A horvát Alarm Automatika vállalat délkelet-európai sikereit követően felkészült a magyarországi térhódításra

A cég immár huzamosabb ideje a korszerű elektronikus vagyonvédelmi (elsősorban videós) integrált megoldások élvonalában szerepel, nem utolsó sorban nemzetközi díjakat elért innovációival is. A hazai piacon az Alarm Automatika Kft kezdte meg termékportfóliójuk forgalmazását. Sípos Zoltán ügyvezetővel beszélgetünk céljaikról lehetőségeikről.

Sípos Zoltán

Sípos Zoltán

Kedves Zoltán! Kérjük mutassa be olvasóinknak anyacégüket.

Az Alarm Automatika 1989-ben alakult Rijekában, idén ünnepli 30 éves fennállását. Alapítói két villamosmérnök, akik felismerték a megbízható biztonsági megoldások fontosságát, és saját vállalkozást indítottak – először telepítőként, majd nagykereskedőként, napjainkban pedig a legkorszerűbb biztonsági megoldásokat kínálják. A cégnek rijekai cégközponttal már 11 országban van saját irodája, több mint 150 alkalmazottal, kiváló kapcsolata több mint 200 top gyártóval és 2000 ügyféllel. Központi raktárukban 5 millió EUR értékű eszköz áll azonnal rendelkezésre. Saját IT mérnökök K+F-csoportja a szakma és a felhasználók elismerése mellett folyamatosan fejleszt centralizációs és integrációs szoftvereket. A cég regionálisan vezető szerepet tölt be dél-kelet Európában, így nagy tapasztalattal rendelkezik sokirányú feladatot lefedő távvezérelt rendszerek kialakításában és kivitelezésében.

Nem gondolja, hogy bátor vállalkozás a színvonalas integrált megoldásokkal (beléptetés-behat.-video- tűz stb.) telített magyar piacra egy további portfólióval beérkezni?

Természetesen igen. Viszont olyan saját megoldásokat kínálunk, amelyek lehetővé teszik a teljes körű centralizációt és integrációt, alkalmazkodnak a piaci igényekhez és az új technológiákhoz. Kínálatunk minden főbb technikai védelmi rendszert tartalmaz, különös figyelmet fordítunk a központosított biztonsági megoldások fejlesztésére. Ezek magukban foglalják a betörés elleni védelmet, beleértve számos más technikai védelmi rendszert, mint például lopásgátló, kültéri védelem, otthon automatizálás, környezeti észlelés, videó megfigyelés, kaputelefonok és beléptetés vezérlés.

Ezen kívül portfóliónk magában foglalja a saját szoftverfejlesztést és talán ez a legfontosabb előnyünk. Az ABSistemDCNGv2® a legelső szoftverünk, amely lehetővé teszi a riasztási jelzések központosítását a felügyeleti központokban. Az ABSistemDCi® egy egyedi felületen keresztül teszi lehetővé az összes technikai rendszer integrálását a létesítményben. Több mint tíz speciális integrációs szoftvert fejlesztettünk parkoláshoz, számláláshoz, vendégkezeléshez, beléptetéshez. A magyar piacon ma a legjelentősebb termékünk a DVC® rendszerek videómenedzsment szoftvere.

Elmondhatjuk tehát, hogy olyan átfogó biztonsági megoldást kínálunk, amely lehetővé teszi a központosítást és az integrációt, amely a régiónkban tesztelt, megbízható és folyamatosan fejlesztett. Úgy gondoljuk, hogy ezekkel a képességekkel mindenképpen versenyben tudunk lenni a hazai piacon is.

Mennyiben új, esetleg más, (vagy szélesebb) az Önök kínálata, talán másképp fogalmazva: mely területeken tudja a hazai piacon megkülönbeztetni versenytársaitól megoldásaikat, termékeiket?

A régió 10 országában dolgozva cégünk hatalmas tapasztalatokat szerezett a biztonsági megoldások és termékek piaci igényekhez való igazításában. Ahogy említettem, saját fejlesztési részlegünk van kínálatunk bővítésére különös tekintettel saját márkáinkra. Innovációinkkal sokszor voltunk úttörők a szakmában és megtaláltuk a módját, hogy az eddigieknél jobb megoldásokat kínáljunk piacainkon a vásárlóink számára. Hiszünk abban, hogy képesek vagyunk kitűnni és fejlettebb, piacorientáltabb megoldásokat kínálni.

Beszéljünk akkor egy kicsit konkrétabban a termékportfólióról, egyúttal a megcélzott piaci szegmensekről is.

A fő biztonsági rendszerekre összpontosítunk – videómegfigyelés és videó kaputelefon, behatolásjelző rendszerek és beléptetés vezérlés. Saját márkánknál kezdeném: a DVC® videórendszerrel, melyet az Alarm Automatika több mint 15 éve fejleszt. Márkafejlesztésünk fő oka az volt, hogy nem találtunk olyan szállítót, aki a regionális piaci igényekhez az általunk elvárt módon igazodott volna ár/érték arányban és teljesítményben, valamint alkalmazkodni tudott volna a videómegfigyelő rendszerekkel szemben támasztott elvárásainkhoz. A kétvezetékes és IP hibrid (vezetéknélküli vagy ethernet) videóinterkom megoldásunk szintén DVC® brand alat fut. A DVC® termékportfólió lefedi a otthonok, irodák, kis- és közepes méretű vállalkozások igényeit. A fejlesztésekhez a legújabb HD analóg és IP technológiákat használjuk rendszereinkben (H.265+ videótömörítés, videóelemzés és arcfelismerés, 120dB WDR, multi-streaming, PoE stb.).

Az új biztonsági kihívások megoldásához a DVC® videómenedzsment szoftvert is fejlesztjük, melynek legújabb verziója a NVMS 2.0., amely támogat DVC® és harmadik féltől származó eszközöket, valós idejű megtekintést, központosított felvételt, helyi és távoli lejátszást, biztonsági mentést, riasztást, TV-falat, billentyűzetkezelést, intelligens elemzést és sok egyéb funkciót. A végfelhasználók számára fejlesztettük ki a DVC® Connect mobilalkalmazást, amely lehetővé teszi az élő és a rögzített képek megtekintését, helyileg rögzíthet mobiltelefonra, valamint figyelmezteti a felhasználókat a mozgásérzékelés vagy a riasztási bemenet által kiváltott eseményekre. Az alkalmazás természetesen ingyenes és használható Android és iOS eszközökön is.

Az Ajax® a legsikeresebb márkánk a behatolásjelzésben és úgy gondolom, hogy egyszerű telepítésével (vezeték nélküli rendszer, mely 1 óra alatt telepíthető), felhasználóbarát funkciókkal, megbízhatóságával és esztétikus dizájnjával komoly piaci pozíciókat nyerhet. A Jantar® a legjelentősebb márkánk a beléptető rendszerek területén, amely a bevált rugalmasság és megbízhatóság, a jó tervezés és a széleskörű alkalmazási lehetőségek okán emelkedhet ki.

Árfekvésben, minőségben, a hazai piacot alapul véve hova helyezné el az Alarm Automatika portfóliót?

Jelenleg a biztonsági rendszerek telepítőit és a távfelügyeleteket célozzuk meg. Egyszerű, színvonalas és bevált termékeket kínálunk számukra az otthoni és kis irodai területen, egyúttal versenyképes árpolitikát igyekszünk kialakítani. A termékek minőségében nincs kompromisszum – az általunk képviselt gyártók jól ismert komoly presztizsű cégek. Az elkövetkező öt évben kínálatunkat olyan termékekkel bővítjük , amelyek a nagyobb kockázatnak kitett, összetettebb létesítmények számára rendszerszinten is megoldást kínálhatnak.

Mit tudhatunk meg az Alarm Automatika Kft-ről

Az utunk elején járunk. Az iroda 2017-ben én indítottam egyedül Budapesten. Most három munkatársunk van, Budapestről nyújtunk termék- és projekttámogatást, valamint közvetlen értékesítést, de meg kell említenem, hogy központunkban, több mint 50 munkatársunk szakértő közreműködésére számíthatunk.:

Nem panaszkodhatunk, hiszen kevesebb, mint két év alatt sikerült több mint 70 vállalat bizalmát elnyernünk és a tervezett forgalmi célokat is teljesítettük. Célunk, hogy Magyarországon az 5 legnagyobb biztonságtechnikai viszonteladó közé kerüljünk.

aa_logo

Hozzászólások