Videosec IPW-2325-28SZ Varifokális Starlight kamera: valós idejű 5 megapixeles felbontás

A 2 Megapixel felbontású, Super Starlight Videosec Smart IP kamerákat a telepítők, de a beruházók is immár évek óta, alkalmazzák a kivitelezéseknél, a megrendelők elégedettsége mellett. A szélsőséges körülmények között is stabilan működő eszközök leginkább az éjszaka szolgáltatott színes képpel és annak minőségével vívták ki ezt az elismerést.
Videosec-IPW-2325-28SZ-690w

Az újabb trendeknek megfelelő igények szerint, egyre több esetben van szükség, hasonló képminőségű, de nagyobb felbontású kamerák használatára. Az 5 Megapixel felbontású, motorizált zoomos és auto fókuszos lencsével szerelt cső- és dóm kamerák ezekre a helyzetekre jelentenek tökéletes megoldást.

A 2019-es SecuriForum kiállítás tesztpódiumán a most bemutatásra kerülő kamera fixoptikás változata a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező eszközként került ki a tesztekből.

A Videosec Smart IP sorozatú Starlight kamerái a kéttartományos A/D átalakítást és a kevesebb, mint egy elektron statisztikai értékű sötétzajt kombinálja a nagy fényerejű objektívvel és egyéb digitális képfeldolgozási eljárásokkal. Ezzel növelve a kamera kevés fénynél megvalósuló színes éjjellátási képességét. Továbbá a hagyományos megvilágítás nélküli környezetnél, az IR sugárzóval megvilágított kép minőségét is javítja.

Az IPW-2325-28SZ Smart IP varifokális csőkamera az 5MP@25fps elsődleges stream-mel, H.265 és Smart kódolással és a beépített nagy fényerejű, motoros zoomos optikával (2,7-13,5 mm, f/1.2) lehetőséget biztosít akár ipari környezetben, akár közterületeken is történő használatra. A valós idejű, 1080p felbontású másodlagos stream-mel akár mobil applikációból is lehetőségünk van egy nagyfelbontású, részletgazdag kép megjelenítésére mobil eszközeinken. A kamerában található auto fókuszos, motoros zoomos optika vezérlése minden kliens programból elérhető és kezelhető.

5MP-éjszakai-színes-kép

A kamerába beépített videó analitikák nagyszerű segítséget nyújtanak egy objektum megfigyelésekor. A rendelkezésre álló 4 db Vonalátlépés és a 4 db Behatolás érzékelési terület megfelelő paraméterezésével jelentősen csökkenthető a téves riasztások száma. Nagyobb, akár több száz kamerás rendszerek esetén, ez a funkció növeli az élőerős védelmet ellátó személyzet hatékonyságát.

Az Objektum megjelenés/Objektum eltünés VCA analitikákból szintén 4-4 darab áll rendelkezésünkre. A tetszőleges, egyedileg paraméterezhető hatszögekkel könnyedén behatárolhatunk bármely részletet az adott kamera képén, majd követhetjük a változásokat.

VCA---Intelligens-beállításokVCA---behatolas-erzekeles

Az önálló, hálózat nélküli működést segíti elő az akár 256 GB méretű, behelyezhető mikroSD kártya. Az ANR szolgáltatással akkor is elkészülnek a felvételeket, ha a hálózati kapcsolat rövidebb-hosszabb időre megszakad. Ez esetben a kamera a LAN kapcsolat nélküli időszak alatt a mikroSD kártyára menti a felvételeket, majd a hálózat ismételt felépülése után, a háttérben az NVR-re menti át, így biztosítva a felvételek kiesésmentes tárolását.

A kamerán található vonalszintű audió be- és kimenetek segítségével kétirányú audió kommunikációt is megvalósíthatunk, akár a mobiltelefonunkon keresztül is. A riasztási be- és kimenet közül az utóbbit akár mobil applikációból is vezérelhetjük. Több telepítő által is használt, gyakori megoldás, hogy Videosec Smart NVR-re csatlakoztatott IPW-2325-28SZ kamerák riasztási kimenetei egy másik kamerán keletkező esemény hatására kezdenek működni.

Gyakori felhasználói elvárás, hogy a közlekedési útvonalak mentén telepített kamerák felvételeiről az elhaladó járművek rendszámai utólag is, olvasható módon kerüljenek rögzítésre, külön rendszámfelismerő rendszer használata nélkül. A kamerákban, a képi beállításoknál található különböző képprofilok alkalmazásával erre is van megoldás. A közúti, ill. a parkolói viszonyokhoz előre konfigurált (egy kattintással kiválasztható), expozíciós beállítások, adott helyi viszonyokhoz történő további finomhangolására természetesen lehetőség van.

Képprofil-beállítások

Tesztfelvételek a Youtube-on:


A kameráról bővebb műszaki információk a következő linken találhatóak: IPW-2325-28SZ

Bozsák Tamás
Euro Tech Corporation Kft.
műszaki terméktámogatás

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások