Időre van szüksége és nincs Internet? Íme, a GPS alapú NTP szerver megoldás!

A kamerarendszerek és az IP hálózati rendszerek megbízható, pontos időreferenciát igényelnek. A legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb megoldás az NTP (Network Time Protocol) időszerver használata. Mindazonáltal a kiemelt biztonságú helyszíneken előírás lehet, hogy a rendszer és annak minden alkotóeleme egy elkülönített hálózatban legyen, ne rendelkezzen Internet hozzáféréssel. Az ilyen helyszíneken is szükséges lehet az NTP használata, de ez az Internet hozzáférés hiányában nehezen megoldható. Erre kínál egyedülálló megoldást legújabb szettjével a GVHungária.

Miről is szól a GPS alapú NTP szerver megoldás?

Az NTP-hálózat hiteles forrásból, mint például a rádiós vagy atomórából kapja az időalapot, és az NTP osztja szét a hálózatokon. Igen hatékony működést eredményez a folyamat, hiszen percenként egy csomag elég ahhoz, hogy például két gépet szinkronizáljunk egymáshoz milliszekundum pontossággal.

Jelen esetben viszont az időszerver a pontos időt közvetlenül a GPS-műholdakon elhelyezett cézium és rubídium atomórákról kapja, melyet a hálózatok kamerái, rögzítői, számítógépei közvetlenül az aktív hálózati eszközök felé továbbítanak. Ezáltal biztosítható, hogy a hálózat minden egyes gépének órája mindig azonos időt mutasson, mindamellett, hogy a rendszer továbbra is offline marad.

Hogyan is valósítható ez meg?

Mindössze az időszinkronizálását kell beállítani a meglévő eszközökben, az Interneten található NTP szerver helyett az eszköz belső hálózati IP címének megadásával, az GPS alapú NTP szerver minden eszköz számára továbbítja a pontos időt. A szükséges teszteket a GVHungária Windows rendszerekkel, Geovision, illetve Milesight kamerákkal és rögzítőkkel végzi el.

A szett elemei

A legfőbb elemek: a megoldást nyújtó GPS alapú működéshez elengedhetetlen GPS vevővel ellátott eszköz (előre konfigurálva), valamint egy GPS antenna 5 méteres kábellel. A szett tartalmaz továbbá egy 10/100Mbps Ethernet portot, egy tápegységet (DC24V-1.2A) és egy POE tápfeladót. 

A GPS alapú NTP szerver megoldással kapcsolatos kérdések és árajánlat esetén, keressék bizalommal a GVHungária kollégáit a +36 1 205 35 27-es telefonszámon vagy az ertekesites@gvhungaria.hu e-mail címen!

Érdeklődőm a GPS alapú NTP időszerver iránt

Hozzászólások