Ügyvezető igazgatói váltás a SEAWING élén. „jelentős örökséget viszek tovább”

Pintér Andrással a SEAWING Kft új ügyvezetőjével beszélgetünk a múltról, feladatairól és terveiről a hazai beléptetés technika piacvezető vállalkozásánál.

A szaksajtót bejárta a hír, miszerint a 2018. január 2-án a nyugdíjba vonuló Pálffy Zoltánt, Pintér András váltja a SEAWING Kft. ügyvezető igazgatói pozíciójában. A cég stratégiájának kidolgozásáért, a kereskedelmi és pénzügyi eredményekért, a munkáltatói feladatok ellátásáért felelős vezetői feladatokat veszi át.

Forrás: Pintér  András

Forrás: Pintér András

Kedves András! Azt persze tudjuk, hogy a Cég élén olyan felkészült szakembert üdvözölhetünk, aki a szakmában közismert, hiszen előző munkahelyén a G4S cégcsoport üzletfejlesztési és kereskedelmi igazgatói feladatait látta el, valamint a G4S európai beléptető egységesítési program vezetőjeként dolgozott, de beszéljünk először egy kicsit az azt megelőző szakmai múltról is?

Milyen végzettséggel hogyan került a szakmába és a szakmai élet iskoláját mely vállalkozásoknál járta ki, Mely szakterületekkel foglalkozott az évek során?

Villamosmérnökként végeztem 1996-ban a Kandó Kálmán Műszaki főiskolán Automatizálási szakirányon. Az utolsó évben lehetőségünk kínálkozott áthallgatni más területre, így ismerkedtem meg a biztonságtechnikával Dr. Utassy Sándor vezetésével. A beléptető rendszerekkel első munkahelyemen a Multi Alarm Zrt-nél kerültem szorosabb kapcsolatba, itt „fertőződtem meg” oly módon, hogy érdeklődésem már a technológia hátterekre is kiterjedt. A biztonságtechnika illetve a gyengeáramú rendszerek tekintetében szinte minden területtel foglalkoztam, általában párhuzamosan. A beléptetőrendszereken kívül a videó megfigyelés kapott kiemelt figyelmet részemről a pályafutásom során, de mindig komplexen közelítem meg a biztonságtechnikai kérdéseket. Az SMP Kft-hez kerülve Cardkey beléptető rendszerek értékesítése volt a fő feladatom. 2002-ben kerültem a GE Interlogix Kft. alkalmazásába kereskedelmi vezetőként, egy olyan multinacionális gyártó cég helyi irodájába, ahol a termékpaletta a biztonságtechnika minden területére kiterjedt. Az utóbbi 7 évben a G4S cégcsoport magyarországi leányvállalatainál dolgoztam különböző vezető pozíciókban, ahol talán az utolsó egy két évet emelném ki, mivel helyi feladataim mellé beléptető rendszerekhez kapcsolódó nemzetközi munkakört is kaptam. A G4S európai termékvonalait kellett több kollégámmal egységes irányba terelnünk, mely a kategorizáláson felül a piaci trendek és helyi adottságok figyelembevételével üzletfejlesztési feladatokat is jelentett. Hozzám a beléptető rendszerek tartoztak, és az ehhez kapcsolódó feladatokat az utolsó munkában töltött napokig vittem.

Rátérve immár a jelenre, véljük, hogy előző munkahelyein is kapcsolatba került a SEAWING megoldásokkal és sikeres kapcsolatokat ápolt a céggel. Milyen tapasztalatai voltak ezen a téren?

Pályafutásom kezdetén már a 90-es évek végén kapcsolatba kerültem a SEAWING Kft beléptető rendszerével. Egy akkori megbízónk ragaszkodott a SEAWING-hez, így függetlenül attól, hogy nem volt része a termékpalettánknak, ilyen rendszert telepítettünk. Nem sorolnám fel az összes kapcsolódási pontot, de pályafutásom során többször előfordult, hogy találkoztunk valamilyen csatornán, ami jelenthetett integrációs feladatokban történő együttműködést vagy SEAWING termékekkel történő projekt megvalósítást. Tény azonban, hogy elsősorban konkurenciaként kezeltem a céget, de elismeréssel figyeltem a Magyarországon elért sikereiket, és fejet hajtottam a tagadhatatlan piacvezető pozíciójuk előtt.

Nyilván óriási kihívás fiatal vezetőként egy kiemelkedő eredményeket felmutató cég vezetését átvenni, hiszen az örökség kötelez. Itt mindenképpen méltatnunk kell Pálffy Zoltánt, aki részt vett a cég 1989-es megalapításában és vezetése alatt a vállalkozás a beléptető rendszerek piacán meghatározó szereplővé vált. Az utóbbi években pedig jelentős szerepet vállalt abban az integrációban, ami lehetővé tette, hogy a SEAWING Kft. az ASSA ABLOY cégcsoport tagjaként működjön tovább. Szóval a piaci helyzet megtartása, erősítése, bővítése embert próbáló feladatnak ígérkezik.

A magam részéről is komoly kihívásnak tekintem, hiszen valóban jelentős örökséget viszek tovább, de a kötelezettségeken, felelősségen felül, ez kézzel fogható lehetőségeket is kínál. Azt gondolom, hogy a korábbi tulajdonosok Pálffy Zoltánnal együtt maradandót alkottak, és egy jó állapotban lévő céget sikerült átvennem, nagyon jó szakemberekkel. Ez utóbbi elengedhetetlen záloga a további fejlődésnek, ezért külön hálás lehetek, mivel tetten érhető az előző vezetés erőfeszítése abban, hogy a know-how életben legyen tartva még egy kritikus – munkaerőhiánnyal küszködő – piaci háttér mellet is. A legfontosabb képességek és erőforrások rendelkezésre állnak ahhoz, hogy a cég tovább fejlődhessen.

Véljük, hogy a napokban már a tájékozódás periódusán sikerült túljutni. Milyen feladatokat lát maga előtt (rendszerfejlesztés, a piaci bővülés irányai stb.), melyek a prioritások, azok a területek ahol tovább lehet fejlődni?

Az alapvető tájékozódás periódusán már valóban túl vagyok, és rengeteg a feladat. Ezek azonban javarészt folytatásai mind annak, amit elődeim elkezdtek. Akadnak azonban olyanok is, amelyek olyan stratégia döntéseket kívánnak meg, melyet már egy leköszönő vezetés nem hozhatott meg. Mivel a SEAWING a testreszabott megoldásairól ismert, ezen piaci igények kiszolgálását folyamatosan szem előtt kell tartanunk. Hosszútávon azonban jelentős lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy termékeink egy része exportra kerülhessen és megkezdhessük külföldi terjeszkedésünket.

Milyen szakembergárdával ismerkedett meg a napokban új munkahelyén, megteremthető-e az elengedhetetlen „közös nevező” lehetősége?

Nagyon pozitívak az első benyomásaim. Segítőkész, kiemelkedő szaktudással rendelkező kollégákkal találkoztam, akik nyitottak az újdonságokra. Biztos vagyok benne, hogy különösebb erőfeszítések nélkül közös irányba tudjuk húzni a céget.

Hogyan látja a hazai beléptetés technika piacának a helyzetét, mennyire vevők a végfelhasználók, a korszerű integrált épület biztonsági-felügyeleti rendszerek befogadására, üzemeltetésére? Mennyire felkészültek a telepítő partnerek ezeknek a rendszereknek üzembe állítására?

A nyitottsággal nincs gond, inkább a túlzott elvárásokkal. Vannak, akik teljesen reálisan közelítik meg a megoldandó feladatokat, de sokan dédelgetnek futurisztikus álmokat. Minél összetettebb egy rendszer, annál komolyabb kötelezettségeket erőforrásokat igénnyel az üzemeltetése, sokszor nincs a befogadó fél erre felkészülve. Az integrált rendszerek nem egyszer mennek el olyan egyedi megoldásokba, melyek szinte kizárják az egy partner által történő önálló beüzemelést, de sajnos nem ritka az sem, amikor az egyszerűbb rutinfeladatok is gondot jelentenek. Ismerve a problémát, folyamatos szakképzéssel, rendszeres oktatással próbáljuk segíteni partnereinket. Nagyon sokan küzdenek a szakképzet munkaerő megtartásának problémájával. Az itt jelentkező veszteségek egy-egy speciális termék esetében kritikus helyzetet teremthetnek a projektek zökkenőmentes megvalósítása szempontjából.

A szakma – a lassan dominánssá vált IP okán- jelentősen kitett IT biztonsági problémáknak, a saját rendszereiket érintően tudják e segíteni partnereiket?

SEAWING Kft.-nél töltött rövid idő alatt is világossá vált számomra, hogy IT és szoftverfejlesztés területén nagyon erős háttérrel rendelkezik a csapat, beleértve az IT biztonságot is. Termékeinkben a legújabb IT biztonsági megoldásokat alkalmazzuk, melyeket rendszeres felülvizsgálattal tartunk naprakészen. Fejlesztéseink során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy partnereinknek a lehető legkevesebb extra beállítást kelljen elvégezniük a megfelelő biztonsági szint fenntartása érdekében. Természetesen az ehhez szükséges támogatást ahogy eddig, úgy a jövőben is biztosítani fogjuk partnereink számára.

Végül, örülnénk egy vezetői Ars Poeticanak

Ars Poetica helyett, hadd búcsúzzam egy Albert Einstein idézettel:
„A fejlődéshez két dolog kell: fáradhatatlan kitartás, és az a készség, hogy olyasmit is el tudjunk vetni, amibe pedig sok időt és munkát fektettünk be.”

Köszönjük az interjút és a munkához sok sikert és jó egészséget kívánunk.

Seawing_logo_

Forrás: Detektor Plusz

Hozzászólások