A Hanwha nagy teljesítményű AI PTZ Plus kamerákkal jelentkezik

A Hanwha Vision két új, nagy teljesítményű AI PTZ Plus kamerát mutatott be, az XNP-C9310R és az XNP-C7310R. modelleket. A kamerák a mesterséges intelligencia segítségével gyors zoomot és fókuszt produkálnak, így nagyobb helyzetfelismerést és gyorsabb reakcióidőt tesznek lehetővé. (tovább…)

Ipari napelemparkok védelme

„Az üzembiztonság fenntartása, a napelempark védelme a rongálás és károkozás ellen kulcs elem a beruházás megtérülésében. Túl azon, hogy a rongálások miatti termelésleállás bevételkiesést okoz, további plusz költséget jelent a tulajdonosnak a hiba kijavítása és a rendszer újbóli üzembehelyezése is…” Polonyi Tibor szakértő kolléga igényes elemzését olvashatjuk. (tovább…)

Az Axis legújabb all-in-one rendszámfelismerő kamerái

Az AXIS rendszámtábla-ellenőrző – felismerő rendszere ideális a járművek forgalmának kontrolálásához a beléptető rendszerekhez, megkönnyíti a rendszámok észlelését és leolvasását. Segítségével – egyéb funkciók mellett – létrehozhatunk jármű-hozzáférési megoldást, de azonosíthatjuk az ellopott járműveket, személyre szabhatjuk a számunkra legszükségesebb ellenőrző funkciókat. A cég két új kamerát dobott a piacra (tovább…)

Új IDIS Edge AI 5MP kamerák

Az IDIS, a megbízható dél-koreai videótechnológia jelentős gyártója nagy teljesítményű, de könnyen telepíthető Edge AI kamerák sorozatát dobta piacra. (tovább…)

Aktiválás a biztonságért, TECHSON – módra

Kutatások és statisztikák alapján közel 1 millió jelszót lopnak el hetente. /Breach Alarm (2019.)/ . Az ellopott jelszavak 81%-a jellemzően már korábban kiszivárgott, ismert alapjelszó vagy gyenge jelszó. /Verizon Data Breach Investigations Report (2020.)/ Ezen információk talán még jobban bizonyítják, hogy a kényelem helyett célszerűbb a biztonságot választani. (tovább…)

Új Axis P14-es sorozatú kamerák

Az Axis egyik legnépszerűbb, P14-es sorozatának legújabb generációja már rendelhető, 5MP (P1467-LE) vagy 4K (P1468-LE) maximális felbontással – az Aspectis Kft közleménye szerint. (tovább…)

A Hanwha dinamikusan bővíti Wisenet Q kamera sorozatát

A Hanwha Techwin 12 új 4 megapixeles kamerával bővíti Wisenet Q sorozatát. A meglévő 2 és 5 megapixeles Wisenet Q modellekkel együtt az új NDAA-kompatibilis kamerákat úgy tervezték, hogy megfizethető megoldást kínáljanak gyakorlatilag bármilyen nagy kameraszámú videofelügyeleti alkalmazáshoz. (tovább…)

Kamerák, amelyek jól látnak a sötétben

Az analóg HD és az IP szegmensben két Techson kamera szembeszáll az éj sötétjével. Szakítanak a hagyományos inframegvilágítással, és inkább nagy érzékenységgel, valamint fehér fénnyel teszik színesben láthatóvá az éjszakát. A legfrissebb NigtColor és a fehér LED megvilágítás technológiáját vesszük most górcső alá. (tovább…)

Kevesebb kamerával többet lát? – De Hogyan?

A címben feltett kérdés akkor mindenképpen igaz, ha a Milesight 180°-os Panoráma dóm kameráiból építjük fel a videó megfigyelő rendszert. Nemcsak 180 fokban lát, de ugyanúgy 180°-ban világítja meg nagyteljesítményű infrával a látómezőt, ráadásul mindezt intelligens megoldással. (tovább…)

Videosec projekt megoldások raktárkészletről

Az évvégi beruházási szezonban kiemelten fontos tudni, hogy mik azok az eszközök, amik egyes projekt-igényekhez raktárról, azonnal elérhetőek. A Videosec kínálatában az általánostól a legösszetettebb megoldásokig kínált eszközök raktárról, azonnal rendelhetőek. (tovább…)

A Panasonic új I-Pro márkanevet vezet be a kameráin

A Panasonic i-Pro Sensing Solutions Co., Ltd. új vállalatként és a Panasonic Biztonsági Rendszerek üzletágának független egységeként kezdte meg működését. 2019 október 1 -vel. Napjainkban a Panasonic új, I-Pro logós biztonsági kameráival jelentkezik az európai piacon, kezdve újonnan piacra dobott beépített AI képességekkel rendelkező technikáival. (tovább…)

A Milesight év végi nagyágyúi: a 4K és a pörgős „apróság”

A Milesight állta a szavát, és a két hónapja beharangozott újdonságok már meg is jelentek. A 180°-os panoráma csőkamera 4K felbontásra történő „upgrade”-je, a speed dome család bővülése 36x és 42x ZOOM funkciós tagokkal, valamint az új mini PTZ dome család megjelenése tart számot a figyelemre. (tovább…)

Videosec Starlight PTZ kamerák (PTZ-6322SR-X33DUP-C, PTZ-6252SR-X33U)

Néhány évvel ezelőtt az extra fényérzékenységgel rendelkező kamerák kizárólag nagy projektek esetén kerültek a telepítők látókörébe, miközben igyekeztek a megrendelő által megadott feltételeknek megfelelő eszközt találni. Az elmúlt két évben az egyre növekvő elvárásokkal a Videosec Smart IP kamerák is tartották a lépést. Sőt a Starlight sorozatba tartozó fix és varifokális kamerák számtalan, a megrendelők elégedettségéért vívott „csatából” fölényes győzelemmel kerültek ki a képminőség és szolgáltatások terén. (tovább…)

A Videosec Smart IP platform előnyei

Sokféle IP-alapú kamerarendszer van jelen a piacon, de egy rendszer képességeit nem lehet néhány adatlap átolvasásával felmérni, ezért készült ez az összefoglaló, ami a Videosec Smart IP platformjának fontos részleteire, kiemelkedő tulajdonságaira szeretné felhívni a figyelmet elsőként a teljes platform magyar nyelvű felületére. (tovább…)

Retroba csomagolt csúcstechnológia! Modern Alarm Biztonságtechnikai Konferencia

A Modern Alarm Kft szeptember 21-22-én rendezte tradicionális éves két napos szakmai konferenciáját telepítő partnerei számára a Grandhotel Galya vendéglátásában. Való igaz, hogy az elmúlt évekbe beszámolva a rendezvényről, mindig kiemeltük a színvonalas szakmai programokon túl, ezzel a közösséggel való együttlét nagyszerű hangulatát, amit idén is vidám szabadidős kiegészítő programok „katalizáltak”, most a „retro feeling” jegyében. (tovább…)

GeoVision Innovációs Nap 2018 ősz

A GeoVision Hungária csapata idén is október elején rendezte meg éves szakmai napját telepítőinek és viszonteladóinak, melynek keretében bemutatta újdonságait. Beszámolónk a rendezvényen elhangzott előadásokba nyújt egy összefoglaló betekintést. (tovább…)

GeoVision „kukucska” rejtett kamerák

A GeoVision UNP és UNFE „kukucska” kamerái széleskörűen használhatóak fel olyan megfigyeléseknél, ahol rejtve szeretnénk tudni a kamerákat. Illetve olyan esetben, ha a kérés az, hogy a megfigyelő rendszer titokban maradjon, de felmerülhetnek akár esztétikai szempontok is. (tovább…)

Lap teteje