Videosec SIP-alapú IP kaputelefonok és interkomok

Amikor becsengetnek, bármilyen SIP-eszközről, akár az Ön vezetékes, vagy mobiltelefonjáról is ajtót nyithat. A SIP protokol az IP alapú telefonálásban már az ezredforduló óta használt, amivel a hálózatok aránytalan multicast terhelése nélkül, a legkisebb rendszerektől a legbonyolultabb átirányítási-rögzítési-jogosultságkezelési igényekkel rendelkező megoldásokig találunk megfelelő kaputelefont.

Forrás: Euro Tech Corporation Kft.

Forrás: Euro Tech Corporation Kft.

A hagyományos kaputelefonok szolgáltatási lehetőségeit (becsöngetnek, ajtót nyitok) IP-alapú megoldásokkal néhány gyártó már bővítette, de az alkalmazott megoldások több kompromisszumot is magukban hordoztak. A Videosec termékpalettájában megjelenő SIP protokolt alkalmazó kaputelefonok és interkom egységek a telepítés és felparaméterezés egyszerűsödésén túl számtalan új megoldási lehetőséget hordoznak magukban, akár még a vállalati telefonhálózatba is integrálhatóak önálló mellékként.

SIP protocol képességek

 • A protokolt az Android 4.0 óta minden telefon natívan kezeli
 • PC-re is telepíthető többféle SIP-szoftver
 • A hívást fogadó eszköz bármilyen SIP-képes eszköz lehet
 • A forgalom nem terheli úgy a hálózatot, mint a hagyományos IP kaputelefeonok multicast forgalma
 • SIP fiókon, IP-címen, de akár vezetékes/mobil telefonszámon is végződtethető a becsengetés/hívás
 • A nyitási jogosultság köthető RFID/Mifare kártyához, billentyűkódhoz, az ajtó túloldalára telepített kilépőgombhoz, a távoli oldalon tárcsázott DTMF kódhoz és vészhelyzeti protokollhoz is
 • PoE/12VDC választható táplálás, PoE táplálás esetén a mágneses ajtózár 12VDC táplálását a kaputelefon biztosítja
 • Beépített kamerával és kamera nélkül is elérhetőek
 • A kamera nélküli modellekbe IP kameráink képe is becsatolható, illetve az interkomok teljes audióforgalma IP kameráink audio bemenetével NVR-re lerögzíthetőek, VCA audióeseményként hívásonként kereshetőek
 • IP65 vandálbiztos kivitelben
 • Távoli helyszínről VPN hálózatba is csatlakoztatható eszközök

Liftkabinok vészhívó rendszerét ezentúl akár távoli monitoring központokban is végződtethetjük különleges infrastruktúra-igény nélkül. Videosec Smart IP kamerákat becsatolhatjuk a kamerával nem rendelkező kaputelefonok videóforrásaként, illetve a kamerák audió bemenetét használva az interkom teljes forgalmát NVR-re is rögzíthetjük. VCA hangalapú riasztást használva minden hívás egyszerűen visszakereshetővé válik.

A videó kaputelefon akár a titkársági többvonalas SIP videótelefonon is jelezhet, ahonnan DTMF kóddal nyithatjuk az ajtót.

Mobiltelefonunkon bármelyik, számunkra kedves, megszokott SIP alkalmazást használhatjuk beltéri egységként, vagy akár telefonunk operációs rendszerének beépített SIP kliensét az alapértelmezett telefon-alkalmazással, ahonnan igény esetén DTMF kóddal ajtót nyithatunk.

Forrás: Euro Tech Corporation Kft.

Forrás: Euro Tech Corporation Kft.

Forrás: Euro Tech Corporation Kft.

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások