SIS 2.0, beléptetés következő generációja

A beléptető és integrált biztonságtechnikai rendszerek piacián lévő szereplők alapvetően kétféle stratégiát követnek. Az első nagy csoportba tartozó hagyományos nagy nemzetközi gyártók egy stabil termékkel jelentkeznek, amelyen az évek során csak kisebb finomhangolásokat végeznek. A másik kategóriába tartozó cégek inkább azzal igyekeznek kitűni a piacon, hogy új innovatív megoldásokat hoznak, de nem feltétlen tudnak egyből teljes körű megoldásokat nyújtani. A SEAWING megközelítése mindkét stílusjegy jellemzőit magában hordozza.

A SEAWING a piaci jelenlét és tapasztalat eredményeként egy stabil jó termékkel rendelkezik, ugyanakkor a nyitottság és testreszabhatóság azt eredményezi, hogy a legújabb technológiákat is az elsők között építi be a termékekbe.

A termékportfólió elemei az idei évben több szempontból is újabb mérföldkőhöz értek. Hardver oldalról már megtörtént a váltás, az új SC-1000-MX7 csoportvezérlő piaci bevezetésével és most elérkezett az idő a szoftver megoldásban is egy nagyobb technológiai ugrásra.

A zászlóshajó Seawing Integrated Solution (SIS) rendszer mára túlnőtt egy szimpla beléptető rendszer funkcionalitásán: az elérhető opciókkal, a létrehozható üzleti logikák és a különböző külső rendszerkapcsolatok lévén egy vállalat, vagy intézmény mindennapi életének egyik alapkövévé is tud válni. Ma már nem elégszik meg egy ügyfél azzal, hogy az épületbe történő bejutás szabályozását oldjuk meg. Kiterjedhet egy ellenőrzés például arra is, hogy minden szükséges engedélye megvan e munkavégezésre, vagy például a számítógépbe történő bejelentkezés is csak akkor engedélyezett, ha ténylegesen áthalad bizonyos bejáratokon.

A SIS szoftver első példányinak telepítésére 2012 került sor és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Jelenleg már a 800-at is meghaladta a működő rendszerek száma, csak a 2018-as évben 175 újabb rendszerrel gyarapodott az állomány. 7 év ugyan hosszú idő, összehasonlítva azonban az elődnek tekinthető SEASEC közel 20 éves pályafutásával további sikeres éveket vetít előre és jelen pillanatban is élvonalbeli megoldásnak számít.

SIS 2.0 verzió

Az ügyfél visszajelzések és az időközben megjelent technológiai lehetőségeket számba véve elkészült, kiadásra került a SIS 2.0 verziója. A fejlesztés elsődleges motivációja a kényelmesebb, átláthatóbb használhatóság és az első telepítés kiterjedtebb támogatása, egyszerűsítése, mindezeken túl a szokásos funkcionális bővítések.

Felületek megjelenésének átalakítása

A szoftver felületeinek a Windows 10 már megszokott arculatához igazítása megtörtént, a felhasználók a jól megszokott struktúrát és kontrolokat érhetik el és a szoftver maga is korszerű látványként jelenik meg.

Forrás: Seawing Kft

Forrás: Seawing Kft


Forrás: Seawing Kft

Forrás: Seawing Kft

Ablakot testreszabhatósága

A korábbi verzióban is elérhető volt az ablakok bizonyos szintű testreszabhatósága, azonban ezek a lehetőségek kiszélesedtek az új verzióban. A beviteli mezők hozzáadása/elvétele lehetséges, ezen kívül a mezők tetszőleges csoportosítása megjelenés szerint is elérhető, valamint a kialakított elrendezések elmenthetők, betölthetők, tetszőlegesen terjeszthetők a felhasználók között.

Forrás: Seawing Kft

Forrás: Seawing Kft

Személyre szabható nézetek kialakítása

Optimalizált felületek alakíthatók ki a különböző szervezeti egységek/felhasználók számára. Az elrendezési nézetek ablakaiban a program bármely kezelőfelülete, menüpontja megjeleníthető, megosztható és terjeszthető.

Mini eszköztár (widgetek)

Egyes ablakok/funkciók leglényegesebb tulajdonságait egy felületre lehet hozni, egyszerűbb dashboard felületet lehet kialakítani. Segítségükkel gyors és egyszerű rendszer áttekintés érhető el.

Induló képernyő mentése

Nem kell minden bejelentkezés után kinyitni az összes „szokásos” ablakot, a rendszer képes egy snapshot készítésére, így bejelentkezést követően a szokásos ablakok alapértelmezetten megnyílnak.

Felületek egyszerűsítése/optimalizálása

A különböző funkciók elérése során olyan egyszerűsítések történtek, amelyek azt eredményezik, hogy átláthatóbban és esetenként kevesebb kattintással, rövidebb utat bejárva érjük el a kívánt beállítást vagy funkciót.

Forrás: Seawing Kft

Forrás: Seawing Kft

Bejelentkezés lehetőségek

A bejelentkezési képernyőn válaszhatóvá vált az SQL vagy Windows autentikáció. Több alrendszeres működés esetén elmenthető mely funkciókat kívánjuk elérni, nem kell minden indulásnál megtenni a választást.

Forrás: Seawing Kft

Forrás: Seawing Kft

A 2.0-ás verzióban megvalósult fejlesztések nem jelentik azt, hogy nem léteznek további tervek a fejlesztések folytatására és törekvések a felhasználók még szélesebb körű kiszolgálásra. Megvalósítás alatt van például a funkciók konfigurálását és használatát bemutató videókból álló kézikönyv bevezetése is.

Papp Márton üzletfejlesztési igazgató
ASSA ABLOY Opening Solutions Hungary Kft

További információk: www.seawing.eu

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások