, anélkül, hogy a videó minősége romlana.

Bosch Storage Calculator 2.0 – letöltés

Forrás: Bosch Security Systems

Kapcsolódó cikkek:

Bosch IP-kamera választó program
A Bosch a kisebb üzlethelyiségek igényeire is megoldást nyújt
IP-kamerák kis alkalmazásokhoz dobozos és dóm kivitelben

Bosch Flexdome beltéri IP 4000

A Bosch a kisebb üzlethelyiségek igényeire is megoldást nyújt

A Bosch a felhasználói elvárásokat mindig kiemelt figyelemmel kezelte a biztonságtechnika területén is. Ilyen típusú igény a különféle kisebb üzlethelyiségek védelme, amelyre a cég ár/érték arányos, hatékony megoldásokat kínál, például a könnyen telepíthető, beltéri IP 2000-es és 4000-es kamerákat.

Az üzlethelyiségek, ékszerészetek, pékségek védelme esetén, miközben folyamatos nappali és kielégítő mértékű éjszakai megvilágításra van szükség, felmerül a megfigyelőrendszer távoli elérhetőségének igénye is. Az ilyen típusú alkalmazási területekhez az IP 2000-es, valamint a IP 4000-es Bosch kamerák nagyon kedvező ár/érték arányt biztosítanak. Az IP 2000 és 4000 kamerákat egyaránt beltéri megfigyelésre tervezték, telepítésük pedig könnyedén elvégezhető.

Bosch Flexdome beltéri IP 4000

Bosch Flexdome beltéri IP 4000

A kamerák bit rate-jét, a megfigyelt területen jelentkező mozgás mértékétől függően, 50%-kal képes csökkenteni az intelligens Dynamic Noise Reduction (iDNR), így jelentősen leredukálhatóak a tárolási követelmények. Az IP 2000-es, 4000-es kamerák kombinálása a DIVAR IP 2000 rögzítővel lehetővé teszi, hogy bárhonnan, bármikor elérhető és vezérelhető legyen a rendszer a Dynamic Transcoding technológiának köszönhetően, ezen felül pedig igényektől függően összesen 16 IP kamera felvételének rögzítése is lehetővé válik.

DIVAR IP 2000 rögzítő

DIVAR IP 2000 rögzítő

Forrás: Bosch Security Systems

Kapcsolódó cikkek:

Bosch IP-kamera választó program

Új HD IP-kamera zord viszonyokra is

IP-kamerák kis alkalmazásokhoz dobozos és dóm kivitelben

 

UserCertified 2014

User Certified 2014: Hálózatok felhasználói szemmel konferencia

Május 7-én félnapos rendezvény keretében mutatja be a megújult Zeneakadémia XXI. századi informatikai hálózatát. A User Certified 2014 konferencia a fejlesztésben részt vett szereplők, a D-Link, a TE Connectivity és a T-Systems Magyarország támogatásával jött létre, előadásait az új generációs Wi-Fi és vezetékes hálózatok felhasználói tartják.

Az elmúlt év egyik legjelentősebb kormányzati beruházásaként renovált Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Andrássy úti, XX. század eleji épülete XXI. századi technológiával fog működni. A Zeneakadémia vezetése nem bízta a véletlenre az informatikai hálózat kiépítését, a legmagasabban felszerelt európai rendezvényhelyszínné kívánták tenni az épületet.

Néhány hét alatt kiépült az ország egyik legkomplexebb vezeték nélküli hálózata, IP alapú megfigyelőrendszere és virtualizált infrastruktúrája. A partnerek, a D-Link, a TE Connectivity és a T-Systems Magyarország úgy döntött, mögé áll egy olyan kezdeményezésnek, amely minden érdeklődő hazai felsőoktatási intézménynek, közép- és nagyvállalatnak, közintézménynek bemutatja a követendő példát best practice jelleggel.

Helyszín:

Liszt Ferenc Zeneakadémia, Solti György terem

Időpont:

2014. május 7.

 • 9:30-9:40 D-Link bemutatkozás: Kik vagyunk és mit akarunk – Ebinger Norbert, Képviselet vezető, D-Link Magyarország
 • 9:40-10:15 Hagyomány és megújulás a Zeneakadémián – Kuti Sándor, IT igazgató, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
 • 10:15-10:45 D-Link Wireless megoldások a gyakorlatban – Meghívott előadók
 • 10:45 Kávészünet
 • 11:00-11:30 IT Infrastruktúra Passzív és Aktív Menedzsment – Endrész Viktor, műszaki tanácsadó, TE Connectivity – AMP
 • 11:30-12:00 A tervezéstől a rendszerintegrációig – Wilhelm Tibor, T-Systems Magyarország
 • 12:00-12:20 Hálózatok a XXI. században – Neil Patel, Business Development and Marketing Manager, D-Link EU
 • 12:20 A Zeneakadémia idén átadott épületének körbejárása – Az újranyitott patinás építmény és az IT integráció eredményének megtekintése
 • 12:45 Ebéd

 

A május 7-én megrendezésre kerülő User Certified 2014: Hálózatok felhasználói szemmel konferencia az érdeklődő felhasználók számára ingyenes, félnapos program.

Regisztráció: itt

Forrás: D-Link Magyarország

Kapcsolódó oldal:

A legfrissebb hálózati igényekre talált választ a D-Link

20140425 dsc logoszlogen fekvo nevjegy lead

Meghívó a DSC Hungária Szakmai napjára

Újdonságokkal, érdekes szakmai bemutatókkal várják az érdeklődőket a DSC Hungária szakmai napjára. Az érdeklődők működés közben láthatják az új Neo termékcsaládot is a rendezvényen. A DSC Hungária a biztonságtechnikai piac egyik legnagyobb forgalmú nagykereskedője, országszerte több ezer telepítő, kivitelező, távfelügyeleti cég és projekt vásárol tőlük.

A DSC Hungária 5 fő termékcsoportban forgalmaz meghatározó világmárkákat:

 • DSC riasztó – kizárólagos magyarországi forgalmazóként
 • Analóg és IP kamera rendszerek, rögzítők, szoftverek: Sony, Avigilon, Pelco, dIPix
 • Tűzjelző rendszerek: DSC, Cofem, Bentel
 • Beléptető rendszerek: Kantech
 • Tápegységek, kiegészítők

Időpont

2014. május 13. kedd, 8.30 – 16.00 – érkezés: 8.00-8.30.

Helyszín

Hotel Residence Siófok
8600 Siófok, Erkel Ferenc utca 49. 
térkép itt 

Program:

 • Megnyitó, rövid cégbemutató
 • AVIGILON – új trendek az IP CCTV világában – Megapixel mánia és Analitikák –előadók:Polonyi Tibor, Tóth Bence

Kávészünet

 • Telepítői Partner Program– Egy hajóban evezünk…HÁROM PONT – előadó: Gábor Márta
 • PELCO – Minőség és megbízhatóság, új kínálat – előadó: Kiss Ákos

EBÉDSZÜNET

 • dIPix– IP CCTV – Bátran kezdje el! – előadó: Tóth Bence
 • DSC – Várható újdonságok – előadó:Polonyi Tibor
 • Cofem – tűzjelzők és CO rendszere – előadó: Sipos Zoltán

DSC Hungária Szakmai nap

A sok hasznos információ mellett, a nap végén ajándéksorsoláson vehetnek részt a vendégek.

Érdemes minél előbb jelentkezni, mivel a rendezvényre helyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

{rsform 3}

A rendezvényen a részvétel ingyenes.

Forrás: DSC Hungária

Kapcsolódó cikkek:

Állás: Termékmenedzser – Tűzjelzők
Állás: Értékesítő projektmenedzser

D-Link_smart_switch_dgs-1510

A legfrissebb hálózati igényekre talált választ a D-Link

A DGS-1510 smart switchek újdonságot jelentenek a piacon, hiszen a 16,24 és 48 Gigabites port, valamint a két Gigabit SFP port mellett, két 10G SFP+ porttal is bővítették az eszközöket. A 10GB stack portok egyszerre hat azonos termékcsaládhoz tartozó switch között képesek 40Gbps stack sávszélességet biztosítani.

A smart switchek egyszerű kezelhetőségének kihasználása mellett akár 288 port is egyetlen, nagysebességű fizikai egységben működhet az újítás eredményeként, ráadásul a menedzselhető modellek árához képes jelentősen olcsóbb megoldást kínál.

Minden hálózatban előnyös

A 10G SFP+ portok nagysebességű szerverkapcsolatot tesznek lehetővé kisebb céges hálózatoknál. A csatlakoztatott számítógépeknél megnövekszik a sebesség, jelentősen nagyobb lesz hálózat terhelhetősége. Az új termékcsalád tagjai nagy, strukturált hálózatokban is be tudják tölteni a hozzáférési szint és a gerinchálózat közötti kapcsolat szerepét, uplink kapcsolattal bíró gerinchálózati eszközként is használhatók, ha a DGS-1210 termékcsalád tagjaihoz hasonló smart switchek kerülnek alkalmazásra hozzáférési szinten.

 • a 10G port rezes kábelekkel is használható vagy SFP+ átalakítókkal optikai üvegszálas hálózat végződtetésére
 • a 24 porttal rendelkező modell Power over Ethernet tápellátására is képes
 • VoIP telefonok, IP-kamerák és Wi-Fi hozzáférési pontok tápellátáshoz kiváló megoldást kínál hálózati kábelen keresztül a DGS-1510-28P
 • a PoE modell 30 watt leadására is képes (IEEE 802.2at PoE+ szabvány)

 

DGS-1510 smart switchek legfőbb funkciói:

 • 16, 24 vagy 48 10/10/1000 Mbps Ethernet port
 • 24 PoE port (DGS-1510-28P)
 • 2x SFP és 2x SFP+ port minden switchen
 • Több menedzsment interfész, parancssor alapú SSH menedzsment
 • D-LinkGreen 3.0 technológia
 • Védelem a hálózati hurkok által okozott leállásokkal szemben (Loopback detection)
 • DHCP szerver screening

A régebbi típusú stackelhető smart switchekhez képest kétszer több a statikus routing útvonal, a QoS sorok száma, a bővített MAC címtartomány, a RAM és flash memória, a csomag puffer már a menedzselhető switchek alkalmazási területeihez ér fel, de menedzsmentje nem bonyolult. A hozzáadott két SFP+ porttal a switch akár 140 Gbps teljes backplane sávszelességet is elérhet, ráadásul D-Link igyekezett megtartani az újítások beépítése mellett a kedvező árat, a 16 portos modell 60 000 Ft-os nettó áron már elérhető.

Sokoldalú Layer 2 és Layer 3 funkciók

Minden DGS-1510 switch támogatja az port mirroring, IGMP snooping, spanning tree, valamint Link Layer Discovery Protocol (LLDP) funkciókat. A Loopback detection automatikusan ismeri fel a hálózati hurkokat és kikapcsolja a vonatkozó portokat. DGS-1510 támogatja a statikus routingot a hálózat hatékonyságát szolgáló szegmentálás érdekében. Az új switchek IPv6 kompatibilisak, és támogatják az ACL/QoS és IMPB for IPv6, MLD snooping funkciókat. IPv4-IPv6 és IPv6-IPv4 átjátszóként is használhatók a kettős stackelési lehetőség révén.

Egyszerű és bonyolultabb eszközökkel is menedzselhető

Akár egyszerű böngészőből is elvégezhető a DGS-1510 menedzsmentje, de a switchek a D-View 6.0 hálózati-menedzsmentalkalmazást, a command line interfészt (CLI) konzol porton vagy TELNET-en keresztül is támogatják, SSH-n keresztül pedig titkosítható a text alapú menedzsment.

Kapcsolódó cikkek:

User Certified 2014: Hálózatok felhasználói szemmel konferencia

Milyen előnyöket nyújt a telepítőnek az IP alapú videomegfigyelő-rendszer?

D-Link – Aspectis disztribúciós megállapodás

 

Forrás: D-Link Magyarország

 

Meghívó az IndigoVision és az Erando közös előadására

Meghívó az IndigoVision és az Erando közös előadására

Folytatódik az IP-alapú videorendszerekről szóló előadássorozat. 2014. május 15-én, Budapesten tartja „IndigoVision – Teljeskörű megoldások és integrációs lehetőségek” című előadássorozatának 3. előadását az Erando Kft. az IndigoVision Ltd. munkatársaival közösen. A rendezvény pontos helyszínéről a jelentkezők részletes tájékoztatást kapnak.

„IndigoVision – Teljeskörű megoldások és integrációs lehetőségek”
3. előadás

Időpont

 • 2014. május 15., 9:00

Helyszín

 • Budapest, konferenciaterem (a pontos helyszínről értesítést küldünk a jelentkezőknek)

Meghívó az IndigoVision és az Erando közös előadására

Meghívó az IndigoVision és az Erando közös előadására

 

Program

9:00-9:30        Regisztráció
9:30-9:40        Megnyitó – Kandolka Károly, az ERANDO Kft. ügyvezetője
9:45-10:30      IndigoVision bemutatása (angol nyelvű) – Alexis Bacon, IndigoVision Ltd.
10:30-11:00    IndigoVision magyarországi referenciák bemutatása – Kandolka Gergely
11:00-11:15    Szünet (kávé, sütemény)
11:15-12:15    IndigoVision megoldások és berendezések bemutatása – Kandolka Gergely
12:15-13:00    Ebédszünet
13:00-13:45    IndigoVision megoldások és berendezések bemutatása – Kandolka Gergely
13:45-14:30    IndigoVision U5K kamera bemutatása (angol nyelvű) – Patrick Sterchi, IndigoVision Ltd.
14:30-14:45    Szünet (kávé, sütemény)
14:45-15:00    Sorsolás
15:00-16:00    Workshop, kötetlen beszélgetés, kérdések, válaszok

Az előadáson részvevők között ajándékokat sorsolnak ki, a fődíj 2 fő részére 2 éjszakás szállás félpanzióval a siófoki Hotel Azúr**** szállodába.

Az előadásra helyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Jelentkezés

Kitöltött jelentkezési lappal a következő címen:
furedi.erika@erando.hu

A jelentkezési lap letölthető: itt

Kapcsolódó cikk:  Előadássorozat: IP-alapú videorendszerek

MDAR videomegfigyelő rendszer

IP-kamera videomegfigyelő rendszer fémdetektor kapukhoz

Az olaszországi CEIA a világ legjobb minőségű fémdetektor kapukat gyártó cége, amely a közelmúltban új, IP alapú videomegfigyelő rendszert fejlesztett ki. Az IP-kamerás fémkereső eszköz rendkívül sokoldalú analitikai-statisztikai szoftverrel rendelkezik, amely a kapu tranzit adatait hozzá is rendeli a kamerából beérkezett képekhez.

Az új IP alapú MDAR videomegfigyelő rendszer tranzit- és riasztási adatok alapján, valamint a beépített kamera által közvetített képek és mozgóképek segítségével teszi lehetővé a valós idejű megfigyelést és felügyeletet. A központosított adatbázisban mindennemű áthaladásai adatot a kamera felvételeivel együtt archivál a szerver. A videomegfigyelő rendszer rendelkezik automatikus képvisszajátszási funkcióval is riasztások esetére. A rendszer igény szerint képes statisztikai jelentés és összesítés készítésére mely tartalmazza az áthaladásokat, valamint a riasztásokat. Ezeket képes xls. formátumú diagramon ábrázolni.

Az IP-kamera a fémdetektor kapu felső kereszttartóján helyezkedik el, és közvetlenül a kapu hálózati bemenetére csatlakozik. A kapun áthaladókról – beállítástól függően – fénykép vagy videofelvétel készül. A hálózati kártya kimenetén keresztül az IP-kamera az áthaladási és riasztási adatokkal együtt továbbítja a felvételt a grafikus felületű szoftverrel installált szerverre, amelynek monitorján maximum 64 fémdetektor kapu kameraképe jeleníthető meg egyszerre.

MDAR videomegfigyelő rendszer

MDAR videomegfigyelő rendszer

A MDAR rendszer legnagyobb előnye a különböző szűrés-hozzárendelés funkciókban rejlik. A program segítségével visszakereshetők a riasztások és a riasztáskor áthaladó személyekről készült felvételek, amely nagyban segíti a fémkereső kapuk átbocsátóképességének növelését. Az eltárolt felvételek Windows, Mac és Linux kompatibilisek.

ForgalmazóZ&Z Biztonságtechnika Kft.

Bata Miklós, az Aspectis ügyvezetője

Disztribútori megállapodás született a Samsung Techwin és az Aspectis között

 

Az Aspectis Kft. Magyarország vezető IP biztonságtechnikai disztribútora, amely 2003-as megalapítása óta az IP technológia legjelentősebb hazai képviselőjévé nőtte ki magát. A most kötött megállapodásnak köszönhetően az Aspectis április 1-től a Samsung Techwin, a világ egyik vezető biztonságtechnikai gyártójának új forgalmazójává vált. A Samsung Techwin célja az volt, hogy széles kapcsolatrendszerrel rendelkező, IP biztonságtechnika iránt elkötelezett partnerre tegyen szert hazánkban.

Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: „Fontos számunkra, hogy a telepítő és integrátor partnereink az Aspectis-nél megtalálják a globális piacvezető gyártókat. Ezért a megállapodás a Samsung Techwinnel egy természetes lépés számunkra a „one-stop-shop” stratégiánk megvalósításában. Olyan innovatív megoldásokkal és fejlesztésekkel rendelkezik a Samsung Techwin, amelyek értéket nyújtanak a felhasználóknak. Nagy energiával fejleszti IP-alapú megfigyelő kínálatát és örülök, hogy mi segíthetünk ezeket megismertetni a magyar piacon.”

A Samsung Techwin magyar, cseh és szlovák piacokért felelős képviselője, MiroslavPtacek úgy fogalmazott: „Az Aspectis egy elismert, vezető szereplője a magyar IP biztonságtechnikai piacnak és rajtuk keresztül a Samsung Techwin növelni tudja jelenlétét a Magyarországon. Ezzel a magyar felhasználók nagyobb választási lehetőséget kapnak.”

Samsung Techwin megállapodás az Aspectis-szel

Miroslav Ptacek beszámolója a hálózati kamerák értékesítésének növekedéséről

Az IP-videó, beléptetőrendszerek, tárolás és hálózatok területén az Aspectis számos piacvezető gyártót képvisel Magyarországon. One-stop-shop megoldásként egyre több alternatívát képesnyújtani partnereinek, akik a cég segítségével első kézből valósíthatnak meg komplex IP-biztonságtechnikai projekteket. Az Aspectis – hagyományaihoz híven – a disztribútori tevékenységen túl a jövőben marketingtevékenységével, oktatásokkal és magas szintű műszaki tanácsadással támogatja aSamsung Techwinmegoldásait az értékesítés során. A SamsungTechwinnagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésre, és már 2015-ben várható a WiseNetIII kamerasorozat következő generációja, a WiseNetIV, amelynek hazai megismertetése vélhetően az Aspectismunkájának újabb izgalmas állomása lesz.

Forrás: Aspectis 

Kapcsolódó cikk:

10 éves az Aspectis

Dinion IP 9000 HD kamera

Új HD IP-kamera zord viszonyokra is

Az új Bosch Dinion IP 9000 HD képalkotó rendszer ideális és teljes körű megoldást kínál helyiségek vagy kerítések folyamatos őrzéséhez, akár mostoha időjárási körülmények között, akár gyenge fényviszonyok mellett is.

A Tartalomalapú Képalkotási Technológia biztosítja, hogy a mozgó objektumokról készült felvételeket optimálisan rögzítse a Dinion IP 9000 HD kamera, ugyanakkor a tárhelyköltségek akár 50 százalékkal is kisebbek lesznek.

A beépített elemző funkció: az Intelligent Video Analysis (IVA) lehetővé teszi, hogy a fontos dolgokra fókuszáljon. Sötétség vagy rossz fényviszonyok esetén a kamera beépített infravörös funkciója lehetővé teszi, hogy akár 120 méter távolságig is ellásson. Folyamatosan: heti 7 napon keresztül, napi 24 órán át, akár mobileszközön keresztül is bárhonnan hozzá lehet férni az IP-kamerához, és vezérelni lehet a Dinamikus Transzkódolási (Dynamic Transcoding) technológiának köszönhetően.

A kamera adatlapja

 

Lap teteje