Külterületen kamerázás? Nincs áram? Mégis hogyan? Szigetüzemű napelemes megfigyelési ponttal. Kulcsrakészen előszerelve!

Egyre nagyobb a kereslet olyan szigetüzemű kamerás megfigyelőpontok létesítésére, melyekkel illegális szemétlerakó helyek, építkezések, rendezvények, vagy akár mindentől távol eső külterületi helyszínek megfigyelése a cél.

Teljesen érthető módon az üzemeltetők, vagy akár már a beruházók is szeretnék tudni, mi történik egy ilyen építési területen. De az önkormányzatoknak is fontos célja, hogy szemmel tartsák külterületi helyszíneiket és információt kapjanak kik és mikor helyeznek el ott illegálisan szemetet. Cél lehet még egy beruházásról látványos Time Lapse videó készítése is az építkezés kezdeti szakaszában. Ezek a projektek abban az esetben könnyen megvalósíthatók, ha a telepítés helyszínén rendelkezünk áram- és Internet hozzáféréssel. De nincs ez mindig így!

01kep

Mi lehet a gyors megoldás akkor, amikor se Internetkapcsolat, se hálózati tápellátás nem elérhető a kivitelezés helyszínén? Opció lehet a föld- vagy légkábelezés, ám ezek esetében számolnunk kell a lényegesen megnövekedett munkaidővel és bekerülési költségekkel. Szerencsére van egy „kimeríthetetlen” energiaforrásunk, amihez fordulni tudunk ilyen esetekben, ez pedig a napenergia.

De hogyan érhetjük el, hogy ennek előkészítése és telepítése ne vigye el az összes időnket?

A GVHungária kulcsrakész megoldása: szigetüzemű napelemes szett

Cégünk olyan megoldást kínál az áramforrás és az Internet hiányának problémájára, amellyel megvalósul a rendszer igazi szigetszerű működése, azaz az üzemeléshez nem lesz szükség hálózati tápellátásra. Továbbá a rendszerbe integrálható vezeték nélküli, vagy mobil Internet megoldásunkkal a távoli elérés is lehetővé válik. Ezáltal még a legkietlenebb területek is gyorsan megfigyelhetővé válnak, segítve ezzel a megelőzést, a biztonság növelését, vagy akár látványos TimeLapse videók készítését.

02kep

Kulcsrakész megoldásunk a leggyakrabban igényként felmerülő 12V 10W fogyasztású rendszerek mellé ajánlott olyan szigetüzemű napelemes szett, melyben a kapcsolószekrényt készre szerelve, míg a teljes rendszert beüzemelésre előkészítve szállítjuk.

A szett tartozékai

 • Megtápláláshoz szükséges napelemtábla, kültéri előszerelt kábellel
 • Napelemes akkumulátor töltésvezérlő, mélykisülés elleni védelemmel
 • Zárható fém elosztószekrény szerelőlappal és tömszelencékkel szerelve
 • Többnapos áthidalást biztosító ipari akkumulátoros egység
 • DC-DC feszültségszabályzó és biztosítékok a rendszer védelmére (túlfeszültség és túláram védelemmel)
 • Rendszerelemek rögzítéséhez szükséges rozsdamentes tartószerkezetek

A szettet előszerelve, telepítésre készen, beüzemelési útmutatóval szállítjuk.

03kep

Választható további kiegészítők

 • Kis fogyasztású 180° vagy 360° panoráma IP kamera (5,0 – 20,0Mpixel)
 • Vezetéknélküli átjátszó, és/vagy 4G mobilrouter távoli eléréshez
 • Beépített szabotázsvédelem a szekrény nyitásának érzékelésére
 • GSM kommunikátor (akkumulátor feszültségszint és ajtónyitás átjelzéssel)
 • Fa, vagy fém oszlop saját gyámmal, méretezve a végleges szett terheléséhez

Árajánlat készítéshez és szállítási idő érdeklődéshez keresse kollégáinkat az info@gvhungaria.hu címen, illetve a 06-1/205-3527 telefonszámon.

Műszaki segédlet a méretezéshez, üzemeltetéshez

12V-on és legfeljebb 10W-os fogyasztás esetén a napi energiaszükséglet – veszteségek nélkül számolva – 240Wh, tehát a rendszernek ennél többet kell termelnie átlagosan egy nap alatt ahhoz, hogy rossz időjárási körülmények esetére képződhessen tartalék az akkumulátorokban. Ezért a maximum 10W-os fogyasztásnál – napi átlagos energiatermelést és magyarországi telepítést figyelembe véve – 1 db 300Wp-es panellel jól meg lehet közelíteni a 100%-os rendelkezésre állást akkor, ha elegendő a napsütéses órák száma. Ez a tavasztól őszig tartó időszakban biztosan igaz.

Fontos azonban tudni, hogy októbertől február végéig az alacsony napsütéses óraszám miatt előfordulhat, hogy több egymást követő felhős nap után a rendszer nem lesz képes visszatölteni a felhasznált energia mennyiséget, így az lekapcsolhat. A beépített védelemnek köszönhetően, a rendszer részegységei ettől nem sérülnek, az újbóli töltést követően a rendszer újra működőképes lesz. A választható kommunikátornak köszönhetően pedig az ilyen esetekről előre értesülhetünk és arra akkumulátorcserével időben felkészülhetünk.

További műszaki részletek, ajánlatkérés és szállítási kérdések esetén keressék kollégáinkat az info@gvhungaria.hu email címen vagy a +36 1 205 3527 telefonszámon.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások