SmartIP-cover

A Videosec Smart IP platform előnyei

Sokféle IP-alapú kamerarendszer van jelen a piacon, de egy rendszer képességeit nem lehet néhány adatlap átolvasásával felmérni, ezért készült ez az összefoglaló, ami a Videosec Smart IP platformjának fontos részleteire, kiemelkedő tulajdonságaira szeretné felhívni a figyelmet elsőként a teljes platform magyar nyelvű felületére.

retroba-csomagolt-cover

Retroba csomagolt csúcstechnológia! Modern Alarm Biztonságtechnikai Konferencia

A Modern Alarm Kft szeptember 21-22-én rendezte tradicionális éves két napos szakmai konferenciáját telepítő partnerei számára a Grandhotel Galya vendéglátásában. Való igaz, hogy az elmúlt évekbe beszámolva a rendezvényről, mindig kiemeltük a színvonalas szakmai programokon túl, ezzel a közösséggel való együttlét nagyszerű hangulatát, amit idén is vidám szabadidős kiegészítő programok „katalizáltak”, most a „retro feeling” 

geov.-innov.-2018-cover

GeoVision Innovációs Nap 2018 ősz

A GeoVision Hungária csapata idén is október elején rendezte meg éves szakmai napját telepítőinek és viszonteladóinak, melynek keretében bemutatta újdonságait. Beszámolónk a rendezvényen elhangzott előadásokba nyújt egy összefoglaló betekintést.

Forrás: GeoVision H. Kft

GeoVision „kukucska” rejtett kamerák

A GeoVision UNP és UNFE „kukucska” kamerái széleskörűen használhatóak fel olyan megfigyeléseknél, ahol rejtve szeretnénk tudni a kamerákat. Illetve olyan esetben, ha a kérés az, hogy a megfigyelő rendszer titokban maradjon, de felmerülhetnek akár esztétikai szempontok is.

AV-TECH a nagy visszatérő az LDSZ kínálatában Forrás: LDSZ KFt

AV-TECH a nagy visszatérő az LDSZ kínálatában

2017. május elejétől elérhetők az AV-TECH HD-TVI termékei az LDSZ Kft. kínálatában. Az elmúlt évek során a Gyártó termékei jelentős fejlesztésen estek át úgy külcsín (design), mint „belbecs” (technológia/szolgáltatás) tekintetében.

Bosch video alapú integrált megoldások a héjvédelmi és határvédelmi projektekben Forrás: Bosch biztonságtechnika

Bosch video alapú integrált megoldások a héjvédelmi és határvédelmi projektekben

A gyorsan változó biztonsági és védelmi igények kiszolgálásában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a videós képalkotáson alapuló, élőerős védelmet kiszolgáló megfigyelő rendszerek. Ebből a szempontból a szinte leggyakrabban előkerülő kültéri védelmi igény a héjvédelmi alkalmazások: ipari objektumok és kritikus infrastruktúra elemeinek külső védelmi vonalai, nagy kiterjedésű területek, határvédelmi feladatok ellenőrzése.

http://www.homeinfo.hu/4K-s IP CCTV kamerák a Hanwha Techwin kínálatában Forrás Hanwha Techwin Europe

4K-s IP CCTV kamerák a Hanwha Techwin kínálatában

Olybá tűnik, a 4K megoldások feltartóztathatatlanul törnek előre; mit nekünk tárhely és hálózati terhelés! A Hanwha Techwin is piacra dobta a Wisenet P család új, 4K-s (UHD) kameráit.

Beszámoló a GeoVision Hungária Kft közterületi térfigyelés konferenciájáról Forrás: GeoVision Hungária Kft

Beszámoló a GeoVision Hungária Kft közterületi térfigyelés konferenciájáról

Október 20-án, egy 11. kerületi szálloda konferenciatermében rendezte meg a GeoVision Hungária Kft. aktuális szakmai képzését. A program a közterületi térfigyelő rendszerek jogi, szakmai elméleti és gyakorlati témáit dolgozta fel, kiegészítve a vezeték nélküli hálózatok tervezési és üzemeltetési tudnivalóival.

Integrált biztonsági rendszer a közbiztonság szolgálatában Tatabányán -beszélgetés Molnár Tamás közbiztonsági tanácsnokkal Forrás: Molnár Tamás

Integrált biztonsági rendszer a közbiztonság szolgálatában Tatabányán -beszélgetés Molnár Tamás közbiztonsági tanácsnokkal

Az egyre inkább terjedő biztonsági integrált rendszerek lehetőséget nyújtanak arra, hogy végre településeken is valódi integrált rendszerről beszélhessünk, amely nemcsak a kamerarendszereket, hanem a behatolásvédelmi , a tűzvédelmi, valamint a beléptető rendszereket is egységes felületen kezeli, megkönnyítve ezzel a polgári védelmi szolgáltatást is. Erre tesznek kísérletet Tatabányán.

Három új Axis beltéri kamera irodák, ker. egységek számára Forrás: Aspectis Kft

Három új Axis beltéri kamera irodák, ker. egységek számára

Az Axis Communications három új modellel bővítette M10-es sorozatát, melyeket kisebb kereskedelmi egységeknek, irodáknak számára ideális felhasználásra. A kamerák HDTV 1080p felbontással, vezeték nélküli Ethernet kapcsolattal, memóriakártya-foglalattal rendelkeznek, támogatják a végponton történő tárolást, valamint az IR LED-del történő hatékony megvilágítást éjjel-nappal egyaránt.

A kisváros és a világszínvonalú CCTV harmóniája Forrás: : LDSZ Kft

A kisváros és a világszínvonalú CCTV harmóniája

Ritka, de mint a megvalósult példa is tanúsítja, nem lehetetlen, hogy maga a közösség veti fel és fogadja el, biztonsága növelése érdelében bizony elkél egy térfigyelő rendszer. Kozármislenyben pontosan ez történt.

Kevés fénynél is jól látnak a Canon új hálózati biztonsági kamerái

Kevés fénynél is jól látnak a Canon új hálózati biztonsági kamerái

A Canon Europe két új, gyenge fényviszonyok melletti használatra tervezett hálózati biztonsági kamerát mutatott be. Mindkét modellt beltéri használatra tervezték, a VB-M50B típus egy polcra, asztalra helyezhető biztonsági kamera, VB-H651V jelzésű társa pedig plafonra rögzíthető dómkamera kivitelben készül.

Bemutatkozik a D-Link Vigilance terméksorozat és SIP program!

Bemutatkozik a D-Link Vigilance terméksorozat és SIP program!

A D-Link Vigilance kamera portfólió professzionális, funkciókkal teli, HD minőségű videó megfigyelő megoldás, mely könnyen telepíthető, egyszerű és költséghatékony. A terméksorozat olyan kamerákból áll, melyek különböző környezeti és megfigyelési igényeknek képesek megfelelni.

AHD 2.0. FULL HD analóg vonalon (forrás: http://www.homesecurityhq.com.au)

AHD 2.0. FULL HD analóg vonalon

Az AHD 2.0 – AHD-H, avagy 2MP AHD – már nem világújdonság, de azért még nem is mindennapi jelenség. Főként azért, mert a rögzítése csak mostanság vált megoldhatóvá. AHD-H kamerák már 2015 második felétől elérhetők a magyar piacon, de a rögzítési megoldások (DVR) csak az elmúlt egy-két hónapban kezdtek megjelenni.

A drón támadások ellen is lehet védekezni? (forrás bumm.sk)

A drón támadások ellen is lehet védekezni?

A kamerák és szenzorok rendszerbe kapcsolásával megvan a védekezés módszere? A „Falcon Shield” technológia segítségével az ellenséges drónokkal szemben talán védekezhetünk. A detektáló, elhárító rendszert az olasz Selex ES cég fejlesztette.

20150626_Kep_00

Új 3MP felbontású kamerák a Provision-ISR-től

A biztonsági videomegfigyelő-rendszerek alapvető célja, feladata, hogy az általuk megfigyelt területen történő eseményekről a későbbi ellenőrzés céljára alkalmas, az azon látható személyek, tárgyak minél könnyebb felismerhetőségét biztosító felvételek készüljenek.

ethical hacking logo

Okos otthon buta hibákkal? – Amikor a megfigyelőből megfigyelt lesz. Világszerte 100 ezer kamerát érinthet a most felfedezett biztonsági rés!

Nemcsak otthonokban, de szállodákban, bankokban is megtalálhatók azok az internetre csatlakoztatható biztonsági kamerák, melyek fölött az irányítás – egy magyar etikus hacker felfedezésének köszönhetően – könnyedén átvehető. A biztonsági rés világszerte százezer helyszínt érinthet, kihasználásával pedig az a furcsa helyzet áll elő, hogy helyettünk a betörők figyelnek meg minket, sőt egy vírus telepítésével más okoseszközök is irányíthatók.

Lap teteje