CAMLAND LPR és MMR, mi rejtőzik a mozaik szavak mögött?

A CAMLAND beruházás megfigyelő rendszert kiegészítő vagyonvédelmi célú további CAMLAND szoftveres megoldások: rendszám és autótípus felismerés.

A GeoVision Hungária Kft. hiánypótló jelentőségű, saját fejlesztésű rendszere a CAMLAND, amely építkezések, beruházások online videós követését szolgálja. A megoldás mögött a CAMLAND beruházás megfigyelő szoftver áll. Lásd cikkünk.

Felhő alapú tárolással, meghatározott 1,2,5 percenként készít képeket az adott beruházásról. Ezáltal másfél, két év történését is akár visszanézhetjük 1-2 perces timelapse videóban. Szemléletesen ismertethetjük az építés folyamatát. Emeljük ki, timelapse mivolta miatt, vagyonvédelmi célokra nem alkalmas (1-5 perc alatt egy közepesen képzett besurranó jelentős károkat okozhat az adott objektumban). Szerencsére van lehetőség vagyonvédelemi célok megvalósítására is, hálózati rögzítő egyidejű üzemeltetésével. Visszatérve eredeti témánkhoz, folytassuk a CAMLAND egyik kiegészítő moduljával, a CAMLAND LPR+MMR szoftverrel.

Mi a CAMLAND LPR+MMR

Két mozaikszavunk a rendszám felismerés és autótípus felismerés angol szavakból képződtek. MMR funkciójának alapja egy öntanuló algoritmus, amely a rendszám detektálással egyetemben a gépjárművek típusát, kategóriáját is képes felismerni. Szoftverünk egyik funkciója a különböző járművek úgy mint autó, motor, busz megkülönböztetése. Jelentős mennyiségű (több, mint 1000 különböző) modell adatbázisba történő rendezésére képes. Képelemző algoritmusa mindezeken túlmenően meghatározza a jármű színét. Szoftverünk jelenleg az alapszínek (sárga, kék, piros) és másodlagos színek (zöld, narancs, lila) megkülönböztetésére képes.

01-kep

Mire és milyen környezetben alkalmazhatjuk?

Megannyi alkalmazási területe közül kiemelkedik a forgalomfigyelés, mivel öntanuló, ezért a különböző helyzetek megtanulása és felismerése által jelentős szerepet vállalhat a bűncselekmények megelőzésében. Alkalmas parkoló felügyeletére, más eszközök (pl.: Tiny Controller) rendszerbe építésével sorompó és beléptető vezérlését hajthatjuk végre.

További specifikációk

Egy kamerapont telepítésével megvalósíthatjuk a ki- és be- irányok megfigyelését, mivel képes azok megkülönböztetésére. A szoftver az adott számítógépen szolgáltatásként fut, megnyitása magyar nyelvű, webes felületén történik.

Működésének alapja a már korábban említett adatbázis, amelyet a felismerések során rögzített képekkel bővít. Az adatbázis kérdésénél maradva, logolásait mysql, mssql, sqlite, xml, csv és kép formátumban, külön mappába menti. Létrehozhatunk egyedi járműlistákat, amelyekből fekete és fehér lista képezhető, a napi történések monitorozásával eseménynaplót készíthetünk. Kihasználva az LPR funkciót, rendszám alapján járműcsoportokat adhatunk meg. Így a későbbiekben ezen csoportokra szűrve kereshetünk egy adott időszak eseményei között.

02-kep

Három érvünk a CAMLAND LPR+MMR mellett

  • Plug & Play, ezért telepítése gyors és felhasználóbarát
  • Kompatibilitás valamennyi gyártó IP kameráival
  • 100% video analitika vezérelt, így szükségtelenek a további hardverek, érzékelők, csökken a telepítési költség

Végül egy fontos információ

Amennyiben már rendelkezik CAMLAND LPR szoftverrel, úgy az könnyedén bővíthető az autótípus felismerő analitikával.

Forrás: GeoVision Hungária Kft

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások