Idén minden más lesz… – A PROVISION-ISR 2020-ra is rengeteg újdonsággal készül

Új, esztétikusabb, modernebb S-Sight, Eve-Sight V2 és Smart Sight IP kamerák, mesterséges intelligencia – intelligens tárgyérzékelés, arcfelismerés, rendszámtábla felismerés, csökkenő számú téves riasztások.

Kep_00_01

Minden kamera új, esztétikusabb és modernebb burkolatot kap. A dizájn egységesebb, letisztultabb lesz. Ezzel összefüggően a legtöbb eszköz IR hatótávolsága is növekedni fog, egyes csőkamera típusoknál 15 méterről (I1 fix objektívvel) 20 méterre, 30 méterről (I3 fix vagy variofókuszos objektívvel) 40 méterre, illetve 40 méterről (I4 fix vagy motoros variofókuszos objektívvel) 60 méterre. Dome kamerák esetén 15 méterről (DI és DAI fix objektívvel) 20 méterre, 25 méterről (DI és DAI fix vagy motoros variofókuszos objektívvel) 40 méterre.

Természetesen az új burkolatok mellé új IP64 és IP66 szerelőaljzatok is érkeznek, kiegészítve a már forgalomban lévő, de kompatibilis kínálatot.

Viszont nem csak a külcsín módosul. Jelentős technikai változásokat is hoz ez az év. A már megszokott és jól bevált termékcsaládok közül kettőtől elbúcsúzunk. A jelenleg piacon lévő S-Sight, Eye-Sight, Special Sight, X-Sight és Dark Sight családok közül, az utóbbi kettő teljesen meg fog szűnni, a többi pedig kisebb-nagyobb módosításon fog átesni. Idén bemutatkozik az S-Sight V2, Eye Sight V2 és a Smart Sight széria.

Kep_02

Az S-Sight V2 családban megtalálható minden, ami az egyszerűbb telepítésekhez szükséges lehet. A kamerák garantálják a jó képminőséget és a továbbfejlesztett éjszakai megjelenítést, kiváló ár-érték arányban. 2, 4 és 8 megapixeles felbontásban az első negyedévtől várhatóak.

Az új Eye-Sight V2 és Smart Sight IP kamerák a videómegfigyelést egy új szintre helyezik, a mesterséges intelligenciának köszönhetően. Egészen eddig, a rendszerek között a különbséget a kamerák száma, a felbontás és az operációs rendszer jelentette. Végül mind ugyanazt a funkciót szolgálták: a videó rögzítésének képességét. Az új technológia viszont mesterséges intelligenciát használ majd (arcfelismerés, tárgyérzékelés, rendszámtábla felismerés). Mindez masszív feldolgozási teljesítményt igényel, így ezek a kamerák már extrém erős 1-4 TB-os dedikált FLOP processzorral lesznek felszerelve.

A mai CCTV piacon a legtöbb alkalmazás mozgásérzékelésen alapul, mely a pixelek változását figyeli, melynek eredményekén rengeteg a téves riasztást kiváltó hatás: fényváltozás, növények mozgása, eső. A PROVISION-ISR új videóanalitikája intelligens tárgyérzékelésen alapul. Így különbséget tud majd tenni emberek, állatok, 2 vagy 4 kerekű járművek között. A közeljövőben a ruhák színét is meg tudja majd különböztetni, illetve az emberek nemét, magasságát és korát is.

Az új Eye-Sight V2 kamerák azokat szolgálják ki, akik professzionálisabb vonalat keresnek, kiváló képpel és fejlesztett videóanalitikákkal. Ezek az első és második negyedévre várhatóak.

A Smart Sight termékcsalád megjelenése a második és harmadik negyedévre tehető. Ebben a különleges igényekre tervezett, korlátozott modellszámban kapható szériában megtalálható lesz a mesterséges intelligenciát használó arcfelismerő kamera (2 Megapixel), kerületi védelem kamera (2 és 5 Megapixel), valamint a rendszámtábla felismerő kamera (2 Megapixel).

A másik oldalon, a rögzítők terén kevesebb változás várható. A néhány kifutó típust kiváltó új eszközök legtöbbjét felszerelték riasztás kimenettel is, valamint a 8 csatornás típusokba is bekerül az arcfelismerés analitika és a PoE támogatás.

Természetesen az OSSIA CMS sem maradhat újdonságok nélkül. Két különböző verzióban lesz elérhető: Standard és Enterprise. Jelentős különbség lesz többek között, hogy míg az alap egy-az-egyben lesz, a vállalati változat külön kliens-szerver programokat fog tartalmazni. Ezen kívül az Enterprise több videóanalitikai funkciót fog támogatni. Ezek az újdonságok is az év elejére várhatóak.

További információk: www.masco.hu

Benkő-Kurucz Tímea
Műszaki Igazgató
MASCO Kft.

Kapcsolódó cikkek: