360 fokos termo kép a Bosch új MIC IP fusion 9000i kamera segítségével

A kamera 9 mm-es objektívvel van felszerelve, és kibővíti az AI-vezérelt biztonsági megoldások jelenlegi MIC IP fusion 9000i kínálatát. A kamerát kifejezetten a közeli kerületek védelmére fejlesztették ki, és 30 másodpercen belül teljes, 360 fokos, látóteret biztosít. A kamerát teljes fém ház védi, és ugyanolyan szintű tartósságot és megbízhatóságot kínál, mint az eddigi 19 mm-es és 50 mm-es objektívvel rendelkező modellek.

Forrás: Bosch Building Technologies

A 9 mm-es objektív kiterjesztett termikus látómezőt kínál (70° x 52°). Ezért egyetlen kamerának csak hat előbeállításra van szüksége, hogy 30 másodperc alatt lefedjen egy 360 fokos területet. A többi MIC IP fúziós 9000i modellhez hasonlóan a 9 mm-es kamera hőképérzékelőt és 1080p Starlight optikai érzékelőt kombinál egyetlen testben. A fényviszonyoktól függetlenül a kamera képes egyesíteni a termikus és optikai videofolyamokból származó objektumészlelési adatokat metaadat-fúzió segítségével. Az integrált intelligens videoelemzés és a metaadat-fúziós technológia kombinációja jobb összképet nyújt a felhasználónak a környezetről, függetlenül attól, hogy éppen melyik videófolyamot nézi. A metaadat-fúzió indokolt esetben automatikusan válthatja ki a riasztásokat még akkor is, ha a biztonsági incidensek nem láthatók a biztonsági személyzet által megtekintett videofolyamban rossz világítás, füst vagy teljes sötétség okán.

Például, egy súlyos esemény okán egy alagút gyorsan megtelik füsttel, miközben ott még emberek is tartózkodnak. A rossz látási viszonyok miatt az optikai kamera már nem nem képes pontos képalkotásra. A hőkamera azonban pontosan érzékeli a személyek jelenlétét, és a metaadatokat az optikai képre helyezi. Riasztás indul; a felhasználó mindkét videó streamen értesül az eseményről, és a metaadatokra kattintva azonnal átválthat a hőképre. Amint a felhasználó látja az esemény videóadatait, kezdeményezheti a megfelelő intézkedéseket.

A felhasználók a MIC IP fusion 9000i-t különféle objektívekkel szerelhetik fel igényeik szerint. Az 50 mm-es objektív nagyobb hatótávolságra lett optimalizálva, és nagy távolságra történő észlelést és korai figyelmeztetést kínál, például határokon, hajózási csatornákon vagy repülőtéri kifutópályákon, míg a 19 mm-es objektívet közepes távolságra történő alkalmazásokhoz tervezték. Az új 9 mm-es változat különösen alkalmas olyan kis hatótávolságú alkalmazásokhoz, amelyeknél másodperceken belül teljes áttekintésre van szükség a területen kialakult helyzetről.

A MIC IP fusion 9000i 9 mm-es kamera tömör fémházzal rendelkezik, rendkívül tartós felülettel, amely védelmet nyújt a korrózió ellen és az extrém időjárási körülmények ellen is. A teljesen fémből készült mozgató fogaskerekek használata jelentős ütésállóságot is biztosít.

Forrás: Bosch Building Technologies

Kapcsolódó cikkek: