SEAWING szoftver fejlesztések 2020-ban – hamarosan érkezik SIS 2.1

A korábbi évekhez hasonlóan a 2020-as évre is meghatározásra kerültek a SEAWING fejlesztési tervek, mint ahogy a távolabbi irányvonalakat is rendszeresen meghatározzuk és ha kell frissítjük. A SIS beléptető szoftver 2.0 verziója a tavalyi évben jelent meg, amely nem csak új funkciókat jelentett, de ettől kezdve éves díj ellenében elérhető a szoftverkövetés, amely minden ügyfél részére biztosítja a rendszer naprakészen tarthatóságát.

seawing-sis

SIS 2.0 verzió újításai

A fejlesztések elsősorban arra koncentráltak, hogy a szoftver minél inkább egyszerűen telepíthető legyen és ezen kívül napi használat is kényelmes legyen a felhasználóknak, tehát minden kézre álljon a szoftverben. A teljes felület az aktuális kornak megfelelő megjelenést kapott és egyúttal a funkciók elérése is optimalizálásra került. A komfortos felhasználás érdekében az ablakokat testre szabhatja a felhasználó saját magának, így csak a szükséges adatok jelennek meg vagy pedig a fontosak feltűnőbb helyre rakhatók. Továbbá optimalizált felületek alakíthatók ki központilag a különböző szervezeti egységek/felhasználók számára. Az elrendezési nézetek ablakaiban a program bármely kezelőfelülete, menüpontja megjeleníthető, megosztható és terjeszthető. A szintén megjelenő mini eszköztárak segítségével gyors és egyszerű grafikus rendszer áttekintés érhető el.

Oktato_video

SIS 2.1 – 3D-s térképlap

Ahogy említettem a 2020-as évben megjelenő funkciók fejlesztése tervben van, illetve már javában zajlik. A 2.1-es verzió jelenleg kiadás előtt fázisban van, legnagyobb újdonsága a 3D-s térképlap. Az épületeket ezután már egy valós térképen helyezhetjük el, így könnyítve az azonosítást és keresést. Az épület szintjeinek alaprajzait egymásra helyezve vizuálisan is áttekinthetjük az eszközök elhelyezkedését. A perspektívát változtathatjuk, hogy milyen szögben, milyen irányból nézünk be, teljesen szabadon forgatható és nagyítható a nézet. A riasztások nem csak egy eszköz ikonján jelennek meg, hanem egy adott területet definiálva például az egész riasztásba bekerülhetnek. Az ikonok a villogáson kívül figyelem felkeltő mozgással is jelzik, ha valamilyen számunkra érdekes esemény történt és beavatkozásra van szükség. Az eszközöket nem csak egyesével tudjuk kezelni, hanem tetszőlegesen kijelölve csoportosan is végezhetünk velük feladatokat.

3Dmap

Oktató videók a szoftverbe

Az oktató videók szoftverbe integrálása egy fontos mérföldkő, hiszen sokan nem szeretnek több száz oldalas felhasználó leírásokat olvasgatni, vagy abban keresgélni, viszont egy adott funkció beállításhoz készített és a funkciónál elérhető rövid videót szívesen megnéznek. A mozgóképes támogatás nem csak kényelmesebb, de jóval informatívabb is a felhasználó számára, könnyedén végig vezeti a folyamaton lépésről lépésre. A YouTube csatornán publikált rövid filmek önálló oktatási anyagként is elérhetőek lesznek. Ügyfél visszajelzések alapján a rendszer indulásának finomhangolását végeztük el, amely apró változás ugyan, de ezáltal a kliens alkalmazás betöltődésnek ideje drasztikusan lecsökkent.

Teljes körű rendszer monitorozás

A telepítők és a felhasználók hatékonyabb támogatása után a 2.1-es verzióban a karbantartás és problémafeltárás egyszerűsítése felé is lépünk egy nagyot. Az új verzió egy teljes körű rendszer monitorozó felülettel egészül ki. Az online riport segítségével áttekinthetjük a rendszerünk elmúlt időszaki terheltségét. Ellenőrizhetjük milyen processzor terhelés volt, a kommunikációs alkalmazás elérhetőségét és leterheltségét is megnézhetjük, illetve az adatbázisra vonatkozó performancia adatokat is áttekinthetjük. Az adatok fontosak egy bővítés tervezésekor, illetve abban az esetben is, ha valamilyen rendellenes működés vagy lassulás okait keressük. Könnyen beazonosítható lesz, hogy a szoftverben, vagy az azt körülvevő környezetben keressük a hiba okát.

Rendszerriport_2

Az előrelépés természetesen nem áll meg a 2.1-es verzió megjelenésével, még idén két újabb kiadás lesz, de azt követő tartalom is kialakítás alatt van. 2020-ban tervezett elemek közt van – a teljesség igénye nélkül – a felület további átalakítása új ikonokkal, a Traka kulcs és tároló szekrények integrációja, egységes illesztő API, hardver feltérképező és frissítő felület kialakítása.

PAPP MÁRTON
Üzletfejlesztési igazgató
ASSA ABLOY Opening Solutions Hungary Kft.

További információk: www.seawing.eu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások