Lehetővé válik a JABLOTRON kamerák képeinek rögzítése. Az LDSZ Kft közleménye

Az LDSZ Kft., mint a JABLOTRON ALARMS a.s. Magyarországi képviselője az elmúlt héten bejelentette, hogy a JABLOTRON rendszerek Cseh gyártója számos ingyenes szolgáltatása megtartása mellett egyetlen szolgáltatását, a videó felvételek 3 és 6 napos rögzítését 2020.09.01-től fizetős szolgáltatásra változtatja.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a JABLOTRON, mint a vizuális riasztáshitelesítési megoldások úttörője, két évvel ezelőtt – együttműködve a HIKVISION céggel, létrehozott két IP kamera típust, és a hozzájuk tartozó felhő alapú szolgáltatást, melynek segítségével a JABLOTRON rendszerek felhasználói a MyJABLOTRON alkalmazásból közvetlenül tekinthetnek bele a kamerák képeibe.

A megoldás lényege, hogy ésszerűsíti a riasztórendszerek kiegészítőjeként telepített CCTV rendszerek használatát, miközben csökkenti az ezzel kapcsolatos költségeket.

A JABLOTRON JI-111C és JI-112C 2MP felbontású kamerák, a telepítési helyszínen meglévő LAN hálózaton keresztül kapcsolódnak az Internethez és a kamerák képének és a riasztórendszernek távoli hozzáférést biztosító MyJABLOTRON alkalmazáshoz.

Forrás: monacor.com

Forrás: monacor.com

A felhasználó a MyJABLOTRON alkalmazás használatával bármikor betekinthet a kamerák aktuális élőképébe, illetve riasztás esetén egy 1 perc időtartamú videoklipet kap a megadott e-mail címre, mely a riasztás pillanata előtti és utáni 30 másodperc rögzített felvételét tartalmazza.

Ésszerűsítést említettünk a hagyományos CCTV rendszerekkel kapcsolatban, mivel a CCTV rendszer telepítésével és karbantartásával kapcsolatos valamennyi költség elhagyható, mivel mind az élőkép, mind a riasztási felvétel megtekintése a felhasználó számára teljesen ingyenes. Ezt a szolgáltatást bővítette most a JABLOTRON egy 3, illetve 6 napos képrögzítési szolgáltatással, melyeket 2020.09.01-től fizetős konstrukcióban bocsát az érdeklődő felhasználók rendelkezésére.

A JABLOTRON többféle ingyenes vizuális riasztáshitelesítési szolgáltatást nyújt felhasználói részére, melyek közül még a legigényesebb felhasználó is megtalálja a számára megfelelő megoldást.

Vegyük például, ha egy adott felhasználó a hétvégét házon kívül kívánja tölteni. Függetlenül attól, hogy távollétében a rendszer biztosítja, hogy senki nem léphet be otthonába észrevétlenül és/vagy engedély nélkül, az eddig is legkedveltebb RECORD3 szolgáltatás előfizetésével lehetővé teszi a kamerák élőképébe való betekintést, riasztás esetén 60 videoklip küldését és egy 3 napos rögzítési időtartam utólagos visszanézését. Így a felhasználó bármikor ellenőrizheti, hogy mi történt az előző 72 órában.

A szolgáltatás díjai:

Szolgáltatások LIVE LIVE+ RECORD3 RECORD6
10 riasztási videoklip élőkép 60 riasztási videoklip élőkép 3 napos képrögzítés 60 riasztási videoklip élőkép 7 napos képrögzítés 60 riasztási videoklip élőkép
Havi előfizetési díj ÁFA nélkül INGYENES 2.00 EUR 5.50 EUR 8.00 EUR

Az előfizetők a szolgáltatás díját a MyJABLOTRON alkalmazáson belül a MySERVICES menüpontba lépve fizethetik be önállóan, a telepítő vagy a forgalmazó bevonása nélkül.

Mint a fenti táblázatból is látható, az alapszolgáltatásként biztosított LIVE hozzáférés továbbra is INGYENES és a gyártó tájékoztatása szerint AZ IS MARAD.

A MySERVICE szolgáltatás változásáról a MyJABLOTRON felhő felhasználóit a JABLOTRON automatikus körlevélben értesíti.

Matkó Csaba
LDSZ Kft.

További információk: www.ldsz.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások