GeoVision Innovációs Nap 2018 ősz

A GeoVision Hungária csapata idén is október elején rendezte meg éves szakmai napját telepítőinek és viszonteladóinak, melynek keretében bemutatta újdonságait. Beszámolónk a rendezvényen elhangzott előadásokba nyújt egy összefoglaló betekintést. Számos cég érdeklődését felkeltette a Budapest Szállodában megtartott esemény, sikerült a konferenciatermet megtölteniük, több mint 50 érdeklődő jelent meg aznap.

A rendezvény egy regisztrációval egybekötött reggelivel és az ajándékok átvételével („végre van már GeoVision pólóm”) indult. A napot Révész Péter, a GeoVision Hungária ügyvezetője nyitotta meg és kisvártatva már halhattunk is a kameratechnikai újdonságokról. Néhány fontosabb részt kiemelve előadásából: bemutatta az új „A sorozatú” H.265 2,0 / 4,0 és 8,0 Mpixel kamerákat, amelyek a GeoVision belépőszintjét képviselik. Ennek az előadásnak egyik újdonsága a GV VR360 kamera, amely két darab egymásnak hátat fordított Fisheye kamerát tartalmaz, így látószöge 720°-os és az élőképe Youtube-ra is streamelhető. A kamerát az érdeklődök személyesen is megnézhették, amit megspékelték még egy most divatos VR szemüveggel is, ami összekötve a kamerával bepillantást engedett egy élményszerű virtuális valóságába.

Kiss-Gy. Máté előadásának, fő témája a vadonatú és Plug&Play CAMLAND LPR analitikai lehetőségeiről szólt. A vendégek nagy számmal érdeklődtek e téma iránt, mivel manapság már szinte minden önkormányzat térfigyelő rendszerében megtalálhatóak, vagy hamarosan megtalálhatók lesznek az LPR kamerák. A bemutatóból kiderült, hogy ez a szoftver nagyobb pontossággal dolgozik, mint a piacon átlagosan elérhető rendszámfelismerő szoftverek. Továbbá képes az autó típusának azonosítására (MMR) is, amely jelenleg egyedülálló a biztonságtechnikai piacon. Év végére pedig Mobil LPR alkalmazásuk is készen lesz, amivel mozgó járműből lehet parkoló és közlekedő autók rendszámait is azonosítani. A GeoVision Hungária honlapján bővebb információt is találunk a Camland LPR termékeiről.

Molnár Péter a Videosec SIP kaputelefonjairól és annak paraméterezéseiről beszélt. Emellett a Super Starlight kameráról mutatott izgalmas képsorokat. A felvételek a rendező cég honlapján is megtalálhatóak, az éjszaka is igen fényérzékeny, színes képet adó VS IPW2322S-28Z-C cikkszám alatt. A Videosec kaputelefon eszközei pedig az új GeoVision árlistában lesznek elérhetőek október közepétől.

A bőséges, hidegtálas ebédet követően Réczi Gábor a Microsoft oktató és gyakorlati IT szakembere a Windows Server operációs rendszer megoldásairól beszélt, amelyet a GeoVision Hungária Kft-vel adaptálnak a közeljövőben videórögzítő szerverekre. Prezentációjában szó esett arról, hogy mi is az a szerver, annak fizikai és logikai szempontjairól beszélt számos szemléletes példával szolgálva. Amit érdemes mindenképp megjegyezni, hogy a jövőben a GeoVision Hungáriánál vásárolt szerverek egy perszonalizált, azaz egyedi Windows operációs rendszerrel fognak készülni, ami hatékonyabbá teszi a telepítési folyamatot és növeli az üzemeltetési biztonságot. Természetesen a GeoVision szoftvereihez lesz paraméterezve az operációs rendszer, hogy ezzel is a legkiválóbb minőséget tudják Ügyfeleiknek nyújtani.

A szemináriumot Kiss Jenő, hálózati mérnök előadása zárta, aki gyakorlati tippeket, tanácsokat adott vezeték nélküli kamerarendszert szerelőknek. Ezen belül is a MikroTik eszközökről beszélt, miért érdemes ezt választani, hol használhatjuk és mik a 2018/19-es termékújdonságok. Jenőnek sikerült egy élvezetes előadást tartani erről a témáról számos gyakorlati példa ismertetésével. Itt jegyezném meg, hogy érdemes a GeoVision Hungária Kft. honlapját böngészni, mivel még az idei évben várható gyakorlati MikroTik oktatás kimondottan kamerás szakembereknek.

Mindent egybevéve a GeoVision Hungária csapatának újra sikerült egy szakmailag erős és innovatív napot megszervezniük. Minden jel arra mutatott, hogy ezeknek a témáknak van aktualitása, mivel szünetekben megannyi cég faggatta az előadókat a bemutatott témákról.

Forrás: GeoVision Hungária Kft

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások