Smart & Zöld megoldások a GVHungáriánál – Mobil külterületi megfigyelés napenergiával, avagy veszélyben a biztonsági őrök munkája?

A GVHungária Kft a költséges és időigényes munkák elkerülése érdekében olyan egyedülálló megoldásokat fejlesztett ki, amelyek segítségével olyan helyeken is biztosítható lehet a külterületi megfigyelés ahol az áramellátás, de még az Internet kapcsolat sem oldható meg külső hálózatokból. A témáról korábbi cikkeinkben is beszámoltunk már (lásd lent: kapcsolódó cikkeink)

Mikor és hol alkalmazható?

Az autonóm napelemes megfigyelőrendszerekkel kiválóan biztosítható azonnali felügyelet sürgősségi mentésekhez de akár árvizek és más katasztrófahelyzetek esetén is. A megoldás események és rendezvények gyors megfigyelésén túl, építkezések TimeLapse videóinak elkészítésére is alkalmas. Továbbá hasznos segítséget nyújthat élőerős őrzési munkák kiegészítő támogatására és olykor a személyes jelenlét esetenkénti kiváltásra is.

Gyors oszlopállítási lehetőségek

A „Napelemes mobil oszlop” egy olyan előre gyártott, helyszínen gyorsan összeszerelhető és felállítható 5,0m magas oszlop, mely a talpalásnak és sodrony feszítésnek köszönhetően kellően stabil tud maradni az időjárási körülményektől függetlenül is. Stabilitásának és teherbírásának köszönhetően kiegészíthető készre szerelt akkumulátoros szekrénnyel, napelemtáblával, IP kamerákkal és irányított antennás 4G/LTE átviteli eszközzel. A felhasználóbarát tervezés eredményeként a helyszínen mindössze 2 fő, kézi munkával el tudja végezni a megfigyelő állomás gyors összeszerelését, beüzemelését.

Helyszíni beüzemelés akár 1 fővel

Az “Autonóm mobil kamera állomás” egy utánfutóra tervezett megfigyelőrendszer, mellyel azonnali felügyeletet lehet biztosítani olyan távoli helyszíneken is, ahol hiányzik a megszokott infrastruktúra. Nincs szükség bonyolult összeszerelési munkálatokra, kompakt kialakításának köszönhetően a terepre (helyszínre) érve azonnal használható. A szett tartalmazza az utánfutót, IP kamerákat és képrögzítőt, napelem paneleket, szolár akkumulátorokat, csörlős oszlop emelőrendszert, illetve a 4G/LTE átviteli eszközt és rögzítőt. A beépített fény- és hangriasztásnak köszönhetően egy kültéri 60W-os hangszórón keresztül előre feltöltött hangfájl játszódik le riasztásra, továbbá egy nagy fényerejű LED munkalámpa aktivizálódik VCA riasztás esetén. Az állítható kitámasztó lábak biztosítják a stabil pozíciót, a fémszekrénybe épített kijelzőn pedig folyamatosan ellenőrizhető az akkumulátor töltöttségi szintje. A lopásvédelemről opcionális elmozdulás érzékelő, illetve akár GPS pozíció követés is gondoskodhat. Innovatív tervezéséből adódóan a helyszíni beüzemelését akár egy személy is rövid idő alatt elvégezheti.

Az “Autonóm mobil kamera állomás” és a “Napelemes mobil oszlop” segítségével a szó szoros értelmében valósítható meg az azonnali és autonóm kültéri megfigyelés. Nincs többé szükség alapozásra, földfúrásra, hiszen ezek elvégzése nélkül is lehetséges erős és stabil megfigyelő állomás létesítése. Csökkenthetőek általuk az élőerős költségek és kapacitások, a megújuló erőforrást használó technológiának köszönhetően pedig éves működésre tervezhetőek az ilyen rendszerek.

Kérdés esetén keressék bizalommal a GVHungária kollégáit a +36 1 205 35 27-es központi telefonszámon, vagy az info@gvhungaria.hu e-mail címen. Részletesebb információkért, videókért pedig látogasson el a geovision.shop.hu oldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások