SIS 2.2 szoftver: augusztustól már elérhető a Seawing SiS szoftver legújabb verziója

Folytatódik a Seawing beléptető szoftver tervszerű fejlesztése. A SiS 2.0 verziójától kezdve folyamatosan jelennek meg az új fejlesztések is, idén márciusban a 2.1-es, augusztusban a 2.2 és még idén várható a 2.3-as verzió is. A szoftverkövetéssel rendelkező partnerek természetesen jogosultak az új verzióra való frissítésre.

Forrás: seawing

Forrás: seawing

A SEAWING Integrated Solution (SIS) a cég saját fejlesztésű, IP-alapú, integrált biztonságtechnikai rendszere. Összekapcsolja a biztonságtechnikai hardvereket, szoftvereket és épületgépészeti elemeket, párhuzamosan kezelve a biztonsági és üzemeltetési protokollokat. A szoftver fejlesztéseiről portálunk rendszeresen beszámol. A szerk.

SIS 2.2 képességek

Seawing Tároló Menedzsment (STM) modul

Az új modul a külső gyártók által létrehozott folyamatosan fejlesztett kulcs és tároló szekrények (jelenleg Traka Assa Abloy, LoxTop) kezelését, vezérlését, egy a felhasználók által könnyebben kezelhető, átláthatóbb felülettel és hatékonyabb adatlekérdezési-monitorozási funkciókkal teszi lehetővé.

A kulcsok és tároló szekrények napi menedzsmentje teljes mértékben a SiS szoftver felületéről valósul meg, integráltan a belépési jogosultság osztásnál megszokott módon. A felhasználó tehát időt takaríthat meg, mert nem kell több szoftvert megtanulni és használni. A kártyák és azonosítók kezelése is egységes, nem szükséges külön kártya vagy PIN kód használat. A testre szabható grafikus felületen követhetjük a kulcsok/tároló egységek aktuális állapotát és eseményeit. Különböző szempontok szerint listákat statisztikákat kérhetünk le például a használatról, a hibákról vagy a késői visszaadásokról.

Kamera kezelő felület

Külső kamerarendszerek kezelése, képek megjelenítése és visszajátszási funkciók már kezdetektől fogva elérhetőek a SiS rendszerben, valamint a belépési eseményekhez történő kép vagy videó-részlet megjelenítésén túl monitorozásra is volt eddig lehetőség. A most kiadott verzióban a háttérben történt technológiai megújulás mellett, a felhasználók számára jobban észre vehető változás a kamera kezelő felület újjászületése. A felhasználó tehát egy letisztult, könnyen kezelhető és stabilabb működésű kezelőfelület segítségével érheti el a kamerák élő, illetve rögzített képeit.

Szekrényzár kezelő felület

A sort folytatva a kamera és a tároló kezelés után a szekrényzárakat menedzselő modul is átalakuláson esett át. A felhasználó számára számos olyan megoldást tartalmaz, amely a napi használatot nagyban megkönnyíti, ilyen például az állapotok vagy a csoportos összerendelések egyértelműbb megjelenítése, valamint a szekrény kiosztási lehetőség a személyszerkesztőből. A karbantartást segítve bevezetésre került az aktív szekrény monitor nézet, ahol a zárak állapota részletesen nyomon követhető, látszanak például az elemfeszültségek és a kommunikáció minőségére vonatkozó adatok.

Multifaktoros azonosítás

Meghallgatva a piaci igényeket az új verzióban rendelkezésre áll a kétfaktoros azonosítás is. Kétlépcsős azonosításkor a szoftverbe belépéskor a felhasználónév és jelszó megadása után egy számot is kér, az egyszer használatos kódot a felhasználó az okostelefonra telepített hitelesítő alkalmazásban kapja meg. A jelszó kezelésben további funkciók is elérhetőek, lehetőség van a jelszó összetettségére és lejárati idejére vonatkozó beállítást alkalmazni. Ideiglenes jelszó is beállítható, ami egy olyan jelszót jelent, amit a felhasználónak egyszeri bejelentkezés után meg kell változtatnia.

Nyilatkozat az információs terminálon (COVID-19)

A COVID-19 helyzet miatt szinte minden cégnél speciális intézkedéseket vezetnek be. Sok helyen a telephelyre történő belépéseknél egy előzetes nyilatkozatot követelhetnek a belépni szándékozóktól, hogy tudomása szerint nem fertőződött meg, nincsenek arra utaló tünetei, az utolsó belépés óta COVID-19 vírussal.

Az SW-IT-401 munkaidős terminál kijelzőjén megjeleníthető egy olyan felület, ahol a személynek nyilatkoznia kell arról, hogy tudomása szerint nem fertőződött meg a vírussal. A rendszer a belépési ponton történő áthaladást csak a nyilatkozattétel után engedélyezi.

SiS_2

SC-1000-MX7 kibővített használat

Az SC-1000-MX7 hardverében rejlő lehetőségeket a SiS 2.2 segítségével még inkább ki tudjuk használni. Lehetőség nyílik most már akár 250 000 felhasználói adat tárolására, illetve 2 millió esemény megőrzésére vezérlőnként. A felhasználó számára ez azt jelenti, hogy  még egy nagy felhasználó számú rendszernél sem lehet akadályozó tényező a hardveres tárolási kapacitás, akár nagyobb központi rendszer kiesésnél sem.

További hibajavítás és kisebb fejlesztések is történtek: például a nettó bent töltött idő, az új ATS Advanced központok illesztése vagy a  8 számjegyű PIN kód használat.

Forrás: seawing.eu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások