A Dallmeier multifokális kamerarendszere elnyerte a nagy presztizsű Red Dot Award díjat

A Panomera W kamera-sorozat innovatív koncepcióját a “forma és funkció egysége” elv ihlette: a kamerák működési célja – a nagy térbeli összefüggések maximális vizuális vezérlése egy teljesen újszerű 180° vagy 360°-os panoráma üzemmódban.

Forrás: Dallmeier Electronic

Forrás: Dallmeier Electronic

A 40 fős szakértői testület, nemcsak az általa megtestesített innováció és funkcionalitás szempontjából, hanem az abban használt alkatrészek tartóssága és a kapcsolódó ökológiai tolerancia szempontjából is értékelte a fejlesztést. A kamera alkatrészek akár 95% -ban újrahasznosíthatóak.

A Panomera W sorozat új generációja, 180° és 360°-os optikával kapható, a Dallmeier a B2B videobiztonsági technológiai ágazatban elsőként mutat be egységes tervezési nyelvet. Akár a kaszinó padlóján, akár biztonságos városi környezetben, esetleg repülőtéri terminálon, vagy ipari – logisztikai alkalmazásokban: a Panomera diszkréten illeszkedik az építészeti környezet sokféleségéhez, igazodva a felhasználói igényekhez.

A szerelési koncepció jelentős időt és pénzt takarít meg azáltal, hogy lehetővé teszi a kamera egy emberes felszerelését, minimális szerszámhasználattal és a rendszerek gyors, biztonságos kezelésével a telepítés helyszínén.

Forrás: Dallmeier Electronic

Forrás: Dallmeier Electronic

Az innovatív kialakítás mellett a szakértői testület a Panomera W kamera sorozat költséghatékonyságát értékelte. A díj kiírás, „A formatervezés és az innováció összefüggései” előírásának megfelelően a zsűri munkáját mindig a jelenlegi műszaki, társadalmi, ökológiai és gazdasági követelmények kell hogy vezéreljék. Így a Panomera W sorozatba épített technológia új szabványokat is meghatároz.

“Az ügyfelek már a tervezési szakaszban pontosan meghatározzák a Panomera W kamerától igényelt minimális felbontást és térbeli lefedettséget. Ez garantálja, hogy a jövőbeni biztonsági és videoanalízis-szabványok már a tervezési időszakban is teljesüljenek. Pénzügyi szempontjából pedig a minimális infrastrukturális költségek és a legnagyobb üzemeltető hatékonyság kell előnyben részesüljön”.

Például a Panomera W sorozat lehetővé teszi több felhasználó számára, hogy egy kamerarendszer segítségével egyidejűleg és egymástól függetlenül figyelje a nagy kiterjedésű régiók részleteit. Ugyanakkor a teljes kép mindig megmarad, még akkor is, ha az operátorok nagy felbontásra zoomolnak – mind élőben, mind a felvétel során. Ennek eredményeként mindig minden fontos információ megmarad. Az integrált CPU legújabb generációjával, amely már integrált hálózatokat is használ és a Dallmeier különféle AI alkalmazásaival kombinálva a Panomera W sorozat kiterjedt videoelemzéseket tesz lehetővé a nagy tartományokban is.

Forrás: securityworldmarket.com, dallmeier.com

Hozzászólások