Az IFSEC 2018 chat fórumán bemutatott újdonságok II.

A 2018-as IFSEC biztonságtechnikai kiállításán debütáló chat fórumon a kiállítók bemutatták legújabb fejlesztéseiket a CCTV, behatolásjelző, vagyonvédelem, személyi őrzés stb. témakörében. Ezek közül mutatunk be néhányat vázlatosan.

Safe Group – MobiQam kültéri biztonsági kamera

Forrás: Safe Group

Forrás: Safe Group

Röviden. Robusztus 6MP kültéri biztonsági kamera ideiglenes eseményekhez. Alkalmazási területek: a  MobiQam külső megfigyelő kameraként biztonságos CCTV lefedettséget biztosít ideiglenes eseményeken, például fesztiválokon és vagy olyan helyeken, ahol nincs megbízható hálózat vagy hálózati infrastruktúra. A Safe Group már több mint 100 MobiQam telepítést támogatott Belgiumban, és jelen pillanatban helyi biztonsági integrátorokat, telepítőket és forgalmazókat keres az Egyesült Királyságon belüli értékesítés érdekében.

Főbb jellemzők: A MobiQam , 12 hónapos akkumulátor-élettartammal büszkélkedhet, a 3KwH egység jóvoltából, valamint  integrált USB porttal,  akár 6 megapixel felbontású felvételeket is képes készíteni Ha nincs megbízható hálózat a képek központi szerverre vagy vezérlőhelyre történő továbbítására, akkor az operátorok kihúzhatják az USB tárolóeszközt és csatlakoztathatják azokat bármely számítógéphez a felvételek megtekintéséhez. A csatlakoztatás egyéb formái közé tartoznak a beágyazott vezeték nélküli 3 / 4G LTE és Ethernet, szélessávú és Power over Ethernet (PoE) portok. A MobiQam saját video-menedzsment szoftverrel van ellátva, de a Safe Group harmadik fél videomegfigyelő rendszerekkel való integrációján is dolgozik. Az első ilyen rendszer minősítését a Genetec végzi az év hátralevő részében [2018].

Árképzés: A MobiQam ára 6000 euró, a tartozék akkumulátorok pedig 1000, 2000 vagy 3000 euró értékben kaphatóak, 3, 6 vagy 12 napi tartóssággal..

Vigilink biztonsági egység – szoftver és mobilalkalmazás

Röviden.  A Unit Security altal forgalmazott SaaS-alapú eszközkezelő szoftver és mobilalkalmazás Felhasználás: a Vigilink olyan nem kellően gépesített biztonsági őrző szolgáltatók számára készült, akik jelenleg is manuálisan, vagy engedélyezett, helyszínen üzemeltetett szoftverekkel bonyolítják az őrkövetés, a be- és kikapcsolás időzítésének, a műszakos összefoglalónak, az eseményekről szóló jelentéseknek, az időszámláknak stb. összeállítását.

Főbb jellemzők: Személyes biztonsági őrszolgálatként maga a Unit Security is jól ráérzett, hogy mi szükséges a működési költségek optimalizálása és a Vigilink fejlesztése érdekében. Az alapvető feladatok és eljárások automatizálásával becslések szerint a Vigilink a vállalat méretétől és az általa alkalmazott biztonsági őrök számától függően akár 10-18% -kal is csökkentheti a harmadik féltől származó szolgáltatók számát, elsősorban a munkafolyamat-kezelés gyorsításával és a többszörös adminisztráció csökkentésével.

A Vigilink központja egy valós idejű kommunikációs platform. Ez lehetővé teszi az ellenőrzőterem személyzete számára, hogy nyomon kövesse és figyelemmel kísérje a biztonsági őrök tevékenységét egy felhőben futó háttér szoftverplatform és egy mobilalkalmazás kombinációján keresztül, amelyek szintén felhasználhatók az időlapok és eseményjelentések benyújtására és feldolgozására. A fejlesztők arra számítanak, hogy a Vigilink jövőbeni verziói magukban foglalnak mesterséges intelligencia (AI) eszközöket, amelyek automatizálják a hétköznapi feladatokat, például az ütemezést és a számlákat emberi beavatkozás nélkül, ami további megtakarítást eredményezhet.

Árképzés: A Vigilink előfizetési díja hozzávetőlegesen 15 %-a a humán óradíjnak a biztonsági őrök naplózása szerint.

Spica International – Ajtófelhő (Door Cloud)

Forrás: Spica International

Forrás: Spica International

Röviden.  Okostelefon alkalmazáson és felhõalapú vezérlõ szoftveren alapuló olvasó nélküli beléptetõrendszer Alkalmazások: kereskedelmi irodák és épületfelügyeleti rendszerek, különösen ritkán látogatott távoli helyeken ahol a biztonsági ellenőröknek nincs ideje elkészíteni és eljuttatni a beléptető kártyákat a felhasználóknak A Spica jelenleg az Egyesült Királyság-beli partnereit keresi, az Ajtó Felhőt pedig kizárólag biztonsági integrátorok és a telepítők segítségével értékesítik a végfelhasználóknak.

Főbb jellemzők: Az Ajtófelhő a Spica saját tárgyi internetén (IoT) alapul, amelyet a felhőbe helyezett hozzáférési alkalmazások támogatására fejlesztett ki. A back-end szoftver platform az Amazon Web Services (AWS) és a Microsoft Azure infrastruktúráján található, és számos HID olvasót, 1. szintű felügyelt eszközprotokol (OSDP) eszközöket és Aperio vezeték nélküli zárakat támogat. Az Ajtófelhő az integrált azonosítási és helymeghatározási eszközöket használja (GPS WiFi Bluetooth NFC) párhuzamosan a meglévő eszközök hitelesítési mechanizmusaival (ujjlenyomat-olvasók, arcfelismerés, pinszám stb.) a hozzáférési kártyák kibocsátása helyett, így további hardver nem szükséges. Az Ajtófelhő platform az alkalmazásokkal felszerelt okostelefonok mellett a hagyományos kártyaolvasókat is vezérli.

Árképzés: Az ajtófelhő különböző árazási lehetőségeket kínál, beleértve a felhasználók vagy eszközök számának és az előfizetési szolgáltatásoknak megfelelő licencdíjakat.

PAC GDX – PAC 8 applikáció-alapú ajtóvezérlő

Forrás: PAC GDX

Forrás: PAC GDX

Röviden.  8-ajtós vezérlő a telepítők és a forgalmazók által elérhető Android / iOS mobil alkalmazással. Alkalmazások: Kereskedelmi irodák, kb. 100 ügyfeles telepítéssel, (2017) (azóta az alkalmazás iOS verziója is hozzáadásra került).

Főbb jellemzők: Egyszerűen használható megoldás, amely maximum 8 ajtót és 250 ügyfelet köt össze,  más termékekhez viszonyítva – a forgalmazó szerint – 50% -kal kisebb költséggel. A hozzáférést a telepítő / mérnök / végfelhasználói okostelefonjára letöltött QR-kód vezérli, amely, az ajtózárhoz Bluetooth-on keresztül kapcsolódik. A telepítők regisztrálják cégeiket, mérnökeiket és ügyfeleiket a PAC GDX weboldalán, hogy nyilvántartsák mely munkák fejeződtek be a felhőben tárolt adatokkal a későbbiekben. Minden funkcionális hardver funkció az ajtó belsejébe és külső oldalára épül, hogy egyszerűbbé tegye a telepítést. A tápbekötésen kívüli egyéb kábelezési műveletekre nincs szükség. A beléptetés-vezérlési funkciók beépülnek a mobilalkalmazásba olyan telepítőkhöz, akik képesek konfigurálni, karbantartani és frissíteni a firmware-t. A megoldás jövőbeni verziói támogatják a bonyolultabb épületfelügyeleti rendszerek IoT érzékelőivel (hőmérséklet, páratartalom stb.) történő szélesebb körű integrációt.

Árképzés: A PAC-8 szabályozó árazását az egyéni forgalmazó határozza meg, valamint egy termékenkénti havi előfizetési díjat a mobilalkalmazás-hozzáférésért.

Forrás: ifsecglobal.com

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások