Videosec Starlight PTZ kamerák (PTZ-6322SR-X33DUP-C, PTZ-6252SR-X33U)

Néhány évvel ezelőtt az extra fényérzékenységgel rendelkező kamerák kizárólag nagy projektek esetén kerültek a telepítők látókörébe, miközben igyekeztek a megrendelő által megadott feltételeknek megfelelő eszközt találni. Az elmúlt két évben az egyre növekvő elvárásokkal a Videosec Smart IP kamerák is tartották a lépést. Sőt a Starlight sorozatba tartozó fix és varifokális kamerák számtalan, a megrendelők elégedettségéért vívott „csatából” fölényes győzelemmel kerültek ki a képminőség és szolgáltatások terén. Ezzel párhuzamosan, a szakma képviselőinek elismerését is elnyerték. Külön érdemel említést egy olyan páros, mely kiválóan ötvözi a fix kamerák képminőségét a hagyományos PTZ kamerák mechanikai kialakításának köszönhető tulajdonságokkal.

Videosec-Starlight-PTZ

Jelen cikkben a Videosec PTZ-6322SR-X33DUP-C és PTZ-6252SR-X33U Starlight PTZ kamerák azon műszaki paramétereiről kívánunk némi áttekintést adni, melyek alapján partnereink ezeket választották napelem parkok, ipari létesítmények, közterületek és egyéb, kiemelt fontosságú objektum megfigyelő rendszerének kivitelezésénél.

PTZ-6322SR-X33DUP-C Starlight és PTZ-6252SR-X33U StarlightForrás: videosec

PTZ-6322SR-X33DUP-C Starlight és PTZ-6252SR-X33U Starlight
Forrás: videosec.com

A kamerák sok tulajdonság és szolgáltatás tekintetében megegyeznek, de természetesen akadnak eltérések is. (Kettejük közül a PTZ-6322SR-X33DUP-C a kistestvér, PTZ-6252SR-X33U a nagytestvér szerepét tölti be.) A következőkben, a lehetőséghez mérten a főbb műszaki jellemzőket mutatjuk be.

Főbb műszaki paraméterek

A Videosec PTZ kamerákban nagy pontosságú, több ponton csapágyazott, bordásszíjas mechanika található, mely biztosítja a hosszú távú, problémamentes működést, karbantartás igénye nélkül. A beépített IR sugárzókban található IR ledeket, a világítástechnikában kiemelt minőségéről ismert OSRAM szállítja, melyek a tapasztalatok alapján a megvilágítási távolságban a megadott 150 ill. 200 méteres értéket minden esetben meghaladják. A házak kialakítása és az alkatrészek minősége garantálja, hogy a -40 °C-tól kezdődő, több mint 100°C-os hőmérsékleti tartomány között, kültéri vagy kültéri jellegű objektumokban történő telepítést követően tartósan és meghibásodás nélkül működjenek.

Mindkét kamera képes 1920×1080 felbontású, H.265+Smart tömörítéssel rendelkező elsődleges és másodlagos stream-et továbbítani a feldolgozó egységek felé 30 fps (PTZ-6322SR-X33DUP-C) ill. 60 fps (PTZ-6252SR-X33U) képsűrűséggel. Ez utóbbi, a képen nagy sebességgel mozgó objektumok megjelenítésekor és az utólagos kiértékeléskor nyújt segítséget. A 33x zoom átfogású, beépített EIS-sel (elektronikus képstabilizátor) rendelkező optikával, a maximális, 148.5mm-es fókusz érték esetén már 230 méterre levő személyek is beazonosíthatóak (DORI szabvány szerint). PTZ-6252SR-X33U esetén további segítséget jelent az Automatikus követés (Smart tracking) funkció, mely képes az érzékelt mozgó objektumok automatikus követésére.

Forrás: videosec

Forrás: videosec.com


Forrás: videosec

Forrás: videosec.com

A beépített VCA analítikák (Behatolás érzékelés, Vonalátlépés, Arc érzékelés, Otthagyott és Elveszett tárgy, Személyszámlálás, Audió érzékelés) további segítséget nyújtanak a téves riasztások kiszűrésére.

Az esetleg bekövetkező hálózati hibák okán kieső felvételek elkerülése érdekében, lehetőség van akár 256GB-os Mikro-SD kártya behelyezésére a kamerákba. Az automatikus ANR (Auto Network Reconnection) funkcióval a kamera a hálózat elvesztését érzékeli és automatikusan a kártyára folytatja a mentést. A kapcsolat helyreállását követően a kártyára mentett anyagok Videosec Smart IP NVR-ek használata esetén, automatikusan a háttérben a rögzítőre kerülnek át.

További kérdések, beállítások vonatkozásában a forgalmazó műszaki támogatása ad segítséget: www.videosec.com.

Bozsák Tamás műszaki terméktámogató
Euro Tech Corporation Kft

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások