Hamarosan fellebben a fátyol a Cathexis 2018 újdonságairól

A Cathexis Technologies Dél-afrikai Köztársaságban megrendezésre kerülő (2017.05.30-2017.06.01.)  Securex kiállításon ismerheti meg a nagyérdemű a CathexisVision 2018 VMS (videomenedzsment rendszer) legújabb funkcióit/tovább fejlesztéseit, melyek a cég elvárásai szerint még inkább vonzóvá teszik a felhasználók körében egyértelmű sikernek örvendő szoftvert.
Hamarosan fellebben a fátyol a Cathexis 2018 újdonságairól Forrás: LDSZ Kft

Visszatekintés

Mielőtt az újdonságokról ejtenénk néhány szót, magáról a CathexisVision-ről néhány gondolat, csak úgy ismétlésképpen:
A Cathexist úgy alkották meg, hogy könnyedén, egyszerűen és gyorsan lehessen telepíteni. Ha az elvárás, létezik Linux (Ubuntu), Netbsd verzió is a Windows mellett. Gyakorlatilag 5 perc alatt üzemkész VMS rendszert építhetünk fel. Ezt követően az integrált automatizmussal – és a folyamatosan bővülő gyártói protokollokkal – a rendszer automatikusan megtalálja a hálózatban elérhető kamerákat. Ha mégsem tenné, akkor az ONVIF kompatibilitás biztos segítséget nyújt a telepítésükben. A Cathexis Lite termékcsalád egy „dobozos” termék, mely magában foglalja a Cathexis legfontosabb szolgáltatásait és adott kameraszámhoz (4/8/12/16/20/24/36/48) tartozó licenc mennyiséget. A CathexisVision Core/Professional/Premium csomagok esetén a kameralicenc egyesével vásárolható meg. A Premium verzió esetén a kameráknak nincs felső limitje.

A Cathexis MAP kiegészítő szolgáltatás segítségével számos réteg létrehozható az adott térképen belül, melyeken nem csak kamerákat, hanem külső eszközöket (beléptetés/riasztás/tűzjelzés/IO/stb) megjeleníthetsz és vezérelhetsz a térképen keresztül. Mindezt egyszerűen. Egy szerkesztő felületre „feldobunk” egy alaprajzot, „beledobáljuk” a kamerákat, létrehozunk néhány hyperlinket, elmentjük és (majdnem) kész.
A cég nyitott a piac igényeire. Az eddigi visszajelzésekre alapozva (a teljesség igénye nélkül), az alábbi eszközöket integrálta a Cathexis szoftverekbe:
•          Beléptető rendszerek (pl.: Honeywell)
•          Riasztórendszerek (pl.:RISCO, Texecom, DSC, Paradox)
•          Kerítésvédelem (Pl.: Senstar, Stinger)

Természetesen, a lista folyamatosan bővül!

A Cathexis – versenytársai zöméhez mérten – csekély hardver erőforrásokkal is megelégszik. Az esetek többségében elegendő tartani magunkat egy ökölszabályhoz: a rögzítő szervert használom kliensként is? Ha a válasz IGEN, akkor i7 proci és min. 8GB RAM. Ha a válasz NEM, akkor elegendő az i3 processzor és 8GB RAM.

Újdonságok

Akkor most nézzük a CathexisVision 2018 újdonságait/érdekességeit röviden.

A Cathexis Technologies számos ponton továbbfejlesztette a rendszámleolvasó megoldását (ANPR), melynek leglátványosabb eredménye a jelentősen felgyorsult azonosítási idő. Ezen túl megjelent az egyedi rendszám könyvtárak létrehozásának lehetősége, jelentősen javították az adatbázisokon belüli keresést és a riport infrastruktúrát.

A videoanalitika funkciócsomagot jelentősen továbbfejlesztett háttér modellező eljárásokkal tették hatékonyabbá a CathexisVision2018-ban. Ennek pozitív hatásait első sorban a kültéren elhelyezett kamerák esetén élvezhetjük, ahol a téves riasztások forrásainak száma jelentősen nagyobb (összehasonlítva egy irodával).

A Smart keresés funkció mostantól magában foglalja az alábbiakat:
Motion-Search – ez a funkció a mozgást keresi a rögzített képanyagban a felhasználó által megjelölt területeken.
SnapSearch –  amely pillanatképeket (bélyegképek) használ egy kiragadott esemény tüzetesebb megvizsgálására.
Motion-Trails – mely az elmúlt események mintázatát használja fel arra, hogy a leggyorsabban elnavigáljon az adatbázisban a legutóbbi mozgásalapú aktivitáshoz.

Az „Adjacent Camera Mapping” lehetővé teszi, hogy a felhasználó/operátor a gyanús személy mozgásának – számos kamera képanyagát felhasználó – lekövetése érdekében egymáshoz rendeljen kamerákat. Az adott személy követésekor mindössze egy kattintással áttérhetünk a következő kamera képére.

Az új Dynamic Video Stream Selection (dinamikus videofolyam kiválasztás – DVSS) funkciónak köszönhetően a kliensek képernyőjén és a videofalon – az adott térkép réteghez igazíthatóan – automatizálható az alacsonyabb és magasabb felbontású videofolyamok közti váltás. Ezzel jelentősen növelhető az egységnyi méretű megjelenítőn egyidejűleg nézhető kamerák száma.

Forrás: LDSZ Kft.

Szerző: Olláry Viktor
www.ldsz.hu

Kapcsolódó cikkek:

A generációváltás ösvényén
Nem varázslat, hanem praktikus technológia …az LDSZ-től azoknak, akik terveznek és megvalósítanak

Hozzászólások