Új távlatok előtt, új cégközpontban a MASCO! A bolt maga a raktár! Gyorsabb léptékben a vevői igények felé. A névadó MArco FranceSCO – tól a vagyonvédelem élvonaláig


Érzékelhetően, bizony cím túltengésben szenvedünk, de hát rendhagyó módon most nem tudtunk ellenállni a csábításnak. Juhos Nándorral a MASCO Kft alapító tulajdonosával beszélgetünk a Cég idén szeptemberben a Reiter Ferenc utcában átadott vadonatúj építésű,  praktikus kialakítású saját tulajdonú irodaházában.
Új távlatok előtt, új cégközpontban a MASCO! A bolt maga a raktár! Gyorsabb léptékben a vevői igények felé. A névadó Marco FranceSCO - tól a vagyonvédelem élvonaláig Forrás: Masco Kft

 Ami első blikkre is szembetűnő, a bolt tér jelentősen megnövekedett területe az épületben, ami nyilván a kereskedelmi filozófia bizonyos fokú változását is jelenti?

Igen és örülök ha ez azonnal feltűnik látogatóinknak vásárlóinknak. A raktári készletek jelentős többségét áttekinthető, bevásárló kocsikkal is körbejárható formában magában a boltban helyezzük el. A célunk kettős: egyrészt azzal, hogy a vevő látja a készleteket mutatni tudjuk, hogy a nagyobb volumenű megrendeléseket is teljesíteni tudjuk másrészt akár promt is, azaz gyorsabban tudunk a vevői igények elé menni.  Az előző üzletnél 30%-al nagyobb bolt így maga a raktár.  Célunk adott periódusban, egy alacsonyabb összvolumenű árukészlet a korábbiaknál gyorsabb forgatása, a beszállítások meggyorsítása,  a vevői reszponzivitás növelése.  Ennek érdekében egyúttal a rendelési rendszerünket is át kellett programozzuk.

Mit tudhatunk meg még az épületről?

A három szintes irodaház összesen 2400 m² hasznos területet jelent a 4400m²-es telken, ahol a számos parkolónak, a boltnak, az irodarésznek, a szerviznek és informatikának, a gépészetnek és a vizes helységeknek is megfelelően komfortos elhelyezést lehetett biztosítani, mégpedig úgy, hogy a teljes harmadik szintünk irodáit és egy jelentős méretű raktárhelységet is bérbe tudunk adni.  Azt mondhatjuk, hogy a felkészült generál kivitelező gárda az elérhető árú luxus kivitelt valósította meg a kivitelezés egy éve alatt.

Ez valóban láthatóan egy más világ, más lehetőségekkel. Mégis  rakjuk össze azokat az okokat amelyek több mint 20 évet követően a Madridi úti bérlemény feladásához vezettek

Azon túlmenően, hogy érzékelhetően kinőttük a rendelkezésre álló tereinket és nem láttuk a rentábilis működési környezet további  lehetőségeit, hihetetlenül magas bérleti díjat es kezelhetetlenül magas hűtési és fűtési költségeket kellett fizetnünk.  Egyúttal folyamatos harcot vívtunk a bérbeadóval azért, hogy a minimális karbantartásokat felújításokat elvégezze, tehát lépnünk kellett és ma már látható, hogy jól döntöttünk.  Meggyőződésünk, hogy minőségi ugrást tudunk elérni modern új környezetünkben,  ami nyilván elősegíti a vevői bizalom növekedését is, hiszen  láthatóvá válik, hogy olyan céggel van kapcsolatuk amelyikre méltán számíthatnak a jövőben is.

Beszéljünk az épületfenntartás költségeiről

Örömmel mondhatjuk el, hogy az épületfenntartás még a projekt hitelek fizetése mellett is alacsonyabb, mint a régi bérleményünkben.  A költségeinket pedig tovább csökkenthetjük  az iroda bérbeadás kapcsán jelentkező bevételi lehetőségeinkből.

25 éve a piacon lenni és folyamatosan fejlődni nem kis teljesítmény, beszéljünk a kezdetekről a múltról. Hogyan került Juhos Nándor kapcsolatba a vagyonvédelemmel?

A 80-as években a Varsói Műszaki Katonai Akadémián (WAT)  végeztem, majd 90-tól kikerültem Rómába ahol a Tecno Automazione cégnél fejlesztő mérnökként dolgozva kapuatomatikák hardveres és szoftveres tervezésével foglalkoztam és  kézenfekvő volt  nyíló érdeklődésem a kapcsolódó biztonságtechnikai  területek irányába.  Különös tekintettel nyilván arra, hogy nyugat Európában,  ebben az időben már egy virágzó szakmáról beszélhettünk. Így aztán kibukott belőlem a kereskedelmi véna és ’92-ben aztán már itthon, vagyonvédelmi kereskedelmi céget alapítottunk, kínálatunkban az általam tervezett vezérlésekkel, melyekhez  részletes tanácsokkal tudtam szolgálni…

Honnan jött  MASCO név ?

Ez immár része a  céglegendáriumnak ebben is a humoros fejezetnek. A MASCO-t Olaszországban Marco alapította Francescoval, az új cég nevét a Marco elejéből és a Franceso nevének a végéből alkotva meg.  Marco nem volt megelégedve Francesco munkájával, így megvált tőle, majd itthon én Marcoval megalapítottam a magyarországi MASCO-t,  dehát milyen az élet, én meg Marco munkájával nem voltam megelégedve már az elejétől, így maradt a MASCO velem, Marco és Francesco nélkül.

Szóval elindult a MASCO

Az indulás éveiben a legnehezebb volt a versenyfutás a jogszabályalkotással  (kereskedelmi  jogi,  vám, import jogi stb. kérdések). Szóval tanultuk a kapitalizmust és vívtuk a harcainkat a folyton változó szabályozási környezetben. És persze hasonlóan a többi , ma már neves hazai szakmai céghez, szobákból, pincékből,  tárolókból  (asztalok alól) indultunk.  95-ben kerültünk át a Madridi útra, aztán ott fokozatosan laktuk be a végén már 2 500 m² -es bérleményünket.

Beszélhetünk e egy vállalkozói ars poeticaról ?

Az elv egyszerű  – persze a folyamatos megvalósítása  nem könnyű:  Jó áru, jó pénzért, mindent a vevőért. Elmondhatom, hogy a szakmám  (cégem jelene, jövője) szenvedélyesen érdekel  és  jórészt ez tart életben.   Na és van még valami, amire méltán lehetek büszke.  Én  immár évek óta nem kell részt vegyek a cégem mindennapi tevékenységének operatív  irányításában, hanem a stratégiai és a körülményeinket könnyítő kérdésekkel van lehetőségem folyamatosan  foglalkozni.  A lényeg, hogy a WISE egyesület és a HCA felnőttképző iskola segítségével olyan menedzsment filozófiát sikerült immár 2000 óta tudatosan bevezetnem, átültetnem a cég gyakorlatába, ami a precíz szervezés és pénzügyek mellett a kreatív munkavégzésre az önálló döntések meghozatalára, a folyamatos fejlődés egyéni motivációs igényére és a felelősségvállalásra épül.

Nézzük a jelen termékpaletta zászlóshajóit

A termék struktúra kialakításában a jó minőség jó ár és az extra minőség magasabb ár gyakorlatot igyekszünk követni.  Nézzük akkor a fő termékcsoportokat. Kapuatomatika: PROTECO, FAAC, akkumulátorok: DIAMEC, YUASA, kamerák: PROVISION  ISR, riasztó rendszerek:  SATEL, beléptetés:  ROGER, tűzjelzés: GLOBAL FIRE,  kaputelefon: FARFISA.

A műszaki terméktámogatás a korszerű szolgáltató cégeknél alap kritérium, hogy állunk ezen a területen?

Ez bizony döntő, mi három, egymásra szervesen épülő szinten dolgozunk. Az első szint szakemberei nem dolgoznak közvetlen vevőszolgálati kapcsolatban, a dolguk a termék műszaki információk begyűjtése, tesztelések, egyáltalán annak eldöntése, hogy mely termékekkel foglalkozzunk, a leírások elkészítése, a belső-külső oktatások, valamint a projekt tanácsadás. A második szint  a Helpdesk  –  műszaki tanácsadás értékesítés előtt – után partnereink számára. A harmadik  szint a Szerviz,  lehetőleg olcsón és mindig megbízható módon. Szervizelés javítással és ami nyilván különlegesség: a nálunk vásárolt termékek javítását élethosszig biztosítjuk.
Összefoglalva biztosan tudjuk, hogy  jó úton járunk és új környezetünkben a töretlen fejlődésünket is biztosítva látjuk.

Köszönjük az interjút és a sikeres jövő megvalósításához kívánunk ebben az igazán motiváló környezetben  jó egészséget, kitartást – jó szerencsét, mert az is kell – és egy kedvező gazdasági klímát.

20171002_uj tavlatok elott juhos 2

Új távlatok előtt, új cégközpontban a MASCO! A bolt maga a raktár! Gyorsabb léptékben a vevői igények felé. A névadó Marco FranceSCO - tól a vagyonvédelem élvonaláig Forrás: Masco Kft

Hozzászólások