Újdonságok és érdekességek az IdentiVision háza tájáról. Célegyenesben az IdentiVision XVI portfolió

Nem maradt tétlen az IdentiVision fejlesztőcsapata és számos újdonsággal rukkoltak elő. Többek mellett, záros határidőn belül tovább bővül a cég XVI-alapú portfoliója, több kamera „fejlődik” tovább, megújul. Végül, de nem utolsó sorban, érkezik egy régen várt, majdnem univerzális kiegészítő a márka csőkameráihoz.

2018-ban debütált az IdentiVision XVI családja. A IHH-RE8418 DVR volt a család első tagja, melyet követett az IHD-L206F és IHD-D206F kamerák.

Az XVI-ről néhány szóban

Az XVI technológia születése 2017 végére datálható. Szűk két éve szeptemberben jelentette be a chipgyártó XM az XVI protokollt futtató termékeit, novemberben pedig megjelentek az első olyan kamerák és rögzítők, melyek már az „XVI-képes” chipszettre épültek. A rövidítés mögött az „Advanced XM Video Interface” rejtezik; ezért rövid ideig AXVI néven futott, de 2018-ra már elmarad a szóeleji „A”. Az XVI egyik hangsúlyozott jellegzetessége, hogy a négy legelterjedtebb analóg formátumot (AHD, HD-CVI, HD-TVI, CVBS) „csont nélkül” támogatja. Azonban, akad három olyan XVI funkció, mely messze fontosabb az előbbieknél. A fejlesztő által felállított (marketing) logikai sorrendet megtartva elsőként a ToC (távvezérlés koax.-on keresztül), a második a kamera képminőségének finomhangolása a DVR segítségével, a harmadik a kamera firmware frissítése szintén a DVR-en keresztül. Magyarán, ha van egy XVI-képes PTZ-m, akkor a telemetria jelek a koax-on keresztül jutnak el a kamerához, nem szükséges további kábel kihúzni a két eszköz között. A második (képminőség finomhangolás) nem tűnhet olyan nagy „durranásnak”, azonban itt arról van szó, hogy a kamerát állítom be a DVR segítségével, nem a beérkezett képet machinálom a rögzítőn. A harmadik (talán) a legizgalmasabb funkció. Ezzel az IP kamerák egy újabb funkcióját „csente be” a fejlesztő az analóg-HD CCTV világába. A firmware frissítéssel lehetővé válhat a már meglévő kamerák hatékonyabbá tétele, az eszköz cseréje nélkül. Magyarán javulhat az adott kamera képalkotásbeli képessége (ha egyébként nem a hardver a gyenge láncszem), de ami még fontosabb: lehetővé válik fejlettebb extra funkciók upgradje, esetleg (megfelelő erőforrások esetén) integrálása. Ha további kérdés merülne fel az XVI-vel kapcsolatosan, forduljon bizalommal a legközelebb márkaképviselethez!

Újdonságok és megújulások

A rövid kitérő után lássuk a márkai első 3 hónapjának biztos újdonságait! Az IHD-L404F/O (AHD, 4MP/25fps, AHD, valós D/N, 0.2 lux, intelligens SMART IR LED szabályozás, DNR, DSS, IP66) új testet ölt. A formásabb új ház egyik fő előnye, hogy lehetőséget biztosít az integrált IR-sugárzó hatótávolságának növelésére. Az új külsőhöz új név illik: augusztustól IHD-L407F/O érdemes keresni a forgalmazóknál.

A márka belépő szintű Spartan családja is szintet lép. Leheletnyi túlzással épp most érkezett meg IIP-L3215F-t és IIP-D3215F-t leváltó, 20 kép/s frissítési sebességre képes, audio funkcióval és IIP-L3220F/A és IIP-D3220F/A.

Forrás: LDSZ Kft

Forrás: LDSZ Kft

Egy (majdnem) „all-in-one” kötődobozzal bővül az IdentiVision csőkamera portfólió. A „majdnem” kitétel az indokolja, hogy „csak” az IHD-L103VFW, -L205VFW, -L405VFW, -L2X5VFW, IHD-L105F/O, IHD-L205F/O, IHD-L2X5F/O, IHD-L405F/O, IHD-L407F/O modellekkel kompatibilis.

Az XVI portfolió bővüléséről zárszó gyanánt

2018-ban a 8-csatornás IHH-RE8418-cal indult a márka XVI sorozatát. Mára számos IdentiVision DVR magában rejti már az XVI funkciókat, de elnevezésükben ez tavaly még nem látszódott. Az egyértelműség kedvéért IHH-RE8215-v2 HIBRID, IHH-RE8418-v2 HIBRID, IHH-RE4418-v2 HIBRID néven érhetők el az XVI rögzítők. Mint a listából kiderülhet, jelen sorok írásakor még nincs a polcon 16-csatornás XVI DVR, de a hamarosan megérkező IHH-RE16428 már képes lesz az XVI-ben rejlő előnyök kiaknázására.

Ami a kamerákat illeti, július végén érkeztek az IdentiVision XVI kameracsalád legújabb tagjai (IHD-L2X5VFW, IHD-L2X5F/O, IHD-D2X3VFW) a már elérhető IHD-L206F (ő váltotta az egykori IHD-L204F-et) és IHD-D206F mellé.

indentivision-logo

Szabó László
LDSZ Kft. – alapító, kereskedelmi igazgató

Hozzászólások