Paradox EVO rendszerek – Integrált beléptetés kezelés

A Paradox EVO192 vagy EVOHD központokból épített rendszerek flexibilitásuk, funkcióik és Grade3-as védelmi szintjük miatt mindig kedvelt választása a telepítőknek, legyen szó lakossági, irodai vagy banki környezetben történő felhasználásról.

02_Paradox-integrálás-EVO

Napjainkban mindenki törekszik az integrációra, melynek fő célja a különböző rendszerek vezérlésének központosítása, egyszerűsítése.
Ezt a vonalat erősíti az EVO rendszerek integrált beléptetéskezelése, melyet az INSITE GOLD mobil applikáció is támogat.

De mit is jelent a Paradox EVO rendszereknél az integrált beléptetés? 

Az EVO központokkal egy rendszeren belül 32 db ajtó és akár 999 felhasználó kezelhető. 

Az ajtókezelést két modul, az ACM12 beléptetőmodul és/vagy a K641R olvasóval integrált LCD kezelő segítségével oldhatjuk meg.

03_paradox_evo

A K641R egyirányú, azonosított beléptetés tesz lehetővé, míg az ACM12-es modul Paradox R910 és/vagy R915-ös olvasókkal kétirányú, azonosított beléptetésre is alkalmas. Az ACM12-vel használható más gyártó 26 bites Wiegand olvasója, de ebben az esetben csak egyirányú beléptetésre van lehetőség.

A Paradox kínálatában kétféle kártya (C702 és C706) és többféle kulcstartó formájú TAG (C704 és C705R/BL/G/B színes széria) érhető el. 

Az ellenőrzött beléptetést az ajtócsoporthoz kialakított jogosultságok és a konfigurálható időprofilok biztosítják. 

De mitől integrált?

04_EVO-belép-2

Attól, hogy a beléptetőmodulokat a riasztórendszerhez illesztették. A rendszer egyidejűleg vizsgálja a belépésre és az élesítés/hatástalanításra vonatkozó jogosultságokat. Ezáltal meghatározható, hogy a rendszert kezelő személyek közül ki az, aki élesített állapotban is jogosult belépésre, illetve ajtónyitásra, és ki nyithat ajtót kizárólag kikapcsolt riasztó mellett. Az ajtók nyitása, illetve a ki- és bekapcsolás történhet kártyával, kóddal, vagy ezek kombinációjával is.

05_neware

Az adminisztrátorok dolgát a Neware ACC felügyeleti szoftver teszi könnyebbé, átláthatóbbá. Ez a Windows operációs rendszeren futtatható szoftver képes online monitorozni a rendszer egészét – a riasztót és az ajtókat egyaránt. Menedzselhetjük a felhasználókat, távolról nyithatunk ajtókat és kezelhetjük a riasztórendszert. Minden esemény naplózásra kerül, így a szoftver segítségével egyszerűbb riportok is készíthetőek. Mindezt a helyszínen, vagy IP150+ illetve 4G-s PCS265LEU modul segítségével akár távolról, egy másik telephelyről is megtehetjük. 

06_intense_gold

És végül, de nem utolsósorban: a Paradox mobil applikációja, az INSITE GOLD teljes körű felhasználói hozzáférést tesz lehetővé, melynek része természetesen az integrált beléptető menedzsmentje is. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók kártya nélkül, kizárólag az applikáció használatával is beléphetnek a rendszerbe. A normál hozzáférésen túl lehetőség nyílik az ajtó folyamatos nyitva tartására tömeges áthaladás, rakodás, vagy éppen kimenekítés céljából. Ehhez az őrszolgálatnak szintén elég csak az applikációt biztosítani, nem szükséges a Neware ACC szoftver futtatása.

Más rendszerekhez történő kapcsolódásra – legyen szó harmadik fél beléptető- vagy integrált épületfelügyeleti rendszeréről – az EVO központcsalád a PRT3 modulon keresztül további együttműködési lehetőséget biztosít. Ennek köszönhetően a Paradox saját funkcionalitásán túl az idegen rendszerekkel történő integráció előnyeit is élvezhetjük.

07_EVOHD2

Az EVO192 és EVOHD központok a Paradox zászlóshajói. Az általuk kialakítható rendszerek rugalmassága, Grade3-as biztonsági szintje, az integrált beléptető funkciók, a könnyű integrálhatóság, valamint a kiemelkedően felhasználóbarát kezelőfelületeknek köszönhetően mindig kiváló választás. 

Az EVO rendszereket keresse honlapunkon, üzleteinkben vagy partnereink kínálatában!

A termék pontos neve: Paradox EVO192 és EVOHD
A terméket forgalmazó cég: Power Biztonságtechnikai Kereskedelmi Kft.
címe: 1031 Budapest, Kazal utca 64-66. 

A terméket gyártó cég: Paradox Security Systems Ltd.

Hozzászólások