Reflektorfényben a vezeték nélküliség a PROVISION-ISR-nél

Ahogyan már megszokhattuk az izraeli PROVISION-ISR cégtől, igyekszik mindig valami újítással előállni a biztonsági kamerarendszer piacon. Legyen szó, akár video analitikai újításokról pl. POS (Point of Sale) integráció vagy bejelentkezés és munkaidő nyilvántartás arcfelismerés alapján. Ez most sincs másképp, mivel most a PROVISION-ISR a vezeték nélküli technlógia területén rukkolt elő újdonsággal.

A termékpalettában eddig is megtalálhatóak voltak a Plug&View kamerák, melyek nem tudtak NVR-re rögzíteni, csakis a beléjük elhelyezett SD kártyára. Mint tudjuk, a vezeték nélküliség sarkalatos pontja, hogy az adatok átvitele és a kétoldalú kommunikáció két vagy több eszköz között gördülékenyen menjen, nagy távolságokat áthidalva a megadott pontok között.

A PROVISION-ISR cég ennek fényében alkotta meg az új Plug&Play termékeit, azaz a PR-WR04IPC adóvevőt és a PR-I3390WIP536 kamerát. Előbbi egyszerre akár 4 darab speciális vezetéknélküli IP kamerát képes kezelni és azok képét továbbítani a hálózati képrögzítőnek.

Forrás: PROVISION-ISR

Forrás: PROVISION-ISR

A PROVISION-ISR gondoskodott a modern dizájnról is. Az adóvevőt úgy tervezte, hogy kis helyen is elférjen, az 5 darab állapotjelző LED pedig segít nekünk tájékozódni, hogy mennyi IP kamerát talál meg az adott hálózaton, valamint, hogy érzékeli-e a hálózati képrögzítőnket. A nagyobb antenna pedig gondoskodik a nagyobb hatótáv elérésében. Másik előnye, hogy ezt az adóvevőt akár állítva, akár fektetve is elhelyezhetjük az adott helyen, mert ez nem befolyásolja a működését. Az adóvevővel kompatibilis kamera esetében is odafigyelt erre a PROVISION-ISR, mely ugyanolyan letisztult, modern kinézettel rendelkezik, mint amit már megszokhattunk a márkától. Könnyű telepíteni, kézre esik és kényelmes a használata.

A kamerát úgy alakították ki, hogy bel- és kültéren egyaránt használható legyen, amiről az IP66 védelem gondoskodik, tehát teljes mértékben védett por,erős vízsugár és vízbe merítés ellen. 2 Megapixeles felbontással (1920 x 1080) és 1/3” CMOS képérzékelő chippel rendelkezik, mozgásérzékeléssel van ellátva, IR megvilágítási hatótávolsága 6 darab IR LED használatával 30 méter, 0 Luxos minimális megvilágítás mellett. A képjavítást az AWB, az automatikus expozíció, az automatikus telítettség és kontraszt érzékelés szolgálja. Támogatja a H.264/H.265 video tömörítést, objektíve fix 3,6 milliméteres. Tápellátása a többi kameránál is már megszokott 12 Vdc. Kommunikációra a vezetéknélküli rendszereknél használt 802.11. b/g/n szabványt alkalmazza. Ez a kamera video analitikai funkciókkal, audio ki- és bemenettel, SD kártya foglalattal nem rendelkezik.

Forrás: PROVISION-ISR

Forrás: PROVISION-ISR

Az adóvevő ugyanúgy a 802.11 b/g/n szabványt használja, található rajta egy RJ45 100Mbps hálózati csatlakozó, egy párosítás/reset gomb, illetve állapot visszajelző LED-ek (4 db IP kamera állapotjelző, 1 az NVR kapcsolatának jelzésére). A kamerához hasonlóan 12 Vdc tápfeszültséget igényel.

A beüzemeléshez csak annyit szükséges tenni, hogy a vezetéknélküli adóvevőt csatlakoztatni kell egy hálózati switch-hez, amely egy hálózati képrögzítőhöz van kapcsolva, majd a párosítás gombot megnyomva, az eszközök megtalálják egymást. A kapcsolat létrejöttét egy hang állapot visszajelzés is meg fogja erősíteni.

Fontos megjegyezni, hogy a PR-WR04IPC adóvevő egység csak a PR-I3390WIP típusú vezeték nélküli kamerákat tudja felismerni és kezelni. Nagy előnye az így kialakított rendszernek, hogy nincs szükség kábelezésre az adatok továbbításához, amennyiben rendelkezünk WI-FI kapcsolattal. Könnyű a beüzemelése és nagy hatótávolsággal rendelkezik, megbízható WI-Fi kapcsolat mellett.

Berkes Krisztián
Junior Tervező
MASCO Kft.

További információk: www.masco.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások