Az I-Pro az “iparágban elsőként” vezeti be az esemény változás AI intelligenciás észlelési képességét

A japán I-Pro Co. Ltd. az AI Scene Change Detection funkcióval bővíti a hatékony élalapú AI-analitikai alkalmazások képességeit A Scene Change Detection a vállalat szerint az első mesterséges intelligencia-alapú elemző alkalmazás, amely egyszerű helyszíni tanulást tesz lehetővé egy eseményről. Amikor a normálistól eltérő helyzethez vagy viselkedéshez kapcsolódó anomáliák lépnek fel a kamera látóterében, riasztást lehet küldeni a biztonsági és műveleti csapatoknak.

Forrás: I-Pro

A hagyományos mesterséges intelligencia-alapú objektumészlelési elemzésekkel ellentétben, amelyek figyelmeztetnek vagy jelzik, ha az objektumok átlépik a vonalakat, vagy előre meghatározott zónákba lépnek, az esemény változás-észlelés lehetővé teszi a felhasználók
számára, hogy megtanítsák a megfigyelő kamerának, hogyan néz ki egy esemény –
helyzet normál állapotban
. Az új alkalmazás piacra kerülésekor több mint 100 I-Pro AI kameramodellben lesz telepíthető.

Az elemző ezután megjelöl egy anomáliát, amikor adott esemény – helyzet bármely előre kiválasztott része eltér a normáltól. Ez magában foglalhatja az ajtót, amelyet a szokásosnál hosszabb ideig van nyitva, vagy a bolti polcon lévő készletet, amely egy előre meghatározott határon túl fogy. A testreszabott küszöbbeállítások miatt a helyzet rövid módosításait figyelmen kívül hagyja, mivel a jelenet elfogadható időn belül visszatér a normál állapotba. A mesterséges intelligencia alapú objektumészlelés használatával a helyszínen áthaladó emberek vagy járművek automatikusan kizárhatók.

„A megoldás a rögzített képekből való tanulás révén optimalizálja a eseményészlelési algoritmust” – mondja Norio Hitsuishi, az I-Pro Co. termékmenedzsment-vezetője. „lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározzák, mekkora változás vált ki riasztást egy meghatározott idő elteltével. Például egy külső ajtónak képesnek kell lennie rutinszerűen nyitni és zárni anélkül, hogy riasztást váltana ki. A Scene Change Detection használatával a felhasználók beállíthatják, hogy csak akkor riasszon, ha az ajtó több mint 5 percig nyitva van. Ez olyasvalami, amire a hagyományos mozgásérzékelési analitika nem képes.”

A Scene Change Detection alkalmazás más alkalmazásokkal, például mesterséges intelligencia-alapú mozgásérzékeléssel egyidejűleg is működtethető, így a biztonsági szakemberek több észlelést is végezhetnek egyetlen kamerával. Csúcskategóriás kiszolgálóra nincs szükség, mivel minden feldolgozás a peremen történik. Az alkalmazás több különböző észlelési forgatókönyvet tud megtanulni forgatókönyvenként akár 16 megfigyelt változási régióval. A riasztási esemény az I-Pro Active Guard beépülő modulján keresztül fogadható olyan népszerű VMS-ekre, mint a Genetec, a Milestone és a Video Insight.

Forrás: securityworldmarket

Kapcsolódó cikkek: