A SATEL 2017 évi újdonságai

2017 áprilisától számos új SATEL fejlesztéssel találkozhatunk. A termékkínálat további termékekkel, egy új vezérlőpanel sorozattal, a kerületvédelmi eszközöket kiegészítő Grade 3-as biztonsági szintet garantáló, a kialakított rendszert új funkciókkal felruházó érzékelőkkel bővült.

PERFECTA ‒ az új vezérlőpanelsorozat

Hagyomány és modernitás – ezekkel a kifejezésekkel írható le röviden az új vezérlőpanel család. A családhoz tartozó vezérlőpanelek nem csak hagyományos vezetékes rendszerek, hanem kódolt kommunikációval működő vezetéknélküli, valamint a kétféle rendszert ötvöző hibrid rendszerek kiépítését is lehetővé teszik. A PRFLCDWRL vezetéknélküli kezelőkkel és MSP300 szirénákkal folytatott kommunikáció a 433 MHz-s sávban történik. A vezetéknélküli rendszer részeként továbbá a MICRA sorozatú érzékelők és az új MPT350 távvezérlők alkalmazhatóak. A beépített GSM/GPRS kommunikátor biztosítja a PUSH üzenetküldési szolgáltatás használatát támogató mobilalkalmazással történő kezelés, a PERFECTA Soft programmal történő távoli programozás, eseményjelentés, SMS vezérlés, hangüzenés, valamint a belehallgatás (védett létesítményben történő események hangjának meghallgatása) lehetőségét is.
A SATEL 2017 évi újdonságai Forrás: masco.hu

Nem szükséges, hogy egy riasztórendszer programozása bonyolult legyen.

PERFECTA Soft program lépésről-lépésre végigvezeti a telepítőt a rendszer programozásának és beállításának folyamatán, beleértve a rendszer bővítéséhez hozzáadható egyéb eszközökre vonatkozó utasításokat is. Az ösztönös felület és program könnyű alkalmazása még azoknak a telepítőknek a figyelmét is felkelti, akik a kezelőről történő programozás helyett még soha nem használtak számítógépet a rendszer beállításához.

PERFECTA – hogyan használjam?

PRFLCD és PRFLCDWRL kezelők szolgálnak a PERFECTA vezérlőpanelek mindennapos működtetésére. Az előbbi egy vezetékes, míg a másik egy azzal egyenértékű vezetéknélküli kezelő. Az egyszerűsített formájú szervizmenü megkönnyíti a beállítások kezelő segítségével történő végrehajtását.
Egyszerű és ösztönös távoli kezelés   A PERFECTA rendszer távolról is kezelhető. Az ösztönös PERFECTA CONTROL alkalmazás segítségével elvégezhető a rendszer élesítése/hatástalanítása, valamint a rendszer állapotának ellenőrzése is. A PUSH üzenetküldés támogatása a felhasználó számára folyamatos és zavartalan hozzáférést biztosít a rendszer információihoz. A mobileszköz általi kezeléstől eltekintve, a rendszer mind a 15 felhasználója saját, új típusú MPT350 (max. 400 m működési távolságú) rádiótávvezérlővel rendelkezhet.

Modern, kompakt antenna

A STAEL mérnökei által kifejlesztett ANTGSMI antennát nagyon jó átviteli paraméterek és kompakt méret jellemzi. Ez a kétsávos antenna beépített GSM modullal rendelkező vezérlőpanelekhez alkalmazható.

Egy új OPAL a családban

A jól ismert OPAL és OPALPLUS duáltechnológiás érzékelők családja új taggal, az OPALPLUS frissített változatával az OPALPRO-val bővült. Az aktív IR kitakaráselleni tulajdonsággal bíró érzékelő, beltéri alkalmazás esetén teljesíti az EN 50131 Grade 3 szigorú követelményeit. Így bankok, múzeumok, ékszerüzletek, stb. védelmének kialakításában is kaphat szerepet.
A SATEL 2017 évi újdonságai Forrás: masco.hu

Függöny fel…

… és most itt egy újabb szereplő a színpadon. Az AGATE és AOCD250 függönyérzékelők – a SATEL kínálatának teljesen új elemei. A kerületvédelem részeként, láthatatlan függönyként, egy keskeny sáv felügyeletét látják el, melynek megsértése esetén riasztást indítanak. Az AGATE egy aktív IR kitakaráselleni védelmi funkcióval rendelkező vezetékes érzékelő, mely beltéri alkalmazás esetén teljesíti az EN 50131 Grade 3 követelményeit. Kültérről pedig  az AOCD250  az ABAX vezetéknélküli rendszer részeként alkalmazható érzékelő telepíthető.

Minősített, önálló működésű füstérzékelő

Az ASD150 füstérzékelő alkalmazható az ABAX rendszer részeként vagy a Lengyel Tűzvédelmi Kutató és Tudományos Intézet (CNBOP) által kiadott EN 14604 tanúsítvány szerinti önálló üzemmódban is.  Az érzékelő hang- és fényjelzést bocsájt ki. már a tűz korai fázisában is. Amennyiben az ABAX rendszer részeként több ilyen eszköz működik, akkor a veszélyhelyzet egyikük által történő érzékelése elindítja a létesítményben található többi, kiválasztott ASD150 érzékelő jelzését is.

Tápegység speciális feladatokra

Az APS612 egy magas hatásfokú, beltéri alkalmazásra szolgáló, pl. EN 50131 Grade 3 fokozatú szünetmentes tápegység, mely riasztórendszerekben használható. Nagy kimeneti áram, magas hatásfok, aktív PFC és számos védelmi funkció ösztönzi a telepítőket, az új modellnek az általuk épített rendszerekben történő alkalmazására.

Hova lehet mindezeket szerelni?

A fentebbi eszközökön túl, néhány új felületre szerelhető ház is bemutatásra került: az OPU2B műanyag és az OMI5, az EN 50131 Grade 3 követelményeinek megfelelő ház. A műanyag betéteket és távtartókat tartalmazó OMI5 PI szett és az OMI5 DIN kiegészítő sín egyszerűvé és könnyűvé teszi az eszközök OMI5 házba történő elrendezését és beszerelését.
A termékek a Satel idei újdonságainak csak egy részét reprezentálták.  A további új eszközökről szóló hírek hamarosan várhatóak! További információkra, kérdésekre a forgalmazó Masco Kft. munkatársai állnak rendelkezésre.
www.masco.hu

Kapcsolódó cikk:
Új SATEL VERSA Plus riasztóközpont