Intelligens GeoVision rendszámfelismerés – újdonságok

A GeoVision rendszámfelismerő szoftveréről (Camland LPR) már olvashattunk. MMR funkciójának alapja egy öntanuló algoritmus, amely a rendszám detektálással egyetemben a gépjárművek típusát, kategóriáját is képes felismerni. A szoftver egyik funkciója a különböző járművek (autó, motor, busz) megkülönböztetése. Frissítése három fő funkciós irányt jelent.

  • Érvényesítési profilok
  • Parkolási statisztikák
  • A rendszám automatikus méretezése

I. Érvényesítési profilok:

Az esemény legjobb minőségű rögzítésének érdekében több képet kell feldolgozni – minél több, annál jobb az eredmény minősége. A képfeldolgozáshoz azonban számítási teljesítményre van szükség, és ezért lelassul az eredmények előállítása. Az érvényesítési profilok bevezetésével a felhasználó eldöntheti, hogy melyik feldolgozási mechanika a legmegfelelőbb a működéshez – vagy a sebesség vagy a minőség határozza-e meg a működést. Ennek két módja van:

Szabad áramlás: itt az előnyben részesített validációs profil, amelynél az eredmény pontossága a legfontosabb tényező. Az eredmény látható, miután a jármű áthaladt a kamera nézetén, lehetővé téve, hogy több képkockát használjon a felismerési folyamathoz. Javasoljuk, hogy ezt a beállítást alkalmazza akadálymentes (pl: sorompó mentes) beléptetéshez, a szabad áramlású forgalmi környezetben és amikor parkolt járművek rendszámának felismeréséhez használ mobil kamerát.

Gyors: Ennek a profilnak az a célja, hogy az ARU a lehető leggyorsabban visszaküldje az eredményt; optimális beállítás a beléptető rendszerekhez, ahol akadályt használnak, vagy ha dashcam-et használnak rendszámfelismeréshez.

01-kep

II. Parkolási statisztikák:

Kiegészítő szolgáltatás, már rendelhető a Camland LPR szoftver számára. A modul a megfigyelt parkolók kapacitáskihasználási információit szolgáltatja. Tudja mikor és mennyi gépjármű foglalja a parkolóhelyeket, mennyi fér még be, tehát hány darab üres parkoló áll fenn az ügyfelek számára.

02-kep

III. A rendszám automatikus méretezése:

Automatikusan csökkenő vagy növekvő rendszám méretre vonatkozik az új funkció.

Ha mozgó járművet használ a rendszámfelismeréshez, akkor előfordulhat, hogy a rendszámot közeli távolságból kell leolvasni. Ezekben az esetekben a szoftvert felismeri a jármű méretét, és automatikusan átméretezi a képet, hogy a rendszámtábla képe felismerhető legyen. Az új beállítás a Sáv beállításokban található majd meg.

Forrás: GeoVision Hungária Kft

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások