JABLOTRON_EN_BAN_2107_jablotron-new-widget-cover

A MyJABLOTRON alkalmazás újdonságai

Az LDSZ Kft, mint a JABLOTRON Alarms a.s. cég termékeinek magyarországi forgalmazója, tájékoztatást adott ki, mely szerint a JABLOTRON pár napon belül kiadja a MyJABLOTRON alkalmazásának 7.0.0. verzió számú változatát. (tovább…)

xprotect-r1-cover

A Milestone XProtect VMS 2021 R1 aktuális újdonságai

A Milestone Systems egyike a piac vezető videomenedzsment szoftver (VMS) szállítóinak. Fejlesztéseikről igyekszünk mi is rendszeres beszámolni. Az R1 verzió a hazai forgalmazó Aspectis információi szerint röviden és tömören, az alábbi funkciókkal bővült, illetve újult meg. (tovább…)

arcbiometria-kitekintes-cover

Arcbiometria a Covid 19 védekezésben napjainkban! – Kicsit szélesebb kitekintés

Az iparág továbbra is alkalmazza a biometrikus arcfelismerést a hőmérséklet detektáló rendszerekkel, hogy segítse a globális „nyitáshoz” kapcsolódó biztonsági követelményeket világszerte. A maszkfelismerés hozzáadódik az arcbiometriai rendszerekhez, és az algoritmusok frissítésre kerülnek a maszkok által elzárt arcok azonosításához. De mennyire megbízható a működésük? (tovább…)

1-kép-MS-cover

Milesight újdonságok (2020. április)

A piacon érzékelhetően egyre nagyobb igény mutatkozik a vásárlók részéről arra, hogy innovatív és a konkurenseket megelőző műszaki tartalommal és funkcionális tudással felvértezett termékek legyenek elérhetőek. Az alábbiakban a Milesight legújabb fejlesztéseiről számolunk be. (tovább…)

seawing-sis-cover

SEAWING szoftver fejlesztések 2020-ban – hamarosan érkezik SIS 2.1

A SEAWING fejlesztések két fő irányát különböztetjük meg: egyik az ügyfelek speciális igényeit hívatott kielégíteni, a másik pedig a piaci igények és technológiai lehetőségekhez igazított termékfejlesztés. Az első esetben is törekszünk arra, hogy a kialakított funkciók széles körben használhatóak legyenek, de a piaci versenyben az előnyt a másodiknak említett, tervszerűen végzett innovatív funkciók bevezetése biztosítja. (tovább…)

ldsz-szimpozium-2-cover

LDSZ Szimpózium 2020 – Fókuszban a funkcionalitás II. A kültéri védelemtől a Jablotronig

2020. január 31-én, kétszáznál is több biztonságtechnikai szakember és tervezőmérnök érdeklődése mellett, kilencedik alkalommal került megrendezésre az LDSZ Kft. budapesti szimpóziuma, melyet – immár tavaly óta – A Magyar Mérnök Kamara szakmai képzéssé akkreditált. Tekintettel a témák sokrétűségére az elhangzottakat két részben tárgyaljuk. (tovább…)

ldsz-szimpozium-cover

LDSZ Szimpózium 2020 – Fókuszban a funkcionalitás I.

2020. január 31-én, kétszáznál is több biztonságtechnikai szakember és tervezőmérnök érdeklődése mellett, kilencedik alkalommal került megrendezésre az LDSZ Kft. budapesti szimpóziuma, melyet – immár tavaly óta – A Magyar Mérnök Kamara szakmai képzéssé akkreditált. Tekintettel a témák sokrétűségére az elhangzottakat két részben tárgyaljuk. (tovább…)

20190619-panoramic-bullet-night-view-cover

A Milesight év végi nagyágyúi: a 4K és a pörgős „apróság”

A Milesight állta a szavát, és a két hónapja beharangozott újdonságok már meg is jelentek. A 180°-os panoráma csőkamera 4K felbontásra történő „upgrade”-je, a speed dome család bővülése 36x és 42x ZOOM funkciós tagokkal, valamint az új mini PTZ dome család megjelenése tart számot a figyelemre. (tovább…)

geov.-innov.-2018-cover

GeoVision Innovációs Nap 2018 ősz

A GeoVision Hungária csapata idén is október elején rendezte meg éves szakmai napját telepítőinek és viszonteladóinak, melynek keretében bemutatta újdonságait. Beszámolónk a rendezvényen elhangzott előadásokba nyújt egy összefoglaló betekintést. (tovább…)

Mobiqam-cover

Az IFSEC 2018 chat fórumán bemutatott újdonságok II.

A 2018-as IFSEC biztonságtechnikai kiállításán debütáló chat fórumon a kiállítók bemutatták legújabb fejlesztéseiket a CCTV, behatolásjelző, vagyonvédelem, személyi őrzés stb. témakörében. Ezek közül mutatunk be néhányat vázlatosan. (tovább…)

01kep-A-sorozatú-dóm-kamera-borito

New Geo, New Vision 1998/2018 – a megújulás éve

Az egyre újabb technológiáknak és vásárlói igényeknek megfelelően a 20 éves jubileummal fontos átalakuláson megy át a GeoVision termékpalettája. Valamennyi IP kamera már H.265 kódolással és min. 2,0Mpixel felbontással lesz elérhető. A korábbi 50-60 féle kivitelből a legkelendőbb 20-30 típus marad csak a palettán, ezek azonban ismét az élvonalhoz tartoznak majd. (tovább…)

jablotron-flink-borito

JABLOTRON F-Link program 1.6.2. verzió, számos újdonsággal

Megérkezett a Jablotron 100 sorozatú központok programozására hivatott F-Link program 1.6.2 verziója, mely számos újítást és apróbb, nagyobb javítást tartalmaz, mint például a program felkészítése az új, innovatív videós riasztáshitelesítési kamerák (JI-111C és JI-112C) funkcióinak használatba vételére, a kamerák szerver hozzáférésének tesztelése és a felhasználók számára készült J-Link program 1.6.2 változata. (tovább…)

Intellio nyári újdonságok Forrás: intrellio

Intellio nyári újdonságok

Megjelent az IVS4 video-menedzsment szoftver új. Ezzel egy időben vált elérhetővé az új fejlesztésű IMC4 mobil kliens az AppStore és GooglePlay áruházakban. (tovább…)

A SATEL 2017 évi újdonságai Forrás: masco.hu

A SATEL 2017 évi újdonságai

2017 áprilisától számos új SATEL fejlesztéssel találkozhatunk. A termékkínálat további termékekkel, egy új vezérlőpanel sorozattal, a kerületvédelmi eszközöket kiegészítő Grade 3-as biztonsági szintet garantáló, a kialakított rendszert új funkciókkal felruházó érzékelőkkel bővült. (tovább…)

Optikai kábelezés és hegesztés gyakorlati oktatás forrás: GeoVision H. Kft

Optikai kábelezés és hegesztés gyakorlati oktatás

Május 25-én és június 7-én ismét szakmai oktatásokat tart a GeoVision Hungária Kft.  Az első a cég újdonságairól szól. A második alkalom pedig az optikai kábelezés és hegesztés elméleti és gyakorlati fortélyaiba vezeti be az érdeklődőket.   (tovább…)

A generációváltás ösvényén Forrás: Olláry Viktor

A generációváltás ösvényén

Az LDSZ évadnyitó szimpóziuma továbbra is megőrizte azon jó szokását, miszerint a látogatók magas számát évről-évre képes megtartani. Az idén már 115-en voltak személyesen is kíváncsiak a cég által a generációváltás köré szervezett idei/legfrissebb újdonságaira. (tovább…)

Axis Nyílt Nap 2016 meghívója és programja Forrás: Aspectis Kft

Axis Nyílt Nap 2016 meghívója és programja

Az Axis Communications 2016. október 13-án tartja szokásos éves Open Day rendezvényét Budapesten, amely egyedülálló alkalmat kínál, hogy partnereink megismerjék a társaság legújabb hálózati fejlesztéseit és innovációit. Idén a rendezvény fókuszában az Axis megoldásai és a teljes bekerülési költségek (TCO) (tovább…)

Aspectis Samsung Nyílt Nap

Aspectis Samsung Nyílt Nap

Az Aspectis Kft 2016. október 5. én rendezi Nyílt Napját, melynek témája a Samsung Techwin CCTV újdonságai. Helyszín: Port11 Rendezvényház (a Kopaszi gát végén). A cég szeretettel várja partnereit és az érdeklődő szakmai közönséget. (tovább…)

Fajsúlyos IP CCTV megoldások. A GRUNDIG új IP fejlesztései

Fajsúlyos IP CCTV megoldások. A GRUNDIG új IP fejlesztései

Még néhány hónappal ez előtt csak arról beszélhettünk, hogy a Grundig IP CCTV kínálata is bővül/megújul. Mostanra határozott tény és elérhető az új termékcsalád közel teljes választéka. Hosszas lenne felsorolni, hogy milyen új kamerák és rögzítők kerültek be a választékba, ezért inkább csak szemezgetnék.

(tovább…)

Rendhagyó benyomáskeltés

Rendhagyó benyomáskeltés …avagy az LDSZ Kft. évnyitó szimpóziuma

Itt az elején szeretnék mindenkitől elnézést kérni, melynek is két oka van. Az egyik, hogy átléptem azt a kort melytől megengedhető – úgy fel, mint le – a tiszteletteljes tegező hangnem, így ezt fogom a továbbiakban használni. A másik ok, hogy nosztalgiázni fogok. Ez már önmagában is rendhagyó (vagy ellentmondásos), egy technológia értékeket / újdonságokat / érdekességeket bemutató rendezvény kapcsán.
(tovább…)

Hőtérkép nézet a forgalmasabb helyek megjelölésére

Komoly erősödés a GeoVision termékpalettáján

Fontos hardver és szoftveres fejlesztésekkel találkozhatunk a közeljövőben, melyeket már most kipróbálhatnak az érdeklődők a GeoVision Inc. és GeoVision Hungária Kft. közös szervezésű szemináriumán. Az újdonságokról bővebben, mely a május 20-i szeminárium részletes meghívója is egyben, alábbi cikkünkben olvashat.

A GeoVision Hungária Kft., mint a GeoVision termékek magyarországi márkaképviselete szakmai szemináriumot szervez május 20-án, ahol a 2015/16-os évben piacra kerülő újdonságokat mutatja be a hazai érdeklődőknek. A gyártó képviseletében jelenlévő vendégelőadó közreműködésével az alábbiakról esik szó. 

GV VMS 15.10 NVR szoftver

Az új 32/64 csatornás NVR program a modernebb felület mellett, egyre több szoftveres újítást is tartalmaz. Ilyenek a FishEye kamerák intelligens kihajtogatása és a képszeletek beillesztése külön csatornákra, 4K felbontású kijelzők támogatása, a sokkal hatékonyabb H.265 tömörítési kodek használata, illetve az Onfiv Profile S szabvány kezelése, amelynek célja, hogy  idegen kamerák használata esetén is jól működjön az I/O jelzés, mozgásérzékelés és képjellemző állítás az NVR szoftverből.   

Folyosó nézet

Ez virtuális CMOS elforgatást jelent, amire olyankor lehet szükségünk, amikor nem fekvő, hanem állókép megfigyelésre van igény. E funkció segítségével hatékonyabban tudjuk  adott felbontású kameránkat kihasználni. Jó példa erre irodaházak, hotelek folyosóinak megfigyelése, de akár buszokra, vonatokra szerelt kamera esetén is eredményesebb az utat így figyelni.

Folyosó nézet virtuális CMOS elforgatással

Folyosó nézet virtuális CMOS elforgatással

Hőtérkép

Elsősorban üzletek, de akár kültéri parkolók, utak megfigyelésénél lehet hasznos a „hőtérkép” funkció, ami az adott képen a napközbeni mozgások észlelése alapján jelöli meg azokat a területeket, ahol az átlagosnál többen haladtak el. A sűrűbb területeket pirossal, míg a kevésbé frekventált részeket hidegebb színekkel jelzi a szoftver. Utólag így könnyen visszakövethető az egyes helyek forgalom intenzitása.

Hőtérkép nézet a forgalmasabb helyek megjelölésére

Hőtérkép nézet a forgalmasabb helyek megjelölésére

Intelligens kültéri mozgásérzékelés

Gyakori probléma, hogy a kültéri kamerák (főleg nagylátószög esetén) az apróbb emberi mozgásokat nem tudják elkülöníteni a környezeti mozgásoktól, mint például fák, vagy vízfelület mozgása, tükröződése. Erre ad megoldást a GeoVision NVR szoftvere, amiben a beépített algoritmus felismeri és elkülöníti az emberi mozgást az egyéb környezeti „zavaroktól”.

Emberi mozgások elkülönítése a környezet zavaroktól

Emberi mozgások elkülönítése a környezet zavaroktól

12,0 Mpixel, H.265 kodek

A termékújdonságok közül leginkább a 12,0 Mpixel-es boksz- és fisheye kamerákat várják, melyek a jól kezelhető sávszélesség és alacsonyabb adatfogalom miatt már a H.265 tömörítést használják. A nagyfelbontású kamerákat különösen kültérre, nagy terek, parkolók és kerítés szakaszok megfigyelésére ajánlják, segítségükkel egy-egy rendszerben csökkenhet a telepített kamerák száma.

12,0 Mpixel kamerák H.265 tömörítéssel, 15 fps értékkel

12,0 Mpixel kamerák H.265 tömörítéssel, 15 fps értékkel

Rejthető IP kamera

Szintén idei újdonság lesz a GeoVision által UniCam-nak nevezett egység, melynél a gyártó a rejthetőséget szem előtt tartva különválasztotta a kamera megfigyelő és adatfeldolgozó részét. A kameránk optikája egy legfeljebb 10 méteres kábelen csatlakozik magához a kameraegységhez, segítve így az optika rejtett, beépített elhelyezését. Ez a kompakt méret egyből két különböző kivitelben is elérhető lesz, választhatunk miniatűr pinhole, illetve kisméretű 360 fokos fisheye kamerafejet is.

Rejthető FullHD IP kamerák FishEye és Pinhole optikával

Rejthető FullHD IP kamerák FishEye és Pinhole optikával

FullHD felbontás 60 fps sebességgel

Újabb boxkamera érkezik a palettára, amely már 60 fps sebességgel tudja az 1920×1080-as felbontású képet sugározni, így a különösen gyors mozgások (játékkaszinók, autóversenyek) is jó minőségben lesznek lekövethetők, rögzíthetőek. A fejlesztések eredményeként  a jövőben érkező GeoVision kamerák is megnövelt fps értékkel rendelkeznek majd. A következő 5,0Mpixel IR Bullet típus már például 30 fps értékkel tudja közvetítetni az öt megapixeles képfolyamot. 

Kamerába épített analitikák

Az új FullHD felbontású boxkamerák beépített video-analitikákkal fognak érkezni, így már kameraoldalon eldőlhet egy-egy kényes esemény felismerése. Az új technológiával időt, sávszélességet és szerverkapacitást tudunk a megbízóinknak megtakarítani. A beépülő analitikák között érkezik egy igazi kültérre szánt újdonság: LOITERING, azaz bóklászás/lézengés felismerése, ami a bűnelkövetések előzetes észlelése és megelőzése céljából lesz különösen hasznos.

A fenti termék és szoftver újdonságok közül jó néhány élőben is kipróbálható lesz  a május 20-i szemináriumon. Várják a jelentkezőket, a részvétel ingyenes, előzetes regisztráció az info@gvhungaria.hu címen, avagy a 06-1/205-3527 telefonszámon.

forrás: GeoVision

kapcsolódó cikkek:

GeoVision workshop 2015 április 15.

Geovision 2015. március 18. workshop program

Minden, amit tudni akartál a GeoVision márkáról…

Európai Kültéri Védelmi Konferencia 2014 október 28-29. Nürnberg

Európai Kültéri Védelmi Konferencia 2014 október 28-29. Nürnberg

Az Umirs Europe Kft és az Umirs Germany GmbH második alkalommal rendezi meg az Európai Kültéri Védelmi Konferenciát Németországban, Nürnbergben október végén. A hagyományteremtő igényű eseményre az idei évben is számos nemzetközi előadó és kiállító érkezik, bemutatva az újdonságaikat, segítve az ezzel a dinamikus fejlődésben lévő területtel foglalkozó szakemberek munkáját.  A rendezvényen magyar előadók is szerepelnek.

Biztonságpolitika és kültéri védelem

A konferencia sajnos igencsak aktuális figyelembe véve a világban zajló olyan eseményeket, amelyek akár a legbrutálisabb módon veszélyeztetnek létesítményeket  és ezáltal emberi életeket. A felismert veszélyre immár a politika is felfigyelt és érzékelhetően felértékeli azokat a törekvéseket, amelyek lehetőleg még idejekorán, kültérben megakadályozzák, nehezítik a létesítmények közvetlen megközelítését.  A téma fontosságára való tekintettel – és biztonságtechnikai rendezvényen nyilván rendhagyó módon – egy biztonságpolitikával foglalkozó szakember helyzetértékelésére is sor kerül.

A cél tehát  a szükségleteknek megfelelő védelmi rendszerek kiépítése kell legyen a katonai létesítményektől a családi házunkig bezárólag.  A konferencia, e megoldások széleskörű bemutatására vállalkozik, ahol az előadók sok esetben egyedi megközelítésben világítanak rá a legkülönfélébb biztonságtechnikai eszközök fontosságára.

A publikum az innovatív elektromos eszközöket fejlesztő cégek bemutatói mellett különböző mechanikai védelmi rendszereket gyártókat is láthat, illetve egy komplex felügyeleti szoftver is bemutatásra kerül majd. Hazánkat előadóként az Umirs Magyarország, illetve a Molaris Kft képviseli.

A 12 előadás mellett a látogatók egy élő demót is megtekinthetnek, melynek során egy pénzfelvevő automatát próbálnak feltörni, tesztelve az ennek megakadályozására kifejlesztett biztonságtechnikai berendezést.

Európai Kültéri Védelmi Konferencia  2014 október 28-29. Nürnberg

A konferencia díszvendége Dr. Günther Beckstein korábbi bajor miniszterelnök, aki október 28-án – a rendezvény német nyelvű napján – a nyitóbeszédet tartja. A rendezvény második napján, október 29-én (melyet a magyar szakmai közönség számára is javasolnak a szervezők) Max Müller olimpiai bajnok, CSU-politikus köszönti a vendégeket.

Időpont:

2014.október 28-29. (kedd-szerda)

Helyszín: Hotel Holiday Inn Nürnberg City Centre, Németország
A magyar szakemberek számára külön busz járat indul 28-án, a szervezők szállást és részleges ellátást biztosító, költségtérítéses csomagokat kínálnak.

Bővebb információ a konferenciáról és az előadásokról a rendezvény hivatalos weboldalán találhatnak az érdeklődők: www.perimeterschutz.de

Az érdeklődők magyar nyelven is tájékoztatást kapnak Madlena Erikától az info@umirs.de e-mail címen és a (1) 280-8397-es telefonszám 116-os mellékén.

Kapcsolódó cikkek:

Radar a kültéri védelemben
A láthatatlan kerítés, avagy kültéri védelem
Objektumok külső gyűrűje védelmének megszervezése

 

Lap teteje