SEAWING – Traka integráció, kulcs és tárolószekrény kezeléshez

A SEAWING beléptető rendszer szoftvere nem csak az egyszerű és összetett beengedési feladatokat oldja meg, hanem teljes felügyeleti rendszerként is használható. Számos neves gyártó (UTC, Honeywell, Texecom, Hikvion, Axis, Schrack) kamerarendszerének, vagyonvédelmi tűzjelző rendszerének felügyelete is megoldható a SiS (SEAWING Integrated Solution) felületéről, illetve a beléptetési logikával kombinálható, mint például partícióélesítések üresen maradt területeknél, kamera képek megjelenítése riasztásoknál, vagy képrögzítés eseményekhez.

Forrás: india market

Forrás: india market

Az ASSA ABLOY világán kívüli illesztések mellett már több olyan megoldás is bekerült a SEAWING rendszerbe, amely házon belülről érkezik, mint az Aperio vezeték nélküli zárak, vagy az HID megoldásai. Az ilyen integrációk nagyobb mélységet jelentenek. Ezekben az esetekben arról beszélhetünk, hogy ezek komponensen, a SEAWING rendszer teljesértékű elemeivé váltak.

A legújabb illesztés „házon belüli” megoldáshoz kötődik: az idén augusztusban megjelent SiS 2.2 verziójától kezdve a Traka kulcs és tárolószekrényei teljes integrációban kezelhetőek.

Seawing Tároló Menedzsment (STM) modul

Az új modul, a Traka kulcs és tároló szekrények kezelését, vezérlését egy, a felhasználók által könnyebben kezelhető, átlátható felülettel és hatékony adatlekérdezési – monitorozási funkciókkal teszi lehetővé.

A kulcsok és tároló szekrények napi menedzsmentje teljes mértékben a SiS szoftver felületéről valósul meg integráltan, a belépési jogosultság osztásnál megszokott módon. A felhasználó tehát időt takaríthat meg, mert nem kell több szoftvert megtanulni és használni. A kártyák és azonosítók kezelése is egységes, nem szükséges külön kártya vagy PIN kód használat.

A testre szabható grafikus felületen követhetjük a kulcsok/tároló egységek aktuális állapotát és eseményeit. Különböző szempontok szerint listákat, statisztikákat kérhetünk le például a használatról, a hibákról vagy a késedelmes visszaadásokról.

Funkciók:

Kulcs és tároló szekrény megjelenítés

Nézet teljesen testre szabható, így illeszkedik a fizikai szekrény kinézetéhez.

1

Grafikus státusz és jogosultság megjelenítés

A felületen színkódolva követhető az elemek státusza (szabad, használatban, sérült, stb.), illetve személyt választva láthatóak a jogosultságok is.

2

Események megjelenítés

A szekrény használata során keletkezett események, pl. nyitás-zárás, kulcs leadás felvétel, azonnal megjelennek a SiS felületén is és ott riasztásokat is köthetünk hozzájuk.

4

Jogosultság kiadás, módosítás

A jogosultságok teljes mértékben a SIS felületéről az ott megszokott módon oszthatók a kulcsokra/rekeszekre, itt sincs szükség a Traka saját szoftverének használatára. Lehetséges típusok: jogcsoport alapján, egyedi jog, időzóna alapú, meghatározott időintervallumra.

5

Statisztika és listák

A szekrények használata során számos adat keletkezik, amely különböző szempont szerint a SiS felületéről lekérdezhető és szűrhető. Ilyen listák például:

  • Szekrény pillanatnyi kihasználási lista
  • Használati lista adott intervallumban
  • Teljes szekrény jogosultsági lista
  • Adott személy jogosultságinak listája
  • Szekrény eseménylista
  • Elem eseménylista
  • Szervezeti egységek szerinti lista
  • Tároló szekrény későn leadott kulcsok\értékek listája
  • Leltár funkciók

3

Azok az ügyfelek akik beléptető rendszert keresnek, de emellett arra is szükségük van, hogy biztonsági rendszereik elemei hatékonyan működjenek együtt, akkor a SEAWING és a Traka megoldásai egymást kiegészítve, jó alternatívát jelentenek.

További információk: www.seawing.eu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások