Az IFSEC 2018 chat fórumán bemutatott újdonságok I.

A 2018-as IFSEC biztonságtechnikai kiállítás chat fórumán a kiállítók bemutatták legújabb fejlesztéseiket a CCTV, behatolásjelző, vagyonvédelem, személyi őrzés stb. témakörében. Ezek közül mutatunk be néhányat vázlatosan.

Forrás: ifsec.com

Forrás: ifsec.com

Puma Kamera család és Mysuilvision menedzsment és jelentéskészítő rendszer a Suilvision-től

Forrás: Suilvision

Forrás: Suilvision

Röviden. A Suilvision UK-alapú automatikus számjegy-felismerő (ANPR) hardver- és szoftverszolgáltató. A bemutatott megoldás: 2 megapixeles monokróm megfigyelő kamerák és SaaS alapú kamera-kezelő rendszer portfóliója. Alkalmazások: parkoláskezelés, bűnüldöző szervek, intelligens közlekedési rendszerek (ITS), autópályadíj-beszedési / forgalomirányítási rendszerek.

Főbb jellemzők: Az új Puma Camera sorozat mind a négy készüléke a Machine Vision 2 megapixeles, különböző fényviszonyokra és napszakokra tervezett monokróm kamera-modult használja. A Puma 7-22 mm-es távvezérelhető zoommal és impulzus üzemű infravörös megvilágítással rendelkezik, amely minimális energia felhasználás mellett nagy fényerőt biztosít akár 25 méteres távolságra is, az ANPR számára. A Puma Plus pedig egy robusztus, minden az egyben kialakítású kameraházat kínál.

A Puma 50 2-50 mm-es objektívvel szerelt, 50 méteres hatótávolsággal a Puma Plus 50 pedig egy robusztus, minden az egyben kialakítású kameraházat kínál. A kameratechnikákat a nyelvtörő Mysuilvision, a vállalat saját biztonságos kiszolgálóhelyiségeiben működő ANPR irányítási rendszer szolgálja ki, amely vészhelyzeti akkumulátor-háttértáplálással és üvegszálas szélessávú kapcsolódási lehetőséggel rendelkezik.

Az ügyfelek webes portálon keresztül adhatják a rendszerhez újabb helyszínek épületek kamerarendszereit, nézhetik az élő képeket, a rögzített felvételeket és generálhatnak testreszabott jelentéseket. A Suilvision termékek és szolgáltatások vásárló vagy lízingelő ügyfelének lehetősége van arra, hogy teljes körű rendszertervezési, tesztelési és telepítési szolgáltatást igényeljen egy, vagy több telephelyre, valamint projektmenedzsment szolgáltatásokat azok számára, akik saját partneri körrel kívánnak együttdolgozni.

Árképzés: Puma Kamera mysuilvision rendszerrel havi SaaS előfizetéssel érhető el, minimum 18 hónapos szerződés esetén.

Next Generation Essential, Advanced, Advanced Extra és Ultimate riasztórendszer portfólió

Röviden. A fejlesztő a  BT Redcare BT alarm jelzőszolgálati részlege. A Next Generation Essential, Advanced, Advanced Extra és Ultimate vezetékes / vezeték nélküli riasztójelző rendszer portfoliója amely 2018 novemberétől rendelhető Alkalmazási területek: A kizárólagos biztonsági telepítőkön keresztül értékesített BT Redcare legújabb vezeték nélküli riasztórendszerei kereskedelmi és lakókörnyezetek széles körében alkalmazhatók optimális költségkeretekben.

Főbb jellemzők: Az Essential az új Next Generation termékcsalád megfizethetőbb változata, egy kicsi, könnyen telepíthető egyutas rendszer, amely a 4G mobilhálózatok használatával kommunikál a riasztóvevő központtal (ARC) az alacsony és a közepes kockázatú telephelyek számára. Az Advanced, szintén az alacsony vagy közepes kockázatú helyszínekre optimatizált olyan kétutas rendszer, amely a réz vagy üvegszál szélessávú IP-kapcsolatot ötvözi a 4G-os dual-SIM mobilkapcsolattal, további jelátviteli rugalmasság biztosítására. Az Advanced Extra ideális a közepes vagy nagy kockázatú helyszínek számára,.gyorsabb válaszidőket és a továbbfejlesztett megfigyelést tartalmaz, hogy a hibákat 180 másodpercen belül jelezhessék az ARC-nak, Az Ultimate az Advanced Extra összes funkcióját tartalmazza, de a fix IP-kapcsolathoz hozzáad egy virtuális magánhálózati (VPN) átfedési lehetőséget a rugalmasság és a biztonság növelése érdekében. Továbbfejlesztették a gyorsaságot (90 másodperces ARC válaszidő) és beépítettek egy panel-biztonsági akkumulátort a rendszer működtetésére áramkimaradás esetére.

Amadeo – iLock

Forrás: Amadeo Systems

Forrás: Amadeo Systems

Röviden. Az Amadeo Systems által forgalmazott megoldás Időjárásálló billentyűzetmentes zár és a felhőalapú beléptető rendszer Alkalmazási helyszínek: leginkább  repülőterek, kórházak, börtönök és egyéb kültéri kereskedelmi létesítmények, amelyek rideg éghajlati körülményeknek vannak kitéve, vagy rendszeresen tisztítják nagynyomású berendezésekkel.

Főbb jellemzők: Az i-Lock termékcsalád olyan akkumulátorral működtetett intelligens zárat tartalmaz, amely tűzálló (EN1634-1 szabvány szerint 850 °C fokos ellenállással), vízálló (IP68 tanúsítvánnyal) klíma és ütésálló, valamint pormentes. Az integrált elektronika és az akkumulátor egy ütésálló rozsdamentes acél házban van elhelyezve, különféle formatervekkel, különböző színekben, formákban és felületi kezelésekben létezik.  Az integrált, elforgatási szándéknak ellenálló ajtókilincs olyan helyzetben reteszelhető, hogy megakadályozza a meghúzását, manipulálását vagy sérülését. Az Elite zárolási rendszere az ajtóban van rejtve, a felhő alapú vezérlőrendszer a kulcskártyáról az AES által védett WiFi segítségével és a 3DES titkosítási algoritmusok segítségével érhető el a hackelés megakadályozása érdekében. A későbbi frissítés [2018] várhatóan támogatni fogja a Bluetooth és az NFC-alapú hozzáférést egy smartphone alkalmazásból, amely kulcskártya alternatívájaként használható.

Forrás: ifsecglobal.com

Hozzászólások