Securiton – SecuriDrone drónérzékelő rendszerek

„Drónok támadása a fő terrorveszély” Gérald Darmanin francia belügyminiszter szerint.”Pl. egy robbanóanyaggal megrakott drónnal történő terrorista támadás, amely tömegre vagy valamelyik csapatra irányul nehezen lenne elhárítható, megelőzhető.” (tovább…)

Kültéri védelem – A Lidar technológia védelmet nyújt szűk helyeken

A behatolásjelző rendszerek számára az egyik legnagyobb kihívás, egy szűk kültéri környezeteben rejlő fenyegetés pontos észlelése. Ezek a területek leginkább a sikátorok, a járdák és az épületek közötti részek. Az Optex szerint a 2D Lidar érzékelők bizonyultak a leghatékonyabb megoldásnak erre a problémára. (tovább…)

Bárki áldozatul eshet az internetes támadásnak: ha itt bankolsz különösen figyelj!

Hogyan tárolják adatainkat a pénzügyi szolgáltatók? Melyek a legjellemzőbb adatlopási trükkök? Hogyan védekezhetnek a felhasználók? – többek között ezekre a kérdésekre válaszol elemzésében a digitális pénzügyi fejlesztésekkel foglalkozó BlockBen informatikai igazgatója. A téma igencsak közhasznú, így a pénzcentrum cikkét mi is változatlan formában adjuk közre. (tovább…)

Az IoT használata tömegessé válik az ipari/intézményi biztonságtechnikai rendszerekben

„A tisztán IoT technológiák vagyonvédelmi célú alkalmazásának egyik legfőbb akadálya a behatolásjelző rendszerek telepítésére vonatkozó előírások.” Az IoT kommunikációs protokollok integrálása a behatolásjelző rendszerekbe várhatóan növelni fogja az egyes rendszerekhez csatlakoztatott érzékelők átlagos számát és elősegítheti a vezeték nélküli érzékelők szélesebb körű használatát. (tovább…)

Securiton – SecuriDrone drónérzékelő rendszerek

Ha valaki olyan drónérzékelő megoldást keres, amit kézipoggyászként is magával vihet, akkor a Securiton SecuriDrone Companion rendszere a megfelelő választás. Szinte minden bekapcsolt drónt észlel a levegőben 2 km-es hatótávolságon belül és azonnal jelzi őket. (tovább…)

Az Axis új IP-Stroboszkópos villogó szirénája

Az Axis D4100-E egy IP hálózat kapcsolt villogó sziréna, Azzal hogy különböző fény- és hangmintákkal vizuálisan és hallhatóan segíthet elriasztani a behatolókat, alkalmas például a hőkamerákat és a Perimeter Defender elemző megoldásokat kiegészítő kerületvédelemre. A készülék VAPIX-on, MQTT-n vagy SIP-n keresztül integrálható. (tovább…)

Tűzjelző rendszerek téves riasztásai Európában – EURalarm tanulmány

Egyre nagyobb problémát és plusz költségeket jelentenek a beépített tűzjelző rendszerek téves riasztásai nemcsak hazánkban, de szerte Európában is. Az Euralarm munkacsoportja – immár második alkalommal – több európai országban vizsgálta az automatikus tűzjelző rendszerekkel kapcsolatos téves riasztásokat. A fogalmi kavalkádban már az adatok összevetése sem egyszerű. (tovább…)

Adatbiztonság, adatvédelem – Minden szinten

A XXI. században nem lehet megalapozott döntéseket hozni megfelelő részletezettségű és a lehető legkorábbi időpontban rendelkezésre álló adatok nélkül. A mai korunk olaja az adat. Ez hajtja a gazdaságot, ez alapozza meg a működést és ez teszi leírhatóvá a környezetünkben zajló folyamatokat. Keszler Mátyásnak a VEEAM adatbiztonsággal foglalkozó nemzetközi cég hazai operációért felelős szakemberének gondolatait olvashatjuk adatvagyonunk kezelését értintő megkerülhetetlen kérdésekben. (tovább…)

Egy kutatás szerint a tűz- és biztonsági riasztások több mint 30%-a az elmulasztott, vagy hibás karbantartás miatt történik

Érdekes tanulságokkal bír a brit Samsic létesítménygazdálkodási szolgáltató kutatása, amely feltárta, hogy a rosszul karbantartott riasztórendszerek felelősek az Egyesült Királyságban a riasztások több mint 30%-áért, így hangsúlyozottan hívják fel a figyelmet a rendszerek periodikus ellenőrzésére és karbantartására. (tovább…)

Dahua társasházi kaputelefonok

Zhejiang Dahua Technology Co., Ltd. a világ kiemelkedő videó-központú intelligens IoT megoldások és technológiák szolgáltatója. A műszaki innovációkra alapozva a Dahua Technology végponttól végpontig terjedő biztonsági megoldásokat, rendszereket és szolgáltatásokat kínál, hogy értéket teremtsen a városüzemeltetés, a vállalatirányítás és az egyéni fogyasztók számára. Jelen cikkünk a kaputelefon technika képességeiket mutatja be. (tovább…)

Lap teteje